Şimdi Ara

GARANTİDEN DEĞİŞİM HAKKI KAZANDIM SİZCE NE YAPAYIM?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
1.078
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,5 ay önce yeni bir oyun bilgisayarı toplamıştım 5000 tl lik. Sistem geldi 10 gün oynadım ya da oynamadım Tomb Raider ve Assassin's Creed III oyunlarında ultra ayarlarda pc kendini resetlemeye başladı. Cızırtı sesleri falan duyuyordum kasadan. İlkten güç kaynağı problemli zannettim ama sorun ASUS GTX 780 TI ekran kartındaymış. Garantiye yolladım, birkaç kez tamir etmeyi denemişler ama yapamışlar ve bende değişim hakkı kazandım. Seçeneklerim şunlar:

1)EVGA GTX 780 TI alabilirim. Avantajları: 3 yıl garantili. Kaliteli. Arızalandığında tamir yapmadan direkt olarak yenisini gönderiyorlar.

2) Parayı alabilirim.

3) 2000 tl lik başka bir ekran kartı alabilirim. Nvidia harici yani.

Sistem: ASUS Maximus VII Ranger anakart, 8 gb gskill ripjawsX bellek, intel 4770K işlemci, corsair cx 750w güç kaynağı

Benim aklımda EVGA almak var. Ama güç kaynağım bir problem yaratır mı emin olamıyorum. Sizin düşünceleriniz neler? Yardımlarınızı bekliyorum. Yalnız acil cevaplar verebilirseniz iyi olur. Çünkü firma kapanmadan tekrar onları aramam lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Michael Westen -- 15 Ağustos 2014; 21:37:03 >

• Gider ekran kartını alırım o zaman cevap verirsiniz acele etmeyin aman diyeyim!!!
  • Evga ya da asus olmasi tuketimi mi arttiriyor? OC olmasindan dolayi cok az tuketim farkeder ama senin guc kaynagini zorlayacak sekilde olmaz.
  • Michael Westen M kullanıcısına yanıt
    Hocam 780ti dan memnunduysan yine aynısını alın;ancak evganın biraz daha pahalı olması lazım,nvidia harici 290x eşdeğeri sanırım ama amd ler bir tık daha sık problem çıkartıyorlar bu da bir gerçek.bu arada pc mavi ekran vermeden direkt resetliyorsa ekran kartı olduğu nasıl malum olmuş servistekilere,sisteminizi test etmenizi öneririm.Özellikle anakart ve işlemci sıcaklıklarını göz önüne alarak
  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    Mavi ekran çıkmıyordu. Direkt reset. Hatta bazen resetlendikten sonra monitöre görüntü gelmiyordu. Ya bende ekran kartında oldugunu düşünmüyordum sorunun ama sorun ekran kartında çıkmış. Hatta onlar kendi sistemlerinde Watch Dogs ultra ayarlarda test etmişler. Onlarda da reset atmış.
    hocam belki soğutmasıyla ilgili problem vardı bilgisayar kapanıyordu,siz yenisini seçmeye bakın boşverin benim aklıma takıldığı için sordum :)
  • skyline334 kullanıcısına yanıt
    Bu dediğiniz ultra ayarlar için de geçerli mi? Sonuçta ultra ayarlarda sisteme maximum güç biner diğer ayarlara göre. Güç kaynağı bunu kaldırabilirse evga almayı düşünüyorum. Hatta bazen acaba güç yetersiz kaldıgı için ekran kartı bozulmuş olabilir mi diye düşünmeden edemiyorum. Gerçeği bu kartta da öyle bir durum olursa rahat olacam. Bu sefer komple sistemi yollarım.
  • ahdonanımah kullanıcısına yanıt
    GPU Tweak ten baktığımda, saatlerce oyun oynasam dahi 35-40 dereceyi geçmiyordu ekran kartının sıcaklığı. Teşekkürler bilgiler için. Eğer dediğiniz gibi sistemde sorun varsa ve yeni ekran kartı da bozulursa bu sefer sistemi komple postalarım. EVGA alırsam zaten direkt yeni ekran kartı verecekler bu konuda bir sıkıntı olmaz. Güç kaynagı ya da anakart problemli çıkarsa artık bir hal çaresini düşünecekler. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahdonanımah

hocam belki soğutmasıyla ilgili problem vardı bilgisayar kapanıyordu,siz yenisini seçmeye bakın boşverin benim aklıma takıldığı için sordum :)
    her markada olusabilecek cıkabilecek sorunlar var. eve getirrisin yeni jelatnlerini acarsın taakrsın bozuk cıkar elektronik şans işi allahtan geri almışlar tamier edip yollammaışlar buda bişey
  • quote:

Orijinalden alıntı: oskurrr

her markada olusabilecek cıkabilecek sorunlar var. eve getirrisin yeni jelatnlerini acarsın taakrsın bozuk cıkar elektronik şans işi allahtan geri almışlar tamier edip yollammaışlar buda bişey

Tamir etmeyi denemişler
    Bence karttan memnunduysanız yine alabilirsiniz. Ya da stüne biraz ekleyerek daha iyisi
  • Başlığı küçük yazıp soru işaretlerini silip teke düşürmekle başlayabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

Gider ekran kartını alırım o zaman cevap verirsiniz acele etmeyin aman diyeyim!!!

Ne atarlanıyorsun sen, babanın uşağı mı burdaki insanlar
  • quote:

Gider ekran kartını alırım o zaman cevap verirsiniz acele etmeyin aman diyeyim!!!

16:27:17 > 16:49:26

22dk. cevap gelmedi diye neyin tribi bu yahu :)
    aldığınız zamanla şimdi arasında fiyat farkı warsa sakın başka modeli almayın aynısı ile değişsinler

sanmıyorum ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enes P.

aldığınız zamanla şimdi arasında fiyat farkı warsa sakın başka modeli almayın aynısı ile değişsinler

sanmıyorum ama
    EVGA > asus diyorum gidiyorum.
    1 ama evganın omur boyu garantisi var diyorlardı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Westen

1,5 ay önce yeni bir oyun bilgisayarı toplamıştım 5000 tl lik. Sistem geldi 10 gün oynadım ya da oynamadım Tomb Raider ve Assassin's Creed III oyunlarında ultra ayarlarda pc kendini resetlemeye başladı. Cızırtı sesleri falan duyuyordum kasadan. İlkten güç kaynağı problemli zannettim ama sorun ASUS GTX 780 TI ekran kartındaymış. Garantiye yolladım, birkaç kez tamir etmeyi denemişler ama yapamışlar ve bende değişim hakkı kazandım. Seçeneklerim şunlar:

1)EVGA GTX 780 TI alabilirim. Avantajları: 3 yıl garantili. Kaliteli. Arızalandığında tamir yapmadan direkt olarak yenisini gönderiyorlar.

2) Parayı alabilirim.

3) 2000 tl lik başka bir ekran kartı alabilirim. Nvidia harici yani.

Sistem: ASUS Maximus VII Ranger anakart, 8 gb gskill ripjawsX bellek, intel 4770K işlemci, corsair cx 750w güç kaynağı

Benim aklımda EVGA almak var. Ama güç kaynağım bir problem yaratır mı emin olamıyorum. Sizin düşünceleriniz neler? Yardımlarınızı bekliyorum. Yalnız acil cevaplar verebilirseniz iyi olur. Çünkü firma kapanmadan tekrar onları aramam lazım.

Hocam Paranı al ekran kartı araştır ve yeni ekran kartını keş parayla al

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _PauL_WaLKeR_ -- 15 Ağustos 2014; 21:28:24 >

• Ohzman kullanıcısına yanıt
    Forumun avukatı sen oluyorsun galiba? Sitem etmem zoruna gidiyorsa konudan uzak durursun olur biter.
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt
    Birader firma kapanacaktı o yüzden öyle dedim. Kusura bakma da iş işten geçtikten sonra gelen yardımın kimseye bir hayrı dokunmaz değil mi?
  • Soru işaretleri tamam da benim bildiğim kadarıyla ana başlık büyük harflerle yazılır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.