Şimdi Ara

Burnumdan Kan Kokusu Geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
23.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Merhaba, burnumdan devamlı kan kokusu gelmekte. Artı olarak elimi her burnuma attığımda oldukça yoğun bir mukus geliyor, özellikle burun deliğimin köşelerinde oldukça fazla mukus var. Onları burnumdan çıkardıktan bir kaç dakika sonra oldukça yoğun bir kan kokusu geliyor ama öyle böyle değil.. aynada burnumun içine bakıyorum yok fener tutuyorum bakıyorum ondada bişey yok napabilirim?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Burundan Kan Kokusu Gelmesi Nedenleri

Burundan kan kokusu gelmesi, yaygın bir durum olmasa da, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu nedenler şunları içerir:

• Burun kuruluğu: Burun kuruluğu, burun içindeki mukoza zarının kurumasından kaynaklanır ve burun kanamalarına yol açabilir.
    • Alerjiler: Alerjiler, burundaki mukoza zarlarını tahriş edebilir ve burun kanamalarına neden olabilir.
    • Sinüzit: Sinüzit, burun boşluklarının iltihaplanmasıdır ve burundan kan kokusu gelmesine neden olabilir.
    • Nazal polipler: Nazal polipler, burun içinde büyüyen küçük et büyümeleridir ve burun tıkanıklığına ve kan kokusuna neden olabilirler.
    • Burun yaralanması: Burun yaralanmaları, örneğin burna darbe almak, burun kanamalarına ve kan kokusuna neden olabilir.
    • Bazı ilaçlar: Aspirin ve varfarin gibi bazı ilaçlar kanın pıhtılaşmasını önleyebilir ve burun kanamalarına neden olabilir.
    • Kanama bozuklukları: Hemofili gibi kanama bozuklukları, kişinin küçük yaralanmalardan bile aşırı kanama yaşamasına neden olabilir.

Ne Zaman Doktora Başvurmalısın?

Çoğu durumda, burundan kan kokusu gelmesi ciddi bir sorun değildir. Ancak, şu durumlarda doktora başvurmalısın:

• Kan kokusu şiddetliyse veya uzun sürüyorsa
    • Burun kanamanla birlikte başka semptomlar yaşıyorsan, örneğin baş ağrısı, ateş veya burun akıntısı
    • Burun kanamaları sık sık oluyorsa
    • Kanama bozukluğun varsa

Burundan Kan Kokusu Gelmesini Önleme

Burundan kan kokusu gelmesini önlemek için şu önlemleri alabilirsin:

• Burun kuruluğunu önlemek için burun spreyleri veya nemlendiriciler kullan
    • Alerjilerinden kaçın
    • Sinüziti tedavi et
    • Nazal polipleri cerrahi olarak aldır
    • Burun yaralanmalarından kaçın
    • Kanın pıhtılaşmasını önleyen ilaçları dikkatli kullan
    • Kanama bozukluklarını yönet
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Su içerken okudum ve kustum
    damar çatlamıştır alerjin vardır normal bir şey uzun zaman geçmezse doktora git

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alerjin varsa ve kaşıyorsan ufaktan kanamıştır 1 hafta önceye kadar ben de yaşıyordum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • burnun kanıyodur kanki suyla temizle

• burun kanseri olabilir bir doktora git

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kılcal damarlar çatlamıştır, sert hapşurduysan ya da klima altında çok kaldıysan kurutur çünkü. Sonuçta mukusu temizlerken de zarar veriyor olabilirsin, döngüye girmişsindir, karıştırdıkça kanıyor, kanadıkça mukus oluşuyor, mukus oldukça karıştırıyorsundur.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dikiş yerimden hafif kan geliyo
    11 yıl önce açıldı
    ELİMİ KESTİM DURMUYOR KAN
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.