Şimdi Ara

Galerilerin kar oranı ve makul fiyatlı araç satmaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
20.950
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu adamlar % kaç kar marjı ile çalışırlar? piyasası mesela 50 binlik bi arabayı kaça alırlar kaça satarlar? en kötü bi arabadan kaç lira kazanırlar? pahalı arabadan mı çok kazanırlar? ucuz arabadan mı çok kazanırlar?

piyasada sahibinden satılan ilanlardan bile ucuza satan galeriler var. artık ölücüğü araç sahipleri yapıyorlar. galericilerin fiyatları daha makul hale gelmiş. birçok konuda sahtekarlıkla suçladığımız galeriler bazı konularda ise araç sahiplerine göre daha insaflılar.

galericilerin çektikleri fiyatlar genelde daha tutarlı olduğunu görüyorum. bu durumda bu adamlar kar yaptıklarına göre eli sıkışan nakite ihtiyacı olandan ucuza düşeş araba alıp normal fiyattan satış yapıyor olabilirler mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Galerilerin Kar Oranı ve Makul Fiyatlı Araç Satışı

Galeriler, kullanılmış araçları satın alıp yeniden satarak kar elde ederler. Kar marjları, galeriden galeriye değişebilir, ancak tipik olarak %10 ile %25 arasında değişmektedir.

Oto galeri kar marjlarını etkileyen çeşitli faktörler vardır:

• Arabanın yaşına ve durumuna: Daha yeni ve iyi durumdaki araçlar daha yüksek kar marjlarıyla satılırken, daha eski ve durumu kötü olan araçlar daha düşük kar marjlarıyla satılır.
    • Arabanın popülaritesine: Popüler ve aranan araçlar daha yüksek kar marjlarıyla satılır.
    • Galeri giderlerine: Galeri giderleri, kar marjlarını etkileyebilir. Bu giderler, kira, personel maaşları ve reklamcılığı içerir.
    • Rekabete: Rekabetin olduğu bölgelerde galeriler daha düşük kar marjlarıyla araç satmak zorunda kalabilir.

Galeriler, karlarını artırmak için makul fiyatlı araçlar satmaya odaklanabilirler. Makul fiyatlı araçlar, daha düşük kar marjlarıyla satılsa bile daha fazla müşteri çekmeye yardımcı olabilir. Bu, genel karı artırabilir.

Galericiler genellikle araçları bayilerden, toptancı şirketlerden veya bireysel satıcılardan satın alır. Satın alma fiyatı, aracın değerine, yaşına, durumuna ve pazar koşullarına bağlı olarak değişir.

Galeri sahiplerinin, sağlıklı bir kar marjı elde etmek ve müşterilerine değerli bir hizmet sunmak için tüm bu faktörleri dikkate alması önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Memleketin her kolu boyle herseyin firsatciligina kaciyoruz.hemen satilsin 2 lira altina vereyim diyince insanlar kesin bunda birsey var ben buna bulasmayayim diyor.Almak isteyende birdaha pazarlik yapmaya kalkinca zaten galerici fiyatina geliyor insanlami ugrascam galeriye veririm deniyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: A380

bu adamlar % kaç kar marjı ile çalışırlar? piyasası mesela 50 binlik bi arabayı kaça alırlar kaça satarlar? en kötü bi arabadan kaç lira kazanırlar? pahalı arabadan mı çok kazanırlar? ucuz arabadan mı çok kazanırlar?

piyasada sahibinden satılan ilanlardan bile ucuza satan galeriler var. artık ölücüğü araç sahipleri yapıyorlar. galericilerin fiyatları daha makul hale gelmiş. birçok konuda sahtekarlıkla suçladığımız galeriler bazı konularda ise araç sahiplerine göre daha insaflılar.

galericilerin çektikleri fiyatlar genelde daha tutarlı olduğunu görüyorum. bu durumda bu adamlar kar yaptıklarına göre eli sıkışan nakite ihtiyacı olandan ucuza düşeş araba alıp normal fiyattan satış yapıyor olabilirler mi?

Ortalama markaların galerilerinin bir arabadan kazandığı en fazla 1000 lira filan bazen zararına bile verildiği oluyormuş (yyıl sonu kota doldumak için.) yani servisten para kazanıyorlar.
    Ortalama dediğim (opel-renault gibi markalar)

• quote:

Orijinalden alıntı: kopukabuzer

quote:

Orijinalden alıntı: A380

bu adamlar % kaç kar marjı ile çalışırlar? piyasası mesela 50 binlik bi arabayı kaça alırlar kaça satarlar? en kötü bi arabadan kaç lira kazanırlar? pahalı arabadan mı çok kazanırlar? ucuz arabadan mı çok kazanırlar?

Ortalama markaların galerilerinin bir arabadan kazandığı en fazla 1000 lira filan bazen zararına bile verildiği oluyormuş (yyıl sonu kota doldumak için.) yani servisten para kazanıyorlar.
    Ortalama dediğim (opel-renault gibi markalar)

sıfır araba satan dükkanlardan bahsetmiyorum 2. el alım satım işiyle uğraşan dükkanları diyorum

• 40-50 bin liralık bir araçta 2-3 bin kar edilir..

• ADamin icra kapısına geliyor ve arabayı adam hemen satmak zorunda kalıyor galeriye geliyor galericide en düsk teklifi veriyor neticede acıl adam en düsük verecegi fiyata hemen satıyor .
  • Ulan gozumuj onunda bmw 320d 2009 model arabayi 75 e aldilar ve 87 ye sattilar be nesiyorsunnsen

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Katar'da araba fiyatları
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Y.Sarıyıldız

Memleketin her kolu boyle herseyin firsatciligina kaciyoruz.hemen satilsin 2 lira altina vereyim diyince insanlar kesin bunda birsey var ben buna bulasmayayim diyor.Almak isteyende birdaha pazarlik yapmaya kalkinca zaten galerici fiyatina geliyor insanlami ugrascam galeriye veririm deniyor.

Bu sene başı hanımın 2009 model yeni kasa honda city 1.4 es otomatik+lpg sine vw bayi 20.000 tl verdi. Galerici 24000 verdi. Ben ayni gece 27.500 e sahibinden com üzeri sattim. Ilan yayinlamaya başlayinca 6-7 kişi aradı.Arayanların hepsi abi biraz ucuza veriyosun bir numara olmasin arabada diye soru sordular.Bende bu fırsatçılara gideceğine garibana gitsin diye bu fiyata veriyorum dedim çünkü arabanın ederi 30.000 tl idi

Yine mayis mayinda audi bayinin 44.000 tl verdiği 2010 makyajli kasa 33.00 km deki orjinal nissan quashqai 1.5 dci tekna packe galerici 51.000 verdi.ben yine internet uzeri malum siteden 53.500 e 3 gunde sattım.

Ayrica 2011 eylul ayinda 2008 yılında sıfır aldığım 2008 model passat 1.8 tsi highline a vw bayi yani dod 42.000 verdi.ayni gece 15 dakikada 52.000 e birine sattim.oda 54.000 e ayni hafta başkasina satmiş.

Artik özellikle bayilerin ve galerilerin ne kadar kar marji ile çalıştığını hesaplayin arkadaşlar.

• 10 binlik araçtan 1-2 arası 20 binlik araçtan 2-3 arası 30 binlik araçta 3-4 arası diye uzar gider
  • quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

quote:

Memleketin her kolu boyle herseyin firsatciligina kaciyoruz.hemen satilsin 2 lira altina vereyim diyince insanlar kesin bunda birsey var ben buna bulasmayayim diyor.Almak isteyende birdaha pazarlik yapmaya kalkinca zaten galerici fiyatina geliyor insanlami ugrascam galeriye veririm deniyor.

Bu sene başı hanımın 2009 model yeni kasa honda city 1.4 es otomatik+lpg sine vw bayi 20.000 tl verdi. Galerici 24000 verdi. Ben ayni gece 27.500 e sahibinden com üzeri sattim. Ilan yayinlamaya başlayinca 6-7 kişi aradı.Arayanların hepsi abi biraz ucuza veriyosun bir numara olmasin arabada diye soru sordular.Bende bu fırsatçılara gideceğine garibana gitsin diye bu fiyata veriyorum dedim çünkü arabanın ederi 30.000 tl idi

Yine mayis mayinda audi bayinin 44.000 tl verdiği 2010 makyajli kasa 33.00 km deki orjinal nissan quashqai 1.5 dci tekna packe galerici 51.000 verdi.ben yine internet uzeri malum siteden 53.500 e 3 gunde sattım.

Ayrica 2011 eylul ayinda 2008 yılında sıfır aldığım 2008 model passat 1.8 tsi highline a vw bayi yani dod 42.000 verdi.ayni gece 15 dakikada 52.000 e birine sattim.oda 54.000 e ayni hafta başkasina satmiş.

Artik özellikle bayilerin ve galerilerin ne kadar kar marji ile çalıştığını hesaplayin arkadaşlar.

Benim bahsettigim 5-10 bin arasi arabalar icindi.Bayilerin strateji ve bakis acisi gercekten cok kotu.0 arabalardan ettigi karlar 2.ellerin yanindan bile gecemez.genel olarak bayiden ve galeriden takas yapmamak en iyisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: w.antilles

quote:

galericiler yine insaflıymış asıl ölücüler audi ve vw bayisidir

• DİZEL 2006 MODEL ORJİANL 90000 KM DE 407 Yİ BAYİ İKİNCİ EL OLARAK 21500 E ALDI GÖZÜMÜN ÖNÜNDE. 26-27 YE KAFADAN GİDECEK ARAÇTI.
    DAHA 1 AY ÖNCE BİZİM İLK SAHİBİ OLDUĞUMUZ 2001 COROLLA YA 13 TEKLİF ETTİ SAĞOLSUN DOĞUŞ OTO GRUBU.(NETTE FİYATLARI 18 CİVARI)
    ACİL SIKIŞAN BİR ARKADAŞIM 2010 MODEL TERTEMİZ BİR CRUZE U 26000 E GALERİYE VERDİ. YANİ İŞİN ÖZÜ 20000 E SATTIKLARIBİR ARAÇTAN 3000 KAR ETMESELER O İŞİ YÜRÜTEMEZLER. AMA ESAS AL SATTAN ÇOK KOMİSYONDAN KAZANIYOR.YANİ BİRSİ DİYOR BU ARACI SAT. SATANDANDA ALANDANDA %3 KOMİSYON ALIYOR. EN TEMİZ PARAYI ÖYLE KAZANIYORLAR. ARTIK O İŞ İNTERNETTEN DOLAYI PEK KALMADI. SIKINTILILAR.
  • tutturabildiğine alıp tutturabildiğine satarlar yeri gelir hazır müşteri vardır 1000 tl ye tamah eder yeri gelir düşeşi bulur 20.000 tl kar eder. ama genel bir ortalama verirsek 3000 tl (30000 liraya kadar olan otolar için) karı gözü kesiyorsa o işe girerler.
  • Cok kazaniyorlar.Tanidigimizin 100.000deki civigini 33e alip kmyi 70.000 e dusurup 39.000e satmislar.Bu para biter mi?

• Sadece arac sattığını mı sanıyorsunuz ?
    İclerinde iyi olanda var, günahlarını almayalım.

• genelde %10-%15 gibi kar oranı olur

kimse 2 bin tl kazanacak diye 75000 bir araca vermez en 6-7 bin kazanmalı ki bu riske girsin sonuçta yatırım yapıyorsun .Aldığın aracın ne zaman satılacağıda belli değil.
  • 2yıl önce dacia logan 2005 model araca lpg li 11250 vermek istedi galerici ben sahibinden de 11800 e sattım. galeride benim aracın aynısı 12950 ye satılık idi yani ben aracı galeriye versem benim araçtan 1500 kazanırdı

• Bizim 11'e satmak üzere olduğumuz araca geçen hafta galerici 7bin verdi hocam gerisini siz düşünün
  • Eski bir galericiden dinlemiştim: 'Bir galerici en az %20 kar etmeyeceği arabayı almaz!!'

Konu kapanabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: sebenlideniz

Eski bir galericiden dinlemiştim: 'Bir galerici en az %20 kar etmeyeceği arabayı almaz!!'

Konu kapanabilir

o eski galerici bilirkişimi oluyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.