Şimdi Ara

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ] (18. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
868
Cevap
24
Favori
63.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    240 mm deep coolun castle 240 rgb hayır pompa sesi vs duymuyorum.Sıcaklık testi yaptım aida 64 extreme testinde %10₺ yük altında 15 dk teat ettim 60 ile 80 derece arasında soğutma konusunda çok iyi değil malesef işlemcim de ryzen 7 3700x 32gb ram 1070 ekran kartı 970 evo 500 gb ssd var defaylı inceleme paylaşacağım 3 gündür pc deki sorunlarla uğraşıyorum çözdüm sorunları Allaha şükür.

Video linki :
    EXTREME BİLGİSAYARyoutube
    xigmatek aquarius plus
    https://www.youtube.com/watch?v=qgerg79a6yw&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UltrAslan_06 -- 18 Ocak 2020; 0:13:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: creepy050

Merhaba

kasa ile bazı görsel paylaşmak istedim. Görünüm bence çok iyi zevk işi. Sıcaklık için se açıkcası tam olarak neye göre kıyaslayacağım bilmiyorum.
    istediğiniz testleri akşam yapacağım. bende 360 mm radyatör var ve üstte koydum. kasanın üstteki kendi fanlarını ortaya koydum. radyatörün fanlarını üste aldım. görsel olarak da bence böyle iyi çünkü üstteki fanların ışıkları sandalyede oturunca görünmüyor zaten. kasanın fanları takım olarak 6 sı birden görünsün diye alta ve ortaya sıraladım. alttakiler içeri hava üflerken diğerleri egzost ediyor. yalnız rx5700xt uzun olduğu için
    alttaki 2 fanı tamamen kapatıyor. 6 egzost, 3 taze hava olunca içerisi negatif basınca düşüyor ve kasanın arka cephesinin üst taraflarından da içeri hava doluyor. hissediyorum kasanın hava emdiğini boş deliklerden. ( negatif basınçtan ötürü )

Akşam dediğiniz programla test yapacağım. saat 9 gibi atmış olurum heralde

Size bir sorum olacak üstteki radyatör kaç mm ve daha kalın bir radyatör takılabilir mi kaç mm daha aşağıya sarkabilir? Ayrıca alt tarafa da radyatör taksam ekran kartına kadar engel var mı kaç mm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefrak -- 18 Ocak 2020; 17:17:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mefrak kullanıcısına yanıt
    Selam

COOLER MASTER MasterLiquid ML360R modeli kullanıyorum. yani siteden bakarsak radyatör 394 mm , kalınlık 27.2 mm . Daha kalından kastınız 27 mm den daha kalın diyorsanız bu radyatörler fanları da takınca
    yine de yer kalıyor ama anakartın güç kablosunu 8+ 4 pin takmayı düşünüyorsan daha da kalın bir radyatör için anakart işelmci güç kablosunu bükmez zor olur. ben de en az 1 cm daha yer var gibi ama zor büktüm kabloyu. yada özel kablo kiti filan alıp denersin. senin düşündüğün radyatör kalınlığı nedir ?

alta radyatör takmak için de bence takılabilir zaten bu kasada alt için destek var diyor diye biliyorum. eğer yine de olmaz sa benim gibi gpu yu üst slota takarsın rahat rahat sığar.
  • Rasyatörü alta takmayı düşünmeyin sıcaklık olarak olumsuz sonuç alırsınız.

• Aorus 360 sıvı soğutmayı merak edenler için sistemi paylaşayım. Ekran kartı değişeceği için geçici olarak böyle taktım.

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]
  • onur_emu kullanıcısına yanıt
    Sök sök cpu donacak

• creepy050 C kullanıcısına yanıt
    Custom sıvı soğutma için 45mm radyatör üst ve alta ya da 30mm radyatör pull push şeklinde hem alt tarafa hem üst tarafa takmayı düşünüyorum. Yan tarafta arka odaya sığarsa arkaya takarım 3 fan soğuk havayı içeri almak için, sığmıyorsa boş kalır yan taraf negatif basınçla girer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mefrak -- 19 Ocak 2020; 14:21:8 >
  • onur_emu kullanıcısına yanıt
    Ben çok.merak ediyordum. Harika bir insansın. Hayırlı olsun. Çok güzel görünüyor
    Dikey ekran kartı aparatı cooler master mi hocam ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RmzBurak -- 19 Ocak 2020; 21:42:55 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    45 mm radyatöre bir de fan takacaksın değil mi ? yoksa fan dahil mi 45mm ?
    45 mm için yer olacağını düşünüyorum. fan hariç 45 mm ise fan dahil kalınlığı söyle ona göre ölçmeye çalışayım..

aslında bu bilgiyi tedarik edeceğin incehesap.com a da sorabilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creepy050 -- 19 Ocak 2020; 21:42:27 >
    45 mm radyatör artı fan yani 25 mm toplamda en az 70 mm yer olsa güzel olur hatta 95 mm boşluk olursa pull push yapabilirim :)
  • RmzBurak kullanıcısına yanıt
    Estağfurullah, o senin kalbinin güzelliği. Evet, ekran kartı aparatı coolermaster.
    üst için 95 mm i unut hayatta sığmaz ancak 2. fanları kasanın dışına alarak olabilir. yine bunun için de 70 mm e bir bakmak lazım.
    incehesap.com a bir sor istersen , soramazsan ölçmeyi deneriz bizim kasalardan
    Onlar senin kadar sağlıklı bilgi veremez kurulu sistemleri yoksa, sen bilirsin anakart kaç mm'de engel olur radyatöre :) Çok sağol aşağı yukarı bir fikrim oldu.

tamam akşam fırsat bulup ölçmeye çalışacağım...
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    ya bende cooler master master liquid 360 mm var 26 C sıcaklık hiç görmedim. gigabyte aourus , cooler masterdan daha mı iyi acaba ?
    öyleyse kıskandım valla :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi creepy050 -- 20 Ocak 2020; 16:32:35 >
    Anakarttan alınan sıcaklık değeri başka gösterir cpu baska gösterir, hwmonitörden bakın
    malesef sana kötü haberim var 70 mm çok zor. üst kısımda fan + radyatör 53,5 mm. + 15 mm de fan ile anakart ın başlangıç mesafesi var. yani 68,5 mm. Ayrıra bu 15 mm mesafede fan civatalarının 5 mm kalınlığını da düşünürsen aslında 10 mm var. ayrıca bu buşlukta anakart işlemci güç kablosunu ben bükebildim ama senin bu kabloyu bükecek mesafen de olmayacak.

sonuç üstte 68,5 mm . altta ise 31 mm fan + 25 mm boşluk = 56 mm
  • Bu kasaya kurulsam demek ki gene 30mm radyatörlere mecbur kalıyorum, üzdü.

• Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba, uzun vadede kule tipi soğutucu mu 360mm kapalı devre sıvı soğutucu mu ?
    Bu konuyla alakalı fikriniz nedir ? Yada bu konuda herhangi açılmış konu vs var mı bilgi alabileceğim.
  • RmzBurak kullanıcısına yanıt
    Bu kasada kule tipi soğutucu pek randımanlı olmaz bence. Önden arkaya hava akışı olmadığı için performans sorunu yaşarsınız.Kule tipi soğutucuların çalışma mantığı önden gelen serin havayı soğutucunun içinden geçirerek arka egzoz fanından dışarı atmasıdır. Bu kasada ne ön ne arkada fan yok maalesef.
  • 
Sayfa: önceki 1617181920
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.