Selam; bugün incelediğim bir ilanda aracın KASKO bedeli 400 bin iken; 2. el olarak 560 Bin TL ye satışa sunulmuş. Şimdi bu durumda bu araç pert olsa- çalınsa araç sahibi kasko firmasından ne kadar alabilecek ? 400 bin TL mi? 550 bin TL Mİ? yada güncel satış değerini kanıtlamak için uğraşmak zorunda mı kalacak? mahkeme vs..vs..? |
araçların kasko değeri ve satış fiyatları arasın da ki uçurum?
-
-
şimdi bu konuyu bende merak ettiğim için araştırmıştım. şöyle oluyor kasko firması rayiç bedel piyasa araştırması yapıyor bir ortalama alıp size teklif veriyor bu genelde ksako bedelinden yüksek oluyor. Eğer sigortacı tanıdıksa bi piyasadaki, maksimum bedele yakın bi bedel alırsınız.
-
Takip bende merak ediyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Honda s2000 kasko değeri 70 bin TL ama araç 800 bin TL 🙂 aracın pert olduğunda alacağın rakam 70 bin TL
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kasko değeri kasko poliçesi hesaplamaktan ve ticari araçlarda fatura kesilecek bedeli belirlemekten başka hiçbir işe yaramıyor.
Sigorta rayiç bedel üzerinden öder. Önce düşük teklif eder. Siz süresi içinde itiraz edersiniz biraz yükselir yine itiraz az daha yükselir. Bu aşamada ya kabul yada tahkime gidersiniz. Tahkim kesin diye biliyorum. Olmadı dava felan açarsınız ama çok uzun sürer. Geneli tahkim öncesini kabul eder.
Şu anda benim aracın kasko 275 bin çok ilan yok en ucuz 50 bin hasar kayıtlı 375 bin. Ne olur bende bilmiyorum.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
o yüzden S2000 ler bitmiyor; tamir edip-şaseyi kesip biçip düzeltip yine yollara ,yanlamaya salıyorlar.
-
kasko poliçeleri aracın rayiç bedeli üzerinden yapılır. Enflasyonist bir ülkedeyiz yıl başında belirlenen araç rayiç bedelleri %50 artmış vaziyette.
Araba Skodamı 😀
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
yok araç yeni kasa --FE-- Civic ; galeriden 595 isteniyor ama kasko bedeli 400 civarıydı.
-
Kasko bedellerinin artık bir önemi yok prosedürden ibaret tamamen
Bugün aracınız pert olsa güncel piyasa fiyatı emsalinin üzerinden ödemesi yapılıyor.
Eskiden kasko bedeline yakın fiyatlarla araba satılmaya çalışıldığında bile aylarca satılmaz ne bu sıfır mı denilirdi.
Piyasa ne ara bu hale geldi hala anlamıyorum
-
ben aracı kaskolatırken rayiç bedeli 210bin üzerinden aldı. şimdi baktığımda en ucuzu 330bin. Allah korusun araç pert oldu diyelim o günkü güncel rayiç bedelinden ödeme yapar demi?
-
Doğrudur, kaza günü itibariyle tespit yapılır. Yapılan tespit beğenilmezse,kasko ile anlaşma sağlanamazsa sigorta tahkimde dava açılır ve kolayca kazanılır. Kaldı ki sigorta şirketleri de buna mahal vermiyorlar. Bir ay evvel arkadaşımız 120 bine araç aldı (kasko bedeli 100 bin civarıydı), aldıktan iki hafta sonra kaza yaptı ve araç pert oldu. Henüz yeni satın alınmış araç olmasına, satış bedeli resmi kayıtlarda 120 bin gözükmesine rağmen 148 bin bedel üzerinden anlaşıldı. Aracın sahibinden muadilleri 150-155 arasıydı ancak o sıra piyasa karışık olduğundan hemen anlaşmak daha makul oldu. Özetle, kafanıza takmayın. Allah kimseye kaza bela vermesin.
şöyle düzelteyim genelde yüksek oluyor diye bir şey yok.
tamamen sözleşmenizde yazdığı üzere bir raiç bedel üzerinden teklif geliyor.
ilk teklif genelde komik rakamlar oluyor direk ret edin.
-
kasko değeri, sizin kaskoya ödeyeceğiniz paranın hesaplanmasında kullanılan değer
pert vs. durumunda, poliçede aksine bir madde yoksa, aracın piyasa değerine bakılır
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 28 Şubat 2022; 9:25:52 > -
Kredi vs kullanacaksanız kasko değerine göre kredi verilir. Bir tek o işte kullanılır.
arasındaki
-
Keşke zorunlu deprem sigortasında da böyle piyasa değeri verilse ...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X