Şimdi Ara

Gamepad baskılı devresi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba. Ben Fotoğraflarda gördüğünüz gamepad baskılı devresi ile logitech direksiyonuma bir manuel vites yapmak istiyorum. ancak bunun için düğmelere uzaktan basabilmem yani, devredeki düğmelere mikro switch diye bir şey bağlamam lazım. sorum şu ben bu düğme yerlerine herhangi bir iletken telle dokunduğumda düğme basıyor, e switche bağladığımda da aynısı mı olacak yani sürekli basacak mı yoksa ek bir şey mi yapmam lazım basmaması için Gamepad baskılı devresi?
     Gamepad baskılı devresi

• Peki arkadaşlar en azından bu soruma cevap verin. Yabancı sitelerden araştırdığım kadarıyla her bir tuş ortak bir topraklama kullanıyormuş. bu topraklamanın neresi olduğunu nasıl bulabilirim ? Yada anlayan biri söyleyebilir mi?
  • Elektronik bölümünde kimse bu baskılı devreden anlamıyor yani? Oda güzel...
  • Baglaman yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle bu mesajı yazarken senin lise bitirdiğini kabul ediyorum. Yani lise 1 fizik dersini gördüğünü kabul ediyorum. Yanlış anlama sakın yaşın benden büyük yada küçük olabilir. Sadece bahsedeceğim şeyler temel fizik bilgisi gerektirir. Bu bilgilerin yeni eğitim sisteminde ortaokulda verilip verilmediğini bilmediğim için lise dedim.

Öncelikle temel olarak, elektrik yada elektronik farketmez, devrelerin çalışması için kapalı bir çevrim gereklidir. Yani elektrik akımını oluşturan elektronların kaynaktan çıkıp, devreyi dolaşıp tekrar kaynağa geri dönmesi gerekir. Toprak denilen olay ise aslında vağrolmayan, bizim anlamlandırdığımız bir olaydır. Çoğu devre şemasında kaynak sadece + bir uç olarak gösterilir ve bir de toprak görürsün. Fiziksel olarak, yani pratikte ise bu uçlar kaynağın + ve - uçlarını temsil eder. Apartmanlarda bildiğimiz gördüğümüz topraklama ise biraz daha farklı.
    Elektrik akımı potansiyel fark oluşturan noktalar arasında oluşur. Gerekli şart ise akımın bu iki fark nokta arasındaki direnci yenebilmesidir. Dünya ise kütlesel olarak bizden, çok çok büyük, ve şekilsel olarak küreye benzediği için sahip oldugu göreceli olarak az miktardaki yük yüzeyine eşit dağılır ve bize göre potansiyeli "sıfır"dır. Bu nedenle sizin veya başka bir nesnenin sahip oldugu potansiyel pozitif ise akım sizden dünyaya doğru, sahip oldugunuz potansiyel negatif ise dünyadan size doğru bir akım oluşur. Aslında olay nesnelerin yük miktarının nötrlenmesidir. Binalardada kaçak akımdan korunmak için yapılan topraklamada aslında budur. Akımı kimseye zarar vermeden toprağa yönlendirmek.

İşten anlayanlar için ufak bir not yazmam gerekirse yukarıdaki açıklamalarımda birçok eksik ve yanlış olduğunun farkındayım. Ancak bazen temel bilgiyi vermek için bunu yapmak gerekiyor. Lisede fonksiyonun süreksizlik anlarında alınamaz bildiğimiz türev gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: SaGini

Öncelikle bu mesajı yazarken senin lise bitirdiğini kabul ediyorum. Yani lise 1 fizik dersini gördüğünü kabul ediyorum. Yanlış anlama sakın yaşın benden büyük yada küçük olabilir. Sadece bahsedeceğim şeyler temel fizik bilgisi gerektirir. Bu bilgilerin yeni eğitim sisteminde ortaokulda verilip verilmediğini bilmediğim için lise dedim.

Öncelikle temel olarak, elektrik yada elektronik farketmez, devrelerin çalışması için kapalı bir çevrim gereklidir. Yani elektrik akımını oluşturan elektronların kaynaktan çıkıp, devreyi dolaşıp tekrar kaynağa geri dönmesi gerekir. Toprak denilen olay ise aslında vağrolmayan, bizim anlamlandırdığımız bir olaydır. Çoğu devre şemasında kaynak sadece + bir uç olarak gösterilir ve bir de toprak görürsün. Fiziksel olarak, yani pratikte ise bu uçlar kaynağın + ve - uçlarını temsil eder. Apartmanlarda bildiğimiz gördüğümüz topraklama ise biraz daha farklı.
    Elektrik akımı potansiyel fark oluşturan noktalar arasında oluşur. Gerekli şart ise akımın bu iki fark nokta arasındaki direnci yenebilmesidir. Dünya ise kütlesel olarak bizden, çok çok büyük, ve şekilsel olarak küreye benzediği için sahip oldugu göreceli olarak az miktardaki yük yüzeyine eşit dağılır ve bize göre potansiyeli "sıfır"dır. Bu nedenle sizin veya başka bir nesnenin sahip oldugu potansiyel pozitif ise akım sizden dünyaya doğru, sahip oldugunuz potansiyel negatif ise dünyadan size doğru bir akım oluşur. Aslında olay nesnelerin yük miktarının nötrlenmesidir. Binalardada kaçak akımdan korunmak için yapılan topraklamada aslında budur. Akımı kimseye zarar vermeden toprağa yönlendirmek.

İşten anlayanlar için ufak bir not yazmam gerekirse yukarıdaki açıklamalarımda birçok eksik ve yanlış olduğunun farkındayım. Ancak bazen temel bilgiyi vermek için bunu yapmak gerekiyor. Lisede fonksiyonun süreksizlik anlarında alınamaz bildiğimiz türev gibi.

Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler. Bu bahsettiklerinizden az çok anlamama rağmen liseden mezun olalı çok uzun zaman olduğu için , bu basit devre üzerinde + ve - nin hangisi olduğunu çözememiştim. Ancak sorunumu çözdüm. Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.