Şimdi Ara

Galaxy s4 i9500 yerine i9515 vermişler (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
1
Favori
19.235
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • samsung urtemiyor her iki islemciyide ondan,
    Qualcomm Adreno 320:

OpenGL ES = 3.0, 2.0 & 1.1
    OpenCL = 1.2
    SVGT = 1.2
    EGL = 1.4
    Direct3D Mobile
    Direct Draw
    GDI

Clock - 500Mhz
    GFlops - 51.2

PowerVR SGX544 MP3:

OpenGL ES = 2.1 & 1.1
    OpenCL = 1.1
    SVGT = 1.1
    DirectX = 9.0
    Direct3D Mobile
    PVR2D
    OpenWF

Clock - 533Mhz
    GFlops - 51.1
    Frekans ve GFlops Neredeyse esit Birkac fazla teknoloji disinda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bildiğim kadarıyla note 3 ve 4 de mali kullanılıyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

siz şuan memnun olabilirsiniz ama daha kötü versionunu da verebilirlerdi bu tarz yerlerden ürün almayın aldırtmayın yurtdışından kaçak şekilde ucuza getirip satıyorlar o kadar büyük paralar dönüyor ki artık marketlere kadar bile girmiş devlette uyusun...

Yanlış bir yorum yapmak istemem ancak bu ürün yurt dışı Samsung resmi sitesinde mevcut. Ürünü buradaki Samsung getirmediğine göre buraya başka bir ithalatçı alıp getiriyor ve burada faturalı olarak tanınmış ciddi siteler vasıtası ile de yine faturalı satıyor diye düşünüyorum. Bu anlamda bu ürünün kaçak olması mümkünmü ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

Yanlış bir yorum yapmak istemem ancak bu ürün yurt dışı Samsung resmi sitesinde mevcut. Ürünü buradaki Samsung getirmediğine göre buraya başka bir ithalatçı alıp getiriyor ve burada faturalı olarak tanınmış ciddi siteler vasıtası ile de yine faturalı satıyor diye düşünüyorum. Bu anlamda bu ürünün kaçak olması mümkünmü ?

ee türkiyenin en büyük teknoloji marketlerinde neden satılmıyor o zaman ? sen bu ürünü gerçek ve resmii tek Samsung servisi olan Samsung Electronics e götür bakalım sana ne diyecek ? uzakdoğudan gelen karaköydeki kaçakçıların sattığı 1 numaralı telefonlardır bunlar ucuza getirilir satılır. garantisi ne olacak abi dersin ? sen getir garantisi biziz abicim cevabını alırsın.

ha dediğin ciddi siteler bile artık iş yapamamaktan bunları getirip satıyor garanti verdiğini söylüyor ama ben bugüne kadar bu tarz bir telefonun o tarz ciddi sitelerde garanti kapsamında bir işlem gördüğünü hatırlamıyorum nasıl görecek ki ? cihazın bütün herşeyi yurtdışına göre zaten buradaki servislerin o kadar kapasitesi yok. Resmii servis bile çoğu zaman yetersiz kalabiliyor ama resmii olduğu için yenisiyle değiştirebiliyor veya komple yeni anakart takabiliyor buna bağlı IMEI kayıt işlemlerini kendisi hallediyor fakat bunlarda olacak olanlar belli. 3310'ın imeisini çakarlar sana. Bu kvk , genpa çok eskide kaldı birde birsürü paravan yeni servisler çıktı insanların kanını emiyorlar. Artık çoğu dev markalar bu işi anlamış 3. ele bırakmıyor direk servisini kendi açıyor çok ta iyi yapıyor bu servislerin hiçbirşey yaptığı yok anca zaman kaybı hep "tüketici hatası" deyip paramızı aldılar yıllarca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MühendisMurat -- 22 Aralık 2014; 1:36:02 >

• Up up

• Telefonun satıldığı firmalardan birinde çalışıyorum. Ürünler kesinlikle orjinaldir ve 2 yıl samsung türkiye garantili ürünlerdir herhangi bir şekilde imei kapanma gibi bi problem kesinlikle yoktur. Bahsi geçen firmalar Yıldız Holding ( Ülker ) 'e ait firmalardır. Ülker gibi bi firman ın yurtdışından tabiri caiz se tahtakale hesabı klon imei ile telefon getirme gibi bi ihtimalleri yoktur. İçiniz rahat olsun telefona antutu testi yapıp resim atarsanız diğer s4 modelleri ile karşılaştırması daha kolay olacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MühendisMurat

quote:

Orijinalden alıntı: kemalb

ee türkiyenin en büyük teknoloji marketlerinde neden satılmıyor o zaman ? sen bu ürünü gerçek ve resmii tek Samsung servisi olan Samsung Electronics e götür bakalım sana ne diyecek ? uzakdoğudan gelen karaköydeki kaçakçıların sattığı 1 numaralı telefonlardır bunlar ucuza getirilir satılır. garantisi ne olacak abi dersin ? sen getir garantisi biziz abicim cevabını alırsın.

ha dediğin ciddi siteler bile artık iş yapamamaktan bunları getirip satıyor garanti verdiğini söylüyor ama ben bugüne kadar bu tarz bir telefonun o tarz ciddi sitelerde garanti kapsamında bir işlem gördüğünü hatırlamıyorum nasıl görecek ki ? cihazın bütün herşeyi yurtdışına göre zaten buradaki servislerin o kadar kapasitesi yok. Resmii servis bile çoğu zaman yetersiz kalabiliyor ama resmii olduğu için yenisiyle değiştirebiliyor veya komple yeni anakart takabiliyor buna bağlı IMEI kayıt işlemlerini kendisi hallediyor fakat bunlarda olacak olanlar belli. 3310'ın imeisini çakarlar sana. Bu kvk , genpa çok eskide kaldı birde birsürü paravan yeni servisler çıktı insanların kanını emiyorlar. Artık çoğu dev markalar bu işi anlamış 3. ele bırakmıyor direk servisini kendi açıyor çok ta iyi yapıyor bu servislerin hiçbirşey yaptığı yok anca zaman kaybı hep "tüketici hatası" deyip paramızı aldılar yıllarca.

Yorumlar, gözlemler güzel. Ancak pek te kafayı yormamak lazım bu işlerde. Büyük bir kesim yurt dışına gidip geldiğinde pasaporta kaydettirip alıyor ve ben Samsung S4 ü 2013 Mayıs ayında yeni çıktığının ikinci haftasında almıştım Amerikadan. Garanti yok ne yaparım dedim sonrada ya ucuza alıyorum ne olursa olsun diyip almıştım. Sonuçta iki senesi doluyor ama servis ihtiyacım olmadı. Olursa da öder parayı yaptırırım. Tamir olmayacak gibi bir durum da olursa yeni bir telefon alırım diye düşünüyorum.

Sonuçta bu telefon Kliksa da satılıyor. Öyle herhangi bir site değil.

Ne olursa olsun, sonuçta ucuz bulan alabilir.

• Arkadaşlar ben aldım çok memnunum 2günde elime geldi. 25tl hediye çeki kullandım daha ucuza geldi
    Bir adet daha 25tl hediye çeki var ilk gören alır
    Fiyatı 959 a geliyor buda bu tel için çok iyi fiyat bence
    http://www.webnettr.com/samsung-i9500-galaxy-s4-16-gb-black-mist-cep-telefonu-ithalatci-firma-garantili.html

53DX ZA3A 98TN R8QH

• Powervr 3 cekirdek adreno320 tek cekirdk exynos mimari daha yeni snap600 daha eski performans acisindan snap daha kotu yani artisida su custom rom destegi daha fazla ve sar degeri az da olsa daha dusuk

• 9515 mi 9505 mi bi yanlısın var! 9505 daha iyi ama trye göre üretilmemiş cihaz. 3g calısmayabilir. göruntulu görusmeyi dert etmessen sorun yok. ama 3g hızında internet calsıması lazım. tr sebeke altyapısına gore degil, avrupaya gore yapılmıs. paralel ithalatla getiriyorlar

http://www.gsmarena.com/compare.php3?idPhone1=5125&idPhone2=5371 karsılastırma

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 24 Aralık 2014; 21:35:57 >
  • ukba_1 U kullanıcısına yanıt
    Yahu ne alaka gidin testleri izleyin araştırın :) ucuz olmasının sebebi samsungun kendi üretmesi zaten :) aynı klasmanlarda en iyi işlemciler snapdragon zaten bunu inkar eden yok adam koymus cortexa15 4 tane cekirdek snap600 buna göre daha düşük kapasiteli bir işlemci olay bu ne yani snap200 le kıyaslayalım istiyosan adında snap geçiyo ve pahalı diye her zaman en iyisi olarak gösteremessin mesela bu exynos a15 li işlemcinin klasmanı snap800dür snap800 adreno330 ile beraber her alanda ezer ama samsung gidipte snap600 yani bir nesil önceki işlemciyi koydugu için durum böyle bunda anlamıcak bişey yok :)
  • arkadaşlar ben akıllı telefon kullanmıyorum ama eşime ısmarladık bi arkadaşın vasıtasıyla,internet marketlerin birinden aldı.i9500 ısmarladık ama 9515 gelmiş.bugün aldık telefonu. 950 tl ödedim bunun için.
    eşim telefoncuya internet ayarları için gittiğinde oradaki eleman camının temperli olduğunu,kırılmaya ve çizilmeye karşı daha dayanıklı olduğunu söylemiş.
    Yani anladığım kadarıyla 9515 gelmesi iyi olmuş sanırım...
  • maceratorr M kullanıcısına yanıt
    ekranları ikiside aynı(gorilla glass 3) grafik işlemci, işlemci ve şebeke farklı. 9505 4g destekliyor. türkiyenin 2015 de 4g ye gecegi söyleniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ukba_1 -- 30 Aralık 2014; 19:52:40 >
  • rom geliştirme veya rom sürekli rom değiştirmekten zevk alan kullanıcılar için i9505 daha iyidir. snapdragon işlemci sayesinde kaynak kodları açıktır. cm veya diğer romlar için stabil sürümler mevcuttur. yelpaze geniştir.
    i9500 ise samsung kaynak kodlarını paylaşmadığı için custom rom bulmak zordur. en basitinden cm nin bile stabil sürümü yoktur. stabil olarak yalnızca tw tabanlı kısıtlı romlar vardır.
    bende olaya bu açıdan bakayım dedim :)
  • aliyaman2 A kullanıcısına yanıt
    fm radyo varmı ?
  • Arkadaşlar,

Her iki cihazın da işlemcileri hemen hemen aynı seviyede performans veriyor. Sentetik testlerde exynos işlemci çok az daha önde fakat günlük kullanımda anlaşılamayacak kadar az bir fark. İşlemci üretim kapasite probleminden dolayı mecburen bu varyasyonları çıkartıyorlar.

Exynos, 8 çekirdek olmasına rağmen aynı anda sadece 4 çekirdeği kullanabiliyor. Fakat buna rağmen mimarisinden dolayı sd 600'dan burun farkıyla önde.
    Exynos'da düşük işlem yükü gerektiğinde 4 x 1,2 çekirdek kullanılarak pilden tasarruf yapıldığı söyleniyor ama bu çok gereksiz bir özellik. Zira custom romların hepsinde (CM vs.), performans ihtiyacına göre zaten çekirdek hızı otomatik düşürülebiliyor. Performans ayarlarında mevcut. (On demand vs.) Kullananlar bilir.

http://www.engadget.com/2013/05/06/samsung-galaxy-s4-octacore-review/

Genelde Batı avrupa ülkelerinde i905 satılıyor. 9500 bulamazsınız. Tahminimce LTE'den dolayı.

Paralel ithalat konusunda ise hiç çekinceniz olmasın. Cihazı alınca detaylı kontrol ettikten sonra problem yok. Cihazlar orjinal Samsung üretimi. Ucuza buldunuz mu alın. Servis konusu Samsung gibi olmaz tabiki ama aranızda kaçınız servisten garanti kapsamında bir arızayı yaptırdınız şimdiye kadar. Zaten herşey kullanıcı hatasına giriyor.(Düşme, sıvı teması vs). Yazılımsal problemleri de zaten formatla çözüyorsunuz.

Fiyatının ucuz olmasının sebebi ise öncelikle paralel ithalatlarda radyo özelliği yok gösterilerek vergi avantajı sağlanması. i9515'i bilmiyorum ama paralellerin çoğunda menü de görünmez ama radyo tuneri vardır. Farklı yazılım atınca tuneri kullanabiliyorsunuz. i9515'de de bu şekilde olabilir. Bir diğer sebebi ise adamlar resmi ithalatçı gibi servis ağı kurmuyorlar. Arıza durumunda kargoyla İstanbul'a gönderiyorsunuz. Bunlar tabiki maliyetlere yansıyor.

Her iki cihaz için benim en önemli kriterim custom rom çeşitliliği olurdu. Dolayısıyla i9500 tercih sebebi. Henüz i9515 için custom rom pek görünmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efiksis -- 27 Ocak 2015; 23:10:14 >

• Yani ikiside alınabilir mi? kliksa yada incehesaptan
  • arkadaşlar i9515 kliksadan aldım iade ettim, cihazdaki işlemci snapdragon 1,9 ghz hızında olmasına rağmen cpuz ve osmonitor uygulamalarında izlediğiniz zaman 1,6 ghz üstüne çıkamıyor, samsung ısınma olmasın diye hızı sınırlamış olabilir, ayrıca cihaz bana diğer s4 lere göre yavaş gelmişti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gyrdnr -- 30 Ocak 2015; 8:52:08 >
  • Bendede 9515 var, 9515 daha yeni ve hızlıdır.

CPUZ ve antutu testi öncesi powersavingi kapatın 9500'den daha yüksek çıkıyor..

Ayrıca yakında 4g ülkemize gelince 100mbps'ye yakın 4g bağlantı olabilecek.
  • Arkadaşlar 50 tl indirim kodu veriyorum.www.indirimworld.com da 200 tl üstü istediğiniz üründe kullanabilirsiniz. FZ9J QLLW MYSH 4YUE
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.