Şimdi Ara

garantiden değişen iphone refurbished mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
37.307
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

cihazı servise ilettik teleservice az biraz bildiğimi yazıyım kendileriyle uzun yıllardır içli dışlı olduk . . .

iphone cihazı nedense iyi bir cihaz olarak kabul etmiyenler oluyor ancak garantili alınınca telefondan öte şu özellikleriyle göz dolduruyor .

apple mantığı gereği zaten ürettiği mamülleri bir kaç defa değişebilirlik ve kendini amorti edebilecek düzeyde fiyat politikası güdüyor . e tabii böle olunca türkiyeyi baz almassak servisti tamirdi olmadan cok hızlı bir sekilde en kaliteli hizmet cihaz yenilenerek sunuluyor .

kısa kısa geçicem . türkiyede bir tek iphone hariç bütün teller bizim ülkemin usta ellerinde tamir olabiliyor . ancak apple anlaşması gereği tamir yapma yasağı bulunduruyor . cihazlarını kendi uzmanlarından başka kişilerin açmasını ve kurcalaması istememesiyle alakalı .

gelelim genpa ve teleservice.

genpa kadar rezalet bir firma yoktur . tamir de eder abuk subuk fiyatta biçer hatta utanmadan hem sizden para ister alet garanti dışı diye hemde aletinizi gönderip bedavadan yenisini temin eder. genpa ise allah yardımcınız olsun .

teleservice ise ki işlemleri evet biraz uzun sürüyor ancak buda cidden türkiye bazında apple şubesi ve uzman teknik elemanları mevcut olmadıgından dolayı uluslararası gel gitlerden mamüllerin sürüyor ama sonuçta ben bu zamana kadar en ufak arızada verdiğimde tamir yazısı görmedim hep değişim yapılmıştır . apple kullanmanın mantığıda budur zaten cihazdan öte sunulan hizmet kullanım süresinde.

birde olaylar karışmış onuda düzeltelim . size kesilen irsaliyeli faturada veya servis dökümünde size gelen ürünün ne olduğu yazar swp doa vs.

swap : cihaz servise girer ahmet abim necip abim açar teli sıfır paketten yeni anakartı monteler kapar al sana swap ( board değişim )
    refrushh. : cihazın dış kasası değişir , iç aksamıdada arıza olan parça değişir . al sana sıfırlama telefon . burda tabii bir karışıklık oluyor fabrikasyon yenileme var birde bireysel servis yenilemesi var birde apple ' ın yenileme yöntemi var .
    doa kapsamında : cihaz sıfır paket olarak yenilenir ancak malesef türkiyede cihazlar sırf vergiden kaçınma adına kutulu sokulmamakta . ama genede sıfırdır .

gelelim apple ' ın refr. sitiline iphone swap yoktur beyler , size swap vardır diyen yada yapıdı diyen kişi servisin başka sıkıntısı vardır allah getire .

serviste refr. olarak yeni verilen cihazlar ise örnekleyerek anlatıyım teleservice ' ye verirsiniz cihazlar stoklanır gönderilir yurtdışına bir o kadarda cihaz geri gelir , ancak dediğim gibi apple da bir cihaz fabrikaya girdiği zamn bir amcam açıpta aa burası bozukmuş tmm tak o parçayı bitti demez . cihaz a dan z ye sökülür parçalar tasnif edilir toplu olarak tekrar üretim bandına girer bütün parçalar tekrar kalite kontrolden geçer temizlenir özetle cıncık gibi olur daha sonra bakın burası önemli buraya kadar iç parçalardan bahsettim . ancak ne olursa olsun dış kasa ve ana board her zaman sıfır takılır imei zaten board da gömülüdür yeniden yaz çiz yoktur . bütün işlemler biter . buda apple lın yenileme sitili . zaten firmada dediğim gibi 3-4 telefon fiyatına 1 tel sattıgı için abuk subuk şu kabloyu tak calısıyormu abi bir bak felan seklinde hem zahmetli hemde masraflı işlere girmez . sıfır parçalar yeri geldiğinde daha karlı olabilmektedir .

birde zaten bildiğimiz gibi doa vardır . sıfır cihaz .

bana göre evet apple dışında bu kıstasların farkı cok büyük olsada . apple 'da ne gelirse gelsin zaten yeniden farksız geliyor hiç mühim değil .

özetle garantili cihaz bende sıcak bakmazdım o kadar para verilirmi şeklinde ancak verilir kardeşim bir tek marka için tabii . cünki ben telefonum çizildi diye yenilenmiş cihaz istiyor ve servisde bunu onaylıyorsa verilir . şunuda bilmeyenler olabilir gene apple ilk 12 ay için koşulsuz değişim sunar , daha sonraki aylar da sunar ama ilk 12 ay koşulsuzdur vaka .

o yüzden iphonumu genpaya verdim butonu bozuktu şusu bozuktu busu bozutu su kadar fiyat istediler diyenlere üzülüyorum , genpa kendi krallığını kurmuş sanırım ne yaptığı kimden cesaret aldıgı belli değil .

teleservice ise alman kökenli br. dist. çalışğı gibi işlemleri öle yada böle en nihayetinde temiz bitirir . ha yokmudur bütün bunlar içinde cıkan istisnasi durumlar elbbette vardır .

tşk

• bende cihazımı vereceğim ancak ben değişim çıkarsa paramı iade almak istiyorum bunu yapabilir miyim bilen var mıdır? ikinci olarak telefonu turkcellden aldım tamir için teleservice'e verebilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eklembacak

Hortlatalım konuyu

cihazı servise ilettik teleservice az biraz bildiğimi yazıyım kendileriyle uzun yıllardır içli dışlı olduk . . .

iphone cihazı nedense iyi bir cihaz olarak kabul etmiyenler oluyor ancak garantili alınınca telefondan öte şu özellikleriyle göz dolduruyor .

apple mantığı gereği zaten ürettiği mamülleri bir kaç defa değişebilirlik ve kendini amorti edebilecek düzeyde fiyat politikası güdüyor . e tabii böle olunca türkiyeyi baz almassak servisti tamirdi olmadan cok hızlı bir sekilde en kaliteli hizmet cihaz yenilenerek sunuluyor .

kısa kısa geçicem . türkiyede bir tek iphone hariç bütün teller bizim ülkemin usta ellerinde tamir olabiliyor . ancak apple anlaşması gereği tamir yapma yasağı bulunduruyor . cihazlarını kendi uzmanlarından başka kişilerin açmasını ve kurcalaması istememesiyle alakalı .

genpa kadar rezalet bir firma yoktur . tamir de eder abuk subuk fiyatta biçer hatta utanmadan hem sizden para ister alet garanti dışı diye hemde aletinizi gönderip bedavadan yenisini temin eder. genpa ise allah yardımcınız olsun .

teleservice ise ki işlemleri evet biraz uzun sürüyor ancak buda cidden türkiye bazında apple şubesi ve uzman teknik elemanları mevcut olmadıgından dolayı uluslararası gel gitlerden mamüllerin sürüyor ama sonuçta ben bu zamana kadar en ufak arızada verdiğimde tamir yazısı görmedim hep değişim yapılmıştır . apple kullanmanın mantığıda budur zaten cihazdan öte sunulan hizmet kullanım süresinde.

birde olaylar karışmış onuda düzeltelim . size kesilen irsaliyeli faturada veya servis dökümünde size gelen ürünün ne olduğu yazar swp doa vs.

swap : cihaz servise girer ahmet abim necip abim açar teli sıfır paketten yeni anakartı monteler kapar al sana swap ( board değişim )
    refrushh. : cihazın dış kasası değişir , iç aksamıdada arıza olan parça değişir . al sana sıfırlama telefon . burda tabii bir karışıklık oluyor fabrikasyon yenileme var birde bireysel servis yenilemesi var birde apple ' ın yenileme yöntemi var .
    doa kapsamında : cihaz sıfır paket olarak yenilenir ancak malesef türkiyede cihazlar sırf vergiden kaçınma adına kutulu sokulmamakta . ama genede sıfırdır .

gelelim apple ' ın refr. sitiline iphone swap yoktur beyler , size swap vardır diyen yada yapıdı diyen kişi servisin başka sıkıntısı vardır allah getire .

serviste refr. olarak yeni verilen cihazlar ise örnekleyerek anlatıyım teleservice ' ye verirsiniz cihazlar stoklanır gönderilir yurtdışına bir o kadarda cihaz geri gelir , ancak dediğim gibi apple da bir cihaz fabrikaya girdiği zamn bir amcam açıpta aa burası bozukmuş tmm tak o parçayı bitti demez . cihaz a dan z ye sökülür parçalar tasnif edilir toplu olarak tekrar üretim bandına girer bütün parçalar tekrar kalite kontrolden geçer temizlenir özetle cıncık gibi olur daha sonra bakın burası önemli buraya kadar iç parçalardan bahsettim . ancak ne olursa olsun dış kasa ve ana board her zaman sıfır takılır imei zaten board da gömülüdür yeniden yaz çiz yoktur . bütün işlemler biter . buda apple lın yenileme sitili . zaten firmada dediğim gibi 3-4 telefon fiyatına 1 tel sattıgı için abuk subuk şu kabloyu tak calısıyormu abi bir bak felan seklinde hem zahmetli hemde masraflı işlere girmez . sıfır parçalar yeri geldiğinde daha karlı olabilmektedir .

bana göre evet apple dışında bu kıstasların farkı cok büyük olsada . apple 'da ne gelirse gelsin zaten yeniden farksız geliyor hiç mühim değil .

özetle garantili cihaz bende sıcak bakmazdım o kadar para verilirmi şeklinde ancak verilir kardeşim bir tek marka için tabii . cünki ben telefonum çizildi diye yenilenmiş cihaz istiyor ve servisde bunu onaylıyorsa verilir . şunuda bilmeyenler olabilir gene apple ilk 12 ay için koşulsuz değişim sunar , daha sonraki aylar da sunar ama ilk 12 ay koşulsuzdur vaka .

o yüzden iphonumu genpaya verdim butonu bozuktu şusu bozuktu busu bozutu su kadar fiyat istediler diyenlere üzülüyorum , genpa kendi krallığını kurmuş sanırım ne yaptığı kimden cesaret aldıgı belli değil .

teleservice ise alman kökenli br. dist. çalışğı gibi işlemleri öle yada böle en nihayetinde temiz bitirir . ha yokmudur bütün bunlar içinde cıkan istisnasi durumlar elbbette vardır .

tşk

Yani diyorsun ki appleda bildiğimiz anlamda refurbished(fabrikada onarılmış, sıfırlanmış tekrar satışa çıkmış) ürün yok.
    Kaynak?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 17 Eylül 2012; 0:20:53 >

• quote:

Orijinalden alıntı: OzzY®

quote:

Orijinalden alıntı: eklembacak

Hortlatalım konuyu

tşk

Yani diyorsun ki appleda bildiğimiz anlamda refurbished(fabrikada onarılmış, sıfırlanmış tekrar satışa çıkmış) ürün yok.
    Kaynak?

refurbished için mirim ; çinde tel satımı yapan bireysel bir elemanda yenilendi diyor kasa değiştimi , servise verince kasasını değişen tamirini yapan ustada diyor , fabrikaya girip tabii bununda fabrikada yenilenme bandınında işleyişininde farklı kalitesi var , herhangi bir cihaz markasıda refr. diyor fabrikada sokup tamir ettiği ürüne . birde iphonun dediğim üzere yapageldiği işlemler sonucu cıkan ürün var .

ancak benim nacizane bildiğim ( hatalar varsa düzeltilebilir ) üzere ; dış kasa ve ana board iphone her zaman sıfır . ne olursa olsun bir işlem için fabrikaya gidiyorsa .

tamir yapıldı vs bilgiler varsa servis ekranında kontrol ettiğinizde çıkaan ben oraları bilemiyorum mirim dediğim gibi allah yardımcısı olsun cihaz sahibinin .

kaynak : ben firmanın işleyişinin kaynağını nerden sunuyum paşam . olan bu yıllar boyunca servise gir çık 1 hafta bekle 1 ay bekle telde konuş distribüteri ara konuş servisteki elemanla konuş onla konuş bunla konuş mail at teleservise ana merkeze yurtdışı bilgi al , apple mail at bilgi al , çinden tanıdıklarla usadan tnıdıklarla vs vs konuş tel satan veya arızalı parça alıp yenileme yapıp satan bu işleri yapan , apple ürünleriyle içli dışlı olan , vs vs vs çok gider bu böyle . toplamın ortaya karışığı bu . saygılar .

noter onaylı kaynak bende yok paşam , onuda bilemiycem , onuda uğur dündar beye sormak gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metacortex -- 17 Eylül 2012; 0:47:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Atını Seven Kovboy

bende cihazımı vereceğim ancak ben değişim çıkarsa paramı iade almak istiyorum bunu yapabilir miyim bilen var mıdır? ikinci olarak telefonu turkcellden aldım tamir için teleservice'e verebilir miyim?

turkcell genpa

vodafone teleservice

mirim
  • madem konu hortladı bende ekleme yapayım bizzat kendi yaşadığımı.
    geçen sene teleservice iphone bıraktım yerine swap cihaz verilecek dendi,
    sonra cihazı almaya gittim şarjı olmadığı için kontrol edemedim,şarj edip kontrol imkanı bulunca
    home tuşunun çalımadığını gördüm tekrardan bi hışımla servise geri verdim tekrar swap cihaz verdiler.
    oda ''sıfırlanmış cihazdı''.
    yani olay böyle oldu...
  • swap cihaz sıfırlanmış cihaz değildir veya doa kapsamında değildir . amiyane tabirle içi açılan board değişen cihazdır ancak iphonun board gönderipte servise değişin dediği türkiyede bir işleyişi yok , yada sizin telinizi alıp yurtdışına getirtip board değişipte size aynı kasalı sorunlu vs vs teli gönderdiği swap işlemi yok . zaten full den sıfırlanıp veriliyorsada kasa iç dış aksam onun adıda swap değil .

teleservice swap cihaz vermiyor . yanlışınız var mirim . 1 ay bekledim deseniz amenna o sorun evet

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metacortex -- 17 Eylül 2012; 4:13:19 >
  • Refurbished vermeleri normal arkadaşlar, her telefonu bozulana yeni telefon vermek ekonomik değil.
  • Esimin ip4 unde home tusu arzasi vardi hamburg apple store a goturduk ki ordan almistik, cihazi verdik incelediler ve sifir kutulu acilmamis aksesuarli cihaz ile degistirdiler. Apple store iste boyle birsey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Saydam -- 17 Eylül 2012; 4:19:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vladimir İlyiç Lenin

Refurbished vermeleri normal arkadaşlar, her telefonu bozulana yeni telefon vermek ekonomik değil.

onların ekonomisi beni bağlamaz. Yasal değil bir kere...
  • quote:

quote:

Refurbished vermeleri normal arkadaşlar, her telefonu bozulana yeni telefon vermek ekonomik değil.

Yasadışı olduğunu sanmıyorum.
  • quote:

quote:

quote:

Yasadışı olduğunu sanmıyorum.

quote:

sanayi bakanlığı tamir edilmiş cihaz verilemez, sıfır cihaz verilmek zorunda dedi. kutulu full aksesuar olması gereklimi diye tekrar sordum gümrük bakanlığına yönlendirdiler. dünde onlara sordum bakalım ne cevap gelicek.

1 sene önce yazmışım...

• Arkadaslar acil yadiminiz gerek garantiye gidip genpa tarafindan degistirilen iphone un garantisi bitmismi oluyor ? yoksa ilk alinan telefonun garantisi bitene kadar devan edermi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar rene54 nickli arkadaşımızın sorusuna ek olarak vodafone dan alınma 30.12.2011 tarihli iphone 4 16 gb ürünü 1000 tl ye alacağım. Cihaz için garantide değişim kararı çıkmış. Benim sorum ise bu fiyata bu cihaz alınırmı? İlerde bir sorun yaşama ihtimalim varmı acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: rene54

Arkadaslar acil yadiminiz gerek garantiye gidip genpa tarafindan degistirilen iphone un garantisi bitmismi oluyor ? yoksa ilk alinan telefonun garantisi bitene kadar devan edermi?

Tabii ki bitmiş olmuyor,ilk alınan telefonun garantisi bitene kadar devam eder.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yafoo

quote:

Orijinalden alıntı: rene54

Arkadaslar acil yadiminiz gerek garantiye gidip genpa tarafindan degistirilen iphone un garantisi bitmismi oluyor ? yoksa ilk alinan telefonun garantisi bitene kadar devan edermi?

Tabii ki bitmiş olmuyor,ilk alınan telefonun garantisi bitene kadar devam eder.

Hocam benim mesajım için düşünceniz nedir acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: ercankb

Arkadaşlar rene54 nickli arkadaşımızın sorusuna ek olarak vodafone dan alınma 30.12.2011 tarihli iphone 4 16 gb ürünü 1000 tl ye alacağım. Cihaz için garantide değişim kararı çıkmış. Benim sorum ise bu fiyata bu cihaz alınırmı? İlerde bir sorun yaşama ihtimalim varmı acaba?

hocam benim nacizane fikrim almamanız yönünde zaten iphone 4 fiyatlatı 1100 küsür tl ye düştüa rtık hatta vatan öyle sanırım şuan ancak 8gb olması lazım üzerine 100-200tl arası vererek 1 yıl daha garantiye sahip olursunuz ama tabi size kalmış
  • bence evet
  • Anakart değişimi yapıp gönderirler.iPhone'un anakartı diğer cihazlara göre hassas olduğu için onarım zor.Tabi o cihazın daha önceden başka biryerde onarım gördüğü garantisini veremezler.
  • Sadece ilk mesajı okudum diğerlerine bakmadım ama sıfır cihaz veriliyor örneğin iphone 5 satılmaya başlamadan bize swap cihazlar kutulu şekilde geldi ama o kutu sizin aldığınız kutulardan değil çünki aksesuarlı gelmiyor sadece cihaz geliyor ve daha önce kullanılmış cihazlar kesinlikle değildir.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.