Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.683
Cevap
47
Favori
102.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Saati USB kablosu ile yığın bellek modunda bağlayın, Mass Storage ile ilgili sorduğu soruyu onaylayın yani. Sonrasında /Garmin/Activities klasörü altındaki tüm FIT dosyalarını bilgisayarınıza kopyalayın. Saati sıfırladıktan sonra da tekrar bu dosyaları bilgisayarınızdan saate aynı konuma kopyalayın.
    Yalnız tek aktiviteler değil rekorlar vs. de kaydediliyor saatte, onlar da Records klasöründeki bir fit dosyasında duruyor. Locations klasöründe de kayıtlı yerler vs. var.
    Sıfırlamadan sonra haritalara ne oluyor bilmiyorum, onları da yedeklemekte fayda olabilir.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Yedekleme tüyoları için teşekkür ederim şimdilik gerek kalmadı. Reset attıktan sonra pil tüketimi normale döndü. Demek ki bundan sonra güncellemelerin akabinde yeniden başlatma değil reset atmam gerekecek. Şu anda günlük %8 civarı tüketimi var.
  • Arkadaşlar Fenix 5'i Türkiye'den alma arefesindeyim. Bisiklet sürerken, koşu yaparken ve günlük yürüyüşlerimde kullanacağım. Haritasından beklentim yok. Çünkü Garmin Edge 820 de kullanıyorum. Haritası hiç beklediğim gibi çıkmadı . Harita için bence bu cihazları almayın.
  • MetaLdetH kullanıcısına yanıt
    Harita için tercihim Garmin haritası üzerinde OpenStreetMap haritası. Bu şekilde Garmin'in POI'lerine erişebilirken OSM'nin kolay güncellenebilirliğinden faydalanıyorum. Tabi her bölgede OSM haritaları çok iyi değil. Ancak özellikle yurtdışında OSM haritaları çok iyi iş çıkarıyor. Oralarda Garmin haritaları da iyi ama OSM çok daha iyi yer yer.

Zaten haritalı 5X versiyonu herkese hitap edecek bir sürüm değil. Özel harita ihtiyacı ya da ilgisi olmayana göre değil hani. Ayrıca muhtemelen normal Fenix 5'lerin işlemcileri de 5X işlemcisinden daha hızlı diye düşünüyorum. Pil ömrü ve kasanın daha ufak olması da cabası.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Harita için tercihim Garmin haritası üzerinde OpenStreetMap haritası. Bu şekilde Garmin'in POI'lerine erişebilirken OSM'nin kolay güncellenebilirliğinden faydalanıyorum. Tabi her bölgede OSM haritaları çok iyi değil. Ancak özellikle yurtdışında OSM haritaları çok iyi iş çıkarıyor. Oralarda Garmin haritaları da iyi ama OSM çok daha iyi yer yer.

Zaten haritalı 5X versiyonu herkese hitap edecek bir sürüm değil. Özel harita ihtiyacı ya da ilgisi olmayana göre değil hani. Ayrıca muhtemelen normal Fenix 5'lerin işlemcileri de 5X işlemcisinden daha hızlı diye düşünüyorum. Pil ömrü ve kasanın daha ufak olması da cabası.

Bundan önce Edge cihazlarım için Openstreetmap'tan harita indirip cihaza atmıştım ama çok eski ve eksikti. Şimdiki baytekin'in haritası. ondan daha güncel fakat o da yeterli değil. haritalar güncelleniyor fakat haritaların güncellenip güncellenemediğinden haberdar olamıyorsunuz. Öyle bi anlayışları var Baytekin'in.

• MetaLdetH kullanıcısına yanıt
    Ben OSM harita geliştiricisiyim. O yüzden güncellemeleri iyi takip edebiliyorum. :)

Garmin haritalarını zaten Express yazılımı takip ediyor. Arada bağladığımda güncelleme varsa indiriyorum. Ama her türlü Türkiye iyi bir harita konusunda eksiklik çeken bir ülke. Başarsoft'un haritası ile çalışan iGo navigasyon yazılımı üzerine tanımam ama onda bile pek çok eksikler ve eskilikler var.

• 98TLx36 ay taksitle almaya değermi yoksa bu paraya eş değer başka hangi saati alabiliriz
    Garmin Fenix 5 Akıllı Saat

• Fenix 5 ile araniza katildim, saati kurcalamaktan daha cozemedim bile...

Konuyu bastan bir okuyayim bakalim neler ogrenicem
  • herdemasivemavi H kullanıcısına yanıt
    Aynı soruyu bende merak ediyorum saati almayıda çok istiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

https://www.turkcell.com.tr/cihazlar/aksesuarlar/garmin-fenix-5-akilli-saat?place=banner-3
    98TLx36 ay taksitle almaya değermi yoksa bu paraya eş değer başka hangi saati alabiliriz
    Garmin Fenix 5 Akıllı Saat

Merhaba, Amazon indirimlerini kollamanizi öneririm. Geçenlerde Fenix 3 1060TL 'ye aldık. 5 serisi ile arasında aman aman bir fark olarak sadece dahili nabız okuyucu yok.

• Arkadaşlar merhaba, ben de bir fenix 5x kullanıcısı oldum. Biraz da sayenizde oldu :) Ben daha çok yüzüyorum ve saati de bu amaçla aldım. Kullandıkça deneyimlerimi paylaşacağım, henüz iki saat oldu koluma takalı:)

İki sorum olacak,

1- 5x' e uygun ve ucuz kordon bulabileceğim bir yer var mı?

2- Garmin connect de yüzme antremanı yazmış olan varsa ve nasıl yazdığıyla ilgili bilgi verebilirse çok sevinirim. Havuz boyu girmekte zorlanıyorum. Haftada 6 gün yüzüyorum, kullandığım 2 havuz var. Biri 25 m diğeri 12.5 metre. 12.5 metre havuz uzunluğu girmeyi başaramadım.

Şimdiden teşekkür ederim. Herkese iyi günler

• enis1976 E kullanıcısına yanıt
    Temel antrenmanınız yüzme ise ucuz saat kordonlarına dikkat edin derim. Çin malı Easy Fit yani Garmin'in QuickFit olayının aynısı olan ama kullanım hakkı meselesinden isim olarak etrafından dönen teknolojiye sahip kordonlar var. Kordonun saate bağlandığı noktaya iç taraftan biraz baskı uygulayınca kilit hemen açılıyordu bazı videolarda. Böyle ürünlere kesinlikle dikkat edin. Çünkü suya yaptığınız bir darbede kilidin açılıp saatin denizin dibini boylamasını istemezsiniz.
    Garmin'in kayışları da pahalı oluyor genelde. Ama eski seri Fenix 3'ler için 26mm sağlam kayışlar vardı. Bunlar ne kadar çakma olsa da kilit mekanizması olmadığı için sorun çıkarma olasılığı çok daha az. Sadece biraz tornavida mahareti gerektiriyor.
    Yüzen biri değilim, bu yüzden o kısma bir şey diyemem.
  • Sis, üstadım çok teşekkür ederim, kordonlara dikkat edeceğim. İlk f5x' li antreman fiyasko oldu zira havuz boyu ve kullanımla ilgili eksiklerim var. Zamanımı alacak belli. Yine de pahalı ama sağlıklı bir oyuncak :)) sevdim saatimi...

• Teşekkürler.

Amazon .com ve dan kargo ücreti çok çıkmaz mı. Ya da vergi. Birde onu araştırayım

• quote:

Orijinalden alıntı: herdemasivemavi

Teşekkürler.

Amazon .com ve dan kargo ücreti çok çıkmaz mı. Ya da vergi. Birde onu araştırayım

Hocam herşey dahil 1057 TL odedik, zaten onu da alım esnasında ödüyorsun, başka masraf olmuyor.Şimdi tekrar baktım da 218,48 Euro saatin çıplak fiyatı, 19,66Euro da gümrük tutmuş. Arada sırada günün indirimine giriyor, oradan takip edin. Cumartesi gecesi sipariş verdik, Pazartesi Türkiye'ye girdi ve DHL'den aradılar gümrükte saatin sim kartı var mı diye sormuşlar, yok dedik. Çarşamba günü Yurt içi kargo teslim etti.
    Dediğim gibi, bence 1000TL çok güzel bir fiyat, Fenix 3 çok güzel bir saat. Ben Fenix 5'i alırken aralarında yaklaşık 700TL civarı fark vardı, kıydık paraya. Ama Turkcell'İn rakamı taksitle de olsa çok uçuk bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 31 Ekim 2017; 22:38:48 >

• Aynen, Fenix 5 ile Fenix 3 arasındaki temel fark zaten biraz daha iyileştirilmiş ve daha akıcı bir yazılım. Yoksa işe yarar özellikler ikisinde de aynı. Ha ayrıntılara bakarsanız Fenix 5'te biraz daha fazla özellik yazmış olacaklardır ama bunlara oyuncak diyorum ben. Esas fonksiyonlar aynı. Hani para derdi olmayan birine Fenix 5, 5X hatta pilot ve dalış modelleri vs. var onlar bile gider ama maddiyat düşünene Fenix 3 yeter de artar bile. Harita özelliği olmasaydı Fenix 5X almazdım mesela.
    Ha fiyat olarak nasıl olacak bilmiyorum ama Vivoactive 3 de ilginç bir alternatif. Ama sağlamlık konusunda ve dokunmatik ekran kaynaklı sıkıntılar tarafından puan kaybediyor.
  • Tekrar merhaba, f5x i bir kaç gündür kullanıyorum. Havuz boyunda 17 m altında bir ölçü girmek mümkün değil. Aslında bunu neden yaptıklarını tam anlayamadım zira 12.5 metrelik havuzda her turu hatasız sayabiliyor, sadece uzunluğu 25 m olarak girdiğiniz için toplam mesafeyi ona göre ayarlıyor. Özellikle son iki gün antremanı yönetmesinden ben çok memnun kaldım.

Yalnız anlamadığım bir şey var:

Bu ışık tuşuna uzun basarak girdiğimiz döner menüde 8 farklı ikon var. Bazı tanıtım videolarında görünen wi-fi ikonu benimkinde görünmüyor. Sync ikonuna girdiğimde wi-fi a bağlanıyor ve bilgileri connecte yolluyor ama wi-fi ikonunun olmaması kafama takıldı. Bu bir eksiklik mi sizce yoksa benim yapmadığım birşey mi var?

• quote:

Orijinalden alıntı: enis1976

Tekrar merhaba, f5x i bir kaç gündür kullanıyorum. Havuz boyunda 17 m altında bir ölçü girmek mümkün değil. Aslında bunu neden yaptıklarını tam anlayamadım zira 12.5 metrelik havuzda her turu hatasız sayabiliyor, sadece uzunluğu 25 m olarak girdiğiniz için toplam mesafeyi ona göre ayarlıyor. Özellikle son iki gün antremanı yönetmesinden ben çok memnun kaldım.

Yalnız anlamadığım bir şey var:

Bu ışık tuşuna uzun basarak girdiğimiz döner menüde 8 farklı ikon var. Bazı tanıtım videolarında görünen wi-fi ikonu benimkinde görünmüyor. Sync ikonuna girdiğimde wi-fi a bağlanıyor ve bilgileri connecte yolluyor ama wi-fi ikonunun olmaması kafama takıldı. Bu bir eksiklik mi sizce yoksa benim yapmadığım birşey mi var?

Oraya ek görev ekleyebilirsiniz. Orası açıkken menü tuşuna basılı tutun, controls menu secin. Add new yazdigini göreceksiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İlkerA. -- 3 Kasım 2017; 9:33:33 >

• Selam , bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Aynen, Fenix 5 ile Fenix 3 arasındaki temel fark zaten biraz daha iyileştirilmiş ve daha akıcı bir yazılım. Yoksa işe yarar özellikler ikisinde de aynı. Ha ayrıntılara bakarsanız Fenix 5'te biraz daha fazla özellik yazmış olacaklardır ama bunlara oyuncak diyorum ben. Esas fonksiyonlar aynı. Hani para derdi olmayan birine Fenix 5, 5X hatta pilot ve dalış modelleri vs. var onlar bile gider ama maddiyat düşünene Fenix 3 yeter de artar bile. Harita özelliği olmasaydı Fenix 5X almazdım mesela.
    Ha fiyat olarak nasıl olacak bilmiyorum ama Vivoactive 3 de ilginç bir alternatif. Ama sağlamlık konusunda ve dokunmatik ekran kaynaklı sıkıntılar tarafından puan kaybediyor.

Selam, bir de Garmin vívomove HR var, bu sene çıkan modeli. Onun hakkında ne düşünürsünüz?

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.