Şimdi Ara

Gaz pedalına sonuna kadar basınca tekleme sorunu. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Buji - yerine iyi oturtulmamış ya da arızalı buji kablosu, ateşleme bobini.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 10 Ekim 2018; 22:59:59 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: buz61

Kardeş sen bu probleme çözüm bulabildin mi? Nereye baksam problem var ama kimse çözüm paylaşmamış.
    2013 Focus 1.6 Ti-Vct aracımda wentgas LPG sistemim var. Benzinde sıkıntı yok gazda aynı sorun var. lafın gelişi 1 saniye yazmışsın ama anlık oluyor o dediğin tekleme.
    hocam bu problem benim aracımdada var.
    aracım benzinliydi sonradan lpg taktırdım bu şekilde oluyor. araba lpg deyken gazı kökleyince anlık tekliyor. sanki arabayı birisi arkadan tutup bırakıyo . bujileri falan değiştirdim. 2 kere lpg taktırdığım yere gittim. çözümü bulamadım.
    birisi şöyle dedi.
    arabanın beyni bozuk ısınınca yapıyor. buraya arabanın beynini soğutacak fan taktır. ( ben bunu yaptırmadım )
    çözüm bulursan benide etiketlermisin.
  • Ya beyler gaz koklediginizde çoğu araba hemen bir tepki vermez 1 sn altindaki bir anlik gecikmeyi niye bu kadar kafaya takiyorsunuz ? Otomatikler de zaten gazı koklediginizde vites dusurur o ayri bir şey.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: esmerce

Buji - yerine iyi oturtulmamış ya da arızalı buji kablosu, ateşleme bobini.
    kardeş, arabayı alırken bilgisayara soktum, hiç bir sıkıntı göstermedi.
    Tekleme arabayı aldığımdan beri var (1 aydır)
    Sırf kendimi rahatlatmak için aşağıda saydığım değişiklikleri yaptım.
    Bujileri ve Buji kablolarını orjinaliyle değiştirdim ve aynı sorun devam etti.
    LPG filtresini orjinaliyle değiştirdim ve ayar yaptırdım; sorun devam ediyor. Enjektörlere de baktı usta.
    ateşleme bobinindeki sıkıntı benzinde de azda olsa hissedilir zaten.
    .
    LPG filtresini değiştiren usta enjektörün manifolda uzak monte edilmesi buna sebep olabiliyor dedi, yapalım dedim. Uğraşmaya değmez dedi (uğraşmak istemedi, sanırım zahmetli bir iş, parasını versen de zahmetine değmez diye anladım ben).
    Sistemi yeniden yapmak lazım falan dedi (yapayım derken bozmaktan da korkmuş olabilir).
    .
    Sonuç olarak yaptırmaktan vazgeçtim, böyle kullanmaya devam.
    .
    Olurda biri bu sorunu çözerse bana da haber versin.
    .
    general4242 : ilk kez LPG li araç kullanmıyorum. Sanırım senin başına böyle bir sorun gelmedi. Bu senin dediğin gecikme gibi bişey değil. Onu ben de biliyorum zaten.
    .
    sonsuzluq : fan falan hikaye, ben Erzurum'dayım. Hava sıcaklığı sabah işe giderken bu hafta 4-9 derece arası, akşam işten dönerken 15 derece oluyor. Arabanın beyni bi türlü ısınamıyor zaten. Hem bu sorun ilk çalıştırmada da, 30 dk sonra da devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buz61 -- 20 Ekim 2018; 20:36:37 >

• buz61 B kullanıcısına yanıt
    Sonuna kadar değilde normal basarken tekleyen arabaya denk geldim sizin sorununuz bu değil.
    Gazin sonuna bastığimda teklemeye baslayan 115 cc yamaha motorum vardi. Elektrik aktarma ile alakaliydi yani volani sorunluydu. O onarildikdan sonra bazen cok kullanildiginda yapardi o da karbüratör hava yetistiremedigindendi. (Arazide pislik doluyor ve karbüratörde de sorun var küçük geliyordu galiba sonucta toplama motor :D) karbüratör sokunce kesintisiz fena şekilde gaz yerdi.

Konudaki her mesajinizi okuyamadim bakmadiysaniz elektrikle alakali seylere bakabilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: general4242

Sonuna kadar değilde normal basarken tekleyen arabaya denk geldim sizin sorununuz bu değil.
    Gazin sonuna bastığimda teklemeye baslayan 115 cc yamaha motorum vardi. Elektrik aktarma ile alakaliydi yani volani sorunluydu. O onarildikdan sonra bazen cok kullanildiginda yapardi o da karbüratör hava yetistiremedigindendi. (Arazide pislik doluyor ve karbüratörde de sorun var küçük geliyordu galiba sonucta toplama motor :D) karbüratör sokunce kesintisiz fena şekilde gaz yerdi.

Konudaki her mesajinizi okuyamadim bakmadiysaniz elektrikle alakali seylere bakabilirsiniz.
    Peki normal basarken tekleyen arabanın sorunu neydi? öğrenebilir miyiz?
  • buz61 B kullanıcısına yanıt
    Yıkamacı arabayi yikarken açmış motoru da fasur fusur tutmus suyu eski model mercedesdi bobinler su almış

Doğan vardi o da gaz kafası bozukdu ondan tekliyordu

• Ben lpg i kapayıp benzine alınca hiçbi problem yok. Zaten ben arabayı alınca lpg yoktu böyle problemde yoktu.

Lpg taktırdıktan sonra aracı lpg de kullanınca bu sorun oluyo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sonsuzluq

Ben lpg i kapayıp benzine alınca hiçbi problem yok. Zaten ben arabayı alınca lpg yoktu böyle problemde yoktu.

Lpg taktırdıktan sonra aracı lpg de kullanınca bu sorun oluyo.
    Usta bana söylemeden önce de bi yerde daha okumuştum. Enjektörler manifolda daha yakın monte edilmeli diye. yani sorun bu gibi görünüyor. montaj esnasında işin ehli olmayan birinin işi batırması arabayı tekletiyor.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.