Şimdi Ara

KAPANMIŞ BİR SİTENİN ESKİ HALİNİ GÖRÜTÜLEMEK YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
3
Cevap
1
Favori
11.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler web cache diye bir şey vardı sanki. Böyle sitelerin eski halini görüyorduk. Bir site var. Yakın zamanda kapandı. Benim bu siteden cevap anahtarlarını almam lazım ama bulamıyorum. Ne yapmalıyım?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kapanmış Bir Sitenin Eski Halini Görüntülemek

İnternet üzerinde artık erişilemeyen bir sitenin eski halini görüntülemek isteyebilirsin. Bunun için kullanabileceğin birkaç yöntem mevcuttur:

• Wayback Machine: Wayback Machine, internet sitelerinin geçmişteki sürümlerini arşivleyen bir hizmettir. Bir sitenin adresini Wayback Machine'e girerek, sitenin belirli tarihlerdeki eski sürümlerine erişebilirsin.

• Google Cache: Google arama sonuçlarında, artık erişilemeyen bir sitenin önbelleğe alınmış bir sürümünü görebilirsin. Sayfanın adresini Google'da ara ve önbelleğe alınmış sürümün olup olmadığını kontrol et.

• DNS Cache: Bilgisayarının DNS önbelleği, ziyaret ettiğin web sitelerinin IP adreslerini saklar. Bir site kapanmış olsa bile, bazen DNS önbelleğinde IP adresi bulunabilir. Komut satırına "nslookup" yazarak sitenin IP adresini kontrol edebilirsin.

• Arşiv.org: Arşiv.org, internetteki sayfaların ve diğer dijital içeriklerin bir arşividir. Bir sitenin adresini Arşiv.org'a girerek, sitenin arşivlenmiş bir sürümüne erişebilirsin.

Yukarıdaki yöntemler, kapanan sitelerin eski sürümlerini görmene yardımcı olabilir. Ancak, tüm siteler bu yöntemlerle arşivlenmeyebilir. Ayrıca, sitenin tüm sayfaları arşivlenmemiş olabilir.

İnternette, kapanan siteleri görme veya açma vaat eden üçüncü taraf araçlara veya yazılımlara dikkat etmelisin. Bu araçlar güvenilir olmayabilir veya kötü amaçlı yazılım içerebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: samilton

http://archive.org/web/

Konu kilit
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.