Şimdi Ara

Koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorusu olana yardımcı olabilirim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
12
Favori
23.046
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tatil nedeniyle biraz geç açtım konuyu çok ilgilenemem diye, zaten bolca açılmış konular, popüler bölüm, ama yine de özel sorular varsa yardımcı olabilirim.

Sıralamalar konusunda bilgi sahibi değilim ve şu okul mu daha iyidir bu mu tarzı soruları da cevaplayamam, ama onun dışında elimden geldiğince cevaplarım. Onun haricinde farklı bölümden koça giren arkadaşların da sorularını cevaplayabilirim.

Mümkün olduğunca özel mesaj yerine burayı tercih ederseniz sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: deliemre35

Ne sorum olacak la atomumu parcaladin? Senin gibi her sene binlerce ogrenci mezun oluyor ne yapayim yani?

Fark ettiysen kac ay oncesinin konusu hortlamis, secim zamani acmistim bu konuyu diger pek cok insan gibi. Secim zamani en cok sorulan soru adi ustunde hangi okulun secilecegi. Sorun yoksa ne isin var burada, cek git.
    Bir arkadaşımız isteğimi görmeyip özel mesaj atmış, kendisinin de izniyle buraya konuşmanın başını yapıştırıyorum:

quote:

Merhaba bilgisayar mühendisliği ile ilgili birkaç sorum olacak:

İlk olarak okunan üniversitenin önemi nedir benim ilk senem 40b civarı sıralama geldi , 1 sene daha çalışmak kayıp mıdır 40b cıvarında da ege gtü gibi üniler var odtü itü arasındaki fark nedir işe alımlarda ne kadar etkili?

Ben bu bölümü analitik zeka ve problem çözme yeteneğim için seçiyorum ama bildiğim herhangi bir programlama dili yok bunun dezavantajı olur mu?

Kendi şirketimi kurma veya yönetici olmak için neler yapılmalı?15-20 yıl sonra patronların altında ezilmek istemiyorum.

Benim ilgimi yapay zeka machine learning tarzı konular çekiyor bu alanların türkiyede çalışma fırsatı var mı? Yurtdışı zorunlu mu bu alanlar için?

Son olarak maaşlar hakkında genel bir bilgi verebilir misiniz?

Çok teşekkürler şimdiden.

quote:

Üniversite çok duyulmadık olmadıkça o kadar da önemi yok, en fazla yeni mezunken bir gıdım daha zorlanırsın, özellikle birkaç sene deneyimin varken hiçbir şey fark etmez. Üniversiteyi en çok önemseyenler liseliler. İngilizce önemli ama, olmalı kesinlikle.

Bir programlama dili bilmene gerek yok, ben de bilmiyordum, çoğu arkadaşım da bilmiyordu. Sıfırdan gayet rahat öğrenirsin.

Kendi şirketin için bir şey diyemeyeceğim, ben de öyle bir seviyede değilim, ama olayı patronların altında ezilmek yerine bir yandan kendini eğitirken bir yandan para kazandığın ortam olarak görebilirsin bence. Tüm patronlar altını ezme meraklısı değil.

Açıkçası ilgi alanım olmadığı için Türkiye'de ne çalışma alanları var bilmiyorum, ama akademisyen olmaya karar verirsen, yüksek lisansını da üstüne yaparsan rahat olur diye düşünüyorum.

Maaşlar İstanbul'da genelde özel şirketler için 2500+, bankalar için 3500+ gibi başlıyor. Bunların yeni mezun maaşı olduğunu da unutmamak lazım, yani orada onların işini güzel bir şekilde yapamıyorsun, seni potansiyelin için alıyorlar daha çok, yavaş yavaş öğreniyorsun. Bu konularda internette sağlam bilgi kirliliği var, çünkü çoğu insan kontratlarında belirtildiğinden ve aynı zamanda toplumda etik de kabul edilmediğinden maaşlarını paylaşmıyorlar.
    Çok boş kalırsan, girmeyi istediğin okulun programlamaya giriş dersinde kullandıkları dilin ne olduğunu öğrenip onla ilgili basit tutorialları takip edebilirsin. Önerim Java ya da Python olmasıdır, başlangıç dili olarak C’yi doğru bulmuyorum. Basicleri öğrendikten sonra kendi kendine bir sayı alıp, diyelim 15, sonra da bu sayı kadar asal sayı bulacak, ya da bir sayı aralığı alıp bu sayı aralığında kaç tane asal sayı olduğunu hesaplayacak ve bu sayıları bastıracak bir program yazmayı deneyebilirsin, ama sadece basicleri kullanarak, yani for loop, while loop ve standart variable tanımlamalar (declaration diye geçer) Alternatif olarak fibonacci sayı dizisinden verdiğin sayı kadar elemanı veren bir şey de yazabilirsin. Kendi özkardeşime önerilerim bunlardı.

Bir dönem yeni girişlilere yardımcı oldum haftanın iki günü ikişer saat, zorlananlar en çok bu basit algoritma mantığını oturtmakta zorlanıyordu, bu yukarıda dediklerim çok basit gözükse de kendin uğraşıp başarırsan ilk senende çok rahatlatır seni. Bir oturdumu gerisi geliyor çünkü. Fakat dediğim gibi bu daha çok bir üniversite kazandıktan sonra okul başlayana kadar bir şeyler öğrenmek isteyenlere önerim.
    Yapay Zekanın Yanıtı

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Mezunları İçin Kariyer Fırsatları

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden mezun olanlar, Türkiye'nin en seçkin şirketlerinde ve kuruluşlarında yüksek talep görmektedir. Mezunlarımız, sektörün önde gelen isimleri arasında yer almakta ve alanlarında uzman kişiler olarak başarıya ulaşmaktadırlar.

Bilgisayar Mühendisliği Mezunlarının Maaşları

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunlarının maaşları, Türkiye'deki diğer üniversitelerden mezun olanlara göre genellikle daha yüksektir. Sektördeki deneyimlerine, becerilerine ve çalıştıkları şirketlere bağlı olarak, maaşları ortalama 10.000 TL ile 25.000 TL arasında değişmektedir.

Koç Mezunlarının Çalıştığı Şirketler

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunları, aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli sektörlerde çalışmaktadır:

• Yazılım Geliştirme
    • Veri Bilimi
    • Siber Güvenlik
    • Yapay Zeka
    • Finans Teknolojileri

Kariyer Gelişimi Fırsatları

Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunları, kariyerlerinde hızlı bir şekilde ilerleme fırsatına sahiptir. Mezunlarımız, kıdemli yazılım mühendisliği, yöneticilik ve girişimcilik gibi üst düzey pozisyonlara yükselmektedir.

Özetle, Koç Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği mezunları, yüksek maaş potansiyeli, prestijli şirketlerde çalışma fırsatları ve başarılı bir kariyer için mükemmel bir başlangıç noktasına sahiptir.

Anahtar Kelimeler:

• Koç Bilgisayar Mühendisliği Maaş
    • Koç Bilgisayar Mühendisliği Mezunları
    • Koç Mezunları Maaşları
    • Koç Bilgisayar Mezunları
    • Koç Bilgisayar Mühendisliği Mezunları
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up
  • Ücret ödüyor muydunuz yoksa %100 burslu mu gittiniz?
  • İş buldunuz mu
  • Asgari ücrete çalıştığınız doğru mu?
  • Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-12E5A8814

Asgari ücrete çalıştığınız doğru mu?
    Kesinlikle yanlış, zaten İstanbul'da hayatta kalamazsın o paraya. Ben yakında bir özel şirkette çalışmaya başlıyorum, yakınında ev tutacağım ve fiyatları 1500 liradan başlıyor kiraların (eşyalı). Hiç yiyip içmesem bile sadece kira, elektrik ve su ödenmez zaten asgariyle. 2500-5500 arası olarak düşünülebilir başlangıç maaşları, 3500-4000 üstü daha çok bankalar, büyük kurumsal firmalar verir. Onları o kadar tercih etmediğim için çok ayrıntılı bilgim yok.
  • Bir arkadaşımız isteğimi görmeyip özel mesaj atmış, kendisinin de izniyle buraya konuşmanın başını yapıştırıyorum:

quote:

Merhaba bilgisayar mühendisliği ile ilgili birkaç sorum olacak:

İlk olarak okunan üniversitenin önemi nedir benim ilk senem 40b civarı sıralama geldi , 1 sene daha çalışmak kayıp mıdır 40b cıvarında da ege gtü gibi üniler var odtü itü arasındaki fark nedir işe alımlarda ne kadar etkili?

Ben bu bölümü analitik zeka ve problem çözme yeteneğim için seçiyorum ama bildiğim herhangi bir programlama dili yok bunun dezavantajı olur mu?

Kendi şirketimi kurma veya yönetici olmak için neler yapılmalı?15-20 yıl sonra patronların altında ezilmek istemiyorum.

Benim ilgimi yapay zeka machine learning tarzı konular çekiyor bu alanların türkiyede çalışma fırsatı var mı? Yurtdışı zorunlu mu bu alanlar için?

Son olarak maaşlar hakkında genel bir bilgi verebilir misiniz?

Çok teşekkürler şimdiden.

quote:

Üniversite çok duyulmadık olmadıkça o kadar da önemi yok, en fazla yeni mezunken bir gıdım daha zorlanırsın, özellikle birkaç sene deneyimin varken hiçbir şey fark etmez. Üniversiteyi en çok önemseyenler liseliler. İngilizce önemli ama, olmalı kesinlikle.

Bir programlama dili bilmene gerek yok, ben de bilmiyordum, çoğu arkadaşım da bilmiyordu. Sıfırdan gayet rahat öğrenirsin.

Kendi şirketin için bir şey diyemeyeceğim, ben de öyle bir seviyede değilim, ama olayı patronların altında ezilmek yerine bir yandan kendini eğitirken bir yandan para kazandığın ortam olarak görebilirsin bence. Tüm patronlar altını ezme meraklısı değil.

Açıkçası ilgi alanım olmadığı için Türkiye'de ne çalışma alanları var bilmiyorum, ama akademisyen olmaya karar verirsen, yüksek lisansını da üstüne yaparsan rahat olur diye düşünüyorum.

Maaşlar İstanbul'da genelde özel şirketler için 2500+, bankalar için 3500+ gibi başlıyor. Bunların yeni mezun maaşı olduğunu da unutmamak lazım, yani orada onların işini güzel bir şekilde yapamıyorsun, seni potansiyelin için alıyorlar daha çok, yavaş yavaş öğreniyorsun. Bu konularda internette sağlam bilgi kirliliği var, çünkü çoğu insan kontratlarında belirtildiğinden ve aynı zamanda toplumda etik de kabul edilmediğinden maaşlarını paylaşmıyorlar.

• Bölümde zorlanmamak ve daha fazla fikir sahibi olmak adına mezun senemde yaz tatillerinde boşluklarda üzerine çalışmamı tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?

Önden şu alanlarda egzersiz yap udemy den şu şu dersleri satın al yükünü hafifletir vb tavsiyeleri de bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C9C04F1B8 -- 4 Ağustos 2018; 11:31:9 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaktozSuzSüt

Yönetim Bilişim Sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz ?
    Eminim güzel bir bölümdür, ama bazı şirketlere başvururken geri dönmeyebilirler gibi geliyor bana. Mesela Huawei'nin iş ilanı açıktı önümde, bir ona baktım, en başta şu yazıyor:

Engineering degree (preferably in Computer/Software, Electric/Electronics and/or Telecommunications Engineering)

Senin diplomayı bunlardan biri sayarlar mı bilmiyorum, başta iş deneyimin yokken zorlanabilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-C9C04F1B8

Bölümde zorlanmamak ve daha fazla fikir sahibi olmak adına mezun senemde yaz tatillerinde boşluklarda üzerine çalışmamı tavsiye edebileceğiniz kitaplar var mı?

Önden şu alanlarda egzersiz yap udemy den şu şu dersleri satın al yükünü hafifletir vb tavsiyeleri de bekliyorum.
    Mezun senenden kastın üniversite sınavına çalışmaksa kesinlikle ama kesinlikle sadece o sınava yoğunlaşmanı öneririm, üniversiteyi şimdilik boşverebilirsin. Üni zaten alıştıra alıştıra başlar biraz, hafife almayıp başlardan düzenli çalışan herkes de iyi notlar alır. Önceden hiç çalışmadan çok başarılı olabilirsin yani, büyük çoğunluk sıfır geliyor zaten, sen o yüzden şimdilik iyi bir yer kazanmaya odaklanmalısın.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim cevabınız için,

şöyle ki: Konuların büyük bir kısmı bittiği ve ciddi bir zaman aralığı olduğu için en azından önümdeki 3 ayı derslerle beraber kendimi bana yararı olacak herhangi bir alanda geliştirmeye ayırmak istiyordum.

Dediğiniz gibiyse başka bir arayışa gireceğim teşekkürler tekrardan
  • Hocam merhabalar 70k yım büyük ihtimalle sakarya tutucak ama eğitim dili Türkçe benim planımda ingilizceyi tabi c ye kadar getirmek var eğitim dili nasıl bir dezavantaj yaratır bana ?
  • Çok boş kalırsan, girmeyi istediğin okulun programlamaya giriş dersinde kullandıkları dilin ne olduğunu öğrenip onla ilgili basit tutorialları takip edebilirsin. Önerim Java ya da Python olmasıdır, başlangıç dili olarak C’yi doğru bulmuyorum. Basicleri öğrendikten sonra kendi kendine bir sayı alıp, diyelim 15, sonra da bu sayı kadar asal sayı bulacak, ya da bir sayı aralığı alıp bu sayı aralığında kaç tane asal sayı olduğunu hesaplayacak ve bu sayıları bastıracak bir program yazmayı deneyebilirsin, ama sadece basicleri kullanarak, yani for loop, while loop ve standart variable tanımlamalar (declaration diye geçer) Alternatif olarak fibonacci sayı dizisinden verdiğin sayı kadar elemanı veren bir şey de yazabilirsin. Kendi özkardeşime önerilerim bunlardı.

Bir dönem yeni girişlilere yardımcı oldum haftanın iki günü ikişer saat, zorlananlar en çok bu basit algoritma mantığını oturtmakta zorlanıyordu, bu yukarıda dediklerim çok basit gözükse de kendin uğraşıp başarırsan ilk senende çok rahatlatır seni. Bir oturdumu gerisi geliyor çünkü. Fakat dediğim gibi bu daha çok bir üniversite kazandıktan sonra okul başlayana kadar bir şeyler öğrenmek isteyenlere önerim.

• Puppey kullanıcısına yanıt
    Tüm terimleri ingilizce öğrenip kendine ingilizce araştırma yapma alışkanlığı kazandırmak en önemlisi. Ama sen bu alışkanlığı kendin kazanırsan ve ingilizceni de iyi bir seviyeye getirirsen bu büyük bir sorun olmaz. Mülakatlarda gerekirse ingilizce konuşabilmen, sana bilgisayar terimleri sorduklarında bunları yine ingilizce terimler kullanarak açıklayabilmen gerekli. Öğrendiğin konuların yabancı okul sitelerinde slaytlarını takip ederek kendini güncel tutabilirsin.
    Hocam şu an ingilizcem çok iyi değil yurt dışına bir kere çıktım orda 2 hafta yaşayabildim anlaştım yani ama öyle ilerisi yok üniversitenin hazırlığı çok iyi değilmiş yani yine bana kalıcak bu bağlamda sence hazırlık okuyup mu ingilizceyi halledeyim yoksa direk okula başlayıp okurken mi halledeyim ?
  • Puppey kullanıcısına yanıt
    İngilizcen iyi değilse hazırlık okumanı tavsiye ederim, iyi olsun olmasın.
    Anladım hocam mezuna kalmıştım hazırlık kayıp olabilir mi diye düşünüyordum öyleyse hazırlıkta ingilizceyi halletmek en iyisi
  • Eger okudugunuz zamana geri donseydiniz neleri daha farkli yapardim veya yapmazdim derdiniz?Mezun olana kadar su ugrasi ogrenseydim yapsaydim gibi.
  • 26 Yaşında mezun olmak geç mi?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.