Şimdi Ara

Gazi CENG yeni mezunuyum, sorularınız varsa cevaplarım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
301
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar yıllardır forumu takip ediyorum. Bu sene mezun oldum, forumdakilere de bir faydam olsun istiyorum. Bilgisayar Mühendisliği düşünen arkadaşlara ve Gazi Ceng düşünen arkadaşlara yardımcı olabilirim  

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• unutulannoktalivirgul U kullanıcısına yanıt
    Yurt imkanları, mezunların çalıştığı yerler ve genel olarak eğitiminden bahseder misin ve bir de staj imkanları

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Blinka B kullanıcısına yanıt

Merhaba yurtlar hakkında pek fikrim yok ben Ankarada ailemle yaşıyorum ama okulun yeri cok merkezi oldugu icin ulasim acisindan sıkıntı yasayacagini sanmiyorum. Okulun dibine hem metro hem de ankaray yapıldı dolayisiyla cok sorun yasamazsin. Sadece hazirlik kismi golbasinda orasi Ankaraya biraz uzak ama cevresinde yurtlar var.

Egitim acisindan hala %100 İngilizce bir bolum olamadi bilgisayar. Yatay geçiş vs dusunursen sorun oluyor. Onun dışında İngilizcen iyiyse ise alirken kimse %100 ing mi okumussun diye bakmiyor acikcasi. Okulda cok akademisyen alimi oluyor bence, bazi iyi hocalarimiz gitti ama yeni gelen hocalarimizin da bazilari cok donanimli. Her okulda oldugu gibi iyi hoca da var cok iyi olmayan hoca da var. Zaten eninde sonunda kendini Youtubeda Hintli birisinden ders dinlerken buluyor oluyorsun hocadan bagimsiz 🙃 Ama ben mufredat olarak Gazinin mufredatini ODTUye benzetmistim ve Ankara unisine gore daha mantikli buldugumu soyleyebilirim. Ogretilen diller C,C#,Java ve Python(bunu pek ogreten yok da data science derslerine gecince adapte oluyorsun kolay zaten). Web icin de kodlama dersleri aliyorsun ve ilk sene Linux icin de birkac sey ogretiliyor. Tek eksigi C++ ogretilmemesi diye dusunuyorum cunku en cok is imkani savunma sanayiide ve orda en cok C++ kullaniliyor ama gazi ogrencilerine gosterilmiyor nedense.

Staj imkanlarına gelecek olursak, iyi bir ögrencisiysen ve ortalamani 3.5 ustu tutarsan savunma sanayii sirketlerinde staj imkani yakalayabilirsin. Kendim de dahil olmak uzere bircok arkadasim öncelikli olarak Tusaş, Havelsan ve Tübitak gibi sirketlerde staj ve aday mühendislik yaptık. Onun dışında okulun Gölbaşında teknokenti var diye biliyorum orada staj yapan arkadaşlarım da oldu. Onemli olan yuksek ortalama ve en az C1 seviye İngilizce diyebilirim, savunma sanayiide staj yapmak icin teknik mulakat bile olmadi mesela sadece bu iki kritere gore aliyorlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.