Şimdi Ara

Garmin Akıllı Saat (72. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.649
Cevap
47
Favori
100.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu konuyu 5'i TR'de makul fiyata bulamayınca açmıştım. Aldığım paralara bakıyorum gülesim geliyor. Dün Epix modeli için biraz araştırma yaptım. Yurt dışından vergili getirince 17k, vergisiz gelince 15k seviyesinde. TR satış fiyatı ise maalesef 20k.

Sapphire Fenix 5'imi satmıştım. Saatin genel ölçüm kabiliyetlerinden, dil desteği olmamasından, harita sıkıntısından, vb konular sebebiyle hiç memnun kalmamıştım. Kayışının antrenman sırasında çürüyüp kopması da tuz biber olmuştu üzerine. Lakin bu aralar tekrar elim kaşınıyor. Hoş elim kaşınsa ne yazar, fiyatlar böyle olduktan sonra.

Epix serisi için alacaklara önemli bir not. Basic serisinin hafızası Europe ve Middle East harita packlerini yüklemeye yetmiyor. Saati alanların çoğu bu sebeple iade etmiş.

• belverus kullanıcısına yanıt

Fiyatlar uçuk düzeylere ulaştı. Sevgililer günü civarına indirimlerle 17 bine yakın bir fiyattan temel versiyon Epix ve 7X alınabiliyordu. Daha da ucuz görmeyiz kolay kolay.

Haritalarla ilgili olarak eski büyük bölgeler artık küçük bölgelere bölündü diye okumuştum. Mesela Avrupa batı, doğu ve orta olarak 3 parça görünüyordu. Ancak saate indirmeye kalktığımda tek parça 11 GB harita indirmeye çalıştı. Birkaç saatte sadece 4 GB kadar inince, haritayı hiç indirmedim ben de.

Saatte zaten Opentopomap ya da Userbeam haritalarını tercih ediyorum ben. Bunlardan birini yükledim geçtim. Garmin haritası da zaten aynı OpenStreetMap veritabanını kullanıyor. Kattığı farklı bir şey var mı algılamadım hiç.

Epix gibi Amoled ekranlı cihazları çok tavsiye etmiyorum aslında. Hani Garmin saat kullanacaksam ekranının sürekli açık olmasını isterim. Epix'in Amoled ekranı bu tür kullanımda yanma riskine sahip. Yanmaz, Amoled gelişti diyenler falan çıkar. Garmin Venu'lerin ekranlarına baksınlar. Çok uzun süre aynı saat yüzüyle kullanılan cihazlarda vs. nadir de olsa sıkıntı olabiliyor. Epix ekranı farklı falan deniyor ama riske girmeye gerek yok bence.

• sis651 kullanıcısına yanıt

Bahsettiğiniz yanma konusu tüm oled teknolojisi ve türevleri için geçerli. Epix de burn-in den uzun vadede etkilenecektir. Velhasıl çok zengin değilim, 15-20k'lık spor aktivitesi takip edecek kadar bir adventure life da yaşamıyorum. Başka hobilere de para harcadığım için kendimi bu saati almama konusunda ikna ettim :)

• belverus kullanıcısına yanıt

Çok mantıklı. :)

• Merhaba elimde yurtdışından alınmış Garmin Fenix 6X Pro ve Garmin Fenix 6 Pro bulunmaktadır sıfır ürünler koruma bandı açılmamış kapalı kutu

https://forum.donanimhaber.com/garmin-fenix-6x-pro--152561626

• bilen arkadaşlara bir şey sormak istiyorum.ben şimdi garmin saatimde bilekten kalp ölçümünü kapatıp kullanmak istiyorum.ama öğrenmek istediğim bir şey var bunu kapattığımda etkinliklerde kalori ölçümüne bir etkisi olurmu bilgisi olan arkadaşlar varmı?

• Hakanergul kullanıcısına yanıt
    tabi ki olur. ölçümlemeleri kalp atış hızına göre değerlendiriyor. o olmadan tamamen düz tahmin yapar. kalori hesaplaması zaten yüzde 30 doğruluğu var desek yanlış söylemiş olmayız. en iyi kalori ölçümünü fitbit yapıyor. zaten pek doğru olmayan kalori ölçümünü nabzı da kaptınca baya düşürmüş olursunuz. ama çok elzem mi? bence değil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İnstinct solar alarak aranıza kadıldım🙋🏻‍♂️ ayrıca apple watch da kullanıyorum. Duruma göre onu saf dışı bırakıcam. Herkese selamlar.

• BombSquad34 kullanıcısına yanıt
    fotoğraf alalım:)

• arizaeren A kullanıcısına yanıt
    Bi hayırlı olsun alırım😊 apple watch tan sonra tuaf geldi ama alışıcam İnşaallah 😉

• BombSquad34 kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun hocam ben seviyorum instinct tasarımını

• forerunner 245 ile huawei gt runner arasında kaldım ? arkadaşlar ne tavsiye edersiniz

• fensinn kullanıcısına yanıt
    ben forerunner derdim. koşu yapıyorsanız bence garmin.

Ekipman önemli değil, bol bol koşmanızı tavsiye ederim :) bende 3 yıla yakındır forerunner 245 var daha hiç koşamadım mesela :)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • NevNiyaz N kullanıcısına yanıt

Zaman buldukça koşuyorum ben hocam:)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam bende garmin forerunner 245 music modeli var. Sık sık koşu yapıyorum. Music modelini alırsanız Spotify listelerinizi saatinize senkronize edip Bluetooth kulaklık bağlayarak telefonu yanınıza almadan rahatça koşu yapabilirsiniz. Garminin çok iyi bir sistemi var. Garmin connect uygulamasında geliştiriciler sürekli yeni program ve veri ekranları yapıp atıyolar. Eşime huawei watch gt 3 almıştık pişman olduk açıkçası. Program yüklenebilir diyor ama gir marketine hiçbir program yok. Geliştirmiyorlarda. Saatime aralıklı orucu takip eden program yükledim, huaweinin marketinde bulamadık hanımın canı sıkıldı :) buna benzer çok iyi uygulamalar yapıyolar. Ayrıca garmin tam bi yaşam koçu. Uykunu, kandaki oksijen oranını, yoğun dakikalarını vs hesaplayıp sana ona göre öneride bulunuyor. Misal bir koşu yaptıktan sonra toparlanma süresi olarak 36 saat verdi diyelim, bunu ezberden 36 saat sonra koş demiyor. Az uyuduysan kalitesiz uyku nedeniyle toparlanma sürecin gecikti diyor ve toparlanma süreni uzatıyor. Çok yorucu bi koşu yaptıysan bir sonraki koşunda hafif koşmanı öneriyor. Tabi öneriyi öyle sadece bir yazıyla yapmıyor. Örneğin 7:45/km ortalamayla koş diyor ve hemen o verilerin bulunduğu bir veri ekranı oluşturuyor sana. Hızlı koşarsan hızlı gidiyorsun deyip sözlü olarakta uyarıyor, veri ekranındaki hız barından da olması gereken aralığı aştığını gösteriyor. Yani özellikleri saymakla bitmez. Bir sorun falan olursa bildiğim kadarıyla cevaplarım

• mrtcrc kullanıcısına yanıt
    garmin bu işin kralı cidden. tatile bi kere şarjla instinct aldım gittim. kum deniz güneş sorunsuz işimi gördü:)

Bende de fr245 var, müziksiz. E sim gelse bi de Garmin lere tadından yenmez :)

• NevNiyaz N kullanıcısına yanıt
    E sim ne için ihtiyaç olur ki? Birde o zaman imei kaydı gerektireceği için çok pahalı olur tahminim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mrtcrc -- 15 Temmuz 2022; 14:55:34 >
    Telefonda tam bagimsiz olmak icin

• 
Sayfa: önceki 7071727374
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.