Şimdi Ara

Gaza basınca gelen hırıltı sesi benzeri ses

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
101.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım Colt 1,3 invite amt . Arkadaşlar araçtan 2-3 aydır gaza basınca bilya sesi gibi bir ses geliyor ön taraftan geliyor bu ses . V kayışındandır diyip kayış değiştirdim olmadı . Gittim ön teker porya-rulman değiştirdim gene olmadı , amortisör bilyası değişti sonuç aynı . Gaza basarken önce hırıltı yapıyor sonrada bilya sesi gibi sesler çıkıyor tıkır tıkır diye . Kafaya taktım bu sesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz89 -- 29 Mayıs 2012; 0:17:43 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Arabanızdan Gaza Basınca Gelen Hırıltı Sesinin Nedenleri

Gaza bastığınızda arabanızdan gelen hırıltı sesi, çeşitli sorunların bir göstergesi olabilir. Bu sorunlar arasında şunlar yer alır:

• Şarj Dinamosu Sesi: Alternatör olarak da bilinen şarj dinamosu, aracınızın elektrik sistemine güç sağlar. Gaza bastığınızda motor devri arttığında, şarj dinamosu da daha hızlı döner ve hırıltılı bir ses çıkarabilir.
    • Sürtünme Sesi: Gaza bastığınızda motorun içindeki parçalar arasındaki sürtünme artabilir. Bu da kayışlardan veya rulmanlardan gelen hırıltılı bir sese neden olabilir.
    • Şanzımandan Gelen Ses: Gaza bastığınızda, şanzımandaki dişliler birbirine geçerek hırıltılı bir ses çıkarabilir. Bu ses, şanzımandaki yağ seviyesinin düşük olması veya dişlilerin aşınması gibi sorunlardan kaynaklanabilir.
    • Metal Sürtme Sesi: Motor içindeki metal parçalar birbirine sürtündüğünde, bu da hırıltılı bir sese neden olabilir. Bu, yağlama eksikliği veya aşınmış parçalar gibi sorunların bir göstergesi olabilir.
    • Zırıltı Sesi: Gaza bastığınızda, aracınızdan zırıltılı bir ses duymanız, egzoz sisteminde bir sızıntı olduğuna işaret edebilir.

Gaza basınca gelen hırıltı sesinin nedenini belirlemek için aracınızı bir tamirciye götürmeniz önerilir. Sesin kaynağını belirleyerek ve uygun onarımları yaparak, aracınızın düzgün çalışmasını ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Şarj dinamosu olabilir mi acaba ?
  • Servise götürüp bilgisayara bağlattımda arıza yok dedi usta . Hatta beraber test sürüşüne çıktık ne hikmetse o sıra ses gelmedi desem yeridir . Dönüşte eve gelirken ben sesi duydum gene ama , arada sırada gelio genelde 60 km hızda daha çok yapıo gibime geldi . Şarj dinamosunu hiç düşünmedim hocam pahalı bir parçamıdır o colt için
  • quote:

Orijinalden alıntı: uguroz89

Servise götürüp bilgisayara bağlattımda arıza yok dedi usta . Hatta beraber test sürüşüne çıktık ne hikmetse o sıra ses gelmedi desem yeridir . Dönüşte eve gelirken ben sesi duydum gene ama , arada sırada gelio genelde 60 km hızda daha çok yapıo gibime geldi . Şarj dinamosunu hiç düşünmedim hocam pahalı bir parçamıdır o colt için

Genelde öyle olur test sürüşüne çıkarsın ses kesilir, araba iyi huylu olur, düzelir birden Valla pek bilgim yok bu konularda ama muhtemelen dönen bir parçadır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devir daim pompası olabilir,büyük ihtimalle o
  • mekanik bir ses için bilgisayara bağlayıp elektronik arıza aramak da ayrı bir ilginç...

siz de diyorsunuz "bilya-rulman" sesi diye. o zaman nrden geldiğine bakılacak. triger bilyası da olabilir, alternatör bilyası da...

ama ne olursa olsun, o bilya dağılmadan bir an önce bulunup değişmesi gerekiyor...
  • aman hocam çok fazla kullanmayın arabayı o şekilde, ne olur ne olmaz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bugünde Askaleye gittim ustayla gene test sürüşüne çıktık zaten şu test sürüşlerine 100 liraya yakın yakıt paramda gitmiştir . Neyse sesi duydu usta dedi bu ses motor avansından gelio yapcak bişey yok . Ben bu sesi hala sağ ön tekerlek içinden geliyormuş gibi duyuyorum ama . Aracı aldığımda olmayan ses motor avansından nasıl geliyor olabilir ki daha sonradan
  • Yüksek ihtimal o değildir, ama ne olur ne olmaz bi Orta Susturucu egsozunuza baktırın.

Benim aracımda da gaza basınca belirlı devirlerde tam olarak "zırıltı" geliyordu. Yaklaşık 1600 ve 2200 rpm civarı demir sesi geliyordu.

Orta susturucu yu değiştirdim ses falan kalmadı. Aracın çekişide arttı

• üstadım aşkale'de sanayi mi var ki onların dediğine güvenip iş yapıyorsun? erzurum sanayisi bile iyi değildir kaldı ki bir de küçücük aşkale sanayiine gittim diyorsun...

nerdesin de aşkale'ye geçiyorsun bilmiyorum ama yakınlık durumuna göre ya erzurum ya da bayburt'u tercih edin bu işlerde... 3-5 dükkanlık ilçe sanayiinden çok bir şey beklemeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 30 Mayıs 2012; 22:38:30 >
  • Ben kgs lerden geçerken dikkat ediyorum özellikle biraz düşük devirlerde bendede hırıltı geliyor, orta susturucu ihtimali yüksekmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: aya

üstadım aşkale'de sanayi mi var ki onların dediğine güvenip iş yapıyorsun? erzurum sanayisi bile iyi değildir kaldı ki bir de küçücük aşkale sanayiine gittim diyorsun...

nerdesin de aşkale'ye geçiyorsun bilmiyorum ama yakınlık durumuna göre ya erzurum ya da bayburt'u tercih edin bu işlerde... 3-5 dükkanlık ilçe sanayiinden çok bir şey beklemeyin...
    hocam bu askale istanbul haramiderede olan mitsubishi yetkili servisidir . Valla herkes bişey diyor arabadan çok soğudum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uguroz89 -- 30 Mayıs 2012; 22:43:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uguroz89

quote:

Orijinalden alıntı: aya

üstadım aşkale'de sanayi mi var ki onların dediğine güvenip iş yapıyorsun? erzurum sanayisi bile iyi değildir kaldı ki bir de küçücük aşkale sanayiine gittim diyorsun...

hocam bu askale istanbul haramiderede olan mitsubishi yetkili servisidir .

eyvah eyvah, o zaman durum daha da vahim desenize...

• hocam gaza bastıkça yapıyorsa deviradaimden olabilir o ses.
    yani şöyle söyleyim gaz verdikçe devirdaim pompası ses çıkartabilir ama gazdan ayagınızı çektiginizde yapmaz.
    büyük ihtimal odur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jjuuddaass -- 31 Mayıs 2012; 0:52:27 >
  • Usta benzer bir durumu bende yasadım.Aracım polo 1.3 idi.Bilya sesi gibi şıkırtı geliyordu ve zamanla arttı bu ses...özellikle uzun mesafe gittigimde oluyordu oyle kısa mesafede ses gelmıyordu...Daha sonra sanayıde baktırdım ve ustam sesin şanzumandan geldigini söylemişti !!!!
  • on kaputta bir yere su kacmis olabilir bizim exeo'da kaputa su tutunca oyle olmustu once bir hirilti sunra o ses
  • quote:

Orijinalden alıntı: Erukay

Yüksek ihtimal o değildir, ama ne olur ne olmaz bi Orta Susturucu egsozunuza baktırın.

Benim aracımda da gaza basınca belirlı devirlerde tam olarak "zırıltı" geliyordu. Yaklaşık 1600 ve 2200 rpm civarı demir sesi geliyordu.

Orta susturucu yu değiştirdim ses falan kalmadı. Aracın çekişide arttı

Siz hala forumdamisiniz

• konuyu hortlatacam ama bende de bu sese benzer ses geliyor nasıl çözdünüz acaba bu sesi

• quote:

Orijinalden alıntı: #002#

konuyu hortlatacam ama bende de bu sese benzer ses geliyor nasıl çözdünüz acaba bu sesi
    aynı ses bendede var çözebildiniz mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: SecurityMJ

aynı ses bendede var çözebildiniz mi?

Alıntıları Göster
    sizin durumu bilmiyorum ama benimki debriyaj seti değişiminden sonra geldi. bir arkadaş volant dişlisinden geldiğini söyledi. şu an varla yok arası gibi birşey.

ustalar bilya çıkmış dedi ama ondan olduğunu pek sanmıyorum. volant dişlisinden olduğunu düşünüyorum bende. debriyaj seti değişiminden sonra volant dişlisinin taşlanması gerekiyormuş

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.