hocam bende fenix 6 pro var.aşaşğı yukarı 1 haftadır yatarkende takmaya başladım.uyku taiki olarak bir ölçümler veriyor.ama ne kadar doğru tabikii anlamak zor. ben genelde uyku sorunu çekiyorum.yattıktan sonra uzunca bir süre uykuya dalamıyorum.ama genellikle uyku süres olarak bana yattığım süreyi veriyor.ama ölçüm sonuçlarında derin uyku süresi stres,rem uykusu gibi bir kaç sonuç veriyor.istersen ekran görüntüsünüde paylaşabilirim. garmin payi ile ilgili bir bilgim yok kolay kolay da gelmez.daha apple pay bile gelmedi.onun da yakın zamanda gelmesi çok zor saati bende almanya amazondan aldım. ama 1 sene türkiyede garanti veriliyor diye biliyorum.ama tam emin değilim. en güzeli hiç bunları fazla düşünme.istediğin modeli belirle en ucuz neredeyse oradan al garantiyide çok takma bende başta öyle sıkıntı yaptım ama arada 2bin -2500 llira daha ucuza alma durumu olunca fazla düşünmeden amazon almanyadan aldım. geçen temmuzdan beride kullanıyorum. önemli olan çarpmadan kullanman.onun dışında işin tabiki şansa bağlı.ama suya dayanıklı olsada bununla suya girmemeye özen göster.eğer yüzme aktivitesi yapmayı planlamıyorsan.onun dışnda zaten koay koaly bozulacak cihazlar değil.ama tbiki sorun yaşayanlarda yok değil.ama arada çok fark varsa bence yurdışından almaya değer. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 18 Eylül 2021; 1:17:6 > |
Garmin Akıllı Saat (70. sayfa)
-
-
Venu muadili olan Vivoactive 4 kullaniyorum, uyku takibi gayet iyi, sadece kısa sureli gunduz uykularinda saglikli bilgi vermiyor. Zorunlu sarj etme duruari haric her gece takiyorum ben. Amerika amazondan aldim, garanti ile bilgim yok,1 seneyi gecti zaten... Deniz, havuz, banyo dahil her şartta kulanıyorum, problem yasamadim 😊
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhabalar,
Öncelikle yorumlarınız için çok teşekkür ederim :) olumlu yorumlar zaten okuyordum ancak birinci ağızdan duymak da rahatlattı. Açıkcası vivoactive'i de çok beğeniyorum ancak venu'yu daha şık buluyorum genellikle business casual giyindiğim için bana daha uygun olduğunu düşünüyorum.
Açıkcası şuanda fransa'dayım ve garmin saatlerin fiyatları çok fark ediyor. Diğer akıllı saatlerde bu kadar fark yok hatta popüler olan bir kaç modeli türkiye'de 100-200 lira daha ucuza bulmak mümkün. Ama garmin'de durum tam tersi.
Uyku konusunda ben de genellikle Hakan hocam gibiyim yatar yatmaz uykuya dalamam bazen debelenir dururum hatta sağa sola döne döne :) o yüzden sordum ama anlaşılan çok verim alamayacağım ben de uyku konusunda
Sanıyorum gelmeden alacağım ancak Hakan Hocam sizi bulmuşken sorayım ben de amazon'dan alacağım ama tax-free'den yararlanmak istiyorum çünkü bildiğim kadarıyla şartları sağlıyorum. Amazon'dan siz tax-free olarak mı aldınız normal mi aldınız?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hocam uyku takibi konusunda verim alamadım dememiştim.sadece doğruluğu konusunda emin değilim dedim.ama şöyle söyliyim.geçen cmt akşamı saat 1 gibi yattım yine uyumam herhalde 3 ü bulmuştur.ben o gün saat 6:45 te kalkmıştım.ve uyku süremide aşağıda yukarı 3.5 saat olaak ölçtü.yani ölçümler doğru yada doğruya yakın da olabilir.iyice denemek lazım.ama zaten eminimki bir kaç gün baktıktan sonra muhtemelen çokta bakmayacağımız bir özellik.
amazon.de de tax free var.ama amazon amerikada yok.. amazonda.de de zaten orada verilen fiyattan almanyadaki kdv yi düşüp üstüne gümrük ve kargo masrafını koyup bir fiyat çıkartıyor.zaten bir hesabın varsa sepete attıktan sonra sana ulaşacak son fiyatı görüyorsun.
ama sana tavsiyem mümkünse amazonun sattığı ürünleri almaya bak.saatlerde pek olmuyor.ama yinede yenilenmiş ürün olmasın.
ayrıca eğer 30 günlük bedava prime üyeliği alabilirsen,ürünler daha hızlı teslim ediliyor.ben prime ile siparişi geçtikten sonra 2-3 gün içinde teslim almıştım.
az önce venu lara baktım
amazon.de de venu nun sana gelişti toplam 272 euro türkiye de bu 4900 lira arada neredeyse 2 katına yakın bir fiyat farkı var oldukça yüksek.
aynı şekilde venu 2 de satıcısı amazon olmayan mağazadaki satış fiyatı da 391. bununda türkiyede satış fiyatı 5200 lira yine fark çok büyük..
bu arada alırken dikka et.seçenek olarak doları yada türk lirasını seçme.bu şekilde daha pahalıya geliyor.çünkü amazon eurodan dolara uada türk lirasına daha yüksek oranda çeviri yapıyor.bu şekilde sana daha pahalıya gelir.
o yüzden alırken sepetteki seçeneğin euro olmasına dikkat et.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakanergul -- 18 Eylül 2021; 11:17:7 >
-
Hocam amazon turkiyede venu 4100 tl, trendyol vs bakarsaniz 3600-3800'e kadar bulunabiliyor.
Venu 2 de amazonda 3900e var ama yurtdısı tedarik olarak gorunuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rock steady -- 18 Eylül 2021; 11:34:52 >
Anladım hocam ben geç uykuya daldığınızda doğru algılamıyor gibi anladım ondan öyle söyledim, ancak sevindim böyle düşünmenize :)
Çok sağolun ikiniz de hocam ilginiz için. Rock steady hocam zaten fark orada türkiye'de normal venu sizin dediğiniz fiyatlarda, şuanda amazon.fr de venu 250 euro yani venu da 1000 liraya yakın fark var venu 2'de ise 1000den daha fazla. Dediğiniz gibi Venu 2 italyan bir firmadan tedarik gözüküyor o da çok güven vermedi açıkcası. Buradan alıp gelmek bana her türlü daha mantıklı geliyor gibi
Hakan hocam şimdi söyle sizin dediğiniz durum türkiye'ye sipariş edilirse. Ben şuanda hali hazırda fransa'da geçici olarak konaklıyorum. Yani o yüzden avrupa içerisinde tax-free olarak satış yapıyorlar mı onu anlamaya çalışıyorum. Sanıyorum yapıyorlar eğer öyle olursa mesela venu 2 360 euro kesintilerle birlikte %10a yakın da bir tax-free iadesi söz konusu oluyor. Prime konusunda da burada bir kaç fransız arkadaşım var gerekirse onlardan rica ederim ama daha 2 ay daha buradayım o yüzden teslimat konusunda aciliyetim yok :)
Evet türk lirasının pahalıya denk geldiğini amazon.com'da daha önceden tecrübe etmiştim. Valla isteğim ayarlayabilirsem buradan bir arkadaşın kartından geçip ona elden vermek böylece pek bi zararım olmaz ama bakalım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahmetnbr -- 19 Eylül 2021; 11:12:10 >
-
Bu cihazlar nihayetinde vücudun hareket seviyesine göre uykuyu tahmin etmeye çalışıyor. Yatıp uyumadan ama hareketsiz durarak, pekâlâ kandırabilirsiniz saati. Yeterince hareketsiz durum, sakinlikle nabzın düşmesine izin verince REM uykusuna bile kandırabilirsiniz bence. :D
Yeterince yorulmuyorsunuz sanırım hocam, kafa sanırım fazla rahat. Küçükken ben de öyleydim. Yatınca yatağa saatlerce dön dur uyumazdım. Şimdi ise bazen iş yoğunluğu yorgunluğunda oturduğum yerde başımı masaya dayasam uykuya geçebilecek moddayım ama geçmemem gerekiyor. :D
Garmin Pay kullanmak isteyen Curve uygulamasını deneyebilir. Biraz üzerinde durunca kullanılabilir fikrimce ama değer mi karar veremedim.
-
Curve'e baktım ama ulkenizde gecerli degil diyor, var mi bi yolu yordami?
Biraz dolaşmalı kıvranmalı bir şey zaten. Sanal kart vs. oluşturuluyor olmalı. Çalışabilir de çalışmayabilir de hani.
-
-
Hıcam günaydın,
Ne güzel olmuş paylaştığınız anlattığınız kadarıyla bence de gayet iyi takip etmiş gibi görünüyor. Sevindim bu habere :)
Ben de dün satürn'e saati almaya gittim ancak istediğim renk ellerinde yoktu istettim. Umarım bu hafta içerisinde gelecek
Mantıklı mı bilemedim
-
quote:
Orijinalden alıntı: ahmetnbrAnladım hocam ben geç uykuya daldığınızda doğru algılamıyor gibi anladım ondan öyle söyledim, ancak sevindim böyle düşünmenize :)
Çok sağolun ikiniz de hocam ilginiz için. Rock steady hocam zaten fark orada türkiye'de normal venu sizin dediğiniz fiyatlarda, şuanda amazon.fr de venu 250 euro yani venu da 1000 liraya yakın fark var venu 2'de ise 1000den daha fazla. Dediğiniz gibi Venu 2 italyan bir firmadan tedarik gözüküyor o da çok güven vermedi açıkcası. Buradan alıp gelmek bana her türlü daha mantıklı geliyor gibi
Hakan hocam şimdi söyle sizin dediğiniz durum türkiye'ye sipariş edilirse. Ben şuanda hali hazırda fransa'da geçici olarak konaklıyorum. Yani o yüzden avrupa içerisinde tax-free olarak satış yapıyorlar mı onu anlamaya çalışıyorum. Sanıyorum yapıyorlar eğer öyle olursa mesela venu 2 360 euro kesintilerle birlikte %10a yakın da bir tax-free iadesi söz konusu oluyor. Prime konusunda da burada bir kaç fransız arkadaşım var gerekirse onlardan rica ederim ama daha 2 ay daha buradayım o yüzden teslimat konusunda aciliyetim yok :)
Evet türk lirasının pahalıya denk geldiğini amazon.com'da daha önceden tecrübe etmiştim. Valla isteğim ayarlayabilirsem buradan bir arkadaşın kartından geçip ona elden vermek böylece pek bi zararım olmaz ama bakalım.
rica ederim hocam...yardımcı olabileceğimz bir şey olursa her zaman yardıma hazırız.bu platform zaten bunun için var.bizde bilmediklerimizi takıldıklarmızı buaya yazarak bilen arkadaşlardan yardım alıyoruz.
yurt dışında mağazadan alabilrsen çok daha ucuza gelebilir.eğer amazon da bulduğun fiyarı aynısını mağazada bulabilirsen tabiki çok ucuza gelir..gümrük bedelide vermeden alırsın.yurt dışında mağazadan alırken tabiki yurt dışında çıkacağım denirse,ona göre tax free faturası kesiyor.o ülkenin gümrüğünden çıkarkende kdv farkını iade alabilirsiniz.yani öyle ibiliyorum.bildiğim kadarıyla mağaza sadece tax free kesiyor.sana geri iade ödemiyor bu kdv farkını gümrükten çıkarken alıyorsun diye biliyorum.yanlışım varsada bilenler düzeltme yapabilir.
-
Garmin Fenix 6x Pro saatimi satiyorum.Hicbir problemi yok,garantisi yok. yurtdisindan alindi. Fiyat 5500tl
geçen fenix 5x için batarya arka kapak siparişi verdim, saatin içini açtım her şeyi hazırladım meğer aldığım ürün fenix serisinin başka modeliymiş :) şimdi yine sipariş vereceğim zira kalp sensörü çatlaklarla dolu sarj alma sorunu var.. bu yıl sonu belki yeni bir fenix serisi gelir veya yine bir plus serisi çıkartır garmin. şu an için yeni model almak mantıksız geliyor bana
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Arkadaslar Selamlar,
Aranizda garmin scale 2 kullanan var mi? Tavsiye eder misiniz?
-
Beyler aliexpress de toplama fenix 6x pro almak mantıklı mı? 4 bin tl civarı tutuyor. tr de en ucuz 9 k vergiler dahil 4 bin tlye saati toplamak bana mantıklı geldi..
Salatalık çıkmasın sonra? Guvenilirligi nedir?
güvenilir satıcılardan almaya çalışacağım, çok satış yapan satıcılar üyelik tarihi vs. toplama saat bence çok mantıklı, 10 bin tl vereceğime 4 bin tl ile kdv şu bu vergilerden kurtulurum..
Toplama derken? Parçalarını alıp kendiniz mi birleştireceksiniz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X