Şimdi Ara

Gaz pedalına sonuna kadar basınca tekleme sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
17.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2007 civic aracım var.örneğin 80 ile giderken ayağım sabit yalnız gaz pedalına hızlanmak için tam bastığımda araç bi duraksıyo sonra devrini almaya başlıyor yani gaz pedalına bastığımda sanki arkadan birisi 1 saniye tutup geri bırakıyor.lpg takılalı 7 ay oldu geçende gaz ayarı yaptırıp filitreleri değiştirtmiştim.Benim aklıma ateşleme bujiler geliyor sizce neden olabilir ? Araç düz vites.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 9 Şubat 2015; 17:38:03 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Gaz Pedalına Sonuna Kadar Basılınca Tekleme Sorunu

Gaz pedalına tam olarak bastığınızda aracınızın tekleme problemi yaşıyorsanız, bunu çeşitli faktörler tetikliyor olabilir.

Motor Teklemesinin Sebepleri

• Yetersiz Yakıt Basıncı: Yakıt pompası veya yakıt filtresi arızalıysa, motora yeterli yakıt sağlanamaz ve bu da teklemeye neden olabilir.
    • Bujiler: Arızalı bujiler, yakıtın düzgün yanmasına engel olarak teklemeye neden olur.
    • Ateşleme Bobini: Arızalı ateşleme bobini, bujilere doğru kıvılcımı sağlayamayabilir ve bu da teklemeye yol açar.
    • Hava Akış Sensörü: Hava akış sensörü arızalıysa, motora giren hava miktarını doğru şekilde belirleyemez ve bu da zengin veya zayıf bir karışıma neden olarak teklemeye yol açabilir.

LPG'li Araçlarda Tekleme

LPG'li araçlarda gaza yüklenildiğinde tekleme sorunu genellikle şu nedenlerden kaynaklanır:

• LPG Regülatörü Arızası: LPG regülatörü, LPG'nin motora doğru basınçta verilmesini sağlar. Arızalı bir regülatör, teklemeye neden olabilir.
    • Enjektörler: LPG enjektörleri arızalıysa, motora doğru miktarda LPG sağlanamaz ve bu da teklemeye yol açar.

Benzinli Araçlarda Tekleme

Benzinli araçlarda gaza basıldığında tekleme sorunu genellikle aşağıdaki nedenlerden kaynaklanır:

• Yakıt Sistemi Arızası: Yakıt pompası, yakıt filtresi veya yakıt enjektörleri arızalıysa, motora yeterli yakıt sağlanamaz ve bu da teklemeye neden olabilir.
    • Ateşleme Sistemi Arızası: Bujiler, ateşleme bobini veya ateşleme kablolarında sorun varsa, motorda düzgün ateşleme gerçekleşemez ve bu da teklemeye yol açar.

Gaz pedalına sonuna kadar basıldığında tekleme sorunu yaşıyorsanız, sorunun kaynağını belirlemek için bir oto tamircisine başvurmanız önerilir. Sorunun doğru bir şekilde teşhis edilmesi ve onarılması, aracınızın güvenli ve verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • enjectör
  • Tekleme lpg beyni ilede alakalı olabilir. Ama en önce bi bujiyi değiştirin ucuz olan yöntem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BatuKır

enjectör
    Gaz akışı yeterli gelmiyordur. Yedire yedire basmalısın pedala.
  • Benzin otomatiği
  • Maşallah herkes farklı bir şey söylemiş.
  • LPG den önce yoksa bu arıza takıldıktan sonra ortaya çıktıysa lpg dendir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheRummer

2007 civic aracım var.örneğin 80 ile giderken ayağım sabit yalnız gaz pedalına hızlanmak için tam bastığımda araç bi duraksıyo sonra devrini almaya başlıyor yani gaz pedalına bastığımda sanki arkadan birisi 1 saniye tutup geri bırakıyor.lpg takılalı 7 ay oldu geçende gaz ayarı yaptırıp filitreleri değiştirtmiştim.Benim aklıma ateşleme bujiler geliyor sizce neden olabilir ? Araç düz vites.

Aynı sorunu benzinde de yapıyor mu?
    Dediğin durum LPG de yapıyor ise ve depondaki LPG az ise gaza yüklendiğinde tekleme gibi yapar daha sonra otomatik benzine geçer.

2.Dediğin doğru ise ayarla çözülebilecek bir durum diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Gs_KuRTuLuS

quote:

2007 civic aracım var.örneğin 80 ile giderken ayağım sabit yalnız gaz pedalına hızlanmak için tam bastığımda araç bi duraksıyo sonra devrini almaya başlıyor yani gaz pedalına bastığımda sanki arkadan birisi 1 saniye tutup geri bırakıyor.lpg takılalı 7 ay oldu geçende gaz ayarı yaptırıp filitreleri değiştirtmiştim.Benim aklıma ateşleme bujiler geliyor sizce neden olabilir ? Araç düz vites.

Aynı sorunu benzinde de yapıyor mu?
    Dediğin durum LPG de yapıyor ise ve depondaki LPG az ise gaza yüklendiğinde tekleme gibi yapar daha sonra otomatik benzine geçer.

2.Dediğin doğru ise ayarla çözülebilecek bir durum diye düşünüyorum.
    herhangi bir sorun yoksa lpg seçimindeyken normaldir ani akselarasyon işletildiğinde karışım değişir bu da lpg setupına göre böyle bir throttle gecikmesi hissettirebilir devamlı aynı karışımda yakıt yakılmaz lpg deyken bunu biliyor olmanız lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

herhangi bir sorun yoksa lpg seçimindeyken normaldir ani akselarasyon işletildiğinde karışım değişir bu da lpg setupına göre böyle bir throttle gecikmesi hissettirebilir devamlı aynı karışımda yakıt yakılmaz lpg deyken bunu biliyor olmanız lazım.

İlk kullandığım lpg li aracım değil.3 aracım oldu fakat hiç biri böyle yapmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -PoseidoN-

quote:

Orijinalden alıntı: guyverland

İlk kullandığım lpg li aracım değil.3 aracım oldu fakat hiç biri böyle yapmadı.

Alıntıları Göster
    lpg li arabalar galiba bujileri çabuk yiyor,bi ateşleme sistemine baktırmanızda fayda var

• Aracin otomatik vitesmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: serseri006

lpg li arabalar galiba bujileri çabuk yiyor,bi ateşleme sistemine baktırmanızda fayda var

Alıntıları Göster
    Normal değil.
    Bujiler, varsa buji kabloları, ateşleme bobini kontrol edilmeli. Onlar sağlamsa ve benzinde yapmıyorsa LPG sistemine bakılacak. Kalibrasyon hatası olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: butterfly_effect_53

Normal değil.
    Bujiler, varsa buji kabloları, ateşleme bobini kontrol edilmeli. Onlar sağlamsa ve benzinde yapmıyorsa LPG sistemine bakılacak. Kalibrasyon hatası olabilir.

Lpg takılalı 7 ay oldu.geçen gaz ayarı yaptırdım ve filtrelerini değiştirtmiştik.Bujiler ve kablolarından yapcağını bilsem hemen değiştiricem.
  • quote:

quote:

Normal değil.

Lpg takılalı 7 ay oldu.geçen gaz ayarı yaptırdım ve filtrelerini değiştirtmiştik.Bujiler ve kablolarından yapcağını bilsem hemen değiştiricem.

Alıntıları Göster
    yakıtı verip havayı veremiyordur. hava emişe bir bakın.

• quote:

quote:

Normal değil.

Alıntıları Göster
    arac kendini turbolu sanıyor olmalı, komplekse girmiş, kişilik çatışması sanki....

turbo lag durumunu anlatmışsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-38F9BBB0B -- 10 Şubat 2015; 13:19:55 >

• quote:

Gaz kelebeği potansiyometresine baktırın, yeni nesil araçlarda eskisi gibi telli bir gaz pedalı yok bildiğiniz gibi. Ayrıca manifold hava alıyorsa gene bu sorunu yapar.

Saygılar....
  • enjektör de bi sıkıntı olabilir,bujilerinede baktırmalısın ayrıca dip gaz yapınca da motor çok yüksek sesle bağrıp hız ibresi ilerlemiyorsa manifold tada problem olabilir,büyük ihtimal enjektörlerin birinden sıkıntı vardır.
  • Kardeş sen bu probleme çözüm bulabildin mi? Nereye baksam problem var ama kimse çözüm paylaşmamış.
    2013 Focus 1.6 Ti-Vct aracımda wentgas LPG sistemim var. Benzinde sıkıntı yok gazda aynı sorun var. lafın gelişi 1 saniye yazmışsın ama anlık oluyor o dediğin tekleme.
  • Ateşleme bobini
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.