Şimdi Ara

Gaza basınca gelen hırıltı sesi benzeri ses (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
102.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Şanzıman rulmanlarından biri veya iki üçü parçalanmışsa bu sesi yapabilir. İhtimallerden biridir. Kendi aracımdan biliyorum, gaza basınca hırıltı yapıyordu hatta takır tukur gibi ses geliyordu. İlk motor sanmıştım neyse ki değilmiş. Tabi bunun vites geçişleriyle de alakası var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gergi rulmanı veya şarj dinamosunun rulmanından yapabilir şarj dinamosundaysa pek sorun olmaz ama gergi rulmanı dağıtırsa araban üstten ekstantrikliyse yani sentesi otomatik ayarlamıyorsa sana açacağı masraf yaklaşık 2-3bin lira olabilir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bliQ

Gergi rulmanı veya şarj dinamosunun rulmanından yapabilir şarj dinamosundaysa pek sorun olmaz ama gergi rulmanı dağıtırsa araban üstten ekstantrikliyse yani sentesi otomatik ayarlamıyorsa sana açacağı masraf yaklaşık 2-3bin lira olabilir
    hocam gergi rulmanından olsa gaz vermiyorken de gelmesi gerekmez mi? gaza basınca ve motora yüklenildiğinde gelen bir ses bendeki de. ustayla test sürüşüne cıktık hatta o da tam birşey demedi. haftaiçi servise bırakacagım sorunun tespiti için. garantiden halledilir diye umuyorum ama insallah tespit edilirse :D
  • smyrna kullanıcısına yanıt
    evet bendede çıtırtı gibi sanki zangırdıyo birşeyler önde. sizde sorun neymiş?
  • SecurityMJ kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim gibi sorun şanzıman rulmanıydı. İki tanesi değişti orijinal rulmanla ve ses kalmadı düzeldi. 1100₺’ya mal olmuştu kendi tamircimde yaptırdım. Serviste 4-5 isterler herhalde.

Aynısı olacak diye bir kural yok tabi. Öncelikle baktıracağınız kişi tur atsın araçla sorunu tespit etsin. Ciddi sıkıntı yoktur inşallah.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba iyi yıllarınız olsun. her şey gönlünce olsun yeni yılda... ve yeni yıla dakikalar kala şu şu zamanda yaşadığınız sorunun bir benzeri kafamı bulandırıyor. yorumlarını alabilir miyim? benzer miydi sizlerin de?

Günceyoutube
    Devir düşükken gelen zırıltı sesi
    https://www.youtube.com/shorts/1ZBL1GgOrgI

Günceyoutube
    Düşük devir zırıltı sesi sebebi nedir?
    https://www.youtube.com/shorts/eTo2EaWcx6U

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.