Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.678
Cevap
47
Favori
101.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Oradakilerin çoğunu uyarlamam gerekiyor işte, birkaçını uyarladım daha. Uyarlayacağım ama biraz zaman alacak. :)
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Peki 5,84 te haritadaki gösterdiğim hata giderilmiş mi? Saat yanımda değil bakamıyorum 😰

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • omerarcik O kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • Arkadaşlar Merhaba;

Önümüzdeki hafta kredi kartım dönmesi ile bende bir multispor akıllı saat almak istiyorum. Aklımdaki model de tabiki Garmin Fenix 5x, fakat malum böyle bir ürünü almak için karşılığında vereceğim ücrette bir hayli fazla. Dolayısı ile en bu parayı vererek en iyisine sahip olma arzusu ve istediğimin karşılığını bulması gerek.
    Durum böyle olunca arada kalıyorum, karar vermemde yardımcı olmanızı rica ediyorum.
    Garmin Fenix 5x ile Suunto Spartan Ultra Titanium arasında kaldım. Bir çok sorum var, sıkılmadan, cevaplarsanız çok sevinirim. Vakit ayırıp, cevap verip emeği geçen herkese şimdiden çok teşekkür ederim. Vaktinizi aldığım içinde affola.

Araştırmalarımda Suunto'nun üzerinde bulunan GPS yongası daha kararlı ve GPS sinyalini daha hızlı saptayabiliyor. Bu konuda sizlerin araştırmalarınız veya deneyimleriniz var ise nedir?
    Aktivite başlatma sırasında Suunto marka saat daha akıcı olduğunu review gördüm videolarda. Sizlerin görüşleri nedir?

sis651, dostum Fenix 5x'de aşağı yukarı gördüğüm kadarı ile 5-6 aylık bir deneyimi olan kişi olarak direk senin yorumlarını almak istediğim bazı sorularım var. Tabiki diğer konu başlığını takip eden diğer arkadaşlarda yorumlarını paylaşması, beni mutlu eder.

- Saatin ilk çıkışından bu yana yapılan yazılım güncellemeleri ile saatte; olmuş bu saat diyebilir duruma geldi mi?
    - Bahsetmiş olduğun ekrana belli bir açı ile bakıldığında ekranın tazeleme hızı gözle farkedilir durumda idi, düzeltilebildi mi?
    - GPS verisinde ve altimetre saplamaları minimum seviyeye getirebildi mi?
    - Gerçek dünya koşullarında saati 0% şarjdan 100% şarja getirmek için ne kadar zaman gerekli? (Cep telefonu şarj adaptörleri ve bilgisayar USB portundan şarj etme sürelerini deneyimlediysen ayrı, ayrı belirtir misin)
    - Tüm sensörler aktif, tam yük altında saatin kullanım süresine 17-18saat diyebilir miyiz?
    - Günlük 4 saatlik bisiklet rotası ile tam yükte onun dışında günün diğer saatlerinde BT açık günlük takip yapar şekilde (normal kullanım koşulları, seneryoları) ile 4gün şarjı yetebilir mi?
    - Saat ile haberleşen telefon ve bilgisayar uygulamaları tam olarak yeterli mi? tam olarak saatten verimli olarak yararlanabiliyor muyuz? (Konu başlığı altında bazı belirttiğin eksiler dışında)
    - Saat default olarak 26cm kayış ile mi geliyor, eğer 26cm ise uzunluğu ideal mi? (saatle birlikte yedek kayış olarak kullanabileceğim,farklı bir kayış almak istiyorum)
    - Saat için Always On Display özelliği olup, olmadığı bilgisine hiçbir yerde bulamadım. Bir kullanıcı olarak senden öğrenmek isterim. ?
    - Saatte, titreşimli alarm foksiyonu var, fakat sesli uyarı fonksiyonu var mı?
    - Saatte telefona BT veya telden uzakta WIFI ile internete çıktığı sırada gelen bildirimleri titreşimli ve sesli olarak kullanıcıya bildiriyor mu?
    - Saat topladığı verilerin kaç günlük kısmını dahili hafızasında depolayabiliyor?
    - İstediğimde kolaylıkla saati sıfırlamadan, bir başka telefon ile BT ile eşleştirebiliyor muyum?

Saygılarımla.
    Sercan AKDİŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakdis -- 20 Eylül 2017; 21:46:28 >

• sakdis kullanıcısına yanıt
    Baya uzun olmuş. :D

Suunto saatler bildiğim kadarıyla Sirf GPS yongalarını kullanır. Garmin'ler ise Amerikan ürünlerinde Sirf ürünleri kullanımı Broadcom patentlerini ihlalleri nedeniyle yasak olduğu için bu yongaları kullanamıyorlar. Garmin de Çinli MTK'nın yongalarını kullanıyor. Fenix 3'te de Fenix 5 serisinde de ve yakın senelerde çıkan diğer saatlerinde de MTK AV3333 GPs yongasını kullanıyorlar. Yonga fena iş gören bir yonga değil ama tam Sirf doğruluğunu veremiyor. Tabi bunun sebebi yonga demek de doğru değil, aynı yongaya sahip daha ucuz Garminler daha iyi performans gösterebiliyor. :D
    GPS başlangıç hızı olarak bir sorun yok. Eğer her gün bir aktivite yapıyorsanız yarım dakika içinde GPS sabitlenmiş oluyor. Bisiklet aktivitelerinde zaten bir GPS sorunu yok gibi, hatalar ve sapmalar yürüyüş ve koşu gibi yavaş aktivitelerde. Ama bisikletteki sorun da dur kalklarda hatalı maks. hız yazması ki 170, 200 KM gibi maks. hız yazıyor bu noktalarda. Bildirdim ama hala düzeltilemedi bu.

Aktivite başlama sırasındaki akıcılığa bir şey diyemem, gayet seri bende.
    Alt alta sorulara gelelim.
    - Saat zaten olmuştu; Fenix 3'e göre ilk andan itibaren gayet stabildi. Ama şuan çok daha iyi halde, barometre kalibrasyonu vs. de geldi son betalar ile, doğru barometre değeri gösteriyor artık. Stres ölçümü ıvır zıvır şeyler geldi. Stabilite olarak da son beta gayet iyi. Ama bu yine de arada gariplikler görme ihtimalin olmadığı anlamına gelmiyor. :D Hani, bana hala Fenix 3'ün son sürümündeki olmuşluk hissiyatını veremiyor, ama belki benimle ilgili bir şeydir. Çünkü genel anlamda kullanımda ciddi bir sıkıntı yok. Tek 170 KM gibi uzun bisiklet rotalarını takip ederken çok fazla kurcaladığımda hantallık yapıyor biraz ama aktiviteyi takibi bırakmıyor, veri kaybı olmuyor hani.
    - Ekran ile ilgili durum bir yazılım güncellemesi ile uzun zaman önce çözülmüştü.
    - GPS verisi olarak pek değişiklik yok. Uzun zamandan beridir GPS yongasına güncelleme gelmedi. Altimetre günlük hayattaki kullanımda sapma yapabiliyor, merdiven çıkıp inerken hava basıncı da değişiyorsa aldatabiliyor hala. Ama aktivitelerde pek sıkıntı yok. Mesela çıkıp 60 KM bisiklet sürüyorum, iki şehir arasında, altimetre hatası 2m oluyor.
    - Sanırım iki iki buçuk saatte tam şarj oluyor. Şarj cihazı pek farketmiyor, çünkü zaten 430 mAh bataryası olan bir cihaz, yavaş yavaş kendi ayarında şarj ediyor, şarj pompası.
    - Benim saatin batarya süresi çok iyi değil, muhtemelen biraz hatalı ölçüm yapıyor. Çünkü aktivite bittikten sonra uzun süre aynı seviyede kalıyor oynamadan. O yüzden tam bir şey söyleyemem. Ama benim saatin 17 - 18 saat çıkaracağını sanmıyorum. Sensör kullanımına göre farklı olabilir ama bazıları aktivite esnasında saatte %5 şarj yediğini söylüyordu ki bu kişilerde 20 saat bile ömür alır.
    - Günlük dört saat aktivite ve BT kullanımı ile 4 gün benim saatim için zor görünüyor. Ama kullanıma göre fark olabilir. Dediğim gibi aktivitede saatte %5 harcayan bir saat için dört gün yeterli olacak. Ancak benimkisi %7 ile %9 arası harcıyor görünüyor.
    - Saat amacını yerine getiriyor genel olarak.
    - 26 mm kayışla geliyor ve uzunluğu da yeterli.
    - Garmin saatlerin tümünün ekranları sürekli açıktır. Hani bakmadığında kapanma durumu yok. Sadece ConnectIQ mağazasından indirilebilen bazı saat yüzleri uyku modunda ekranı sadeleştiriyor gibi bir şey yapabiliyor ama onun haricinde saatin ekranı sürekli açıktır. Bunların ekranları zaten diğer saatler gibi OLED ya da arkadan aydınlatmalı LCD değil, yansımaya dayalı çalışan LCD ekran. Arka ışık sadece akşamları gerekiyor, gündüz ışık kullanımı vs. yok. Bundan dolayı iyi zaten pil ömrü.
    - Titreşimle birlikte ses ya da sadece ses olarak da ayarlanabiliyor. Ancak sadece sesli olarak çok şiddetli bir ses çıkartmadığını belirtmeli. Saatin hoparlöri içindeki bir EMF kalkanına bağlı, dış yüzeye temas etmediği için ses biraz kısık kalıyor haliyle. Ama genel anlamda beni uyandırabiliyor.
    - Saat telefona BT ile bağlı iken bildirimleri ayarına bağlı olarak titreşimli veya sesli bildirebiliyor. WiFi üzerinden bir bildirim olayı yok. WiFi sadece aktivitelerin eşitlenmesi için kullanılıyor.
    - Saat aktivite olarak 4 Mayıs'tan beri tüm aktiviteleri tutuyor bende, 129 aktivite saydım. Ama maks. ne kadar tutar bilmiyorum. 100 aktivitede siler diye tahmin ediyordum ama ilk aktivitesinden beri hepsini tutuyor şu anda. Fitness verilerini ise yaklaşık bir haftalık olarak gösteriyor istatistiklerinde, detaylı olarak son gün istatistiklerini gösteriyor. Ama eşitlenmemişse eşitleme olana kadar tüm veriyi tutuyor hafızasında. Zaten 14 GB civarı bir belleği var, yer sorunu yok hani.
    - Eşleştirebiliyorsun. Yalnız sanırım sadece eşleştirmeden sonraki aktiviteleri yüklüyor çevrimiçi hesabına. Eşleştirme öncesi aktiviteleri yüklemez diye tahmin ediyorum.

• Tekrar Merhaba; Cevaplar için teşekkürler.

Son olarak pil süresini aklımda canlandırabilmek adına sormak istediğim bir sorum olacak.

7/24 takip olarak adlandırılan etkinlik izlemede durumunda, (Bluetooth açık) GPS tazeleme 1sn, adım sayma/kalori vs. takibi ile aynı zamanda HR modülünün 30dk bir ölçüm yapması gibi bir senaryoda saat Min. 4gün - Max 6 günü günü tamamlayabilir mi?

Gecen aydın olsun.

Saygılarımla.
    Sercan AKDİŞ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sakdis -- 21 Eylül 2017; 3:14:54 >
  • sakdis kullanıcısına yanıt
    Bataryayı harcayan GPS'in etkin olduğu aktiviteler ve GPS etkin olmasa da adım sensörü bazlı aktiviteler. Çünkü bunlar işlemcileri uyanık tutarak güç tüketimine sebep oluyor.

Ancak 7/24 denen olay, GPS aktivitesine gerek olmadan yapılan kayıt ki, adım, kalori, stres durumu, uyku süresi, çıkılan merdivenler, sürekliye yakın nabız kaydı gibi şeyler oluyor ve bu durumda bir haftayı geçecektir batarya süresi. Çünkü çok fazla enerji tüketimi olmuyor bu şekilde. Benim mesela bu şekilde bir günde bataryam %9.2 azalmış ki Whatsapp ve Telegram gruplarından, oradan buradan yüzlerce bildirim gelip titretiyor sürekli saati. Hatta akşam artık telefon kafayı yiyordu her taraftan gelen bildirimlerden. :D
  • V6.00 güncellemesi çıktı yükledim ama beta mı değil mi anlayamadım,nasıl anlarım? Bu sabah yükledim.

Güncellemeyi nereden yüklediniz ki? WiFi, Express ve Bluetooth üzerinden yüklenen güncellemeler Beta değildir. Kendiniz güncelleme dosyalarını indirip USB modunda saate atıp da yüklerseniz o zaman beta yükleyebilirsiniz.
    6.00, 5.84 betadan sonra çıkan stabil sürümdür. Saatten WiFi ayarı ve saat başı uyarıları gibi özellikler gelmiş.
  • Pc ye bağladım sonra kabloyu çıkartınca güncellemeyi sordu ben de yükledim 😬 Sanırım tam sürüm.Haritadaki çizgi hatası da halledilmiş.

Buarada saati biraz kurcaladım sanki hızlanmış gibi, bir de haritada zoom yaparken 20 km den sonra uzaklaştırınca yavaşlıyor ve donuyurdu, şimdi ise sorun yok gibi 👍

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerarcik -- 24 Eylül 2017; 20:21:29 >
  • yeni harita güncellemesi gelmiş fakat yüklerken hata veriyor ve yüklemeyi durduruyor, bununla ilgili sıkıntı yaşayan oldu mu ?

Garmin Akıllı Saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spysheep -- 26 Eylül 2017; 12:35:45 >
  • spysheep kullanıcısına yanıt
    Bu haftasonu değil, önceki haftasonu aynısı bana oldu. Tabi Windows yüklü bilgisayar benim evimde olmadığı için haftasonundan haftasonuna deneyebiliyorum. Bu haftasonu ise haritalar güncel diyordu. Hani bir güncelleme falan indirmedi zaten bu hatayı vererek ve haritalar güncel dedi en son.
  • Sorular, sorular, sorular... 🙄

1- Barometre ile ilgili kafama takılan şey,tissot marka saatim de var ve ikisi için de geçerli bir durum: işim gereği bugünlerde daha çok dairedeyim, tabi doğal olarak dışarı çıktığım da oluyor ama daha az tabi ki, barometre ölçümü açık hava ile bina içinde fark eder mi, çünkü açık ve güneşli bir havada alçak basıncın olduğunu nispeten havanın kötüleşeceğini iki saatim de söylüyor, bu normal mi? Yani saatin gerçek ölçüm yapabilmesi için dışarda mı olmam gerekiyor bir süre?

2- Farklı saat yüzlerinden biri hoşuma gidiyor ve bu yüzde gün doğumu ve gün batımını gösteriyor,merak ettiğim ise saati WiFi ve telefona bağlamama rağmen bunu biliyor, takvim hesabı gibi bir şey mi hesaplıyor yoksa gps ile mi biliyor bunu?

3- Saat ayarlarında gps ile senkronize etme gibi bir şey fark ettim, saatim zamanı ile telefonumun yani dolayısıyla internet saatinin arasında 10 saniye gibi fark vardı, merak konum olan ise: Saati yine internet ve telefona bağlamama rağmen intemet saatiyle kendisini nasıl senkronize edebiliyor, çünkü bu ayarı uyguladığımda saniyesi saniyesine internet saatiyle aynı oldu? Gps üzerinden mi saati eşitleyebiliyor?

4- Navigasyon özelliği mükemmel çalışıyor, fakat hemen hemen her şeyi denememe rağmen, bir kavşağa yaklaştığımda harita görüntüsü yerine sağa veya sola dönmem gerektiği uyarısı ekranı kaplıyor ve ben bu ayarı kapatamıyorum, bünün bir çaresi var mı?

Şimdiden teşekkürler 😊

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerarcik -- 28 Eylül 2017; 16:50:59 >

1 - İç dış farketmez. Uçak kabini gibi dış ortamla tamamen havası kesik ve basıncı ayarlanan bir ortamda olmadıkça kapı pencere aralarından bacalardan hava akışı olarak iç ve dış basınç aynı hale gelir. Ancak saatteki ABC aracının gösterdiği barometre değeri deniz seviyesine indirgenmiş basınç. Hani açık ortamdan ziyade ölçüm yapılan yükseklik önemli. Eğer gün içinde merdiven ya da asansörü çok kullanırsanız saat barometre ile altimetre algoritmalarını düzgün işletmekte sorun yaşayabiliyor ve altimetre yükseklik değişimini doğru tespit edemeyebiliyor. Bu durumda basınç değiştiği halde yüksekliği yeterince değiştirmezse de hava basıncını yanlış takip etmeye başlıyor. Bu da yanlış barometre grafiğine sebep olabilir. Aktivitelerde deniz seviyesi değil ortam basıncını gösterecek veri alanı eklenebiliyor. Saatler biraz bu grafiğe göre hava olayına karar veriyor. Hava basıncı düşen bir grafik ise hava kararsızlaşıyor deyip fırtına uyarısı verebilir. Hava basıncı yükseliyorsa da hava düzeliyor diye yorumlanabilir. Ama dediğim gibi yükseklikle birlikte doğru yapılması gerek basınç takibinin, yükseklik değişimi bunun hata payını arttırabiliyor. Sonuçta kolumuzdaki saat ne yaptığımızı tam bilemeyip basınç değişiminde altimetreyi mi barometre değerini mi değiştireceğine tam karar veremeyebiliyor.

2 - Gün doğumu ve batımı süresi bulunan konuma göre yazılımsal olarak hesaplanıyor. Bunu saat yüzlerinde değil, spor aktivitelerinde de veri alanı olarak ekleyebilirsiniz.

3 - Settings > System > Set Time ayarı Auto olarak ayarlı ise saat her GPS uydularına bağlandığında bu uyduların saatine kendi iç saatini eşitliyor. O ayar ile de manüel olarak GPS saatine eşitlemiş oluyor. GPS saati uydulardaki atom saatlerinden dolayı en doğru saatlerdendir. Birkaç gün GPS kullanmazsanız zaten saatin birkaç dakika ileri ya da geri gittiğini göreceksiniz. GPS'siz ne yazık ki, saati saymakta çok başarılı değil. :D Ama arada GPS'e bağlanıldığında da hemen ayarlanmış oluyor. Ancak sıkıntı devletimiz saatlerle de eğitim sistemimiz gibi oynadığı için bu yıl yine yeni bir şeyler uygulayacak. Tabi Garmin bunun ayarını barındıran zaman dilimi dosyasını yine geç güncelleyecek ve birkaç hafta saati manüel modda kullanmak durumunda kalacağız. :D

4 - Bu ayarın çözümünü ben de bilmiyorum. Belki uyarılar vs. bir şeyleri kapatarak oluyordur ama hiç kurcalayıp bozmak da istemiyorum. :D

• Cevaplar için teşekkürler 😊 bu konularda oldukça çaylakmışım onu anladım.

Buarada yeni bir güncelleme var sanırım 6.71 Türkçeye çevirdim ama Google çeviri ile bir şey anlaşılmıyor 😬 Şuan 6.00 da genel olarak hangi hatalar için geldi? Bir de 6.00 kullanıp da herhangi bir hata alan var mı ?

Benim çözdüğü bir sorunum olmadı. :D WiFi ile ilgili birkaç şey düzeltilmiş, saat başı uyarıları vs. birkaç şeyde düzeltme yapılmış. Yoga vs. başka uygulamalar gelmiş. Yüklemedim bu güncellemeyi daha, yüklemem de belki. Çok heyecan verici bir şey görmedim.
  • Peki, bazı kullanıcılarda sensörde çatlak olmuş bu mühim bir şey mi, yani su geçirgenliğini etkiliyor mudur?
    Garmin Akıllı Saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerarcik -- 2 Ekim 2017; 8:27:58 >
  • Bisiklete falan takmamak gerek, bu sensör çatlamasının sebebi o olabilir belki.

• Evet benim akıma da gelmişti ama başına gelenler bir araçtan bahsetmemiş 😰

• spysheep kullanıcısına yanıt
    nasıl olduysa #sis651 arkadaşımızın dediği gibi

''sis651
    Tarih 26 Eylül 2017 18:42
    Bu haftasonu değil, önceki haftasonu aynısı bana oldu. Tabi Windows yüklü bilgisayar benim evimde olmadığı için haftasonundan haftasonuna deneyebiliyorum. Bu haftasonu ise haritalar güncel diyordu. Hani bir güncelleme falan indirmedi zaten bu hatayı vererek ve haritalar güncel dedi en son.''

1 hafta sonra yaptığım kontrolde harita güncellemesi yoktu

Garmin Akıllı Saat

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.