Yaklaşık 60 bin tl bütçe ile bazı olmazsa olmazları olan bir laptop arayışındayım. Olmazsa olmaz kriterler; 32Gb ram en az 5200 mhz 1tb m2 pcie 4.0 kullanan r/w 6+ ssd 4070 en az 105 watt ekran kartı En az ilgili ram frekansı destekleyen i7 yada i9 işlemci (i7 14700HX yada i9 13900HX) Günlerdir yaptığım araştırmanın sonucunda Acer Predator Helios Neo 16 PHN16-71'nın i9 13900HX+ 4070 ve HP OMEN Gaming 16-wf1020nt (9J1Y9EA) i7 14700HX+4070 arasında kaldım. Her iki laptopta 32 gb ram ve ssdleri yakın performansta. İşlemciyi saymaz isek aralarındaki fark Acerin monitörü 2k fakat inanılmaz bir ısınma problemi şikayeti alanlar ve özellikle ekranın sol alt köşesinden ışık sızma sıkıntısı olan yorumlar okudum. Bunun yanında hp daha soğuk ve stabil calışmasına rağmen ekranı full hd ve işlemcisi 14. nesil olmasına rağmen performans olarak i9 13900ün altında. Deneyimli kullanıcıların özellikle aramızda bu marka model kullanan kullanıcılardan tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. |
Gaming Laptop önerisi için fikirlerinizi rica ediyorum.

-
-
-
Dostum bende HP OMEN Gaming 16-wf1020nt (9J1Y9EA) Notebook bundan almak istiyorum naptın sen tavsiye edermisin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
-
DDR5 olsun msi değil yani
Yeni çıkan Erazer de ucuz olsun diye Ddr4 var.
Ekran kartı watt değeri yüksek olsun.
110-140-160watt gibi
Acer Nitro5/v15 serisi ısınıyor sıcaklığı ekrana vuruyor deniliyor!
Acer alınacaksa Nitro 16 serisi
Asus Rog serisi
Lenovo LOQ ama amd işlemcili serisi
-
Merhaba
Asus Rog Zephyrus modeli cihazımı bir yıl kullanıp illallah edip sattım. Sürekli anlık donma, boştayken ısınma, uyku modunda fan açma gibi saçma sorunlardan dolayı sorun yaşadım. ROG serisi kalitelidir deyip aldım, kutudan ölü pikselle çıktı. 6 tane hoparlör var, Macbook Pro 13'ün yanında zabıta telsizi kalır. Kamerası hesap makinesi gibi vs. ROG diye gereksiz para verip asla Asus almayın. Eşimde de Zenbook var, aynı sorunlar o cihazda da var. Yabancı forumlarda çok fazla şikayet var. Ben katiyen önermiyorum.
Her markanın sorunlu sorunsuz modelleri var.
Acer nitro 5/n15 serisi: soğutucu çıkış ekran altında.
Zamanla ekranda sararma solma yapıyor.
Lenovo LOQ serisi: intel olanların işlemcisi HX güçlü anakart ısınma ve yanma olayları oluyor
Asus Tuf serisi: Yine Lenovo benzeri intel işlemcilerde ısınma 2 fan soğutmaya yetmiyor deniliyor (Rog 3fanli)
Şimdi demek değilki bu markalar uzak durun...
Gidip msi, Erazer yada Casper alın!!
Acer alın ama Nitro 16
Lenovo LOQ alın ama Amd işlemcili
Asus Tuf veya Rog Amd işlemcili alınabilir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X