Şimdi Ara

Garanti Tamir Süresi Hakkında !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
2.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: uymajeste

quote:

Orijinalden alıntı: Mahsun Süpertitiz

quote:

quote:

quote:

Arkadaşlar.24.05.2012 tarihinde arızalı Lenovo marka laptopumu Bimeks mağzasına bıraktım ve arıza kaydı oluşturdular.O günden itibaren 28 gün geçti fakat ne bimeksten nede lenovodan arayan oldu.20 iş gününü doldurdu garantide.bende bugün lenovoyu aradım ve yeni ürün talep ettim onlarda bana faturayı mail adresine attıktan sonra bana ulaşacaklarını ve arızalı ürünü değişim çekiyle bimeks'e yolluyacaklarını söylediler.Ama benim içime bi kurt düştü. bimeksi aradım ve ürünü lenovo garanti merkezine ne zaman yolladıklarını sordum onlarda 30.05.2012 tarihinde yolladıklarını söyledi.bende 20 iş günü doldu dedim ama müşteri temsilcisi dolmadı dedi.bize verdiğinizde 20 iş günü başlamaz biz garantiye yolladıktan sonra başlar dedi.Ama yeni çıkan yasaya göre ürünü aldığın yere verdikten sonra 20 iş günü başlıyor diye biliyorum.Bu durumda sizce haklı olan taraf şirketmi ben mi ? Şimdiden tşkürler cvplar için...

Arkadaşım bastır sakın alttan alma. Bana da oyun yapmaya çalıştılar tartıştım ve değişim hakkı kazandım (öyle zannediyorum bkz.http://resim.donanimhaber.com/m_62379898/tm.htm). Başımdan geçen olay :

1 Aylık Lenovo dizüstü bilgisayarım sol menteşe ve hdd arızasından 25 Mayıs 2012 tarihinden beri Lenovo servisinde, aradığımda menteşede sorun olmadığını, (kesinlikle sorun var, bu modelde kronik sorun) hdd için ise yurt dışından parça beklendiğini söyledi. 18 Haziran 2012 tarihinde Lenovo'yu aradım. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş, "hala yurt dışından parça bekleniyor ve ne zaman geleceği ile ilgili bir tarih belirtilmemiş" dedi.

Ben de 20 iş gününün dolduğunu, yasa gereği para iadesi yapmaları gerektiğini veya yeni dizüstü bilgisayar vermek durumunda olduklarını söyledim. Müşteri hizmetlerindeki arkadaş, "evet 20 iş günü dolmuş, para iadesi yapmıyoruz (kanunu kendileri belirliyor) ama yeni ürün değişimi yapıyoruz müşteri memnuniyeti için, 2-3 gün içinde değişim sonucu çıkar" dedi. Lenovo hakkında o kadar olumsuz yorum okudum ki buna da şükür deyip "tamam yeni ürün istiyorum" dedim.

"Garanti tarihim yanlış yazılmıştı, düzelttiniz mi ?" dedim. Faturamın fotokopisini istedi, önceden servise yollamıştım, "bir de bize yollayın, hem garanti süresinin hem de değişim süresinin hızlanması için" dedi ve e-mail adreslerine yolladım. Bugün, 21 Haziran 2012 tarihinde aradım müşteri hizmetlerini, arkadaşa değişim durumunu sordum.

Servis bilgilerime baktı, "sizi biraz bekletebilir miyim?" dedi ve Ali Cengiz oyunu başladı, 20 iş günü geçmiş yurt dışından parça gelmemiş, geliş tarihi bile belli olmayan parça 2 gün içinde yurt dışından gelmiş, testleri yapılmış ve çalışıyor. 1 aylık üründe bu sorun çıkıyor, yasal süre içinde tamir olmuyor. Para iadesi veya yeni ürün istiyorum.

Bu tartışmalardan sonra akşamüstü bir daha aradım ve sinirli bir şekilde üst düzey yetkili ile görüşmek istiyorum dedim, üst düzey yetkiliyi bağlamadılar ama epey sinirli olduğu anlayan müş. hiz. şikayetimi sordu aynen bir daha olayları açıkladım ve yasal olan bütün haklarımı sonuna kadar kullanacağım dedim. 1 gün sonra ürün değişiminin onaylandığını telefon ile bildirdiler.

quote:

Orijinalden alıntı: vercenik53

garanti süresi devam ettiği sürece yasadan yararlanırsın senin daha 7 ay olmuş.sana tavsiyem istediği gibi yönlendiriyorlar senin 1 ay olmuş neredeyse ve şunu söylüyorum sadece sana değil herkese firma garantili alığınız mallarda kesinlikle aldığınız mağazayı devreye sokmayın garantisi lenovodan zaten fatursıyla birlikte direk servise gönderin adamlar sana nediyor biz servise göndermedikçe başlamaz nedir bu keyfine kalmış adam 1 hafta bekletir öyle gönderir yok böyle birşey sana arıza kaydıyla ilgili kağıt verildimi ya da bimex sana teslim aldığına dahil bir kağıt verdi mi? direkt tüketici haklarına başvurma hakkın var şu anda.kanunda açık bir ibare mevcut servise verdiğin taktirde servise verdiğinde ama malın satıcısına verdiğin taktirde bu tarihten itibaren başlar. yönetmeliğin yeni yapılan değişiklikte üçüncü maddesinde bu aynen geçerlidir beklemen hata senin şu yönetmeliğin 3. maddesini hatta hepsini okuhttp://www.alomaliye.com/2011/garanti_belgesi_uygulam.htm vatandaş haklarını bilmezse istedikleri gibi avlıyorlar.

Hocam senin bu kopnularda bilgin var benim bu konudahttp://resim.donanimhaber.com/m_62379898/tm.htm yardımcı olursan sevinirim. Teşekkürler.

Hocam bende aradım lenovoyu benden fatura resmi istediler bugün yolladım bende.Onlar faturaya göre değerlendirme yapıp karar çıktıktan sonra bozuk ürünü ve değişim çekini laptopu aldığım mağazaya yollayacaklarını söylediler ama yinede ben pek güvenmiyorum.

Hocam bana yolladıkları belgede sadece laptopun seri numarası modeli ve aksesuarları yazılı bir de bedelsiz yazısı var, acaba benim değişim veya para iade çekini vatan bilgisayara mı yolladılar. Yukarıda yazdıklarımı uygula sakın alttan alma sinirli ve sert konuş çünkü haklı olan sensin yasal haklarımı sonuna kadar kullanacağımı söyle. İnşallah sonuç istediğin gibi olur.

bana telefonda bimeks'e yollayacaklarını söylediler arızalı ürünle beraber.sen yinede paketi açma ve laptopu aldığın yere git bi onlara sor olmadı tekrardan lenovoyu ararsın.Ayrıca gelişmeleride bu forumda paylaşırsan sevinirim.bizde öğrenelim nasıl oluyomuş bu değişim işleri.İnşallah bi sorun olmadan yeni cihazına kavuşursun...

İnşallah hocam, gelişmeleri buradan paylaşacağım.

• Arkadaşlar ürün değişimi için fatura bilgilerini istediler fakat benim merak ettiğim bi konu var.Faturada 1.892 tl görünüyor ürünün fiyatı fakat ben laptopu %18 indirimle 1.582 tl ye almıştım ama faturada sadece %18 indirim yazıyor 1.582 tl yazmıyor.şimdi ürün değişim fişi 1.892 tl lik bi fiş mi olucak yoksa 1.582 tl lik bi fiş mi olucak ?
  • quote:

Arkadaşlar ürün değişimi için fatura bilgilerini istediler fakat benim merak ettiğim bi konu var.Faturada 1.892 tl görünüyor ürünün fiyatı fakat ben laptopu %18 indirimle 1.582 tl ye almıştım ama faturada sadece %18 indirim yazıyor 1.582 tl yazmıyor.şimdi ürün değişim fişi 1.892 tl lik bi fiş mi olucak yoksa 1.582 tl lik bi fiş mi olucak ?

Bu konuda benim de pek bilgim yok benim faturada 1138 TL yazıyor ama anlık bir indirimden yararlanarak almıştım. Şu an vatan bil. benim aldığım y560p yok, ram ve hdd'si farklı olan y560p modeli var ve bunun fiyatı 2171 TL bana büyük ihtimal bu ürünü verecekler. Ben bu ürünü istemeyip başka ürün almak istediğimde hangi tutar geçerli olur ?
  • quote:

Arkadaşlar ürün değişimi için fatura bilgilerini istediler fakat benim merak ettiğim bi konu var.Faturada 1.892 tl görünüyor ürünün fiyatı fakat ben laptopu %18 indirimle 1.582 tl ye almıştım ama faturada sadece %18 indirim yazıyor 1.582 tl yazmıyor.şimdi ürün değişim fişi 1.892 tl lik bi fiş mi olucak yoksa 1.582 tl lik bi fiş mi olucak ?

faturada ne gözüküyorsa odur 1892 tl
  • quote:

quote:

Bu konuda benim de pek bilgim yok benim faturada 1138 TL yazıyor ama anlık bir indirimden yararlanarak almıştım. Şu an vatan bil. benim aldığım y560p yok, ram ve hdd'si farklı olan y560p modeli var ve bunun fiyatı 2171 TL bana büyük ihtimal bu ürünü verecekler. Ben bu ürünü istemeyip başka ürün almak istediğimde hangi tutar geçerli olur ?

eğer lenovo almak istemiyorsan istediğin bir modeli üstünü tamamlayıp alabilirsin.

• quote:

quote:

bilgi için tşkürler hocam

• quote:

quote:

quote:

Hocam benim değişim kağıdı bugün e-mail ile geldi ve vatan bil. sadece teşhir olduğu bu modelden de soğuduğum için para iadesini seçtim. Darısı senin başına.

Edit : Ben indirimli fiyat 1140 TL'den aldığım için diğer bilgisayarlar ile epey fark oluyordu ama senin fatura tutarın daha yüksek olduğu için daha düşük fark koyup başka model alabilirsin. %25 indirimli dönemde Asus n56 iyi olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam benim değişim kağıdı bugün e-mail ile geldi ve vatan bil. sadece teşhir olduğu bu modelden de soğuduğum için para iadesini seçtim. Darısı senin başına.

Edit : Ben indirimli fiyat 1140 TL'den aldığım için diğer bilgisayarlar ile epey fark oluyordu ama senin fatura tutarın daha yüksek olduğu için daha düşük fark koyup başka model alabilirsin. %25 indirimli dönemde Asus n56 iyi olur

Şimdi benim değişim fiyatı 1892 tl olursa 1800 tl lik bi laptopu almak için yine para vermek zorundamıyım ben ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şimdi benim değişim fiyatı 1892 tl olursa 1800 tl lik bi laptopu almak için yine para vermek zorundamıyım ben ?

Hayır fatura bedelin ne kadar ise o tutarı alırsın veya fark verip daha üst model alabilirsin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Alıntıları Göster

o ürüne ödediğin kadar geri iade hakkı kazanırsın. ürünün bedeli isterse 10000 lira olsun, sen o ürüne 1000 lira ödediysen 1000 lira alırsın misal. faturada da bu bedel açıkça görülür. yani sana yapılan indirim ne lenovoyu nede bimexi bağlamaz. nekadar verdiysen okadar iade alırsın. Bu iade işleminde yasal hakkın şunlar; 1: ya ürünü birebir değiştirir, 2: ürünün aynısı yoksa üst modelini verir, 3:bedel iadesi yapar. yani sana bimeks çeki vericez derlerse kabul etmek zorunda değilsin. yeni ürününü oradan almak zorunda da değilsin. kartla aldıysan karta iade yada nakit aldıysan nakit iade talep etme hakkın var. sana iade çeki için baskı yapıcaklar büyük ihtimalle kasaya giren parayı tekrar çıkartmamak için, sen sakin sakin sinirlenmeden kararlı bi şekilde geri ödeme iste. yapmazlarsa git kaymakamlıkta hakem heyetine belgelerinle durumu anlat 1 haftaya kalmaz sonuçlanır. hatta iş kaybım oldu diyip bu işle uğraştığın için mesaimden kesinti yaptılar diyerek bu zararını bile çıkarabilirsin. tabi bunları yapacağını bimeksede söyle. medi markt ve teknosa tecrübem olduğu için ve halen bu sektörde çalıştığım için bu işlerin tabiri caizse imneliklerini çok iyi biliyorum. geçmiş olsun. umarım istediğini alırsın

• Orijinalden alıntı: neofobic

o ürüne ödediğin kadar geri iade hakkı kazanırsın. ürünün bedeli isterse 10000 lira olsun, sen o ürüne 1000 lira ödediysen 1000 lira alırsın misal. faturada da bu bedel açıkça görülür. yani sana yapılan indirim ne lenovoyu nede bimexi bağlamaz. nekadar verdiysen okadar iade alırsın. Bu iade işleminde yasal hakkın şunlar; 1: ya ürünü birebir değiştirir, 2: ürünün aynısı yoksa üst modelini verir, 3:bedel iadesi yapar. yani sana bimeks çeki vericez derlerse kabul etmek zorunda değilsin. yeni ürününü oradan almak zorunda da değilsin. kartla aldıysan karta iade yada nakit aldıysan nakit iade talep etme hakkın var. sana iade çeki için baskı yapıcaklar büyük ihtimalle kasaya giren parayı tekrar çıkartmamak için, sen sakin sakin sinirlenmeden kararlı bi şekilde geri ödeme iste. yapmazlarsa git kaymakamlıkta hakem heyetine belgelerinle durumu anlat 1 haftaya kalmaz sonuçlanır. hatta iş kaybım oldu diyip bu işle uğraştığın için mesaimden kesinti yaptılar diyerek bu zararını bile çıkarabilirsin. tabi bunları yapacağını bimeksede söyle. medi markt ve teknosa tecrübem olduğu için ve halen bu sektörde çalıştığım için bu işlerin tabiri caizse imneliklerini çok iyi biliyorum. geçmiş olsun. umarım istediğini alırsın

Hocam ama benim faturada 1892 tl yazıyor ürün fiyatı ve %18 indirim gözüküyor.Şimdi ben ne kadar alıcam.%18 indirimle 1582 tl ye almıştım fakat faturada bu bedel yazmıyor.1892 tl yazıyor ürünün fiyatı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uymajeste -- 26 Haziran 2012; 18:53:59 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: neofobic

Hocam ama benim faturada 1892 tl yazıyor ürün fiyatı ve %18 indirim gözüküyor.Şimdi ben ne kadar alıcam.%18 indirimle 1582 tl ye almıştım fakat faturada bu bedel yazmıyor.1892 tl yazıyor ürünün fiyatı.

eğer senin cebinden 1582 tl çıtı ise okadar geri iade alırsın, fakat bunun faturada mutlaka belirtilmiş olması gerekir. istersen faturayı tarayıp buraya koyarsan daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz. haliyle hiçbir satıcı senden almadığı parayı sana geri vermez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi neofobic -- 27 Haziran 2012; 12:48:30 >
  • quote:

quote:

quote:

eğer senin cebinden 1582 tl çıtı ise okadar geri iade alırsın, fakat bunun faturada mutlaka belirtilmiş olması gerekir. istersen faturayı tarayıp buraya koyarsan daha sağlıklı bir yorum yapabiliriz. haliyle hiçbir satıcı senden almadığı parayı sana geri vermez.

tmm hocam fiyati buldum.yaninda bir iki urun daha almistim toplam 1700 tl odedigim yaziyor faturada.cvp icin tskurler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.