Şimdi Ara

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ] (32. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
868
Cevap
24
Favori
63.001
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
48 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Jeem

Tüm yardımcı olmak isteyen arkadaşlara teşekkür ederim fakat burada denilenlerin hiç biri benim problemim ile alakalı değil. Çünkü ben bu söylenilen kablo bağlantıları zaten yaptım ve fan hızı ayarlamak değil asıl derdim.

Hala geçmeyen problemim ise şu: Hiç birşekilde anakartin kendi programından ledleri kontrol edemiyorum. Kumandadan ankarta geçtiğimde program çakışması gibi birşey oluyor. Kablolama ile değil problemim onu kesin biliyorum. Çünkü herşeyi doğru kablolamışım.

Sorunun tahmini nedenleri ve çözüm için denediğim metodlar :

1. Program çakışması var gibi diyip temiz kurulum için format attım tekrar yükledim armoury crate yi sonuç yine aynı oldu.

2. Bios da sıkıntı mı var acaba dedim pili çıkarana kadar denedim ama sonuç yine aynı oldu. Kumanda dan yeşile uzun süre basıp anakart kontrolüne geçtiğim zaman ledler sapıtıyor ve nefes gibi modlara nadiren tepki verse bile sapitmis bir şekilde tepki veriyor bazende kontrol edilemiyor kesinlikle. Pil çıkarma işi de sonuçsuz kaldı.

Benim bios da (Asus x570-E) mouse çok yavaş. Türkçe kaynak bulamadım fazla çözüm için yabancı forumları göz atıyorum. BIOS Mouse laggy yada slow mortion diyorlar. Bu BIOS uyumsuzluğu mu acaba yapıyor diye ihtimali araştırıyorum. (Bunun çözümünü bilen var mı acaba)

3. Kurulum yaparken static elektrik mi toplandı anakartta dedim acaba boşaltım işlemi rehberlerini aynen takip ederek yaptım sonuç yine başarısızlık oldu.

4. Şuan tekrar format attım ve armoury crate kurmadım. Kumandadan anakarta geçmesi için yeşile uzun bastığımda ledler sapıtmıyor fakat komutsuz bekliyorlar. Yani programları yüklediğim anda komut gelince sapıtıyorlar.

Armoury Crate harici bir programda denemek istiyorum. Hangi programlarda deneyebilirim??
    Bana özelden kontrolcünün kitapçığını atar mısın. Sorun belki anakarta bağlarsanız şunu şöyle ayarlayın diye bir şey olabilir. Keşke uğramasaydınız.

• MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    kontrolcünün kitapcığını okumasını orada çözümünün olduğunu yukarki mesajımda söyledim alıntı yaparak,ama arkadaş ısrarla buradan çözüm bulmaya çalışıyor artık görmezden geliyorum daha kitapcığı okumadan birşey yapmadan hala buraya mesaj yazıyor hatta o alıntıyarak cevpa verdiğim mesajda fotoğrafını eklemiştim bilerek kaldırdım fotoğrafı sırf kitapcığına gidip baksın diye.

Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 31 Temmuz 2020; 14:45:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

kontrolcünün kitapcığını okumasını orada çözümünün olduğunu yukarki mesajımda söyledim alıntı yaparak,ama arkadaş ısrarla buradan çözüm bulmaya çalışıyor artık görmezden geliyorum daha kitapcığı okumadan birşey yapmadan hala buraya mesaj yazıyor hatta o alıntıyarak cevpa verdiğim mesajda fotoğrafını eklemiştim bilerek kaldırdım fotoğrafı sırf kitapcığına gidip baksın diye.

İyi bayramlar güzel insan Ben okurken kafam karıştıydı. Boşver biz sorunu çözelim mutlu ayrılsın buradan. Sizede hak veriyorum. Çünkü kitapçık okunmazsa bizim dediklerimiz yanlış anlaşılırsa arıza çıkabilir. Ve sorumlusu bizler olabiliriz. Keşke silmeseydiniz. Kitapcığı kaybetmiş veya atmış bir arkadaşımız gelirdi görürdü iyi olurdu. Çünkü resmi sitesinde ben bulamadım kitapçığı,

• Kasa ya kule tipi soğutucu olup ve ekran kartını dikey kullanmayacaklar. Bulaşmayın derim. İşlemci sogutucu max 140mm Sorun yaşarsınız. Yeni ekran kartlarıda artık büyüyor ilerde oda sıkıntı çıkarma ihtimali var. Bu kasada min 16cm olması lazım Benim kasa 18 cm cama dokunuyorum ekran kartının olduğu bölüm sıcak hava birikimi oluyor sizde bu daha büyük sorun yaratır.

Dikey konumda ve su soğutma kullananlarda, min 16 işlem yapan işlemciler seçecekseniz. Overclock düşünüyorsanız. Anakartınız ömrü için Kesinlikle mosfetlere üfleyen bir egsoz fanı takın. Sıcak hava birikimini baya düşürecektir. Yeni çıkan rtx3080 le baya söylenti var.
    12 pnli güç girişi olacağı. Bu kasa gelecek için biraz düşündürüyor.
    https://wccftech.com/nvidia-geforce-rtx-30-ampere-gaming-graphics-cards-new-power-connector-rumor/

Yada kasa içinde çıkan vidalar sorunuzu çözer ama bu sefer o toz filtrelerin anlamı kalmıyor. Temizliği vs uğraşmak ayrı sıkıntı.

Görünüşü Gamepower Warcry gibi olmasada, Aquarius Plus - XIGMATEK daha iyi bir seçim olur. Yeni alacak arkadaşlar bu seçeneği de değerlendirsinler.

• creepy050 C kullanıcısına yanıt
    İhtiyacı olan sizsiniz siz ne verirsiniz.😀

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 31 Temmuz 2020; 16:33:57 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • MC.CYBER_ kullanıcısına yanıt
    iyi bayramlar hocam benim sizle sıkıntım yok,konu sahibine çıkıştınız ve konu sahibi orada haklıydı bütün herşey yazıyor ilk sayfada neyse asıl dönelim konumuza kontrolcünün çıktığı poşetin içinde kitapcığında herşey yazıyor 1 kere bile okusa insan aklında kalıyor o arkadaş kitapcığı bi kere göz atsa 3-4 gündür burada uğraşmayacaktı,bende ilk bağladığımda anakartıma bunu ben niye kontrol edemiyordum diyordum hemen kitapcığına baktım ve orada yazanı görüp uyguladıktan sonra problemsiz kullandım şuan kontrolcu üstünden kullanıyorum o ayrı mevzu ama gelip burada bu anakart niye görmüyor bunu veya görüyor kontrol edemiyorum diyebilirdim neyse,bir örnek vericem ama ne alaka diyenler olucak ama örnek olması amacından Kuranımızın ilk emri bile OKU diyor elinde yoksa diyebilirdi bana amenna o zaman eklerdim ama cevap veriyorum görmezden geliyor o zaman bende görmezden gelirim

edit:imla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi djoguzhan55 -- 31 Temmuz 2020; 17:3:36 >

• djoguzhan55 kullanıcısına yanıt
    Güzel arkadaşım,

Bu benim sizin "kitapçığa bakmıyor geliyor buraya mesaj atıyor" diye bana iftira attığınız kitapçığım ve şu aşağıdaki görsellerde benim bağlantıları nasıl yaptığımı gösteren göreseller. (İhtiyacı olanlar olabilir istifade edilsin diye kontrolcü kitapçık dediğiniz tek sayfalık avuç içi kadar klavuzu buradan paylaşıyorum ve sanki çok büyük bir lütüfmuş gibi görerek de bu paylaşımımı silmiyorum).

Herşey ve tüm cevaplarımın orada yazıyor dediğiniz Müthiş Kitapçık:

Bağlantılarım ise şu şekilde:

1. Üzerinde Sata kablosu yazan bu kabloyu PSU ya taktım:

2. Fanlara ait olan kabloları da kontrolcüye şu şekilde bağladım:

3. Kontrolcüden çıkan 5v 3 pinli ARGB çıkış kablosunu da ASUS X570-E marka Anakartımın 5c 3 Pinli kısıma bu şekilde bağladım:

4. Kablolama bağlantılarını yaptıktan sonra klavuzda belirtilen kumandanın alttaki yeşil rengine bir kaç saniye basıp anakart kontrolüne(Armoury Crate) geçtiğimde ise yaşadığım problem işlemci fanının ledlerini ve ramları kontrol edebiliyorum fakat fan ledlerinde tuhaf tuhaf senkronizayon problemleri oluyor ve bazende hiç kontrol edemiyorum.

Arif Cem Selçukyoutube
    Fan ledleri anakart senkronizasyonu bozukluğu
    https://www.youtube.com/watch?v=HAuytebp1cg&feature=youtu.be

Şimdi ben şu soruyu soruyorum değerli arkadaşlar,

Ben tüm bağlantıları ve gerekli olan adımları kitapçığa göre yapmışmıyım yapmamış mıyım?

Lütfen yanlışım varsa düzeltirseniz ben çok memnun olurum çünkü sorunumu çözmüş olur kasayı yada fanları her ne haltsa garantiye göndermekten kurtulmuş olurum.

Eğer kitapçık elimde olduğu halde oraya göre yapmamışsam yada yapmayı becerememişsem ben burada bulunan tüm insanların değerli vakitlerini aldığım için gerçekten çok özür dilerim.

Şayet kitapçığa göre yapmışsam ise tüm adımları buna rağmen ısrarla "kitapçığa bakmıyor gelip burada çözüm arıyor" diye söylenilerek bana iftara atılmış olmaz mı ?

Hatam varsa kurulumda yada yaşadığım problemin çözümünü yada nedenleri bilen arkadaşlar varsa yardımcı olabilirlerse sevinirim. Herkese İyi bayramlar dilerim.

(Bir önceki mesajımda hataları gidermek için denediğim yöntemler mevcut)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeem -- 31 Temmuz 2020; 19:52:32 >

• MALİ MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba

aldığım yere mail attım, adresime gönderme durumları var. eğer sonuç alamazsam sizden almak isterim. bayramdan sonra 1-2 hafta bekleyim.
    Siz hangi şehirdesiniz elden teslim almak için ?
  • Jeem J kullanıcısına yanıt
    armoury dışında " asus aura " programı var benim bildiğim
  • Jeem J kullanıcısına yanıt
    Yaptığın bağlantı doğru. Kontrolcü den çıkıp anakarta taktığın 3pin li argb kablosunun tam oturup oturmadıpından emin ol. Tüm sistem senkronize olmalı. Onun dışında sorun yoksa aura nın eski sürümünü bulmaya çalış. Yapabilecekleri bunlar şuanda.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ASUS ROG STRIX X570-F ana kartım var bu 5v 3 pinli add_gen_2 mi rdd_gen_2 porta taktım pcyi açtım ana kartın ışığı yanıyordu asus programına girdim bir ayarlar yaptım ondan sonra kapatıp açtım söndü ışık asus programı açılmıyor biosdanda açık anakart ışığı ne yapmak gerekiyor arkadaşlar? Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]Gamepower WARCRY İNCELEMESİ [ 2 Odalı / Tasarım / Performans / Oyuncu KASASI ]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ByTMY -- 7 Ağustos 2020; 20:55:30 >

Muten Baba kullanıcısına yanıt
    Merhaba Muten Baba Hocam ve Maliv Müşavir Hocam

bu uzatma civatalarını tedarik ettim sonunda ama çok sıkı bu civata. Bu civataları montaj ederken mevcuttaki kısa civataları sökecek miyiz ? yoksa sökmeden kısa civataların üzerine mi takacağız ?

kısa civataların bir tanesini çıkartmayı denedim ama çok sıkı ve baya zor çıkardım. hatta civatalın boyası söküldü.
    kısa civataların üstüne takmayı denedim ama bir diş anca tuttu. daha fazla sıkmaya çekindim.

sizce nasıl yapmalıyım ?
  • Bende civatabfikan yok kapak kapanıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Muten Baba kullanıcısına yanıt
    eski kısa civataları söküp sadece uzunları taktım. sıcakları kıyasladım bir fark göremedim. Hatta belki 1 derece artmış olabilir.

sadece geniş gpu lar takılabilsin diye kullanılabilir başka bir espirisi yok sanırım.

2 türlü deneyenler varsa yorumlarını bekliyorum
  • merhaba bende bu kasadan var t6 ultra takabilir miyim ?
  • hyperion7599 kullanıcısına yanıt
    sığmaz gibi duruyor
    Ben denedim bu kasaya t6 ultra sığmıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    sen bu kasayı yalayıp yutmuşsun maks takılabilecek cpu soğutucu uzunluğu kaç cm?
    sitesinde 140 yazıyor ancak daha büyük takanlar var.
    1.5cm lik kasanın uzatma vidası ile t6 ultra tam oluyordu hatta cama değiyordu soğutucu. Uzatma vidası 1,5 cm t6 ultra 15,5 cm çıkarırsa 14 cm yani max 14 cm olacak soğutucu.
    Ben bu arada xigmatek aquarius plus a geçtim bu kasada max cpu soğutucu için 158mm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MALİ MÜŞAVİR -- 14 Ağustos 2020; 13:18:51 >
  • aldık artık dönüşü yok maalesef.artık sıvı soğutucu alır keyfime bakarım
  • 
Sayfa: önceki 3031323334
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.