Şimdi Ara

Garmin nüvi 200 ile Radar ve Speed camera yaklaşım uyarıları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
71
Cevap
4
Favori
39.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Map Source programını download ettim, Baytekin' den ismini hatırlamadığım bir beyefendinin yardımıyla kurdum ve kullanılır hale getirdim.
    MapSource ve POILoader ile yaptıklarımı burada kısaca yazayım, umarım benim gibi acemilere yardımı olur.

Cihazım Garmin Nüvi 200w
    Harita: Başarsoft 2009.02

MAPSOURCE
    Cihazı USB den PC ye bağladım.
    Cihazdan bilgileri al butonuyla tüm POI leri ekrana getirdim.
    Ekleme, çıkarma, düzeltme işlemlerini yaptım.
    Cihaza gönder dediğimde son halini bir türlü cihaza atamadım. Ben de faklı bir yöntem buldum, bu yöntemle sorunsuz çalışıyor.
    Map Source ekranında solda yer alan POI lerimin tamamını seçip, save as diyorum.
    Karşıma çıkan ekranda G:\Garmin\gpx\current.gpx yolunu seçiyor, dosya türünü gpx olarak seçip buradaki current.gpx dosyasının üzerine kaydediyorum.
    Bazen orada temp.gpx isimli bir dosya daha oluyor, bir kez de bu dosyanın üzerine kaydediyorum.
    ve işlem bitiyor, cihazdaki herşey güncellenmiş oluyor. ( Bugün bazı sorunlar yaşadım. MapSource üzerinde sildiğim bir POI bazen cihazda da silinmiş oluyor bazen de silinmiyor, bunu çözemedim hala )

Sonra POI Loader programıyla POI lerime yaklaşım uyarıları ekliyorum.
    Bunun için de POI Loader sırasıyla sorduğu, neredeki dosyları alacaksın benzeri soruya Garmin cihazını seçerek cevap veriyorum Sonra ki soru nereye kaydedeceksin burada da Garmin cihazını seçiyorum. Sonra hız veya mesafe uyarısını seçip işlemi bitiyorum. POI loader bu sayede cihazdaki .gpx uzantılı dosyaları x.gpi formatına çevirip POI klasörü altına atıyor.

Eskiden bu işi yapmak için gpx dosyalarını POI loader ile PC ye alıp, sonra internette bunları x.gpi yapıyor, ve POI loader ile tekrar makineye atıyordum.

Umarım faydalı olur herkese.

quote:

Orijinalden alıntı: huseyin10

Sayın Navigasyon Severler,

Bildiğimiz üzere Gamrin Nüvi 200 cihazında kaydettiğimiz noktaların (Waypoints/favorites/location) sayısı 500 adet ile sınırlıdır. Garmin cihazında bu kayıtlara NEREYE? - SIK KULLANILANLAR menüsünden ulaşılabiliyor. Garmin cihazını bilgisayara bağlayınca bu kayıtları G:\Garmin\gpx\current.gpx yolundan görebilirsiniz.

Ayrıca dışarıdan POI Loader programı ile cihaza yüklenen POI ler vardır (speed_kml radar noktalarını bu şekilde cihaza yüklüyoruz). Garmin cihazında bu kayıtlara NEREYE? - EKSTRALAR menüsünden ulaşabilirsiniz. Garmin cihazını bilgisayara bağlayınca bu kayıtları G:\Garmin\POI\poi.gpi yolundan görebilirsiniz.

Bu durumda aklıma bir soru geldi.
    Eğer cihaza yüklediğimiz Radarların sayısı 500'ü geçerse biz bunu kullanabilirmiyiz?
    Bunu Garmin yazılımcılarına sordum, cevaba göre POI Loader ile yüklenen POI lerde sınır yokmuş, yani cihaza Extra POI olarak istediğimiz kadar radar yükleyebiliriz. İçiniz rahat olsun....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi McManaman -- 19 Ağustos 2009; 17:13:47 >

• McManaman,

Açıklayıcı bilgiler için teşekkürler, çok kullanışlı ve pratik.
  • quote:

Orijinalden alıntı: McManaman

MapSource programı bir cd ile kutuda mı geliyor yoksa ?????? Ben de bu program yok ya da ben yanlış birşey yapıyorum :(((
    Benim 200W kutusundan da çıkmadı. Normalde yok zaten. Ama 200'lerin kutusunda var mıdır bilmiyorum.

quote:

...Bu durumda aklıma bir soru geldi.
    Eğer cihaza yüklediğimiz Radarların sayısı 500'ü geçerse biz bunu kullanabilirmiyiz?
    Bunu Garmin yazılımcılarına sordum, cevaba göre POI Loader ile yüklenen POI lerde sınır yokmuş, yani cihaza Extra POI olarak istediğimiz kadar radar yükleyebiliriz. İçiniz rahat olsun....
    Doğrudur. Yabancı bir forumdaki bir şahıs 200W'ye 30bin'in üzerinde Custom POI yüklemiş. Sanırım hafıza ile sınırlı olmalı, aynı rota kaydı gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 20 Ağustos 2009; 22:28:32 >

• Yakınlık noktalarını nasıl aktif edebilirim? Software versiyon 5.70 e yükselttim tarif edilen yolları izledim connect e basıyorum yükle diyorum sayfa donuyor. Birde içinde csv olan dosya diyor kuramıyorum poiloder çalışmıyo LÜTFEN yardımlarınızı bekliyorum.
  • Merhaba,

Benzer bir fonksiyon (ya da ayni prosedur) 255W icin de gecerli midir acaba ?

Tesekkurler
  • Ben de yeni bir Garmin 1410 kullanıcısıyım. Denilenleri yaptım. Özel POI ler POI klasörü altında görünmüyor bu cihazda. Ekstralar isimli bir klasör altında. İlk anda yükleyemediğimi sanmıştım. Böyle klasörü olanlar buraya da bakarsa iyi olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bnecdet

Yakınlık noktalarını nasıl aktif edebilirim? Software versiyon 5.70 e yükselttim tarif edilen yolları izledim connect e basıyorum yükle diyorum sayfa donuyor. Birde içinde csv olan dosya diyor kuramıyorum poiloder çalışmıyo LÜTFEN yardımlarınızı bekliyorum.

Aşağıdakileri yaparsanız cihazınıza yakınlık uyarı özelliği gelir: Siz Connecte basınca donuyor demişsiniz. Ama bu işlemin tamamlanması lazım, ve sonra da cihaza girip bakın menülerinde Uyarı noktaları özelliği gelmiş mi.

1- Garmin nüvi 200 cihazını bilgisara takın.https://my.garmin.com sitesine girin.
    2- Kayıt olmak için sayfanın sağ altındaki "Create new account" tıklayın. ilgili yerleri doldurunca, otomatik olarak kendi sayfanızı açıyor.
    3- Daha sonra "myProducts" sekmesini tıklayıp "Register" yazısına tıklayın. "Garmin device" seçin, sonra Serail number girmeniz istenecek. Bu numara cihazın altında yazan numaradır. Bunu da girdikten sonra işlemi tamamlayın.
    4- Daha sonra myProducts sekmesine tıklayıp, orada nüvi 200 yazısına tıklayın. başlığı Product Details olan sayfa gelecek. Orada Safety Camera Subscription yazısına tıklayın.
    5- gelen sayfada Activate your free trial tıklayın. Ve Connect butonuna basın.

• quote:

Orijinalden alıntı: kpakel
    Merhaba,
    Benzer bir fonksiyon (ya da ayni prosedur) 255W icin de gecerli midir acaba ?
    Tesekkurler

Aşağıdakileri yapınca Yaklaşım uyarıları Nüvi255W modelinde de çalışır.
    1- Garmin nüvi 200 cihazını bilgisara takın. https://my.garmin.com sitesine girin.
    2- Kayıt olmak için sayfanın sağ altındaki "Create new account" tıklayın. ilgili yerleri doldurunca, otomatik olarak kendi sayfanızı açıyor.
    3- Daha sonra "myProducts" sekmesini tıklayıp "Register" yazısına tıklayın. "Garmin device" seçin, sonra Serail number girmeniz istenecek. Bu numara cihazın altında yazan numaradır. Bunu da girdikten sonra işlemi tamamlayın.
    4- Daha sonra myProducts sekmesine tıklayıp, orada nüvi 255 yazısına tıklayın. başlığı Product Details olan sayfa gelecek. Orada Safety Camera Subscription yazısına tıklayın.
    5- gelen sayfada Activate your free trial tıklayın. Ve Connect butonuna basın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi huseyin10 -- 2 Kasım 2009; 11:34:08 >

• ben direkt klm konverter ile değiştrdim. onu poi loader ile yükledim. sadece manuel ayardan yaklaşınca uyar ı açtım, 2.000 mt olarak ayarladım. radar yerlerine yaklaşınca uyarıyor. aracın hızına göre değil yani. riske atmıyorum ayağımı gazdan çekiyorum.
  • Yukarıdaki yazılarda ben mi göremedim ya da yok mudur, acaba biz de çevremizde bildiğimiz bu türden noktaları nasıl buraya işleyebiliriz. Bilen arkadaşlar izah edebilirler mi lütfen.
  • quote:

DETAY AÇIKLAMALAR AŞAĞIDADIR:

Yaklaşım uyarısı alabilmeniz için öncelikle Garmin 200 cihazının software version 5.00 olması gerekiyor. Bunu nasıl anlarız? diyorsanız: Tools - Settings - "Hakkında" butonuna tıklayın. Orada Software Versiyonu yazar. Eğer eski versiyon varsa, Garmin WebUpdater programını bilgisayarınıza kurun. Garmin cihazını bilgisayara takın ve WebUpdater programını çalıştırarak softwarin son versiyonunu kurun.

Gelelim radar (speed camera) POİ lerini nerden temin edeceğimize. Aslında bir sürü sitede irili ufaklı datalar vam ama benim karşılaştığım en fazla kamera POİ si aşağıdaki sitede var.
    http://www.turkeyforum.com/satforum/showthread.php?t=510938
    Bu sitede speedcam_kml.zip‎ download edin. Daha sonra bu .kml datasını "KMLCSV Converter" programı ile .csv formatına çevirin ve ismini radar.csv olarak değiştirin. Daha sonra da Garmin nüvi 200 ü bilgisayara takın, ve radar.csv ' yi "Garmin POI Loader" programı ile Garmin nüvi 200 cihazına yükleyin. Ancak bu yükleme sırasında dikkat edilecek bir husus var, aşağıdaki ayarları yapmalısınız:

1- Yeni bir klasör (örneğin "Radar") oluşturup içine radar.csv datasını kaydedin.
    2- POI Loader programında ekrana gelen "Lütfen veri dosyalarının bulunabileceği klasörü seçin:" yan tarafındaki "Gözat" butonunu tıklayıp Radar klasörünü seçin.
    3- "Metre ve Km/Sa" seçin
    4- "Ekspress modda POI Loader,... Hangi ayar modunu istiyorsunuz?" kısmında "Manuel" seçin. İleri tıklayın
    5- üstte "Lütfen radar.csv dosyasının ayarlarını seçin" kısmında "Bu noktada yakınlık uyarı noktaları bulunuyor"u işaretleyin. "Hız, Uyarı Hızı'nı aştığında uyar" şıkkını seçip Varsayılan uyarı hızı olarak o yoldaki hız limitini örneğin 90 km/s seçin.

Buraya kadar herşey normal gibi görünüyor. Ancak aslında bir problem var. Bizim radar poilerimizin içinde (yani speedcam_kml.zip‎) hem 90km/s limitli, hem 60km/s, hem de otoban yolları için 120 km/s limitli radarlar kayıtlıdır. Halbuki biz hepsi için 90 km/s limit hızında uyarı ayarlarını yaptık.

Bu sorunu gidermek için Ayrı hız limiti olan radarların kayıtlarını ayrı datalar olarak kaydetmek gerekir. Örneğin atıyorum 90 km/s limitli radar verilerini 90.csv olarak kaydedip, 60 km/s limitli radar verilerini başka bir klasöre 60 km/s olarak kaydedip.... Bunları ayrı ayrı POI loader ile Garmin cihazına yükleyince sorun kalmıyor.

Ancak bunun için Google Earth'de speedcam_kml 'yi açıp, uğraşmak gerekiyor.

dediklerinizin hepsini yaptım diğer anlattıklarınızıda uyguladım fakat poi loader la garmin cihazıma yükleme yaptığımda örneğin 120 olanı yüklüyorum sorun yok.arkasından90 olanları yüklediğimde bir önceki 120 olanlar siliniyor.veya 90 nın arkasından 70 yüklediğimde bu seferde 90 siliniyor veya gözükmüyor garmin cihazımda.sizin yardımınızı rica edecektim

• muratertan1972,

POI Loader ile yüklerken bir önce yüklenen datalar silinir. Sen muhtemelen .csv datalarını farklı farklı klasörlere kaydettin. Bu şekilde değilde, hepsini aynı klasöre kaydet.

Yani tüm .csv datalarını (yani 50.csv, 70.csv, 90.csv,..) aynı klasörün içine kaydet. Daha sonra da POI Loader progamında bu klasörü seç. Zaten bu klasör seçilince, içindeki datalar için ayrı ayrı ayar yapabiliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aengin50

Herşeyi yaptım ama converter da takıldım. bir türlü convert yapamadım. :( onu yaparsam gerisi gelicek. ayrıca htc touch diamod kullanıyorum. igo yüklü onda. onda oldu :) ama ayrı garmin var.onu navigasyon için sürekli kullanıyorum. asıl ona lazım yani.

eline koluna parmaklarına sağlık... :) yeter artık yediğimiz cezalar.

merhabalar. ben de arastirma asamasindayken bu topic i gördüm de. nuvi 200 almayi dusunuyorum simdilik.
    sormak istedigim şu, cihaza yüklenen harita ya da yazılım herneyse, önceden yerleri işaretlendiği için mi radar uyarısı yapıyor, yoksa daha gelişmiş bir sistemle mi uyarıyor ?

bir de, bu uyarı sistemi sadece nuvi 200 modeline has bir durum mu yoksa garmin marka tum cihazlarda kullanabilir miyiz ?

(konuyu ilk mesajdan itibaren okudum, gozumden kacmis nokta olabilir kusura bakmayın)

• huseyin10 dediklerinizi uyguladım biraz zamanımı aldı ama sonuçta oldu. :)
    bilgiler için tşk ederim.

ufak bir sorunum var cevaplarsanız sevinirim.

http://garmin.com.tr/index.php?page=download sitesinden Yeni Sürüm Türkçe Seslendirme Dosyasını indirdim. voice klasörünün içersine attim. fakat navigasyondan ses gelmiyor.
    eski ses dosyasını koyuyorum ses geliyor?
    yeni dosya boyutu 1.89 MB
    eski dosya boyutu 720kb

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AŞKINN -- 19 Kasım 2009; 18:53:01 >
  • Aynı sorun bende de vardı. Çözümü aradım buldum:

quote:

Orijinalden alıntı: cheste

quote:

Orijinalden alıntı: fozi75

selam arkadaslar elımde 3 senedır kullandıgım garmın 350 var avrupa haritası uzerinde sd karttanda da turkce harita kulanıyorum ses dosyalarında turkce yok koymaya calısdım fakat rotayı uygularken calısmıyor ayrıca 2009 turkıye harıtasındada i harlerı ve ş harfleri kril harfleri gibi cıkıyor bunları düzeltmek icin önerisi olan varsa benımle paylaşırsa sevinirim

kalın saglıcakla

http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=1901
    bu linkten ses dosyasını indirin, cihazınızı bilgisayara bağlayın , indirdiğiniz dosyayı bilgisayarınızda çalıştırın ses dosyasının kurulumu gerçekleşecektir

diğer sorun ise cihazınıza türkçe harita kullanıyor olmanızdan kaynaklanıyor IKLTL versiyonu yüklerseniz düzelecektir
    garmin navcity Türkiye haritasının 2 versiyonu var
    Garmin Türkiye NavCity 2009.2 TKLTLA ---> türkçe
    Garmin Türkiye NavCity 2009.02 IKLTL ----> ingilizce

• Merhaba,
    İki arkadaş 1-2 gün arayla birar adet Garmin Nüvi 200 aldık. (2 ay kadar önce).
    Kullanımımıza bağlı hatalarda cihazdaki esas yazılımın zarar görmesi durumunda geri yükleyebilmek için "cihazın" yazılımnı rar dosyası olarak yedeklemiştik. Ancak şimdi, hangi yedeğin, hangimizin cihazına ait olduğu karıştı. İhtiyaç halinde A cihaza, B cihazın yedeği atılırsa riski nedir?
    Ustalardan yardım lütfen:)
    Teşekkürler.
    (Not: Konuyu yanlış yere açmışsam kusura bakmayın. Daha aktif bir garmin formu ben göremedim:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cheese -- 5 Aralık 2009; 3:13:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cheese

Merhaba,
    İki arkadaş 1-2 gün arayla birar adet Garmin Nüvi 200 aldık. (2 ay kadar önce).
    Kullanımımıza bağlı hatalarda cihazdaki esas yazılımın zarar görmesi durumunda geri yükleyebilmek için "cihazın" yazılımnı rar dosyası olarak yedeklemiştik. Ancak şimdi, hangi yedeğin, hangimizin cihazına ait olduğu karıştı. İhtiyaç halinde A cihaza, B cihazın yedeği atılırsa riski nedir?
    Ustalardan yardım lütfen:)
    Teşekkürler.
    (Not: Konuyu yanlış yere açmışsam kusura bakmayın. Daha aktif bir garmin formu ben göremedim:)

Öncelikle haritayı tekrar yükleyebilmek için mapsource adlı programa ve haritanızın cd keyine ihtiyacın var bu cd keyi baytekin.com.tr den telefonunu bulup telefon açarsan,cihazın seri numarasını verdiğinde sana cd keyi veriyorlar.Bu keyi aldıktan sonra mapsource programını kurman gerekiyor.Programı http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=209 adresinden indirebilirsin .Bu programını kurduktan sonra,kurduğun hard disk C: ise C ye D: ise D ye büyük harflerle GARMİN isimli bir klasör oluşturduktan sonra mapsource programını kurduğun yerdeki dosyanın içindeki bütün bilgileri kopyalayıp,büyük harflerle yazdığımız GARMİN klasörününün içine yapıştırıyoruz ,daha sonra programı açıp yardımdan güncellemesi varsa güncelleme yapıyoruz ve program sorunsuz halde çalışacaktır.Aksi halde haritayı cihaza gönder dediğimizde hata veriyor program.Programı açıp menuden yardımcı programlar ve sonra harita ürünlerini yönet bölümünden kilit açma bölgelerinden ekle diyerek cd keyini ekleyip o cihaza haritayı yükleyebilirsin.Diğeri için ise o cd keyini silip diğerinin cd keyini ekleyip ona da aynı haritayu farklı keylerle yüklemiş olursun.

• Hüseyin kardeşim 2 aydır foruma giremedim konuyu hemen cevaplamışsın çoook teşekkürler.
  • Peki arkadaşlar txt dosyasını csv'ye dönüştürebilir miyiz?
  • Ceyhan - Adana - Aksaray - Ankara - Kırıkkale - Çorum - Samsun - Ordu - Giresun - Trabzon - Rize - Sarp Sınır Kapısı
    Ve tersi istikametteki
    devlet karayolllarının yol üzerinde işaretlediği bütün radar tabelalarını GPS cihazıma kaydettim.
    1 tane bile hatalı olan yok çünkü bu yolda defalarca gidip geliyorum.

Ne yazıkki Garmin Nüvi 205 de yaklaşım uyarıları diye bir özellik yok...
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.