Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (13. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.678
Cevap
47
Favori
101.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Kayışın genleşmesi mi etki ediyor yani? Cetvelle ölçmek lazım. :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sis651

Kayışın genleşmesi mi etki ediyor yani? Cetvelle ölçmek lazım. :D

evet, bazen saati soğuk su ile yıkadığımda, küçülüyor, sıcak günlerde ise genleşip açılıyor. Sonuçta fizik kuralı plastik için de geçerli
  • Selamlar herkese, fenix 5x de gps ve hr yi kapatabiliyor muyuz, pil süresini uzatmak için başka hangi ayarları yapmak lazım. Birde ana ekranda basınçı göstermesini istiyorum ama sadece ok şekli gösteriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

Fenix 3 ve Fenix 5 arasindaki farklar nelerdir? Bu aralar akilli saat almak istiyorum ama bilekten nabiz olcumunu saglikli bulmadigim icin hr olmayan modellerden alacagim. GPS onemli benim icin. Spor icin kullanacagim. Sık bir saat olsun istiyorum, gunluk de kullanacagim icin.

Bir de bu saatlere uygulama yukleniyor mu applewatch gibi? MapMyRun uygulamasi kullaniyorum.

Yada sizin onerebileceginiz bir saat var mi dahili gps olan? Telefonum android.

Yardimci olabilirseniz sevinirim. Bu giyilebilir teknoloji ile aram pek iyi degil, bilgi sahibi degilim pek.

• emrah kaptan kullanıcısına yanıt
    Telefon ayarlarından optik nabız ölçümü kapatılabiliyor. GPS zaten sadece koşarken, bisiklet sürerken vs. aktivite yaparken etkinleşiyor, onun haricinde kapalı duruyor. Pil süresini uzatmak için arka aydınlatmayı daha az kullanırsınız, zaten ışık olan ortamlarda hiç gerekmiyor. Bluetooth ihtiyacınız olmadığında kapatırsınız. Sade saat yüzleri kullanırsınız.

Saatin kendi yüzleri basıncı göstermez, sadece basınç değişikliğini ifade eden oklar gösterir. ConnectIQ mağazası üzerinden basıncı gösteren yüzler yükleyebilirsiniz. Tabi basınç altimetre ile birlikte hesaplandığından sürekli doğru bir değer vermiyor ve de gariptir ki Fenix 5X barometresi altimetre doğru yükseklik verse bile 10 - 12 milibar kadar daha yüksek basınç değeri gösteriyor. Yani biraz hatalı bir gösterimi var. Fenix 3'e göre de yüksek, etraftaki hava istasyonlarına göre de.
  • Howheentered H kullanıcısına yanıt
    Fenix 3 ve Fenix 5 arasında belli farklar ama temelde ikisi de aynı işi görüyor. Fenix 5'te biraz daha fazla oyuncak var, oyuncak dediğim temelde aynı işi yapsalar da geliştirme namına birkaç değişiklik yapmışlar, kullanımda ciddi bir fark oluşturmayan sadece gelişme olmuş olması namına konmuş değerler. Arayüzü biraz daha geliştirilmiş ve daha akıcı, daha seri çalışıyor.

Bu saatlere uygulama yüklenebiliyor ama Apple watch uygulama zenginliğine yaklaşması mümkün değil. Çünkü bunlar akıllı saat değil, akıllı özellikler katılmış multispor saatleri. Yüklenecek şeyler ana ekranda görünen saat yüzleri, araç gereçler, basit uygulama ve oyunlar ve aktivitelerde saatin veri alanlarının göstermediği şeyleri göstermesi amacıyla veri alanları. Eğer uygulamalara merakınız varsa apps.garmin.com adresinden mağazayı bir inceleyin. Fenix 5 saatler Fenix 3 saatlere göre daha fazla uygulamalara verilen RAM yani bellek miktarına sahiptir ve işlemci frekansları biraz daha yüksektir, yani gerek uygulamalar gerekse saat arayüzü Fenix 3 serisine göre daha akıcı çalışır.

Saatteki koşu aktivitesini kullanıp aktivitenizi kaydedersiniz. Sonra aktivite Connect bulutu üzerinden bağladığınız MapMyRun servisine aktarılır; oradan da aktivite bilgilerinize ulaşabilirsiniz.

Bu saatler akıllı saatten ziyade spor saati, o yüzden tam ihtiyaçlarınızı belirleyin. Sporcu sınırlı yani niş bir kitleye hitap ettikleri için pahalı saatler bunlar. Daha ucuz Android akıllı saatler ile de kısmen aynı şeyleri yapabilirsiniz. Ama onun dışında da daha akıllı bir cihaz deneyimi vadederler. Ama spor öncelik ise, bunlardan tercih edin derim. Harita ihtiyacınız oluyorsa Fenix 5X de düşünebilirsiniz.

• Beyler, Fenix 5X şarjlarınız aktif kullanımda aktivitelerde ne kadar gidiyor?

Bugün bir bisiklet turu yapayım dedim. Tur sonunu görmeden lastik patlayana kadar 6 buçuk saat hareketim var ve toplam aktivite süresi de 9 buçuk saat. Bunun bir saat kadarında muhtemelen aktiviteyi Resume Later diyerek arka plana attım, yani GPS çalışmadı. Ama geri kalan duraklamalarda etkindi. Aktivite esnasında da GPS + Glonass etkindi. Göğüs bandı ve sıcaklık sensörü bağlıydı. Telefonla bir ara bildirimleri alayım diye BLE etkinleştirdim ama telefonda başka iş de yaptığıma sanırım, bağlantı kesilip kesilip durdu, ben de BT kapattım. Dozen Cycle diye bir ConnectIQ veri alanı kullandım ki, tahmini güç ve tırmanış derece datasını da kaydediyor bu. Ayrıca hazırladığım 170 KM rotayı da atmıştım saate, onu da takip ediyordum saatten ama harita ekranında kullanımım yarım saati geçmemiştir sanırım. Hani cihaz anlayacağınız tam yük çalıştı.
    Bu şekilde batarya kullanımı aktivite boyunca %56 kadar oldu ki 8 saat GPS açık durmuş olsa desek saatte %7 harcamış. Ama GPS aktif olsa da diğer fonksiyonlar çalışmadığı için tam tüketim olmaz o kadar süre. Yani bunun için de biraz arttıralım saatte %8 batarya tüketimi olmuş gibi olur ki böyle ise bence çok iyi. Daha basit kullanımda %9 olduğunu görüyordum bazen.

Bu arada aktivite de bu. Sabah yanlış beslenme ile yola çıkınca tempo yükseltmeden bayırlar ve rüzgara karşı işkencem. :D Bir de lastik masrafı çıktı.
    connect.garmin.com
    Muratli > Hayrabolu > Malkara > Tekirdağ > ... Cycling
    https://connect.garmin.com/modern/activity/1954055579

Sizin saatleriniz aktivitelerinizde nasıl dayanıyor? Saatte %5 harcıyor diyenler vardı ama ben hiç o sınıra yaklaşamadım, sizdeki durum nedir?

• Sizin sensörler fazla harcıyor olmasın. O %5 diyen benim ve ama f5 kullanıyorum. Bt, heart rate açık şeklinde bisiklet aktivitesi ve sizin gibi eğimi de gösteren bir ara yüzle. Ayrıca bunu defalarca da kontrol ettim. %6 yı geçmedi saatte.

• Bir Fenix 3 zamanı %6'lar gördüğüm olurdu, bununla o kadar göremedim daha. :) Bu Fenix 5X, bunun ömrü zaten 5 modelinden az, çünkü işlemci üzerindeki SRAM belleği kullanacağına 32 MB harici DDR yongası var ve navigasyon altyapısı temelde aynı olsa da farklı çalışıyor. Hani biraz fazla harcaması normal ve sıkıntı değil ama bu saatte %5 nasıl görüyorlar onu anlamıyorum. :D Her şeyi kapatıyorlar sanırım. :D
  • Herkese selam. Cihazın Bluetooth u kapatılabiliyor mu ( fenix 5x), ikincisi de navigasyon açıkken dönme noktası veya göbeğe geldiğimizde harita ekranı yerine sola veya sağa dönün uyarısı geliyor bir müddet, bu uyarı nasıl kapatılıyor?

• omerarcik O kullanıcısına yanıt
    Evet, cihazın Bluetooth bağlantısı kapatılabiliyor.
    Kısa yöntem, açma kapama tuşuna basılı tutarak kontrol menüsüne git, yukarı aşağı tuşlarıyla oradaki telefon işaretine gel ve seçim tuşuna tıkla, Connection Disabled yazacak ve Bluetooth kapanacak. Aynı yerden açabilirsin de.
    Eğer kontrol menüsünde yoksa bu seçenek menüye basılı tut ve Settings > Phone kısmından Status'u değiştirerek açıp kapatabilirsin.

Navigasyon esnasındaki yön uyarıları için tam ayarı bilmiyorum, kullanım esnasında biraz kurcalamak gerek.
  • Cevaplar için teşekkürler, tek kafama takılan haritadaki şu hata,Facebook taki grupta birçok kişide aynı sorun var umarım sonraki güncellemeler ile giderilir. Yalnız saat krallll
    Garmin Akıllı Saat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerarcik -- 8 Eylül 2017; 15:21:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: omerarcik

Cevaplar için teşekkürler, tek kafama takılan haritadaki şu hata,Facebook taki grupta birçok kişide aynı sorun var umarım sonraki güncellemeler ile giderilir. Yalnız saat krallll
    Garmin Akıllı Saat

Çok basit bir görsel olay o, çözümü kolay hani. Çözülür herhalde. :)

• @sis651,

Evden çıkıp , spor sahasına kadar gidip, 45-50 dk lık bir yürüyüş ve koşu yaptığımızı düşünürsek (sizinde paylaşımdan gördüğüm kadarıyla benzer format)

Multi sport aktiviteyi kopyalayıp, 1. aktivite walk, 2. aktivite run olacak şekilde ayarladım.
    Evden çıkıp sahaya kadar yürüyorum,2. aktiviteye manual geçip, koşuya başlıyorum, sonra tekrar manual olarak yürüyüşe geçip eve geri dönüyorum.
    Buraya kadar beklentilerimi karşılıyor. Ayrı ayrı yürüyüş ve koşu toplamlarını görebiliyorum ve total time da ok.
    Ancak istiyorum ki, koşu sırasında saha etrafında (400m) attığım turları otomatik olarak saysın. Bunu yapabilir miyiz?
  • CaRaBeeN kullanıcısına yanıt
    Multisport olduğu için biraz karışabilir ve olmayabilir diyeceğim ama denemekte fayda var. Saat ayarlarından Run yani koşu aktivitesine girin ve Auto Lap etkinleştirin. Auto Lap mesafesi yani distance olarak da 400m ya da 0.4 KM girin. Daha sonra multisport aktivitenizin ayarlarına girin ve Run ayarları içinde Auto Lap seçeneğini etkinleştirip Allow deyin. Bundan sonra saat sahada attığınız turları da ayrı turlar olarak sayıp her biri için değerlerinizi kaydedecek.
  • Aslında istediğim şey, gps ten benim turumu algılayıp, hmm bu kullanıcı belli bir yerde dönüp duruyor, o zaman turları da sayayım demesi gibi birşey :)
  • CaRaBeeN kullanıcısına yanıt
    Yok öyle bir özellik ve yakın modellerde de olmasını beklemiyorum. :D
    Yapacağınız koşu etkinliğine tur eklemek ve yürüyüşten koşuya geçtiğinizde turları saymaya balamış olacak.
  • Saati ilk aldığımdaki sürümüne geçme şansım var mı? Sanırım 5.10 du şimdi ise 5,40

• omerarcik O kullanıcısına yanıt
    Niye buna ihtiyaç duyuyorsun ki? Yeniler eskilere göre daha stabil. Beta 5.84'teyim şu an.

Eski sürüme geçme imkanın var ama 5.10 güncelleme dosyalarını bulman lazım. Bir de 5.10 ile çalışan GPS, ANT/BLE, ekran ve nabız yongalarının sürücülerini de o zamanki eski sürümlerine döndürmen lazım. Yoksa pek sanmıyorum ama bir uyumsuzluk olabilir yeni sürücüler ile eski yazılım arasında.
  • sis651 kullanıcısına yanıt
    Markette sizin sayfanıza rastladım. Özgün içerikler üretmişsiniz, tebrikler. Yalnız şu denizli olan arayüz sizin cihazınız uygun değil diyor. Uyarlamaz mı yeniden acaba?

Garmin Akıllı Saat

apps.garmin.com
    Connect IQ Store | Free Watch Faces and Apps | Garmin
    https://apps.garmin.com/en-GB/developer/c2328682-5c9d-4bc6-9da4-6f4da5099154/apps

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.