Şimdi Ara

galeriden araç alırken prosedür

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Yarın galerinin birinden bir araç alacağım fakat aracı galeriye başka birisi bırakmış satsın diye yani araç galericinin üzerine değil.Yarın sahibi gelecek satmak için galerici benim anlaştığım fiyatın içinden mi para alacak nasıl yapacak bilmiyorum.

Bu durumda parayı nasıl vermeliyim ? Galeride galericiye işte şu araba karşılığında şu miktar alınmıştır diye bir kağıt karşılığında mı vereyim yoksa galerici aracı olduğu halde noterde mi vermem uygun olur ? Yani ben anlaştığımız fiyatı arabanın asıl sahibine noterde vereyim o artık galericiye komisyonunu aldığı paranın içinden mi versin ?

İlk defa araç alacağım bu konuda tecrübeli olan arkadaşlar nelere dikkat etmem gerektiği hakkında bilgi verirlerse sevinirim.

Teşekkürler.

• Merhaba,

3 ünüz gidersiniz mal sahibi ve sen imzayı atar parayı da o 2 kişiye teslim edersiniz. Kendi aralarında anlaşırlar alan alır, sizlik bir durum yok orada. Yalnız araca expertiz yaptırıp aracı bu şekilde aldım/sattım şeklinde karşılıklı imzalamanızı öneririm. Galericilere malesef güven olmuyor, ileride bir sıkıntı olduğunda "hiç olmazsa" ufak bir dayanak olur o imzalı kağıt.

Hayırlı olsun, kazasız belasız kullanın inşallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Galericiyle kazan kazan olmuyor.şereflisine denk gelmedim.

• Yukarda arkadas yazmis, ek olarak noterde fiyat yazarken 40a aldiysan 40 yazilsin, abi 25 yazalim vs denilirse kabul etme. Yarin sorun olursa parami istiyorum dediginde fiyati belli olmus olur.

• Galericler genelde elden almak isterler paralarını bu yüzden yanınızda bir arkadaşınız olmasi iyi olur. Noterde buluşulur al gülüm ver gülüm yapılır mesele kapanır. Yalnız aracın son kontrolünü notere gitmeden önce yapin. Yedek anahtarı var mı mesela. O anahtarlar hep nedense o gün kaybolur. 1 hafta içinde elinizde olacaktır ama olmaz! Bunun gibi şeyler işte.

• Yukarda yazan arkadaslara ek olarak,aracin km sinide yazdirin noterdeki evraka.yarin birgun km dusurulmus olur,farkedince is isten gecmis olmasin.hakkinizi kotumak icin israrla tazdirim.km yide derim.

• galericinin biri paranın hepsini eft-havale mi yapıcan demişti bana, bir kısmını elden ver demişti. fatura kesicekmişte falan filan. vergi kaçırma ayakları.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bayiden sıfır araç alırken
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar aracı aldım bir sorun olmadı allaha şükür ama genede sıkıntılı işler yani noter dediğin yer bakkal dükkanı gibi bir yer ben parayı veren taraftım ama alan taraf olsam içine sahte para koysalar nasıl anlardım bilmiyorum, o kalabalıkta adam tüm evraklar hazırlandıktan sonra parayı alıp imzayı atmadan bir anlık dalgınlıkta gözden kaçsa al başına belayı.allahtan ben sıkıntı yaşamadım ama genede alacak arkadaşlar çok dikkat etsinler, bu araç alırken elden para alıp verme işi düşündüğümden daha stresli bir işmiş heleki galerici, ruhsat sahibi vs. bir ton kişi olduğunda. yardımlarınız için çok teşekkürler.
  • Hayirli olsun, kazasiz gunlerde kullanin insallah

• yedek anahtarin calisip calismadigina da bakin, bi yakinim alirken yedek anahtari gosrerip torpidoya koymuslar, hala torpidoda
    araci mutlaka detayli inceletin, galerici her turlu aksiyonu icinde barindiran bi kelime.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.