Şimdi Ara

Game of Thrones. Kitabı okuduktan sonra dizi zevk vermedi...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
68
Cevap
0
Favori
1.852
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kitap kültürü olan bir insan değilim. Kitap okumayı sevmem(sevmezdim). İlk defa Buz ve ateşin şarkısı serisini aldım ve okumaya başladım. Diziyi önceden izlemiştim. Şu an 3. kitap 2. kısımı bitirmek üzereyim ve meraktan açıp dizinin 1. bölümünü tekrar izledim. İnanın aksiyon sahnelerine kadar her şey kitapta daha güzel.

Ekstra: Temel olaylar dışında diziyle kitap çoğu yerde uyuşmuyor. Mesela Jon ve Robb 15 yaşında. Joffrey 13 yaşında. Bran 7 yaşında. Dany 14 yaşında. Mesela kitapta Kral Robert Winterfell'e geldiği zaman şuna benzer bir şey diyor
    Jonun nadirde olsa bir piç olmaktan memnun olduğu zamanlar vardı. Stark olmadığı için istediği kadar içip eğlenmesine izin verildi vs vs.

Dizideyse şöyle
    Tyrion: Neden içeri giri eğlenmiyorsun
    Jon: gayrimeşru evlat(!) olduğum için içeri almadılar

Bunu niye yazdım; Diziyi izlemiş olan arkadaşlar okumadıysanız kesinlikle kitabı da okuyun. Hem yazara bir faydanız dokunmuş olur emek var sonuçta.

• diziyi izlememiş arkadaşlara tavsiye edermisin peki kitabı
  • Arkadaşa katılıyorum. Ancak filmi çekilmiş bir çok kitap bu şekildedir zaten. LOTR istisna olabilir.
  •  Game of Thrones. Kitabı okuduktan sonra dizi zevk vermedi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sırmasaçlıbaları

diziyi izlememiş arkadaşlara tavsiye edermisin peki kitabı

Şahsen ben kitabı okurken kafamda dizideki tipler canlanıyor. Yani karakterleri kavramamı kolaylaştırmış dizi görsel olarak karakterleri görünce. Diziyi hiç izlememiş biride gayet beğenir ama bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Türkuaz

quote:

Orijinalden alıntı: sırmasaçlıbaları

diziyi izlememiş arkadaşlara tavsiye edermisin peki kitabı

Şahsen ben kitabı okurken kafamda dizideki tipler canlanıyor. Yani karakterleri kavramamı kolaylaştırmış dizi görsel olarak karakterleri görünce. Diziyi hiç izlememiş biride gayet beğenir ama bence

Bunun maalesef olumsuz yanları da var. Mesela karakterlerin dizi çekilmeden önce hayranlar tarafından çizilmiş resimlerine bakarsan söylediğimi anlayabilirsin.

Mesela,
    Jon daha karizmatiktir. Dizideki Jon hep acıların çocuğu..
    Cersei daha güzel bir bayan seçilebilirdi.
    Stannis kötü bir seçim olmuş.
    Syrio Forrel (adam kitapta kel, dizide süper mario)
    liste biraz daha uzayabilir.

• Kitaplardan sonra dizi zevk vermiyor ama sadece görsellik için izlenebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: thelmessos

Arkadaşa katılıyorum. Ancak filmi çekilmiş bir çok kitap bu şekildedir zaten. LOTR istisna olabilir.

LOTR'da da çok değişiklik var.He bunlar filme epiklik katmış, ve film, kitabı okuduktan sonra yine de sıkmıyor ama yine de benim için bir kitap değil.

Ben de seriyi zor takip ediyorum kitabı okuduktan sonra, en son 3. sezonun 6. bölümünü izledi galiba, şu an bölümler inik ama izleyesim gelmiyor ama şu an çıkan bütün kitapları bitirdim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Jon,Robb,Daenerys kitaptaki yaşlarında olsaydı dizi kötü olurdu bence.Dizi zaten kitaplara bağlı gitmek zorunda değil o koşula göre izlerseniz zevk alamazsınız zaten.Diziyi izlerken kitapları aklınızdan atın bence.
  • Kitaplarını bende okuyorum gerçekten çok güzel bir seri herkese tavsiye ederim ben şuan kargaların ziyafeti 1. kısımı okuyorum ve kitaplar bitince yeni kitapların çıkmasını nasıl bekliyeceğim diye kara kara düşünüyorum
  • Dizideki görsel şöleni kitap okurken yaşamak zor. Her türlü zevk vermesi lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıAmPassenger

Dizideki görsel şöleni kitap okurken yaşamak zor. Her türlü zevk vermesi lazım.

Veriyor zaten. O savaş atmosferini bile kitapta daha iyi yaşıyorsun ciddiyim. Adamın işi bu zaten yazar sana hissettiriyor...
  • bana da diziyi izlemek daha çok haz veriyor. karakterlerin oyunculukları, introdaki müzikle girdiğim o atmosfer...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten dizi yavan geliyor, ama sırf mekanları vs. görmek için izliyorum, ne kadar yavan gelse de keyifli bir dizi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ıAmPassenger

Dizideki görsel şöleni kitap okurken yaşamak zor. Her türlü zevk vermesi lazım.

Asıl görsel şölen kitapta zaten.
    Tabii bu biraz hayal gücünüze de bağlı. 0 ise eğer birinde hayal gücü, 'ben kitaptan zevk almıyorum' deyip Dizi yapımcılarının bağnazlıklarına bağlı kalır. Kalmak zorunda.

Kitap candır, can. Önce şu saçma diziyi izledim bende. Ardından kitabı okuyunca, yemin ederim 30 bölümlük vaktimden daha çok, ilk olarak kitabı okuyamama zevkine erişemediğim için üzüldüm.
  • kitabında sıkılıyodum ben pek benim tarzım değil konusu..gerçi diziside de sıkılıyorum çoğu zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: SayisalMan

Game of Thrones. Kitabı okuduktan sonra dizi zevk vermedi...

Bundan daha guzel ozetlenemez ;)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok söyledim kitap efsane dizi fazla abartılıyor diye. Gerçekten öyle, dizide abartılacak hiçbir şey olmuyor. Sadece yukarıda görüldüğü gibi görülen buz tabakasını yorumluyoruz diziyi izlerken. Kitap derya deniz..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ed Wood

Çok söyledim kitap efsane dizi fazla abartılıyor diye. Gerçekten öyle, dizide abartılacak hiçbir şey olmuyor. Sadece yukarıda görüldüğü gibi görülen buz tabakasını yorumluyoruz diziyi izlerken. Kitap derya deniz..

Aynen. Öyle ki örneğin serinin giriş bölümü var. 3 kişi surun ötesine keşif gezisine çıkıyorlar. Ben orayı diziyi izlerken kaçırmışım sanırım hatırlamıyordum kitabı okuyup tekrar diziyi izlediğimde farkettim ve çok daha iyi karşılaştırma fırsatı buldum.

Kitapta üç kişinin kısmen hayat hikayeleri bile verilirken, keşifteki her detay, her konuşma teker teker yazılmışken dizide isimleri bile verilmiyor. Düşünün kitapta şöyle yazıyor(Kitabı bulmaya üşendiğim için aklımda kaldığı kadarını yazacağım)

"Kimse ormanda Will'den sessiz hareket edemezdi. Kara Kale'dekilerin de bunu keşfetmesi çok uzun sürmedi..."
    "Bir yerde bir ormanda o yöreye ait geyiği avlamaya çalışırken yakalanınca kendisine tercih sunuldu. Ya siyahları giyecekti yada bir eli kesilecekti" vs. vs. yazarken dizide bu karakterin adı bile verilmiyor. Adı diyorum ya sadece diziyi izleyen biri bu karakterin adını bile bilmiyor Diziye pek saygım kalmadı benimde

• Bende ilk kitaptayım yaşlar dikkatimi çekti ek olarak Joffrey'nin boyu robbdan filan uzunmuş öyle yazıyor :D
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.