Şimdi Ara

Galerilerin kar oranı ve makul fiyatlı araç satmaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
34
Cevap
0
Favori
20.956
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Peki bayiler ne kazanıyor?Peugeot bayisinin takas için 18.000 TL teklif ettiği kazasız boyasız 62 bindeki 2006 model Partner Adventure elden kaça satılır?
  • Galerici arabayi alirken kazanir. Satarken ise zaten piyasasinda satar. Alirken sizden ucuza alacak ki bu isten ekmek yiyebilsin. Ama merak etmeyin herkes yapamaz galericiligi. Gercekten cok zor bir is. Kendileri de sikca dolandirilma tehlikesi yasiyorlar. Simdi herkes kurt olmus. Adamlar bu isten ekmek yiyorlar. Bazen 1 lira olur bazen 10 lira. Benim icin de 3-5 bin lira umrumda olmasa ben de gider aracimi piyasasindan asagi ayni gun galeriye veririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: colibaly

Galerici arabayi alirken kazanir. Satarken ise zaten piyasasinda satar. Alirken sizden ucuza alacak ki bu isten ekmek yiyebilsin. Ama merak etmeyin herkes yapamaz galericiligi. Gercekten cok zor bir is. Kendileri de sikca dolandirilma tehlikesi yasiyorlar. Simdi herkes kurt olmus. Adamlar bu isten ekmek yiyorlar. Bazen 1 lira olur bazen 10 lira. Benim icin de 3-5 bin lira umrumda olmasa ben de gider aracimi piyasasindan asagi ayni gun galeriye veririm.

mantıklı bi açıklama çünkü galericiler arabayı piyasa fiyatına satıyorlar

belliki baya düşük satın alıyorlar

bunu da sanırım eli sıkışık kişilerden temin ediyorlar
  • Her isten kar eden hic bir esnaf isi yok. Mutlaka zarar edilen isler de oluyor. Dukkan acmadan kendisi de al sat yapan bir suru ne yudugu belirsiz insan da var piyasada. Bence onlardan arac alcagina hic olmasaa adi adresi belli galericiden almak daha hayirli bir is olur. Ama bu tipte adamlarin nerdeyse tamami opule opule opmeyi ogreniyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi colibaly -- 13 Temmuz 2013; 1:09:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kopukabuzer

quote:

Orijinalden alıntı: A380

bu adamlar % kaç kar marjı ile çalışırlar? piyasası mesela 50 binlik bi arabayı kaça alırlar kaça satarlar? en kötü bi arabadan kaç lira kazanırlar? pahalı arabadan mı çok kazanırlar? ucuz arabadan mı çok kazanırlar?

piyasada sahibinden satılan ilanlardan bile ucuza satan galeriler var. artık ölücüğü araç sahipleri yapıyorlar. galericilerin fiyatları daha makul hale gelmiş. birçok konuda sahtekarlıkla suçladığımız galeriler bazı konularda ise araç sahiplerine göre daha insaflılar.

galericilerin çektikleri fiyatlar genelde daha tutarlı olduğunu görüyorum. bu durumda bu adamlar kar yaptıklarına göre eli sıkışan nakite ihtiyacı olandan ucuza düşeş araba alıp normal fiyattan satış yapıyor olabilirler mi?

Ortalama markaların galerilerinin bir arabadan kazandığı en fazla 1000 lira filan bazen zararına bile verildiği oluyormuş (yyıl sonu kota doldumak için.) yani servisten para kazanıyorlar.
    Ortalama dediğim (opel-renault gibi markalar)

sende bunu yedin öyle mi? otomotiv okuyan bir arkadaşın varsa sor olmadı burdan söyleyen çıkacaktır. ötv ve kdv yi düştüğünde 25bin tl olan arabanın gerçek fiyatı 10 ile 15bin tl arasında değişmektedir. arabaların kendi plazaları aşırı para kazanıyor bir araç üzerinden.

• 36 bine elden sattıığım araca galericler en fazla 29 verdiler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Eski bir galericiden dinlemiştim: 'Bir galerici en az %20 kar etmeyeceği arabayı almaz!!'

Konu kapanabilir

o eski galerici bilirkişimi oluyor

hayır. sadece ortalama kar oranını söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sebenlideniz -- 13 Temmuz 2013; 11:37:24 >
  • 2. el araç bakıyorum. İstenen para 6200.

Araçta teyp yok. Abi diyorum teybi nerede? Eski sahibi sökmüş yeğenim.
    Eski sahibi de 62 yaşında amca.

3 kuruşluk teypten bile kar etmeye çalışan adamlar bunlar. 50000 lik araçta 1000-2000 diyorsunuz, oldu tabii.

• GALERİ -EMLAKÇI VE AVUKAT ORTAK ÖZELLİĞİ
  • 3'e alıp 5'e satmanın yanında hasarlıyı da alıp toplayıp satanları var. Tabi topladıktan sonra aracın başına gerçekten ne geldiğini pek kimse bilmiyor

Öte yandan grey market katakullisi yapan var.

Yine icradan araba kaldıran var.

Change işleri yapanlar var.

Ölü fiyata alıp parçalayıp, parçasını satan var

Otomotiv işinde para illaki kazanılır, piyasa kurt doludur ama araba sevdası bitmez, para hep döner, para döndükçe de esnaf hep kazanır, ben galericilik yapıp zarar eden görmedim. Elinde gelen arabayı alacak sermayesi olan çakal piyasa adamı için bulunmaz nimet iştir.
  • elden satmak her zaman avantaj..
  • quote:

piyasada sahibinden satılan ilanlardan bile ucuza satan galeriler var. artık ölücüğü araç sahipleri yapıyorlar. galericilerin fiyatları daha makul hale gelmiş. birçok konuda sahtekarlıkla suçladığımız galeriler bazı konularda ise araç sahiplerine göre daha insaflılar.

Aha da buraya son birkaç aydır gördüğüm kadarıyla sonuna kadar katılıyorum. Bazı galericiler elbette sahtekarlık yapıp olmadık paralar istiyorlar; ama son zamanlarda sahibinden satanlar, bildiğin insan düdüklemeye çalışıyor. Sürtürmekten öte kanıttırmaya çalışıyorlar valla.
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

3'e alıp 5'e satmanın yanında hasarlıyı da alıp toplayıp satanları var. Tabi topladıktan sonra aracın başına gerçekten ne geldiğini pek kimse bilmiyor

Öte yandan grey market katakullisi yapan var.

Yine icradan araba kaldıran var.

Change işleri yapanlar var.

Ölü fiyata alıp parçalayıp, parçasını satan var

Otomotiv işinde para illaki kazanılır, piyasa kurt doludur ama araba sevdası bitmez, para hep döner, para döndükçe de esnaf hep kazanır, ben galericilik yapıp zarar eden görmedim. Elinde gelen arabayı alacak sermayesi olan çakal piyasa adamı için bulunmaz nimet iştir.

Evet dogru soyluyorsun. Arabayi icradan alan da var toplayan da var. O yuzden galeriden baktigim zaman hep biseyler varmis gibi geliyo. En temizi tanidik olacak baska turlu cok iyi anlamak lazim. Fiyat bilgisinin olmasi lazim.

• galerici ne kazanır bilmem ama zarar etmediğini biliyorum.
    burda aralarında takas falan ediyolar gidiyo bi şekilde yani
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.