Şimdi Ara

Koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorusu olana yardımcı olabilirim (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
12
Favori
23.357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Biraz daha uğraşıp çok küçük de olsa appstore/playstoreda olacak bir oyun yapabilirdim. Şuanki yere başvurmadan önce şansımı oyun şirketleriyle denemek istedim ama fark ettim ki Türkiye’de bu çok sınırlı bir sektör ve aldıkları az sayıda elemanın da referans gösterebilecek oyunları olmasını istiyorlar yeni mezun da olsa. Ama genel olarak memnunum onun dışında, çok yok değiştireceğim şey. Buradaki arkadaşlara da ileride çalışmak istedikleri sektörler belliyse o alandaki ilanlara bakıp kendilerini minimum gereklilik düzeyine getirmeleri olur bu sebeple.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ivo I kullanıcısına yanıt
    Biraz geriden gelmiş oluyorsun sadece, onun dışında bir sorun teşkil etmez, ben de 24 yaşımda oldum.

• Ne tarz bir firmaya girdin ve hangi sektör?

bir de master yapacak mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dakath -- 4 Ağustos 2018; 12:38:46 >
  • Dakath kullanıcısına yanıt
    Uluslararası telekom şirketlerine hizmet veren bir şirkete girdim. Master düşünmüyorum, ne akademisyenliğe ne de daha fazla okumaya meraklıyım, pratik bilgilerimi geliştirmek ve artık bir işe yaramak daha sıcak geliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Uluslararası telekom şirketlerine hizmet veren bir şirkete girdim. Master düşünmüyorum, ne akademisyenliğe ne de daha fazla okumaya meraklıyım, pratik bilgilerimi geliştirmek ve artık bir işe yaramak daha sıcak geliyor.
    İstanbul'da üniversite faşistliği yapan, sadece çok kalifiye mezunların çalıştığı firmalar var mı? McKinsey gibi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dakath

İstanbul'da üniversite faşistliği yapan, sadece çok kalifiye mezunların çalıştığı firmalar var mı? McKinsey gibi.

Alıntıları Göster
    İlla vardır, ama bana pek denk gelmedi. Ytü seviyesindeki üniversiteler mesela gayet derece yapan üniversite mezunları kadar başarılı olabilirler, 50-100bin arasındakiler de en fazla biraz daha düşük maaşla başlayıp deneyim kazanıp sonra iş değiştirerek iyi bir maaşa sahip olabilir.
  • 1) koc universitesi bilgisayar bolumu diger bolumler gibi burslu kontenjanlarini asiri denilebilecek bir miktarda dusurmus, bu sebeple siralamasi da 60bine gerilemis. Bu durum ilerleyen yillarda kocun prestijine zarar verebilir mi?

2)bolumden mezun olanlar yurtdisinda ozellikle amerikada iyi okullara master veya doktoraya gidiyor mu? stanford, uc berkeley gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gekko01 -- 4 Ağustos 2018; 13:18:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Puppey kullanıcısına yanıt
    Şöyle yapabilirsin , Sakarya'da okuma hazırlık çok iyi değil galiba , okulu bitirdikden sonra sinava gir gene bi 70k yaparsın , ODTÜ'de düşük bölümler var fizik gibi git orda hazırlık oku . Böyle yapan tanıdığım var.

• Bir uygulama fikrim var android için fakat yazılım vs. bilmediğim için hayata geçiremiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?
  • Koç nasıl ?bu sene tercih yapsan yine koç u tercih eder miydi n?

• gekko01 G kullanıcısına yanıt
    İlki biraz beni de endişelendirdi. Okulda bayaa bir inşaat vardı son sene, buna para çıksın diye yaptıklarını düşündüm, eski haline dönmesini umut ediyorum.

İkincisine gelirsek, kendi arkadaşlarımdan master yapanların TAMAMI münih tekniğe gitti, zaten Avrupa pek çok nedenden ötürü daha çok tercih ediliyor. Alt dönemden eth zürich gibi yerler isteyenler de var. MIT seviyesindeki okullar Türkiye’den kolay kolay almayabiliyor. Mesela bogaziçi ee yi birincilikle bitiren arkadaş bile MIT doktoraya kabul edilmedi, şimdi koçta master yapıyor, sonrasında bir daha şansını deneyecek. Ama master yapanların büyük çoğunluğu yurt dışında iyi yerlerde yapıyor diyebilirim. Ben şahsen yapacak olsam avrupada yapardım.

• Android studio indirip internetten tutoriallarına bakıp birkaç tane örnek proje yapmanı öneririm kendi projeni düşünmeden önce. Hatta bu dediğimi yapmadan önce eclipse indirip java tutorialı bitirsen daha da rahat olur. Çat diye kendi projeni hayata geçirmeye çalışırken muhtemelen beceremezsin ve cesaretini kırar bu. Düzenli bir şekilde java öğrenme -> android studioda proje yapmayı öğrenme şeklinde ilerleyip sonra bu bilgiler eşliğinde kendi projeni planlamalısın.

• nousbmc N kullanıcısına yanıt
    Öğretmen olmaya niyetin yoksa bir yazılım bölümüne girmeni öneririm. Akademik ortamda programlama öğrenince herhangi bir şeyi öğrenmek daha kolay oluyor, zaten üniler sana daha çok öğrenmeyi öğretiyor ve bakış açısı katıyor.

Site işlerinde backend daha çok ilgimi çekiyor, onu da şimdiye kadar php ve java ile hallettim. Meslek olarak düşünüyorsan front end developer ilanlarına bakıp ne diller istediklerine bakmanı öneririm. Popülerliği az dillerde çalışman sıkıntı yaratabilir. Daga programlama da öğreneyim diyorsan backend ve full stack developer ilanlarına da bakabilirsin.

• Metin Sezgin'i nasıl bilirsin
  • jo_be kullanıcısına yanıt
    Nereden çıktı?

İlginç bir adam, iki eliyle aura yönetir gibi hareketler yaparak bir arıyı sınıftan çıkarması ve normal klavye değil de parmaklarını top gibi etrafına geçirdiği küresel garip bir klavye kullanmasıyla aklımda daha çok.

Fazla disiplinli bir adam, bir sabah 8.30 dersinde her dersin başında, yani tam 8.30 da quiz yapardı. O dersi bırakıp sonra aynısını Deniz Yüret’ten almıştım. Taa okulumun ilk haftasında daha ders alım sistemini öğrenirken bir derste açıkta kaldığım için de beni azarlamıştı herkes 1 hafta öncesinden planlıyor diye, 5 sene geçti hala içimde kaldı.

• halilim123 kullanıcısına yanıt
    Bence yurtta kalacaklar için çok iyi. Okulun kapıları 24 saat açık, kantin, bilgisayar labları, sınıflar geceleri hep arkadaşlarıyla takılan insanlarla dolu. Yurtta kalma şartıyla bir daha tercih yapsam yine Koç’u tercih ederdim.

Ayrıca sınav sistemi de bana çok uygun, çoğu dersi projeler, quizler ve ödevlerle dolu, yani normalde çalışkan bir insan olmasan bile sırf onları yaparak konulardan kopmamış oluyorsun ve vize ile finaller tum notu oluşturmuyor, bazı derslerde ödev ve quizler ders notunun %70 ini bile oluşturabiliyor, bu sayede bu sınavı batırırsam yandım gibi durumlar olmuyor, tüm dönem boyunca olan başarın ölçülüyor. Matematik dersleri hariç durum böyle.

• Hocam ben da ceng yazacağım. Yeditepe Üniversitesi düşünüyorum. Mezun olduktan sonra kesinlikle Türkiye'de bir gelecek planım yok. Hedefim yurt dışı. Önceliğim Amerika olmakla beraber, Kanada, birçok avrupa ülkesi , Avustralya gibi ülkelerde çalışmak istiyorum. Böyle bir gelecek için 4 yıl okurken neler yapmalıyız? Ne yaparsak daha kolay yurt dışına çıkarız? Yurt dışında yüksek lisans için burs nasıl kazanılır? Genel olarak yurt dışında çalışma imkanlarıya ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
  • Türkiyedeki diğer iyi üniversitelerdense (Boğaziçi,bilkent vs.) Koç a gitmenizin sebebi neydi ? Ben de EE düşünüyorum da puanım yetiyo hepsine
  • Novogo N kullanıcısına yanıt
    Boğaziçi’ne puanım yetmiyordu ve İstanbul’da okumak istiyordum. Bana kalırsa iyi denilen okulların birbirine pek bir üstünlüğü yok zaten, hoşuna gidene gidilmeli.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.