Şimdi Ara

Garmin Nuvi 205W Türkçe karakter problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.497
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni bir Garmin Nuvi 205W aldım. Üründeki Türkçe karakter problemi illallah dedirtti! Acaba ben bir hatamı yapıyorum diye sormak istedim. Olay şu, ben Point Of Interest denilen (bakkal çakkal bulma olayı) bölümü çok kullanıyorum. Geçenlerde Tike'ye gidesim geldi ve Garmin'den POI'ye Tike yazarak restoranlar arasından aradım ama bulamadı! Daha sonra büyük harflerlerle TIKE (2. harf büyük ı harfi, i değil) yazdım yine bulamadı! Türkçe klavyeye geçtim, Türkçe klavye sadece F klavye olarak var!!! Neyse binbir zorlukla TİKE yazdım bu sefer buldu. Tabi bunu yazarken aletle cebelleştim, her harfi tuşladıktan sonra küçük harfe geçtiği için, yeniden büyük harfe geçip, sonra tuşa basmam gerekti.

Motosikletimde Garmin Zumo 550 kullanıyorum ve böyle bir problemle karşılaşmadım. Türkçe giriş yapılamıyor zaten onda, ve iyikide yapılamıyor.

Bu anlattığım 205W'daki bir Garmin rezaletimidir, benim beceriksizliğim mi?

Kullanan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

Saygılar,

Ömer

• Ek bilgi: Garmin yazılımı güncel değilmiş, az önce internet üzerinden güncelledim ama bir değişiklik olmadı. Yeni tek farkettiğim şey (belki daha önce vardı ben görmedim) klavyeyi F klavye veya ABCDE... şeklinde seçebiliyor olmam oldu. En azından az da olsa ufak bir rahatlık. Restoranı ararken Tike restoranı, şu şekilde girmek gerekiyor:

TİKE - buluyor
    Tike - bulmuyor
    Tıke - bulmuyor
    TIKE - bulmuyor

Yani içinde İ harfi geçen bir restoran varsa veya aradağınız başka bir şey, o yerin Garmin'e BÜYÜK harfle mi yoksa küçük harfle mi girildiğini bilmeniz gerekiyor ki alet bulabilsin!!! Yada her iki şekilde de aratmak zorundasınız!!!

REZALETE BAKARMISINIZ!!! BEN BUNUN İÇİN Mİ 500+ TL VERDİM ÜRÜNE!!
  • sanırım o sorunu düzeltme imkanı var.

istersen garmin merkezi bi ara yardımcı olsunlar..

0212 251 20 23
  • 205'teki bu problem hayli ilginç geldi...

Bendeki 200W'de deneme yapayım dedim ama zaten POI aramada küçük harfe geçmiyor. Yani direkt TİKE yazmam gerekti ve anında buldu Beşiktaş'takini.

Öte yandan 200W'de, "Hesaplanıyor" değil "Hesaplanyyor" yazıyor son derece uyuz oluyorum!. Cihazın text klasöründeki tüm lisan dosyalarına ulaşabilsem de o üst satırdaki kelime kaynak dosyasına ulaşamıyorum. Garmin.com.tr'den Hatice Hanım'a bu sorunu yazmıştım ve "yakında (tarih belirtmedi) lisan güncellemesi çıkacak size bilgi vereceğim" demişti.

Bekliyorum bakalım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 1 Eylül 2009; 2:22:22 >
  • 200W ürününde küçük harfe geçmemesi bir avantaj. Ama TIKE yazılırsa buluyormu merak ettim. Zumo 550'de Türkçe karakterler hiç olmadığı için en ufak sorun yok, TIKE yazmak tek şans ve hemen buluyor.

Bu arada Baytekin'deki Hatice "Bey" galiba, harita yenilemek için yazıştığımda e-postasında Hatice ... / Bay diye bir not gördüm, o yüzden yazışırken hep Sayın Hatice ... diye yazıyorum :). (... koydum soyadı şimdi aklımda değil).

Bugün bir e-posta gönderirim bende, bakalım bir şey diyeceklermi, bende merak ettim.
  • Yok, "TIKE" yazınca bulamadı ki normal bu. Sadece "TİKE" yazınca buluyor...

Baytekin'deki Hatice Hanım'ın soyadı Kaya'dır. E-posta adresindeki "bay" ile bir karışıklık olmuş olmasın? Çünkü kendisinin "bay" olacağını hiç sanmıyorum.

Görüşmek üzere.
  • Yuvarlak içindeki yere dikkat :)

Garmin Nuvi 205W Türkçe karakter problemi
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • HATİCE KAYA/BAYTEKİN olması lazım. Yani firma ismidir büyük ihtimalle
  • Ya da eski soyadı olabilir. :) Ben tüm mesajlaşmalarımda hep Hatice Hanım dedim, bir tepki vermedi.

Neyse canım artık... Şimdi tüm forum bunu tartışmayalım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Devrim75

Yok, "TIKE" yazınca bulamadı ki normal bu. Sadece "TİKE" yazınca buluyor...

Görüşmek üzere.

Asıl sorun şu: 205W'da ilk harften sonra otomatik olarak küçük harfe geçiyor. Dolayısı ile Tike yazıyorum, ve bulmuyor. Yani normal olmayan bu. TİKE yazmak gerekiyor illaki, bu şekilde yazmak biraz sıkıntılı.
  • Peki Garmin.com'dan baktınız mı hiç, 205W için firmware güncellemesi var mı?
  • Tüm güncellemeleri yaptım ama düzelmedi. Baytekin'den Hatice Kaya, Garmin'in problemden haberdar olduğunu belirtti. Aşağıda bana göndermiş oldukları email:

-------------

Ömer Bey,
    Garmin'in birkaç modelinde Türkçe karekterlerde uyuşmazlık var. Bu sebeple 'İ' harfini i , 'i' harfini ı harfi olarak algıladığından dolayı arama çıkmamıştır.
    Ama bu problem Garmin Genel Merkez tarafından çözülmek üzere, kısa bir süre sonra cihazın yazılımını update ettikten sonra düzelecektir.
    Cihazın yazılımını garmin.com.tr 'den web updater programını çalıştırıp güncelleyebilirsiniz.

Saygılarımla.
    --------------

Umarım dedikleri gibi kısa bir süre sonra düzeltirler ve bu sorun ortadan kalkar.
  • Arkadaşım, muhtemelen benim de benim cihaz için beklediğim güncellemedir o. Bakalım sabırla beklemekteyiz. :)
  • Devrim75, sendeki sorun nedir?
  • Ekranın en üstündeki satıra yazılan kelimelerin kaynak dosyasını bulamadım. Özellikle rota çizerken "Hesaplanıyor" yerine "Hesaplanyyor" yazmasına uyuz oluyorum. Benimki önemsiz bir durum. Ben bunu sormuştum Baytekin'e sadece. Ama diğer "ı" içeren hiçbir kelimede bu "y" görünmüyor. Sadece "Hesaplanıyor"da "y" var...

Ha öte yandan yine o satırda salakça ifadeler oluyor, "Adresine varın noktasından Ev adresine ulaşıyorsunuz" falan diyor. Anlamsız cümleler...
    Bunların da düzeltileceği bilgisi aldım ya bakalım artık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devrim75 -- 6 Eylül 2009; 1:07:44 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.