Şimdi Ara

Ekşiyen yoğurt yenir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
26.649
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar soru belli acil cevaba ihtiyacım var . Dolapta kalmış yaklaşık 1 hafta önce açılmış İçim yoğurt tadı bi değişmiş ekşimiş mi desem ne desem kısacası bu yoğurt Yenir mi ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ekşiyen Yoğurt Yenir mi?

Ekşiyen yoğurdun yenip yenmeyeceği sıkça sorulan bir sorudur. Genellikle yoğurt ekşidiğinde yenmemesi gerektiği düşünülür ancak bu bilgi tamamen doğru değildir.

Yoğurttaki ekşime, laktik asit bakterileri tarafından laktozun fermente edilmesi sonucu oluşur. Bu bakteriler yoğurdun sağlıklı olmasını sağlayan probiyotiklerdir. Ekşime arttıkça yoğurdun pH değeri düşer ve asitliği artar.

Ekşiyen Yoğurd Yenir mi Yoksa Zehirler Mi?

Ekşiyen yoğurt, çoğu durumda yenmeye uygundur. Ancak, bazı durumlarda ekşiyen yoğurdu yemekten kaçınmak gerekir:

• Küf varsa: Yoğurtta küf oluşmuşsa, kesinlikle yenmemelidir. Küf, zararlı toksinler içerebilir.
    • Şişkinse veya köpürüyorsa: Şişkin veya köpüren yoğurt, zararlı bakterilerin üremesine işaret edebilir. Bu yoğurdu da yemekten kaçınmalısın.
    • Çok ekşiyse: Yoğurt çok ekşimişse (pH değeri 4,5'in altındaysa), mideyi rahatsız edebilir.

Ekşiyen Yoğurdun Mideye Zararı Var mı?

Hafif ekşimiş yoğurt genellikle mideye zarar vermez. Ancak, çok ekşimiş yoğurt mide bulantısı, kusma ve ishal gibi mide rahatsızlıklarına neden olabilir.

Sonuç

Hafif ekşimiş yoğurdu tüketmek genellikle güvenlidir. Ancak, küf veya köpürme gibi bozulma belirtileri varsa veya çok ekşimişse, yenilmemelidir. Mide rahatsızlığı yaşamamak için ekşi yoğurdu ölçülü tüketmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • kaşıkla yenir.
  • Ekşiyen Yoğurdu Ermeni yoğurdudur. EKŞİYEN ermeni ismidir ve ekşiyen isimli yoğurt yemek caiz değildir.
  • Eyvallah yiyip hemen cumaya gidecem kahvaltı etmedim de

• Ben ekşi yoğurt daha çok seviyorum hatta ekşiliğinden yüzün buruşacak Ciddi ciddi seviyorum ama ev yapımı yoğurt yiyorum ben genelde. Hazır yoğurtlar bozuluyordur belki.
  • S.K geçmediyse yenir.
  • Ekşiliğine bağlı

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizde annem kocaman tencerede yogurt yapar genelde bi kac gune eksir ama tadi harika oluyo adiyamanliyiz o yogurt eksiyo annem ayran yapiyo icine bi kac aci sus biber atiyo varya off bak gene canim ayran cekti

• Bakteriler laktozu iyice bitirmiş demek oluyor o. Gayet yenir mis gibi ayran yapılır böyle off.
  • Ekşiyen doğurt daha faydalı diye biliyorum ama tabi zehir zemberek olmuşu da yeme artık sen de.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.