Yaklaşık bir aydır bir çok kişide gördüğüm bir sorun var. Bilgisayarda bir sayfaya girmeye çalıştığınızda browser sizi durmadan farklı reklam sayfalarına yönlendiriyor. Aynı bilgisayarda değişik browserlarla denedim hepsi aynı. AdwCleaner ile taradım temiz. hosts dosyasında herhangi bir yönlendirme yok. DNS temizleme yapıldı olmadı. Dahası aynı modeme bağlı işletim sistemi farklı telefon, tablet ve başka bilgisayarlarda aynı şeyi yapıyor. Başka yerde hiç bir sorunu olmayan bir bilgisayarı modeme bağlıyorsunuz oda yapmaya başlıyor. Oradan alıp farklı modeme bağlıyorsunuz sorun devam ediyor. Kendimce şöyle bir yöntem buldum. Modeme bağlı bilgisayarların üzerindeki tüm browserların ayarlarını sıfırlıyorum. Daha sonrada modem ayarlarını sıfırlayıp yeniden kurulum yapıyorum. Bu arada modemlerin genel sorunu kapatıp aç samda ara birimlerine ulaşamamak oluyor. Muhakkak reset yapıyorum. Bu bazen gerçek anlamda işe yarıyor bazende bir kaç gün sonra tekrarlıyor.
Bu durumun gerçek sebebini ve çözümünü bilen var mı?
Bilgilendirme için teşekkürler. Bende de benzer sorun vardı. Modem arayüzüne de giremiyordum. Modeme reset attım, şimdi sorun kalmadı. Bi daha olmaması için yapabileceğim bi şey var mı? Firmware'ine bakmıştım, yenisi yok. Linkteki listede modemim de var. Herhangi bi antivirus vs. ile bunun tekrar olmasını engelleyebilir miyim?
asalihA
kullanıcısına yanıt
Maalesef tek çözüm yeni modem almak. Saldırganlar direk modemdeki açığı kullandığı için pc üzerinden bir işlem yapmak mümkün olmuyor.
sorun çözüldü arkadaşlar. Biraz araştırınca buldum. Tplink bazı modelleri ile airtiesin bazı modellerinde olan bir sorunmuş. Uzaktan modeme DNS atama sonucu oluyormuş. Modemi sıfırlayıp arayüzde bir takım extra ayarlar yaparsanız modemi değiştirmeden sorunu çözüyorsunuz. Googleda modem virüsü diye aratırsanız daha fazla bilgi ve çözüm yolları anlatılıyor.