ARKADAŞLAR ELİMDE GALAXY S II VAR PASAPORT KAYITLIYDI DAHA ÖNCE IPHONELERDE GÜNCELLEMELERDE İPTAL OLDUĞUNU DUYDUM AMA BU ANDROID İŞLETİM SİSTEMLİ OLDUĞU İÇİN AYNI ŞEY BUNDA GEÇERLİ OLMAZ DİYE FORUMLARDA ARAŞTIRMADAN GÜNCELLEME YAPTIM AMA MSJ GELDİ 29UNDA CİHAZIM KAPANACAKMIŞ GELEN MESAJDA AYNEN BU ŞEKİLDE YAZIYOR: 351************ IMEI NO'LU CİHAZ KLONLU LİSTESİNDE OLDUĞU İÇİN 29.04.2012 DA KULLANIM DIŞI BIRAKILACAKTIR. HATTINIZ AÇIK KALACAKTIR.
AYNEN BU ŞEKİLDE MSJ GELDİ
ŞİMDİ SORUYORUM ARKADAŞLAR YENİDEN PASAPORT KAYDI YAPTIRMADAN DAHA BAŞKA ÇÖZÜMÜ VARMI BU KAYIT İŞİNDE
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM...
2 nedeni olabilir.
1- Kendi pasaportunuza kayıt yaptırdıysanız başka bir yerde birileri telefonunuzun imei numarasını kullanmış demektir.
2- Pasaport kayıtlı diye aldığınız telefon pasaport kayıtlı değil, imei'si değiştirilmiş bir telefon olabilir. Siz güncelleme yapınca imei numarası da normale dönmüştür. Güncellemeden sonra oldu dediğinize göre bu seçenek akla geliyor.
Kendi pasaportunuza kaydettiğinizi ve dolayısıyla telefonunuzda imei değiştirme gibi bir durum olmadığını varsayıyorum. Telefonu yurt içinden almış olsaydınız aldığınız yere giderek imei ile telefon numaranızı eşleştirerek kullanabilirdiniz, fakat bu seçenekte telefona başka sim kartı takılamaz. Yurt dışından alındığı için böyle bir imkan yok diye bilemiyorum. Tabi bunlar sağdan soldan duyduğumuz örnekler, bir operatörün bayisine gidip aynı işlemi yapabilirsiniz belki, bilmiyorum ama dediğim gibi bir kaç yerde okuduğuma göre telefonunuzun imei numarası klonlandı ise yurtdışından alınmış faturanız olsa bile yapacak bir şey yok. Kişiyi parasıyla aldığı telefonu kullanmak için illegal yollara iten saçmasapan bir sistem.