Şimdi Ara

GAYSERİ YIMAKLARI GADANIZI ALIYIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
441
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • http://www.lezzet.com.tr/tarifler_home/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulun15 -- 16 Ocak 2007; 22:57:53 >



  • yımak değil yimek :)
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tırtılcık

    yımak değil yimek :)

    gadasını aldığım gayserililer yımak der ya bilde düzelt
  • quote:

    Orjinalden alıntı: tulun15


    quote:

    Orjinalden alıntı: tırtılcık

    yımak değil yimek :)

    gadasını aldığım gayserililer yımak der ya bilde düzelt



    gadasını aldıııım ben de gayseriliyim nörüyon :)
  • PRATİK KAYSERİ YAĞLAMASI

    Bayram çok yogun ve yorucu geçtiği için, bu aralar hep pratik tariflere yöneldim galiba...Kayseri yağlaması daha önce yediyseniz bilirsiniz, mantıya benzer çok güzel bir yemektir ,tadına doyum olmaz, bu ise onun 5-10 dk.içinde hazırlayabileceğiniz pratık bir versiyonu,klasik olanın tadı biraz daha güzel tabi ama vaktiniz yoksa canınız bu tarz bir yemek çektiyse denemenizi öneririm..Ben bu tarifi blog arkadaşlarımdan safran da gördüm ve hemen denedim,sonuç çok güzel oldu..

    MALZEMELER-3-4 Kişilik-

    -2 adet hazır bazlama-ben bim de satılanlardan aldım,bir arkadaş hazır satılan tortilla hamur ile yapmış bence o da güzel olabilir-

    -200 gr kıyma

    -1 adet büyük soğan

    -1 adet domates

    -1kaşık salça

    -tuz,karabiber, pulbiber

    -1 kase yoğurt

    -2 diş sarmısak

    YAPILIŞ

    -Soğanı ince doğrayın,kıymayla beraber kavurun,rende domates ve salçayı ekleyin.Üzerine 1 bardak kadar su ekleyin ve 10-15 dk daha pişirin.Klasik yağlamada oldugu gibi bunun da kıymasının sulu olması gerekiyor.

    -Bazlamaları ortadan ikiye kesin ve bir servis tabağına bir parçasını yerleştirin,üzerine kavurdugunuz kıymadan dökün,bütün katları bu şekilde hazırlayın.

    -En üste sarmısaklı yogurt koyun ve kalan kıymadan 1-2 kaşık dökün,maydanozla süsleyin.

    AFİYET OLSUN...







    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulun15 -- 16 Ocak 2007; 22:41:42 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: tırtılcık


    quote:

    Orjinalden alıntı: tulun15


    quote:

    Orjinalden alıntı: tırtılcık

    yımak değil yimek :)

    gadasını aldığım gayserililer yımak der ya bilde düzelt



    gadasını aldıııım ben de gayseriliyim nörüyon :)




    bu sıralar çorap örüyom başıma




  • http://caysaati.blogspot.com/2006/04/ye-9-yresel-yemekler-kayseri-mutfagi.html





    Kesme corba ;

    minik köfteler icin;
    -250 gr kiyma
    -1/2 cay kasigi karabiber
    -1 cay kasigi tuz

    Eriste hamuru icin;
    -2 su bardagi un *
    -1 yumurta
    -1 cay bardagi su
    -tuz

    diger malzemeler;
    -1 corba kasigi tereyag
    -2 orta boy sogan
    -1.5 bardagi su *
    -1.5 bardagi yogurt
    -1 tatli kasigi tuz
    -7 su bardagi su

    servis icin;
    -kuru nane ve zeytin yagi

    Hazirlanisi;

    Kiyma malzemlerini bir kapta karisitirip,findiktan biraz daha ufak olcak sekilde köfteler hazirlayin.
    Eriste hamuru icin(bu kismini annem yapti) ;malzemler ile kulak memesi yumusakligindan biraz daha sert olan bir hamur yogurup,Hamuru oklava ile acip, unlayin, ikiye katlayin. İki parmak genisliginde seritler kesin ve daha sonra bu seritleri kibrit çöpü kalinliginda ufak ufak kesin.Hamuru tel süz gece koyup yavasca üzerindeki unlari eleyin.
    Teflon tavada sogan ile yagi kavurun. Üzerine 7 su bardağı suyu ilave edin, ve kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ve hamuru yavas yavas ilave edin, karistirip 15 dakika kadar pisirin. Tuz ile cirpilmis su+yogurdu(ayran)`i yavasca karistirarak corbaya ilave edin.Bir-iki dk daha kaynatip ocaktan alin.
    Servis icin,zeytin yaginda kuru naneyi kavurup üzerine ilave edin.
    *kullandigim tüm su bardagi ölcüleri 200 ml.

    afiyet olsun..

    daha neler var neler


    IH IH GAYSERİ IH IH GAYSERİ




  • Güzel tarif. Bekarlar için birebir. Teşekkürler gayserili
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Loop

    Güzel tarif. Bekarlar için birebir. Teşekkürler gayserili


    Angaralı bunları yapabilin mi
  • TANDIR BÖREGi
    Hamur icin ;

    -8 su bardagi un

    -3 su bardagi su

    -4 yemek kasigi zeytin yagi

    -2 yemek kasigi yogurt

    -250 gr tereyag (eritilmis)

    -2 yemek kasigi tahin

    -2 kahve kasigi tuz

    Harci icin;

    -500 gr kiyma

    -2 orta boy sogan

    -yarim demet maydanoz

    -2 yemek kasigi zeytin yagi

    -1 cay kasigi kirmizi pul biber

    -1.5 tatli kasigi tuz

    -1 yumurta ve cörek otu

    Hazirlanisi;

    tahin ve yag haric tüm malzeme ile(un ve tuz birlikte elenerek) yumusak bir hamur hazirlayin.
    üc parcaya ayirip her birini yuvarlak hale getirin,Hamurlari unlanmis bir masada oklava ile yarim cm kalinliginda ve 40 cm capindaResimdeki gibi acin.
    eritilmis ve sogumus olan tereyagini tahinle iyice karistirip bölüstürerek,üc Hamura firca ile sürün ve rulo seklinde sarip kendi cevresinde döndürerekSpiralbicimde sarin.Hamurlari bir kaba dizip üzerini strec filmle kapayarak,buzdolabinda 1-2 saat dinlendirin.
    Harci icin sogan ve maydanozlari incecik kiyin,Zeytin yagini tavada kizdirip soganlari ilave edin ve pembelesinceye kadar kavurun.Kiyma,tuz,biberi ekleyip karistirarak 5 dk kavurun.Maydanozlarida ekleyip atesten alin.(sogumaya birakin)
    dinlenmis hamurlari,unlanmis masada oklavayla yarim cm kalinliginda büyük firin tepsiniz icin acin,yaglanmis tepsinize ilk katini serip üzerine harcin yarisini ilave edin,diger hamuru acip ayni islemi tekrarlayin,ucuncu olarak actiginiz hamuru üzerlerine kaplayip tepsiden tasan hamurlari kesin
    yumurta sürüp cörek otu serpin ve önceden isitilmis 180 derecelik firininizda yaklasik 35 dk üzerleri kizarana kadar pisirin.
    Afiyet olsun,






    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tulun15 -- 16 Ocak 2007; 22:56:24 >




  • ya bu pastırma ve mantı aslında kastomonu nun yöresel yemeğidir..gayserililer niye çalaysunuz yöremizun yemeklarinu
  • quote:

    Orjinalden alıntı: nikbinlik

    ya bu pastırma ve mantı aslında kastomonu nun yöresel yemeğidir..gayserililer niye çalaysunuz yöremizun yemeklarinu


    siz sarımsak yiyin :) biz mantı ve pastırmaya devam
  • geyserililer topigi açalım en büyük gayserililer başka büyük yohturdur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.