Şimdi Ara

Koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorusu olana yardımcı olabilirim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
88
Cevap
12
Favori
23.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: k3k

yurtdisinda calismak istersen kulturel uyumluluga belki de teknik bilgiden daha cok onem verdiklerini duymustum.
    mesela incel degilim ama incellere is hayatinda kotu bakildigini biliyorum ve duz asosyal birini incel sanmalari gayet olasi. tabi dedigin gibi her alanda belli derecelerde olur bunlar galiba.

Incel dedigin negatif bir kavram zaten, psikoljik sorunlari olan, ezikliklerini kadina karsi nefret olarak yansitan insanlar. Ayni sekilde irkcilik, cinsiyetcilik yapanlara da tabi ki sicak yaklasmazlar, ama sirf konuskan degil, sessiz diye elenmezsin yani. Iyi bir CV sahibi olup mulakatlarda da bilgini gosterebilirsen sorun olmaz.
  • detaylı araştırma yapmadım ama bilgisayar ekranının gözlere kitaplardan daha fazla zarar verdiğini düşünüyorum.

benim merak ettiğim bilg. mühendisliği okuyanlarda durum nedir? bilg. mühendislerinde göz sağlığının bozulma oranı nedir?

şimdiden teşekkürler cevabınız için :)
  • misafir. M kullanıcısına yanıt
    Yanlis, toplum icinde kulaktan kulaga yayilan pek cok soylentiden biri bu. Aileler de cocuklarina bilgisayara baka baka kor olcan tarzi laflar soylerler, halbuki hic asli astari yok. Goz bozuklugu cok buyuk oranda genetige bagli, dis etkenler en fazla gozunuzu yorar, karanlikta bakinca bas agrisi yapar.

Yaklasik 5 yasinda gitmistim ilk defa goz doktoruna, 0.25 astigmat vardi, 20 sene sonra yine gittim, hala ayni ve her gun bilgisayar kullandim.

Boyle yanlis genellemeler hep cevreden duyduklarimizla oluyor, mesela filmlerde de yazilimcilar hep gozluklu, asiri zayif ve garip giyinen tipler oluyor, halbuki bizim ofiste gozluklu bir kisi bile yok :)

Ha hic risk yok mu? Var ama gozle alakali degil. Devamli bilgisayar basinda oturursan ve dik degil de egri oturuyorsan kemiklerine zarar verebiliyorsun, hatta bizimkiler daha yeni ozel sırt kemeri aldi bunun icin ofiste isteyen herkese. En azindan saat basi da soyle bir ofisten cikip 5 dakika etrafi turlamak faydali. Ama zaten bunlar yazilimciya ozel degil, her masabasi is yapan insana onerilen seyler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 27 Aralık 2018; 18:24:44 >

• Sektörde sabancı üniversitesinin değeri nasıl hocam ilk 5'e girer mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: in3wton

Sektörde sabancı üniversitesinin değeri nasıl hocam ilk 5'e girer mi ?

Ben kendi cevrem kadar biliyorum anca, ama bizim ofiste ben gelene kadar koclu sabancili sayisi esitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60752FFE3

Sektörde sabancı üniversitesinin değeri nasıl hocam ilk 5'e girer mi ?
    hocam böyle birşeyi sormaya bile gerek yok bence

koç-sabancı-bilkent türkiyenin en iyi özel okullarıdır, odtü ve boğaziçi ile birlikte bu üçlü top 5 i oluşturur zaten. (itü çoğu bölümünde bu 5 okulla aynı seviyede değil bence ayrıca ingilizce eğitim vermiyor ve hazırlık eğitiminden de memnun olan kimseyi duymadım) mckinsey gibi büyük amerikan şirketlerinin türkiye ofisleri sadece bu 5 okuldan öğrenci alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dr. Donanım

koç-sabancı-bilkent türkiyenin en iyi özel okullarıdır, odtü ve boğaziçi ile birlikte bu üçlü top 5 i oluşturur zaten. (itü çoğu bölümünde bu 5 okulla aynı seviyede değil bence ayrıca ingilizce eğitim vermiyor ve hazırlık eğitiminden de memnun olan kimseyi duymadım) mckinsey gibi büyük amerikan şirketlerinin türkiye ofisleri sadece bu 5 okuldan öğrenci alıyor.

Alıntıları Göster
    Sabancı CS, kendi içindeki diğer mühendislik alanlarına göre daha geride gözüküyor onun için sormuştum.
    www.sabanciuniv.edu
    Sıralamalarda Üniversitemiz | Sabancı Üniversitesi
    https://www.sabanciuniv.edu/tr/siralamalarda-universitemiz

• Koçta bölüm değiştirme ve çift anadal için kolaylık sağladıkları ve diğer üniversitelerden bu konuda daha elverişli oldukları doğru mu? Sırf koç olsun diye bir programa yerleşip sonra Koç içerisinde bölüm değişenler oldu mu hiç tanıklık ettiğiniz?
  • Work and traveldan tanıştığım bir arkadaş koç bilgisayar mezunuydu. Zamanın oks 1.si. İngilizce anadili gibi Türkçeden daha iyi biliyor. 4-5 yazılım dilinde de baya iyi, yurtdışı yarışmalara katılıp ödüller aldığı oldu. Mezun olduktan sonra bir yıl Avustralya'ya gitti. Geri geldi şu anda Beşiktaş'ta bir kafe işletiyor. Meraktan soruyorum sence bu kadar kendini geliştirmiş birisi daha iyi kazanmaz mıydı? Ya da yurtdışı olanağı bu adam için daha iyi olmaz mıydı?
  • Hocam merhaba, bir hocadan duymuştum internette konuşurken bilişim alanı herkese açıktır diplomanın çok önemi yok gibisinden. Amerikada bazı büyük şirketlerinde alım yaparken diplomaya bakmadığını biliyorum.

Türkiyede durum nasıldır? Ben bu sene üniversiteye giricem ve bilişim alanından uzak bir bölüm okuyacağım fakat üniversitede yazılımla uğraşıp bir şeyler yapmak istiyorum ve mezun olduğumda belki bir iş olarak kapı açabileceğini düşünüyorum. Sizin görüşünüz nedir ?

İlla bilgisayar/ yazılım mühendisiyim diploması şart mıdır ? Diploma olmadan da bir noktalara gelinemez mi ?
  • Herhangi bir sorum yok Herkese tek tek cevap vermeniz çok hoşuma gitti. Teşekkür etmeye geldim diğer arkadaşlar adına. Çok sağolun.
  • quote:

Alıntıları Göster
    İTÜ de İngilizce eğitim veriyor. Bizzat öğrencisi olarak söylüyorum. Ayrıca McKinsey gibi şirketler İTÜ öğrencilerini diğer öğrencilerden farklı görmüyorlar. Forumda bir İTÜ nefreti var, bunlar da onun etkisi sanırım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kingofpotatoes

İTÜ de İngilizce eğitim veriyor. Bizzat öğrencisi olarak söylüyorum. Ayrıca McKinsey gibi şirketler İTÜ öğrencilerini diğer öğrencilerden farklı görmüyorlar. Forumda bir İTÜ nefreti var, bunlar da onun etkisi sanırım.

Alıntıları Göster
    Aslında forumda İTÜ nefreti yok aksine ben İTÜ yu Bilgisayar, EE, Makina ve Mimarlikta top okullar arasinda görüyorum ama diğer bölümlere bakıldığında ve yurtdışındaki mezun sayisina baktığımızda ODTÜ ve Boğaziçinin çok gerisinde kalıyor o yüzden bu da İTÜ nefreti gibi gözüküyor.

İngilizce eğitim daha 2 yil önce sadece bilgisayar bölümünde %100 oldu diğerlerinin çoğu %30 ? Ayrıca bizzat İTÜ de okuyanlarla konuştuğumda hazırlık eğitiminin iyi olmadığını ve bölüm hocalarının da çoğunun İTÜ lisanslı ve İTÜ doktoralı olduğunu duydum, bunlar ülke içinde eksi değil ama yurtdışı hedefi olanlar için büyük bir eksi bence.

Ayrıca mckinsey konusunu da bizzat araştırdım bu 5 okul dışında alım yapılmıyor.

• Dr. Donanım kullanıcısına yanıt
    Hoaydaaaa
  • quote:

Aslında forumda İTÜ nefreti yok aksine ben İTÜ yu Bilgisayar, EE, Makina ve Mimarlikta top okullar arasinda görüyorum ama diğer bölümlere bakıldığında ve yurtdışındaki mezun sayisina baktığımızda ODTÜ ve Boğaziçinin çok gerisinde kalıyor o yüzden bu da İTÜ nefreti gibi gözüküyor.

İngilizce eğitim daha 2 yil önce sadece bilgisayar bölümünde %100 oldu diğerlerinin çoğu %30 ? Ayrıca bizzat İTÜ de okuyanlarla konuştuğumda hazırlık eğitiminin iyi olmadığını ve bölüm hocalarının da çoğunun İTÜ lisanslı ve İTÜ doktoralı olduğunu duydum, bunlar ülke içinde eksi değil ama yurtdışı hedefi olanlar için büyük bir eksi bence.

Ayrıca mckinsey konusunu da bizzat araştırdım bu 5 okul dışında alım yapılmıyor.

Alıntıları Göster
    Benim bölümümde (Ekonomi) yurt içinden mezun bir tane bile hoca yok. Sektörle iç içe, sürekli olarak büyük şirketlerle etkinlikler düzenleyen, aktif bir kulübü var. Ekonomi bölümü ancak kodlama dersleri de var.

Hazırlık konusunda kesinlikle İTÜ iyi değil. Tabi ki biri çıkıp kendince iyi diyebilir ki haklıdır, bir şey diyemem.

İTÜ'de %30 İngilizce olan bölümlerin %100 İngilizce olanları da var. Sıralama farkı da aşırı değil.

McKinsey konusunda da bizzat mülakata gitmiş, görüşmüş olan İTÜ mezunlarıyla konuştum. Bazı dönem arkadaşlarının bu gibi sektörün önde gelen büyük firmalarında çalıştığını söylediler. Bilgiyi nereden aldın bilmiyorum ancak durum bu.

Ayrıca ODTÜ, İTÜ, Boğaziçi ya da diğerleri... İlk 500'de bile değiller. İş üniversiteden çok kişisel gelişime bakıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingofpotatoes -- 28 Aralık 2018; 15:29:34 >

• fleenco F kullanıcısına yanıt
    Doğru kesinlikle, hatta sana şunu söyleyeyim, ben kendi çevremde ÇAP yapmayan biri olarak azınlıktayım. 3 tane matematikten girip bilgisayarla çap yapan arkadaşım var, bilgisayar girişli olup endüstri ile çap yapan (ve tersi) tonla arkadaş var, EEM ile bilgisayar yapanlar var. Arkadaşımın kardeşi girdi mesela matematikten derece yapıp, temel bolumde derece yapip girdigi icin cok saglam burs aliyor, simdiden de bilgisayar dersleri aliyor çap yapacağı için. Uluslararası ilişkilerden girip ekonomi okuyan arkadaşım bile var.

Not ortalaman çok kötüyse izin vermezler, ama kesinlikle çok yaygın bir şey. Matematik-> mühendislik en verimli olanı bence mühendisliğe puanı yetmeyenler için.

2.7 mi ne bir sınır var, onun altına düşersen çap da düşüyor, ama yapılmayacak ortalama değil kesinlikle.
  • Paradan ziyade özel sebepleri vardır belki, kafa rahatlığı gibi.

Soruna cevap verecek olursak evet, kazanırdı, yurt dışına da çok rahat çıkardı. Ama hayatta mutlu olmak önemli bence, böyle mutluysa böyle yaşasın.
  • Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Diploma olmadan bir yerlere gelinebilir ama kesinlikle daha zor olur. Özellikle başlarda asgari maaşa, hatta ücretsiz çalışman gerekebilir sırf CV’de bir şeyler olsun diye. Benim Linkedin’de baktığım tüm ilanlarda bilgisayar, endustri, eem veya benzeri muhendislikten mezun zorunluluklar arasindaydi, bu bir artidir bile demiyorlardi.

Asla imkansiz degil ama seni kandirmis olmayayim diye durust oluyorum, isin zor.
  • Evdeki Sinek kullanıcısına yanıt
    Rica ederim

Yemek ve sigara aralarımda yalnızsam hep dhye bakıyorum, yılların alışkanlıgı, gördümü yapıştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 28 Aralık 2018; 15:37:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Doğru kesinlikle, hatta sana şunu söyleyeyim, ben kendi çevremde ÇAP yapmayan biri olarak azınlıktayım. 3 tane matematikten girip bilgisayarla çap yapan arkadaşım var, bilgisayar girişli olup endüstri ile çap yapan (ve tersi) tonla arkadaş var, EEM ile bilgisayar yapanlar var. Arkadaşımın kardeşi girdi mesela matematikten derece yapıp, temel bolumde derece yapip girdigi icin cok saglam burs aliyor, simdiden de bilgisayar dersleri aliyor çap yapacağı için. Uluslararası ilişkilerden girip ekonomi okuyan arkadaşım bile var.

Not ortalaman çok kötüyse izin vermezler, ama kesinlikle çok yaygın bir şey. Matematik-> mühendislik en verimli olanı bence mühendisliğe puanı yetmeyenler için.

2.7 mi ne bir sınır var, onun altına düşersen çap da düşüyor, ama yapılmayacak ortalama değil kesinlikle.
    Hocam size birkaç sorum olacktı;
    1-Koç Üniversitesi'nde çap yapma oranı neden bukadar yüksek zira EEM gibi baba bir dal ile CS birlikte bitirmekten bahsediyorsunuz,bizim İYTE de bırak çap yapmayı elektronik bölümünde 3 üstü ortalama yapmak bile baya zor,yani demek istediğim nokta şu Koç Üniversitesi eğitimi diğer ünilere göre kolay mı?

2-Hocam Python da ilerliyorum belki bilirsiniz Udemy de Jose Portilla nın bootcamp kursu var onda Advanced Modules kadar geldim(GUI ve Advanced Modules dersleri kaldı kursun bitmesi için) önceki noktaları unutmaya başlaıdığımı hissetim bundan dolayı bir tekrar yapcam Data types dan başlayarak OOP ile Functional Programming kısmını iyice oturttum baştan bir tekrar yapıp hafiften bide üzerine python da advanced seviyeye çıkmak için kaynak(kitap,video..vs) öneriniz var mıdır?

3-Hocam Computer Science temelim olmadığı için direkt Python a giriştim ama şu noktada zorlanıyorum mesela API nasıl yazılır nedir gibi noktalarda şöyle açıklayayım mesela Youtube dan video indiren program yazmak istiyorum ama tam olarak ne yapacağım bilmiyorum if else statementları kafamda canlanıyor ama videoyu almak vs sanırım youtube yapısını bilmekten geçer diye düşünüyorum,bu noktada eksiklerimi kapatmak için sizce ne yapmalıyım?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.