Şimdi Ara

Galaxy S24 FE’de kullanılan Exynos 2400e’nin orijinal yonga setinden farkı belli oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Galaxy S24 FE’de kullanılan Exynos 2400e’nin orijinal yonga setinden farkı belli oldu

Samsung, 2024 yılında piyasaya sürdüğü Galaxy S24 FE modeliyle dikkat çekiyor. Bu cihaz, performansı ve özellikleriyle öne çıkarken, Samsung’un yeni Exynos 2400e yonga setiyle donatılmış durumda. Exynos 2400e, Galaxy S24’te kullanılan Exynos 2400 çipiyle benzerlik taşıyor, ancak bir farkı var: işlemcinin performans çekirdeğinin maksimum saat hızı, orijinal çipe göre 100 MHz daha düşük. Bu da cihazın 3.1 GHz hızına sahip olduğu anlamına geliyor.

Ayrıca Bkz.Vivo’nun yeni amiral gemisi, AnTuTu rekorunu şaşırtıcı bir puanla kırdı!

Bu küçük farkın dışında Exynos 2400e, Exynos 2400 ile aynı yapıya sahip ve Samsung, bu değişikliği termal yönetimi optimize etmek için gerçekleştirdiğini belirtiyor. Galaxy S24 FE'nin, Galaxy S24 ve S24+ modellerine kıyasla daha basit bir ısı dağıtım sistemi bulunuyor ve bu nedenle işlemci hızının biraz azaltılması, cihazın ısınmasını kontrol altında tutmaya yardımcı oluyor. Günlük kullanımda bu farkın kullanıcı deneyimini olumsuz etkilemeyeceği vurgulanıyor, çünkü işlemciler genellikle en yüksek saat hızlarına nadiren ulaşıyor.

Galaxy S24 FE'nin diğer özelliklerine göz atıldığında, 6.7 inç Dynamic AMOLED 2X ekranıyla 120Hz yenileme hızı sunması dikkat çekiyor. Bu ekran, 1900 nit maksimum parlaklığa ulaşabiliyor, bu da özellikle HDR video izleme deneyimini oldukça iyileştiriyor. Cihaz 213 gram ağırlığında ve 8mm kalınlığında, bu da elde rahat bir tutuş sağlıyor.

Samsung, Galaxy S24 FE’yi global olarak satışa sunmuş durumda. Fiyatı 799 dolar (Türkiye fiyatı 29.000-TL’den başlıyor) olan bu model, benzer özelliklere sahip Galaxy S24’ten sadece 50 dolar daha düşük bir fiyat etiketi taşıyor. Galaxy S24, daha küçük bir ekran ve hafif tasarımıyla farklı bir seçenek sunarken, Galaxy S24 FE ise fiyat-performans dengesini arayan kullanıcılar için ideal bir alternatif olarak öne çıkıyor.

Kaynak:https://www.gizmochina.com/2024/09/28/samsung-explains-how-s24-fes-exynos-2400e-differs-from-exynos-2400/

• Neredeyse 5 yıl önce çıkan galaxy a71'de 8 gb ram vardı(2019 Aralık). 2025'e gireceğiz 8 gb ram'e devam ediyor. Samsung'un bu telefonda fiyat düşüreceğini tahmin ediyorum.

• Orta ve alt sınıfta gemi küreği gibi, 15 inç olmayan bi telefon çıkarmadılar allah kathretsin sizi. Küçük olanları da büyüttüler.

• Olay sadece 100 MHz farktan ibaret değil. 450K antutu puanı daha düşük, bu da %34'e karşılık geliyor. Oyun performansında yaklaşık %24 gibi ciddi bir fark var. Saf CPU gücünde ise takribi %13 oranında bir kayıp söz konusu.

• The white warrior kullanıcısına yanıt

aynen öyle 14t ile aynı zamanda tanıtıldılar. fiyat krımazlarsa 14t süpürür bu fiyat aralığını. 25k ya çekmeleri lazım min. 20-25k arası şahane olur bu tel için

• gnsnc G kullanıcısına yanıt
    cpu da %25 gpu da %40 gibi bir fark var 100mhz lik fark değil bu evet. bu fiyata da s23 alınır kamera ve gpu bakımından çok daha iyi cihaz fe den.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1905_47 -- 28 Eylül 2024; 17:30:34 >
  • Abd pazarında satamadığı Exynos işlemcileri daha az ısınsın diye kırpıp yeniden piyasaya sürüyorlar. Snapdragon ve 12gb ram olmayan bir FE modelinin pek cazibesi yok bana göre.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Muhtemelen düşük kalite döküme sahip E2400'lerin frekansı düşürüldü sadece...

• Çift simde mobil bağlantı kopukluğu oluyor wifi de düzgün çalışmıyor uygulama aç kapa yaparken bazan hata veriyor Exynos işlemci bir pişmanlıktır

• ahmet1905_47 A kullanıcısına yanıt
    Gpuda %13 fark var

• Okumayın, haber niteliği sağlamıyor; sadece 24 FE reklamı yapmışlar.

• Ahmet1020 kullanıcısına yanıt

bu bilgiyi nereden aldınız bilmiyorum ama antutuya ögre farkı söyledim. internette test sonuçları var. iki test sonucunu karşılaştırdım ben.

Arkadaş yukarda yazmış okuyabilirsin

• Ahmet1020 kullanıcısına yanıt

okumum zaten ve yanlış gördüm o bilgiyi ve düzelttim. 2400 gpu skoru 720 bin puan civarında. 2400e 400-450 bin puan arasında buda en iyi ihtimalle %37 en kötü %56 daha kötü bir gpu var. xclipse 920 gpu ile geliyor.

Edit: (sadece bir yerde 920 ile geldiğini gördüm. ancak 940 ın aldığı puanın çok altında olması ve puanın 920 nin puanına yakın olması nedeniyle öyle yazıldığını düşünüyorum. genel olarak bir çok yerde xclipse 940 ile geldiğini yazıyor. elbette ki s24 deki xclipse 940 ile aynı gpu kesinlikle değil. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmet1905_47 -- 29 Eylül 2024; 12:50:41 >
    Tamam sagolun

• Sadece buna özel haber mi yaptınız? Daha önceki haberlerde de geçen konu. 1 ay öncesi de bilinen bir şey.

• Exynos kadar başınıza taş düşsün emi,bir tane adam akıllı exynos işlemcisi yok mu arkadaş yapamıyorsan snapdragon koy

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    Exynos islemciler 2021 den beri iyi

• Bu yıl samsung 2400 ile güzel işlere imza attı bende S24+ ile 7 yıl android güncellemesinin tadını çıkartacağım.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.