arkadaslar küçük bir sorun var Gateway CX2816 tablet pcnotebook'u xp kurarken hdd görmüyo
fakat biosta İDE olarak seagate hdd olarak görüyo hdd sata ama bir turlu kurulum olmuyo
Gateway sitesinde driver var ama kurmak için harici disket takmak gerekiyo bir yolu var mı acaba kuran hiç oldumu
biostan raid kapatma yeride yok....
disket sürücüsüyle sata driveri yükleyebilrsin eğer disket sürücüsü yoksa usb disket sürücü bulman gerek
bunun daha kolay yolu olmalı...
HP noteboklarda Hdd görmediği zaman Biosadan sata yerin karşısında yazan Enabled burayı Disabled olarak değiştiriyoruz o zaman görüyor. Birde bunu dene.
quote:
Orjinalden alıntı: veygun
HP noteboklarda Hdd görmediği zaman Biosadan sata yerin karşısında yazan Enabled burayı Disabled olarak değiştiriyoruz o zaman görüyor. Birde bunu dene.
Evet.
Bu arada Free Dos muydu makine?
quote:
Orjinalden alıntı: veygun
makina freedos degil ama ben 2 eL. aldıgım için recovery falan yok.
hp'de oldugu gibi'de disabled yapamıyorum...
arkadaslar yönetici kardeslerim kimse mi kurmadı bu notebooktan
Konu biraz eski ama ileride bu sorunu yaşayacak arkadaşlar için cevaplamak istedim.. Yarın bir gün yine amerikadan birisi gateway notebook alırsa ve vistayı kaldırıp xp kurmak isterse şu şekilde yapsın..
Gateway sitesinden modeline göre sata driver'ları yükleyin çok kolay bulunuyor.. Daha sonra nLite isimli program ile bu driverların gömülü olduğu bir xp cd 'si hazırlayın ve kurulumu yapın.. Hiç zorlanmayacağınız için ayrıntıları anlatmadım gayet basit bir olay... Kolay gelsin
Bazı model pclerde setupta ide mode ve sata mode olarak mod seçenegi vardır onu ide mod yaparak kurabilirsiniz eger yoksada mecburen raid yapmak gerekiyor başka bir çözüm yolu malesef.
quote:
Orjinalden alıntı: Google
Konu biraz eski ama ileride bu sorunu yaşayacak arkadaşlar için cevaplamak istedim.. Yarın bir gün yine amerikadan birisi gateway notebook alırsa ve vistayı kaldırıp xp kurmak isterse şu şekilde yapsın..
Gateway sitesinden modeline göre sata driver'ları yükleyin çok kolay bulunuyor.. Daha sonra nLite isimli program ile bu driverların gömülü olduğu bir xp cd 'si hazırlayın ve kurulumu yapın.. Hiç zorlanmayacağınız için ayrıntıları anlatmadım gayet basit bir olay... Kolay gelsin
kardeş gateway sitesinden sata raid driver indirdim sonra n lite ile xp cd sini kopyaladım sonra driveri ekledim ama bu klasörü nasıl cd ye alıcaz bana bi yardımcı olabilir misin?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme