Şimdi Ara

Garmin nüvi 200 ile Radar ve Speed camera yaklaşım uyarıları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
39.998
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hüseyin mail attım ama cevap vermedin sanırım çok yoğunsun.
  • Mailimi yanlış yazmışım, doğrusu hmuftuoglu@erdemir.com.tr
    quote:

Orijinalden alıntı: lemonyak

Hüseyin mail attım ama cevap vermedin sanırım çok yoğunsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ken08

Bende nüvi200w navigasyon cihazı var. Yazılım versiyonu 4.00 olarak cihazda ilgili menüde görünüyor. Webupdater ile firmware update'lere baktığımda güncelleme yok diyor. Ancak yukarıdaki yazıkarda nüvi200w cihazı olanların yazılımı 5.00'a güncellediği anlaşılıyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.

Bende de 200W var. Garmin.com'dan subscription yaptım, bir trial dosya indirdim vs. ama yine de Ayarlar'da ilgili menü çıkmadı...
  • Aşağıdakiler yapılınca Yaklaşım Uyarılarının gelmesi gerekiyor. Eğer gelmiyorsa başka bir problem var demektir, bir araştırayım

1- Garmin cihazını bilgisara takın.https://my.garmin.com sitesine girin.
    2- Kayıt olmak için sayfanın sağ altındaki "Create new account" tıklayın. ilgili yerleri doldurunca, otomatik olarak kendi sayfanızı açıyor.
    3- Daha sonra "myProducts" sekmesini tıklayıp "Register" yazısına tıklayın. "Garmin device" seçin, sonra Serail number girmeniz istenecek. Bu numara cihazın altında yazan numaradır. Bunu da girdikten sonra işlemi tamamlayın.
    4- Daha sonra myProducts sekmesine tıklayıp, orada nüvi 200 yazısına tıklayın. başlığı Product Details olan sayfa gelecek. Orada Safety Camera Subscription yazısına tıklayın.
    5- gelen sayfada Activate your free trial tıklayın. Ve Connect butonuna basın.

quote:

Orijinalden alıntı: Devrim75

Bende de 200W var. Garmin.com'dan subscription yaptım, bir trial dosya indirdim vs. ama yine de Ayarlar'da ilgili menü çıkmadı...

• lemonyak,

Maili gönderdim

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin10

Mailimi yanlış yazmışım, doğrusu hmuftuoglu@erdemir.com.tr
    quote:

Orijinalden alıntı: lemonyak

Hüseyin mail attım ama cevap vermedin sanırım çok yoğunsun.

• Aynı durum bende de var.
    Cihaz Garmin Nüvi 200W
    Sürüm : 4.00
    Yakınlık uyarıları menüsü var ve ben bunları kendi eklediğim POI lerde kullanıyorum.
    Web updater bana da yeni sürüm yok diyor ?????

quote:

Bende nüvi200w navigasyon cihazı var. Yazılım versiyonu 4.00 olarak cihazda ilgili menüde görünüyor. Webupdater ile firmware update'lere baktığımda güncelleme yok diyor. Ancak yukarıdaki yazıkarda nüvi200w cihazı olanların yazılımı 5.00'a güncellediği anlaşılıyor. Bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum.
  • Sn. McManaman,

Nüvi 200W ların softwari ile Nüvi 200'lerinki farklıdır. Bu yüzden Nüvi 200 'ün software versiyonu 5.0 iken sizinki 4.0 güncel sürümüdür.
    Siz yakınlık uyarılarını kullandığınızı belirtmişsiniz. Bunuhttps://my.garmin.com sitesinde Safety Camera Subscription yaparak mı aktif hale getridiniz?
    quote:

Orijinalden alıntı: McManaman

Aynı durum bende de var.
    Cihaz Garmin Nüvi 200W
    Yakınlık uyarıları menüsü var ve ben bunları kendi eklediğim POI lerde kullanıyorum.

quote:

• Araya girecek olursam; Açıkcası Nüvi'yi pc'ye bağlayıp o Safety Camera Subscription'ı etkin hâle getirdiğimden mi bilmiyorum ama, cihazın içindeki Garmin klasörüne POI klasörü açıp rastgele bir adet POI denemesi yaptığımda gördüm ben menüdeki Yakınlık Noktaları'nı.

Bende çalışıyor şu an bu özellik. Hatta kendi POI ikonlarımı bile yaptım.

Tekrar tüm yönlendirme ve yardımların için teşekkürler Hüseyin. Ellerine sağlık.
  • Sn. Devrim75,

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Yakınlık noktalarını güle güle kullanın. İnsanın çok hoşuna gidiyor, özellikle şehirlerarası yollarda radarlara yaklaşınca hızını düşür uyarısı yapması harika.

quote:

Araya girecek olursam; Açıkcası Nüvi'yi pc'ye bağlayıp o Safety Camera Subscription'ı etkin hâle getirdiğimden mi bilmiyorum ama, cihazın içindeki Garmin klasörüne POI klasörü açıp rastgele bir adet POI denemesi yaptığımda gördüm ben menüdeki Yakınlık Noktaları'nı.

Bende çalışıyor şu an bu özellik. Hatta kendi POI ikonlarımı bile yaptım.

Tekrar tüm yönlendirme ve yardımların için teşekkürler Hüseyin. Ellerine sağlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin10 -- 12 Ağustos 2009; 8:15:18 >

• Cevaplar için teşekkürler huseyin10,
    Yakınlık uyarılarından kasıt, bir noktaya yaklaştığınızda (bende 200 m ) ekranda görsel ve sesli olarak o yerin adını yazması ise evet bunu kullanıyorum ben.
    Bunu yapmak için POI Loader programı ile cihazdaki POI leri (*.gpi) PC ye attım sonrada aşağıdaki adreste yer alan programı kullanarak bunları tekrar cihaza atacak hale getirip (*.gpx) pc ye attım sonra da yine poi loader ile bunları cihaza yükledim. Chaza yüklerken yakınlık uyarısı için ben 200 m giriyorum ve şu ana kadar sorunsuz çalıştırdım.

http://www.gps-data-team.com/

bu sitede sol üstte yer alan POI EDITOR (BASIC) programını kullanıyorum.

www.garmin.com a kayıt oldum ama subsc. işlemini yapmadım hiç.

quote:

Sn. McManaman,

Nüvi 200W ların softwari ile Nüvi 200'lerinki farklıdır. Bu yüzden Nüvi 200 'ün software versiyonu 5.0 iken sizinki 4.0 güncel sürümüdür.
    Siz yakınlık uyarılarını kullandığınızı belirtmişsiniz. Bunuhttps://my.garmin.com sitesinde Safety Camera Subscription yaparak mı aktif hale getridiniz?
    quote:

Aynı durum bende de var.
    Cihaz Garmin Nüvi 200W

quote:

• Herşeyi yaptım ama converter da takıldım. bir türlü convert yapamadım. :( onu yaparsam gerisi gelicek. ayrıca htc touch diamod kullanıyorum. igo yüklü onda. onda oldu :) ama ayrı garmin var.onu navigasyon için sürekli kullanıyorum. asıl ona lazım yani.

eline koluna parmaklarına sağlık... :) yeter artık yediğimiz cezalar.
  • quote:

...www.garmin.com a kayıt oldum ama subsc. işlemini yapmadım hiç...
    Ben çalıştıramamıştım ve kurcalarken sinirlenip ta İtalya'nın güvenlik kameralarını indirmiştim, bakalım ne olacak diye. Bu arada aktivasyon link'i tıklamış olmalıyım hatırlamıyorum. Çünkü daha sonra oraya girdiğimde "siz zaten aktive ettiniz" demişti. Sonra İtalya ile ilgili olanları silip, Custom POI oluşturdum, özellik kendine geldi.

Bu arada senin yöntem dolambaçlı geldi bana biraz...

Ben kendi POI'lerim için, Google Earth'te istediğim noktaya (örneğin) Hız Sınırlaması diye bir raptiye açıp, KML olarak masaüstüne kaydediyorum. KML2CVS Converter yazılımıyla bunu CVS'ye çeviriyorum. Bazı gerekli ekleme veya değişikliklerden sonra POI Loader ile cihaza atıyorum o kadar.

• Arkadaşlar,

speedcam_kml Radar databesinin 1.08 versiyonu çıktı (330 adet radar). İlk incelediğimdeki versiyon 1.06 idi (311 adet radar).
    İlaveler: Ankara,Afyon Özdilek,Gebze,İzmir, Konya,Kütahya,Tekirdağ,Keşan,Marmara Ereğlisi,Karadeniz Ereğlisi,Konya içi,İstanbul Aksaray lokasyonları eklendi.

http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=510938
    Bildiğiniz yeni radar varsa, bu foruma radarın koordinatları ve hız sınırı yazabilirsiniz. Böylece bir sonraki versiyonda, radar sayısı artmış olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin10 -- 14 Ağustos 2009; 17:04:24 >
  • Ben GoogleEarth özürlüyom biraz :) ama deneyeceğim en kısa zamanda.

GoogleMaps kullanıyorum ama ne oradaki bir yeri görüntüsünü mail etmek için mesela kopyalamayı başardım ne de dediğiniz gibi bir yeri işaretleyip Garmin' e atmayı :(
    Ben GoogleMaps üzerinde ilgilendiğim yeri buluyorum, sonra Garmin' e onun koordinatlarını giriyorum ve cihaza kaydediyorum :)

Map Source programını kullanıyor musunuz?
    Bu programı bilgisayarıma indirip kuradamadım bir türlü, cihazın yanında da bu program gelmedi, geliyor mu?

quote:

quote:

...www.garmin.com a kayıt oldum ama subsc. işlemini yapmadım hiç...
    Ben çalıştıramamıştım ve kurcalarken sinirlenip ta İtalya'nın güvenlik kameralarını indirmiştim, bakalım ne olacak diye. Bu arada aktivasyon link'i tıklamış olmalıyım hatırlamıyorum. Çünkü daha sonra oraya girdiğimde "siz zaten aktive ettiniz" demişti. Sonra İtalya ile ilgili olanları silip, Custom POI oluşturdum, özellik kendine geldi.

Bu arada senin yöntem dolambaçlı geldi bana biraz...

Ben kendi POI'lerim için, Google Earth'te istediğim noktaya (örneğin) Hız Sınırlaması diye bir raptiye açıp, KML olarak masaüstüne kaydediyorum. KML2CVS Converter yazılımıyla bunu CVS'ye çeviriyorum. Bazı gerekli ekleme veya değişikliklerden sonra POI Loader ile cihaza atıyorum o kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManaman -- 14 Ağustos 2009; 10:30:10 >

• Map Source yazılımını da dün çalıştırabildim ama onunla henüz tam olarak ne yapabileceğimi anlamış değilim.
  • Garmin cihazların tüm harita revizyonlarında MapSource programı gelir, bu program yardımı ile GPS cihazına harita yükleme işi yapılır.

GPS cihazında yapılabilen tüm adres ve POI arama, rota çizdirme, koordinat bulma gibi işlemer MapSource progamıyla da yapılabilir. Genelde navigasyon cihazı arabada durduğu için, Ofiste veya bilgisayar başında iken Navigasyon işlemlerini MapSource ile yapabilirsin.

quote:

Map Source yazılımını da dün çalıştırabildim ama onunla henüz tam olarak ne yapabileceğimi anlamış değilim.
  • Sayın Navigasyon Severler,

Bildiğimiz üzere Gamrin Nüvi 200 cihazında kaydettiğimiz noktaların (Waypoints/favorites/location) sayısı 500 adet ile sınırlıdır. Garmin cihazında bu kayıtlara NEREYE? - SIK KULLANILANLAR menüsünden ulaşılabiliyor. Garmin cihazını bilgisayara bağlayınca bu kayıtları G:\Garmin\gpx\current.gpx yolundan görebilirsiniz.

Ayrıca dışarıdan POI Loader programı ile cihaza yüklenen POI ler vardır (speed_kml radar noktalarını bu şekilde cihaza yüklüyoruz). Garmin cihazında bu kayıtlara NEREYE? - EKSTRALAR menüsünden ulaşabilirsiniz. Garmin cihazını bilgisayara bağlayınca bu kayıtları G:\Garmin\POI\poi.gpi yolundan görebilirsiniz.

Bu durumda aklıma bir soru geldi.
    Eğer cihaza yüklediğimiz Radarların sayısı 500'ü geçerse biz bunu kullanabilirmiyiz?
    Bunu Garmin yazılımcılarına sordum, cevaba göre POI Loader ile yüklenen POI lerde sınır yokmuş, yani cihaza Extra POI olarak istediğimiz kadar radar yükleyebiliriz. İçiniz rahat olsun....

• MapSource programı bir cd ile kutuda mı geliyor yoksa ??????
    Ben de bu program yok ya da ben yanlış birşey yapıyorum :(((

quote:

Garmin cihazların tüm harita revizyonlarında MapSource programı gelir, bu program yardımı ile GPS cihazına harita yükleme işi yapılır.

GPS cihazında yapılabilen tüm adres ve POI arama, rota çizdirme, koordinat bulma gibi işlemer MapSource progamıyla da yapılabilir. Genelde navigasyon cihazı arabada durduğu için, Ofiste veya bilgisayar başında iken Navigasyon işlemlerini MapSource ile yapabilirsin.

quote:

Map Source yazılımını da dün çalıştırabildim ama onunla henüz tam olarak ne yapabileceğimi anlamış değilim.

• Bilgiler için teşekkürler. Bir sorum daha doğrusu yaptığım şeyi anlatayım yanlış - doğru yaptığım bir şey varsa yorumlayın lütfen.
    Bu arada cihaz garmin nüvi 200W.

1. Ben cihazda hazır yüklü gelen POI lerden birini örneğin bir eczane, cihazda buluyor ve kaydet diyorum, bu sık kullanılanlara ekleniyor.
    2. Yolda giderken gördüğüm bir yeri ( POI olarak cihazda yüklü değil ) kaydediyorum bu da sık kullanılanlara ekleniyor.

Sonra ara sıra cihazı PC ye bağlıyor, POU loader ile cihazdaki bilgileri PC ye atıyor, sonra bunları gpx yapıp, 200 m kala uyar seçeneğini kullanarak tekrar cihaza atıyorum. Yolda giderken cihaz açık ama herhangi bir rota yok ya da var farketmiyor, daha önce işaretlediğim bir yere yaklaşınca cihaz uyarıyor.

quote:

Sayın Navigasyon Severler,

Bildiğimiz üzere Gamrin Nüvi 200 cihazında kaydettiğimiz noktaların (Waypoints/favorites/location) sayısı 500 adet ile sınırlıdır. Garmin cihazında bu kayıtlara NEREYE? - SIK KULLANILANLAR menüsünden ulaşılabiliyor. Garmin cihazını bilgisayara bağlayınca bu kayıtları G:\Garmin\gpx\current.gpx yolundan görebilirsiniz.

Ayrıca dışarıdan POI Loader programı ile cihaza yüklenen POI ler vardır (speed_kml radar noktalarını bu şekilde cihaza yüklüyoruz). Garmin cihazında bu kayıtlara NEREYE? - EKSTRALAR menüsünden ulaşabilirsiniz. Garmin cihazını bilgisayara bağlayınca bu kayıtları G:\Garmin\POI\poi.gpi yolundan görebilirsiniz.

Bu durumda aklıma bir soru geldi.
    Eğer cihaza yüklediğimiz Radarların sayısı 500'ü geçerse biz bunu kullanabilirmiyiz?
    Bunu Garmin yazılımcılarına sordum, cevaba göre POI Loader ile yüklenen POI lerde sınır yokmuş, yani cihaza Extra POI olarak istediğimiz kadar radar yükleyebiliriz. İçiniz rahat olsun....

• Sn. McManaman,

Size tavsiyem Baytekin'den Hatice Hanıma hatice@baytekin.com.tr mail atın. Mailde GPS cihaz modeli seri numarası ve kullandığınız harita dönemini ve MapSource porgamını kargo ile CD olarak istediğinizi belirtin. Daha sonra 0212 251 20 23 telefon numarasından arayıp açıklayın, onlar MapSource programını kargo ile göndereceklerdir. Yalnız kargo parasını siz karşılarsınız :)

quote:

MapSource programı bir cd ile kutuda mı geliyor yoksa ??????
    Ben de bu program yok ya da ben yanlış birşey yapıyorum :(((
    [
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.