Şimdi Ara

Game Centera Uygulama Yazmak ve Bilgi Saklamak Yardım !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Apple ios 6 için xcode ile bir uygulama yazdım. Uygulamanın tek kişilik ve iki kişi aynı iphone üzerinden oynanabilen kısmını tamamladım . Şimdi de game center üzerinden multiplayerını yapmak için kolları sıvadım ancak resmen şoka uğradım... Oyuna game center entegre etmek için nasıl bir yol izleyeceğimi bir türlü kestiremiyorum yada yapmam gereken yol doğru mu bulamıyorum... Konuyu açıklamaya çalışayım umarım bilen birileri cevap verir...

Öncelikle şunu söylemek istiyorum, veri tabanı kullanmayı bilmiyorum hatta şu an için işleyişi veya nerden başlamam gerektiği hakkında hiç fikrim yok ..Zorda kalırsam onu da öğrenirim zaten iş için iyi olur diye düşünüyorum...

İlk sorunumu bir örnekle anlatıyım. Bir kişi gamecentera giriş yaparak oyuna başladı ve belli puanlar kazandı ( bu puanlar highscore olarak gamcentera girilmiyor telefonda tutuluyor ) daha sonra başka bir hesap ile gamecenterı kullanarak yeniden oyuna döndü,yeni girdiği hesabın puanı direk eski hesabınkiler olmuş oldu yani bu mantık olmuyor. Ki bu mantık oyuncu oyunu silerse de çalışmayacağından kötü. Puanları gamecenterda nasıl tutabilirim ? Ya da highscore dışında tutabilir miyim ? Ya da highscore olarak tutarsamda geri alıp kullanabilir miyim , verimli olur mu? Gamecenter ne kadar veri tutmama izin verir ? Ya da bu puanları nerede tutmam gerektiği hakkında beni bilgilendirebilir misiniz ? Yani tek isteğim kazanılan puanları giriş yapan kişiye vermek...

İkinci sorunum game center da 2 oyuncu arası veri iletişimi hakkında, bunu da bir örnekle anlatıyım. Örneğin bir kronometre var , sırası gelen oyuncu kronometreyi çalıştırdı, kronometre 0 dan saymaya başladı ve bu bilgi bekleyen oyuncuya gitti (onun kronometresi de 0 dan saymaya başladı) ilk oyuncu kronometreyi 3. saniye 50. salise de durdurdu diyelim ve bu bilgi ikinci oyuncuya gitti. 2. oyuncunun kronometresi de 3.saniye 50. salise de durur mu ?

Cevap veren herkese çok teşekkürler umarım cevap alabilirim.

Herkese kolay gelsin,

Sezer

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezertt -- 17 Aralık 2012; 16:20:06 >

• Arkadaşlar kimsenin mi bilgisi yok bu konularda ? Appleın dökümanları bu kadar detay bilgileri yazmamış yada ben bulamıyorum... Bulan biri beni yönlendirse de olur :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sezertt -- 17 Aralık 2012; 16:21:02 >
  • up :/
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ufak Bir Network İçin Yardım
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.