Şimdi Ara

garanti cepbank olayı (önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
5.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Benim dün yani 15.02.2005 tarihi itibariyle internet şubeme ait tüm bilgilerim ele geçirilmiş. Bu olayı açıklamam gerek. Ben dün gece evimde iken saat 01.39 da 3433 ten "CepBankınız tanımlanmıştır.İşlem yapmaya başlayabilirsiniz, Garanti Bankası" şeklinde cep telefonuma bir sms aldım. Bunun ne olduğunu çözmeye çalışırken 1 dk.sonra 01.40 ta bu sefer 3333 ten "5555461720 nolu cep telefonuna CepBank ile 300,00 YTL gönderildi. 7 gün içinde Paramatiklerden kartsız çekilebilir. İşlem referansınız 1601375. Garanti." şeklinde başka bir sms aldım. Hemen nete bağlanarak sitenizden Cepbank nedir öğrenmeye çalıştım ve öğrendiğim gerçekten size göre harika (!) bir şey olan ve bana göre kesinlikle aptalca ve güvenliksiz bir uygulama olan sms ile para transferi uygulamasıydı. Dolayısıyla birinin benim adıma o sırada işlem yaptığını anladım ve hemen müşteri hattınızı aradım. Bana temsilci kişi alogaranti numaramı sordu, ben de bilmediğimi söyledim ve bana yol göstererek bunu almamı ve tekrar aramamı söyledi. Bu arada olup biteni anlamak için internet şubesine bağlandım. İlk defa baktığım CepBank menüsüne girdim ve bunun açık hale geldiğini ve sözkonusu cep telefonuna 300 YTL transfer edildiğini gördüm. Beklemede olan işlemi iptal ettim ve Cepbankı kapalı yaptım ve şubeden çıktım. Temsilciye de telden almış olduğum alogaranti ile tanımlanan menüden tekrar bağlandım. Kendisi işlemleri gördü 300 YTL haricinde gündüz 14 te kredi kartımdan 700 YTL nakit avans çekilmiş olduğunu bunun kendi vadesiz hesabıma aktarıldığını buradan ayrı olarak 200 YTL çekilerek cep transfer işleminin başlatıldığını söyledi ve bana acilen bu alogaranti şifresi ile şubeye bağlanıp o meblağı kurtarmamı söyledi. Şubeye girmeye çalıştığımda ilk menünün bile geçmediğini gördüm, kendisi şubeyi resetledi ve parola parolası ile girmemi söyledi. Bu sefer ilk menüyü geçti fakat alogaranti şifresini kabul etmedi. Bu arada cep telefonuma sürekli garantiden şifreniz tekrar tanımlanmıştır mesajları geliyordu yani biri o anda sürekli şifremi değiştiriyordu. Temsilci bana acele davranmamı ve tekrar denememi söyledi. Defalarca denedim ve sonuç aynıydı. Sonunda yapacak bişey olmadığını ve herşeyi iptal etmesi gerektiğini söyledi ve kredi kartını, alogarantiyi ve internet şubesini iptal etti. 200 YTL yi ne yapacağımı söylediğinde aldığım yanıt üstüne su içten farksızdı. Böyle saçma bir uygulamayı garanti gibi bir bankanın başlattığına gerçekten inanamıyorum. Ki karşıdaki kişinin ne kartı ne de hesabı olmasına gerek bile yok. Bankamatikten gidip çekecek yani. Bana bankamatik kartım olup olmadığımı sordu ve yok dedim çünkü şube üzerinden hesap açtığım için buna gerek yoktu. Dolayısıyla hiçbir şey yapamazsınız ve istiyorsanız savcılığa başvurun dedi. İnanamadım. Bu parayı ben dahi göndermiş olsam herhangibir problem olasılığı düşünülerek müşteri hattından bu işlem iptal edilebilmeli ya! Ayrıca gelen mesajda ne bir onay ne de başka bişey var sadece gönderildi bilgisi. Bu işlemi benim yapmadığım durumu olamaz mı? Tonla hacker var ve bunlar aşikar! Bi de en hızlı ve güvenli internet şubesiyiz diye övünüyorsunuz. Hikaye bunlar. Ben kendi çabamla diğer 300 YTL yi kurtardım, herşeyi iptal ettirdim, şubede kayıtlı olan diğer kredi kartlarım için tek tek internet ve mail order işlemlerine kapatma talimatı vererek kapattırdım ve tek tek bunlarla ilgili işlem varmı diye araştırdım. Allah'tan yok! Bu arada bu numarayı aradığımda karşı taraf sürekli meşgule düşürdü ve en son cebi kapadı. Ben de kendisiyle uğraşacağımı söylediğim bir sms gönderdim. 1 saat sonra (04.01 de) bana bu şahıstan şu sms geldi:

"Bak affediyorum. Bir mesaj daha gelirse bana donuna kadar almayan oktay şerefsizdir. herşeyin tüm bilgilerin var elimde; bi kurşunun topu 500 bin lira! 100 milyonada o emaneti zamanında yerine ulaştıracak tonla kanı bozuk var!"

Bu ne demek ya! Nerede yaşıyoruz biz? Eşim kriz geçirdi. Dün gece uyumadım hiç. Sabah direk Haznedar Garantiye gittim ve vadesiz hesapta olan 504 YTL yi çektim. Gece uyuyor olsaydım veya atik davranmasaydım bütün limitim tüketilecekti. Zaten bu işi neden gece yaptıkları belli. Herkes uyurken!

Bakın guncelleme@garanti.com.tr adresli mail piyasada tonla dolaşıyor. Bana da geldi. Bildiğim halde bütün bilgilerim ele geçirildi. Bu mail Ek'te inceleyin. Garantiye ait tüm bilgiler kullanılmış. Siz böyle bir banka olarak garanti.com.tr uzantılı adresleri nasıl olur da sürekli araştırmaz veya buna engel koymazsınız, olamaz bu ya!

Eğer bu olay çözülmez, benim içine düştüğüm mağduriyetim halledilmez ve bu CepBank uygulaması kaldırılmaz veya düzeltilmezse bu şerefsizlerden sonra uğraşacağım 2. taraf Garanti olacaktır ve sonuna kadar! Bu maili de güvenli olduğunu bildiğim google mailimden gönderdim mecburen.

Saygılar,

Levent Coşkun

• Geçmiş olsun arkadaşım.Gerçekten kötü bir durum ile karşı karşıya kalmışsınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sportacus

Geçmiş olsun arkadaşım.Gerçekten kötü bir durum ile karşı karşıya kalmışsınız.
    bankalar kimseden bilgilerini istemez ne elektronik ortamda ne telefonla bu bilgileri sen gelen maile doldurup gönderirsen başına bunlar gelir.
    daha dikkatli olalım lütfen. fake bir mail yapmışlar adres çubuğunda göya garanti bankası gözüküyor ama hile tabi bu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic

bankalar kimseden bilgilerini istemez ne elektronik ortamda ne telefonla bu bilgileri sen gelen maile doldurup gönderirsen başına bunlar gelir.
    daha dikkatli olalım lütfen. fake bir mail yapmışlar adres çubuğunda göya garanti bankası gözüküyor ama hile tabi bu

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Ucuz kurtulmuşsun, daha fazlasıda olabilrdi.
    Bin nasiyat bir musumet der büyükler, herkese ders olsun..

• quote:

Orijinalden alıntı: Chenk

Geçmiş olsun. Ucuz kurtulmuşsun, daha fazlasıda olabilrdi.
    Bin nasiyat bir musumet der büyükler, herkese ders olsun..

Alıntıları Göster
    Hangi foruma gitsem bu mesajı görüyorum. Kusura bakmayın arkadaşlar ama bu tür maillerin genellikle önemli bir kısmı palavra ve kötüleme amaçlıdır. Mail yoluyla herkese ulaştırılır.

Internet hem bilgi deposudur, hem de palavra çöplüğü. Doğru olduğunu kabul etsek bile internet hiçbir zaman %100 güvenli değildir. Teorik olarak da mümkün değildir. Ancak var olan şartlar altında herhangi bir kendinize ait bir nedenden internet bilgilerinizi çaldırırsanız nedense hep suçlusu da banka olur.

Suçlarken, eleştirirken biraz daha sağduyulu olmak her zaman doğru sonuca gitmemize ve doğru şeyi eleştirmemize yol açar.

diye düşünüyorum...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yerbilimci

Hangi foruma gitsem bu mesajı görüyorum. Kusura bakmayın arkadaşlar ama bu tür maillerin genellikle önemli bir kısmı palavra ve kötüleme amaçlıdır. Mail yoluyla herkese ulaştırılır.

Internet hem bilgi deposudur, hem de palavra çöplüğü. Doğru olduğunu kabul etsek bile internet hiçbir zaman %100 güvenli değildir. Teorik olarak da mümkün değildir. Ancak var olan şartlar altında herhangi bir kendinize ait bir nedenden internet bilgilerinizi çaldırırsanız nedense hep suçlusu da banka olur.

Suçlarken, eleştirirken biraz daha sağduyulu olmak her zaman doğru sonuca gitmemize ve doğru şeyi eleştirmemize yol açar.

diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Yerbilimci

diye düşünüyorum...

kesinlikle, dünyada olmayan bir hizmet çıkarılmış ama şifrelerini çaldırmış insanlar bankayı suçluyor üzücü. bu zihniyetle gidersek olduğumuz yerde kalırız. cepbanktan para gönderilebilmesi için internet şb sinden şifre tanımlıyorsun ve internet şblerinin şifresinin çözülmesi imkansız (böyle bir şey olsa senin 500 milyonluk şbnin şifresini çözmezlerdi)

e tabi şifreleri kaptırırsanda yapacak birşey yok malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: Magnetic

quote:

diye düşünüyorum...

kesinlikle, dünyada olmayan bir hizmet çıkarılmış ama şifrelerini çaldırmış insanlar bankayı suçluyor üzücü. bu zihniyetle gidersek olduğumuz yerde kalırız. cepbanktan para gönderilebilmesi için internet şb sinden şifre tanımlıyorsun ve internet şblerinin şifresinin çözülmesi imkansız (böyle bir şey olsa senin 500 milyonluk şbnin şifresini çözmezlerdi)

e tabi şifreleri kaptırırsanda yapacak birşey yok malesef

Alıntıları Göster
    200 Milyonla kurtardığına şükret. Milyarlarda gidebilirdi.

Ancak adamın seni birde tehdit etmesi gıcık olmuş.

Neyse en azından elinde 200 YTL değerinde bir tecrübe var.

Geçmiş olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: XDiscovery

200 Milyonla kurtardığına şükret. Milyarlarda gidebilirdi.

Ancak adamın seni birde tehdit etmesi gıcık olmuş.

Neyse en azından elinde 200 YTL değerinde bir tecrübe var.

Geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: snsnc

geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    200 milyon için yapacağın hukuk masrafına ve gerçekleşecek olan sinir bozukluklarına katlanmaya gerek yok bence giden paranın arkasından bir kova soğuk su dökeceksin ve Allaha 200 milyon ile seni kurtardığı için şükredeceksin olay bu kadar basit türkiyede yaşıyoruz birey olarak her insanın dikkatli olması gerektiği kanısındayım.
    ..

• quote:

Orijinalden alıntı: eradnan

200 milyon için yapacağın hukuk masrafına ve gerçekleşecek olan sinir bozukluklarına katlanmaya gerek yok bence giden paranın arkasından bir kova soğuk su dökeceksin ve Allaha 200 milyon ile seni kurtardığı için şükredeceksin olay bu kadar basit türkiyede yaşıyoruz birey olarak her insanın dikkatli olması gerektiği kanısındayım.
    ..

Alıntıları Göster
    Bankalar Birliği dolandırıcılık amaçlı e-postalara karşı uyarıda bulundu
    İSTANBUL, 18 Şubat (Reuters) - Türkiye Bankalar Birliği (TBB), YTL'ye geçiş sürecini fırsat bilerek son günlerde banka müşterilerine bankaların logo ve isimlerini içeren çeşitli içeriklerde gönderilen ve dolandırıcılık amaçlı e-posta (elektronik posta) mesajlarına karşı banka müşterilerini uyardı.
    TBB açıklamasına göre, "Bu mesajlarda, bazı bankacılık işlemlerinin ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için müşterilerden, gizli ve özel müşteri bilgilerinin (kredi kartı şifre ve numaraları, CVC2 numaraları, İnternet şubesi şifre ve parolaları, anne kızlık soyadı, nüfus bilgileri vb) mesajın ekindeki linkte yer alan tablonun doldurulması suretiyle kendilerine gönderilmesi istenmektedir" denildi.
    Bu mesajların görüntüsünün (banka logo ve isimlerinin bulunması) ve kullanılan söylemin, bunların bankalar tarafından gönderildiği izlenimini verdiğini belirten TBB, "Banka müşterilerinin dolandırılması niyet ve amacıyla hazırlanan bu mesajları gönderen kişi ya da kişilerin yakalanması için bankalar tarafından hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.
    TBB açıklamasında, bankaların elektronik postalar aracılığıyla hiçbir şekilde müşterilerine ait bilgileri talep etmediği ve bu yollarla sistem veya veri güncellemesi yapmadığı keyfiyetine de dikkat çekildi ve "Konuyla ilgili olarak bankaların internet sitelerindeki güvenlikle ilgili açıklamaların dikkatle okunması ve uygulanması tavsiye edilmektedir" denildi.
    Müşterilere yaptığı uyarıda TBB, "Müşterilerin kendilerine gönderilen elektronik postalarda talep edilen bilgileri kesinlikle doldurmaması, olası dolandırıcılık eylemlerine maruz kalınmaması için büyük önem arz etmektedir" dedi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chenk

Bankalar Birliği dolandırıcılık amaçlı e-postalara karşı uyarıda bulundu
    İSTANBUL, 18 Şubat (Reuters) - Türkiye Bankalar Birliği (TBB), YTL'ye geçiş sürecini fırsat bilerek son günlerde banka müşterilerine bankaların logo ve isimlerini içeren çeşitli içeriklerde gönderilen ve dolandırıcılık amaçlı e-posta (elektronik posta) mesajlarına karşı banka müşterilerini uyardı.
    TBB açıklamasına göre, "Bu mesajlarda, bazı bankacılık işlemlerinin ücretsiz ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilmesi için müşterilerden, gizli ve özel müşteri bilgilerinin (kredi kartı şifre ve numaraları, CVC2 numaraları, İnternet şubesi şifre ve parolaları, anne kızlık soyadı, nüfus bilgileri vb) mesajın ekindeki linkte yer alan tablonun doldurulması suretiyle kendilerine gönderilmesi istenmektedir" denildi.
    Bu mesajların görüntüsünün (banka logo ve isimlerinin bulunması) ve kullanılan söylemin, bunların bankalar tarafından gönderildiği izlenimini verdiğini belirten TBB, "Banka müşterilerinin dolandırılması niyet ve amacıyla hazırlanan bu mesajları gönderen kişi ya da kişilerin yakalanması için bankalar tarafından hukuki süreç başlatılmıştır" dedi.
    TBB açıklamasında, bankaların elektronik postalar aracılığıyla hiçbir şekilde müşterilerine ait bilgileri talep etmediği ve bu yollarla sistem veya veri güncellemesi yapmadığı keyfiyetine de dikkat çekildi ve "Konuyla ilgili olarak bankaların internet sitelerindeki güvenlikle ilgili açıklamaların dikkatle okunması ve uygulanması tavsiye edilmektedir" denildi.
    Müşterilere yaptığı uyarıda TBB, "Müşterilerin kendilerine gönderilen elektronik postalarda talep edilen bilgileri kesinlikle doldurmaması, olası dolandırıcılık eylemlerine maruz kalınmaması için büyük önem arz etmektedir" dedi.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun...

• quote:

Orijinalden alıntı: Be®k

geçmiş olsun...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ilgi için saol .ama bu benim başıma gelmedi. bana mail ile ulaştı. bende sizlerle paylaşmak istedim. ama bende YPK cepbank hesabını kullanıyorum. ancak yorumları okuduğumda genellikle kişiyi suçlarcasına bir izlenim aldım. şifreyi çaldırmış gibisi yorumlar kanımca yersiz. çünkü kişi müşteri hiz. hemen aramış, ve gerekli yardımı talep etmiş, bildiğiniz üzere yeni çıkan bin sistem bu. müşteri hizmetlerinin bile mudahelesi yetersiz kalan bir sistemi (bence sistem değil demo:)) piyasaya sunmak ne demek. dediğiniz gibi bu 200 milyarda olabilirdi.

• quote:

Orijinalden alıntı: mobil_adam

arkadaşlar ilgi için saol .ama bu benim başıma gelmedi. bana mail ile ulaştı. bende sizlerle paylaşmak istedim. ama bende YPK cepbank hesabını kullanıyorum. ancak yorumları okuduğumda genellikle kişiyi suçlarcasına bir izlenim aldım. şifreyi çaldırmış gibisi yorumlar kanımca yersiz. çünkü kişi müşteri hiz. hemen aramış, ve gerekli yardımı talep etmiş, bildiğiniz üzere yeni çıkan bin sistem bu. müşteri hizmetlerinin bile mudahelesi yetersiz kalan bir sistemi (bence sistem değil demo:)) piyasaya sunmak ne demek. dediğiniz gibi bu 200 milyarda olabilirdi.

Alıntıları Göster
    İnsanlara bilgi vermeye gelmiyor arkadaşım. Ama başlarına gelse ortalığı daha fazla yıkarlar. Bu olaydan sonra CepBank açıklarının hemen kapatıldığını gözlerimle gördüm. Demekki mağdur olan sonuna kadar haklı. Ayrıca yazıyı dikkatli okursanız kendisinin biliglerini böyle gelen mailleri doldurarak kaptırmadığını anlarsınız. Benimle bu maillerin ilgisi olmadığı halde, bilgilerim çalındı diye yazmış. Ama bankaya kızgınlığından hala o zaman çalışan maili nasıl engelemediklerini belirtmek istemiş, anlamıyor musunuz? Miktarın küçüklüğüne değil olayın vehametine bakmanız gerekirken, üstelik banka açıkları yüzünden ölüm tehdidi almışken siz gidip adamı eleştiriyorsunuz. Başınıza gelirse ancak anlarsınız galiba. Ben şahsen böyle düşünenleri kınıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: i.n.f.e.l.i.x

İnsanlara bilgi vermeye gelmiyor arkadaşım. Ama başlarına gelse ortalığı daha fazla yıkarlar. Bu olaydan sonra CepBank açıklarının hemen kapatıldığını gözlerimle gördüm. Demekki mağdur olan sonuna kadar haklı. Ayrıca yazıyı dikkatli okursanız kendisinin biliglerini böyle gelen mailleri doldurarak kaptırmadığını anlarsınız. Benimle bu maillerin ilgisi olmadığı halde, bilgilerim çalındı diye yazmış. Ama bankaya kızgınlığından hala o zaman çalışan maili nasıl engelemediklerini belirtmek istemiş, anlamıyor musunuz? Miktarın küçüklüğüne değil olayın vehametine bakmanız gerekirken, üstelik banka açıkları yüzünden ölüm tehdidi almışken siz gidip adamı eleştiriyorsunuz. Başınıza gelirse ancak anlarsınız galiba. Ben şahsen böyle düşünenleri kınıyorum.

Alıntıları Göster
    Geçmiş olsun. Zaten bellliydi. Tel. den bi şifre ile para gönderilirse olacağı bu

• quote:

Orijinalden alıntı: ykntr

Geçmiş olsun. Zaten bellliydi. Tel. den bi şifre ile para gönderilirse olacağı bu

Alıntıları Göster
    Yapanlara 3 kere...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yerbilimci

diye düşünüyorum...

Alıntıları Göster
    quote:

diye düşünüyorum...

Kesinlikle palavra değil, o bankadan gelmiş gibi olan mail bana da geldi keşke saklasaydım. Gerçi bilinçli bir insanın bu mailı benim gibi dikkate almaması gerekiyordu. Burda müşteri haksın çünkü 3. şahıslara bilgisini sızdırmış, ama mail yoluyla ama bir kağıda yazmış. Ancak bankanın da işlemlere müdahale edebilmesi gerekiyordu. Bildiğim kadarıyla hat almak için nüfüs cüzdanı kayıt ediliyor, bence adli yollardan bulabilmesi lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TRCaPiTaL

quote:

diye düşünüyorum...

Kesinlikle palavra değil, o bankadan gelmiş gibi olan mail bana da geldi keşke saklasaydım. Gerçi bilinçli bir insanın bu mailı benim gibi dikkate almaması gerekiyordu. Burda müşteri haksın çünkü 3. şahıslara bilgisini sızdırmış, ama mail yoluyla ama bir kağıda yazmış. Ancak bankanın da işlemlere müdahale edebilmesi gerekiyordu. Bildiğim kadarıyla hat almak için nüfüs cüzdanı kayıt ediliyor, bence adli yollardan bulabilmesi lazım.

Alıntıları Göster
    geçmiş olsun kardeş bu olay herkese ibret olsun sanal ortamın güvenilirliğine dikkat etmek gerek!!

• quote:

Orijinalden alıntı: pisagor17

geçmiş olsun kardeş bu olay herkese ibret olsun sanal ortamın güvenilirliğine dikkat etmek gerek!!

Alıntıları Göster
    Şerefsizin SMS e verdiği cevaba bak yaa.. Allahım valla böle şerefsizlerde var yani.

Geçmiş olsun o arkadaşa :) Yazdığın için teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: byselim

Şerefsizin SMS e verdiği cevaba bak yaa.. Allahım valla böle şerefsizlerde var yani.

Geçmiş olsun o arkadaşa :) Yazdığın için teşekkürler.

Alıntıları Göster
    bilgilendirdiğin için saol öncelikle bazı ark.lar kendi elinle vermişsin dedi olabilir ama sen garanti bankası olarak müşterini korumak zorundasın yoksa müşteri kaybedersin yeni yasa bazı karışıkları ortadan kaldırcakak inş biraz olsun rahatlıcz insan k.k kullanmaya korkuyo...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trasher -- 25 Şubat 2005, 2:09:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trasher

bilgilendirdiğin için saol öncelikle bazı ark.lar kendi elinle vermişsin dedi olabilir ama sen garanti bankası olarak müşterini korumak zorundasın yoksa müşteri kaybedersin yeni yasa bazı karışıkları ortadan kaldırcakak inş biraz olsun rahatlıcz insan k.k kullanmaya korkuyo...

Alıntıları Göster
    o msj ıle gıdılerek o kısı sıkayet edılemez mı?? tehdıt yuzunden.

bu arada fake maıl ı yemeden, o sıfrelerın bulunması cok zor gıbı gelıyor bana, cunku,

YK de ınternet hesabım var,
    sıfresı dısında musterı referans no gerekıo,
    bunlarında dısında ıslem sıfresı gerekıo kı bunuda Bank24 ten olusturuyorsun... bu durumda bunların hepsının hacklenmesı zor gıbı.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.