Şimdi Ara

Koç üniversitesi bilgisayar mühendisliği mezunuyum, sorusu olana yardımcı olabilirim (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
12
Favori
23.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Oha çok mantıklı hocam sen bunu dedikten sonra aklıma bi fikir daha geldi mesela onu şimdi yapıp sonra merkezi geçişle geçsem ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge Messiah

Hocam ben da ceng yazacağım. Yeditepe Üniversitesi düşünüyorum. Mezun olduktan sonra kesinlikle Türkiye'de bir gelecek planım yok. Hedefim yurt dışı. Önceliğim Amerika olmakla beraber, Kanada, birçok avrupa ülkesi , Avustralya gibi ülkelerde çalışmak istiyorum. Böyle bir gelecek için 4 yıl okurken neler yapmalıyız? Ne yaparsak daha kolay yurt dışına çıkarız? Yurt dışında yüksek lisans için burs nasıl kazanılır? Genel olarak yurt dışında çalışma imkanlarıya ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim.
    Kendim en azından bir süre Türkiye'de çalışmak istediğinden çok bilgi sahibi değilim, ama iyi bir GPA, iyi bir ingilizce ve ortalama üstü bir okul yüksek lisans için yeterli olacaktır. Yurt dışına en kolay çıkmanın yolu yüksek lisans.

• quote:

Orijinalden alıntı: Yirikalische

Kendim en azından bir süre Türkiye'de çalışmak istediğinden çok bilgi sahibi değilim, ama iyi bir GPA, iyi bir ingilizce ve ortalama üstü bir okul yüksek lisans için yeterli olacaktır. Yurt dışına en kolay çıkmanın yolu yüksek lisans.

Alıntıları Göster
    Ortalaman kac zorlandin mi
  • Çok rahat bir öğrenciydim valla, sadece sevdiğim programlama derslerine ve bazı bana ilginç gelen sosyal derslere ekstra çalıştım, matematik, kimya, fizik notlarım düşük ama pişman da değilim, bir daha okusam yine aynı şeyi yaparım.

Zaten master yapmayan biri olarak hem ortalamam pek sorulmadı, hem de o diferansiyel denklemler hiçbir şekilde karşıma çıkmadı. En son ortalamam 2.60 civarı. Tabi kötü örnek olmayayım, hiç çalışmadan geçilmiyor bu kötü aldığım dersler de, öyle bir hataya düşmeyin sakın, sadece onlara genel olarak sınavlardan 3 gün önce çalışmaya başladım.
  • Yirikalische kullanıcısına yanıt
    Hocam işe alırken ne soruyorlar , hangi konulardan mesela , gerçi çalışma alanınla alakalı cevabını verirsin büyük ihtimalle ama genel olarak diyebileceğiniz şeyler var mı ?
  • Oğuzhaan kullanıcısına yanıt
    Valla bana programlamayla alakasız bir sürü zeka sorusu soruldu. Onun dışında object oriented programming nedir, şunu şunu yapacak bir programda hangi data typelar kullanılır, şu veri nasıl time efficient şekilde okunulur, bu kod nasıl paralelleştirilir gibi sorular geldi.
  • Up
  • Şu an çalıştığın yerde görevin ne, neler yapıyorsun? Biraz detaylı anlatırsan sevinirim hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: IST_PSY

Şu an çalıştığın yerde görevin ne, neler yapıyorsun? Biraz detaylı anlatırsan sevinirim hocam
    Deneme sürecindeyim şuan, kendi librarylerini ve kullandıkları frameworkleri kullandırtarak örnek proje yaptırıyorlar. Resmi olarak başlamış yeni mezunlar var bu aşamayı geçmiş, onlar da şirketle ilgili ama küçük olan işleri yapıyorlar yine, devamlı yardımcı oluyor deneyimli mühendisler, biraz eğitim havası var yani, daha çok işi öğretiyorlar. Anladığım kadarıyla 1-2 ay gerçek iş yaptırılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Yirikalische -- 6 Ağustos 2018; 8:55:12 >
    Neler yapıyorsun işte biraz örnek ver hocam herkes aynı kelimeleri kullanıp duruyor:D Şöyle bi uygulama yaptım.. Şöyle bir uygulama vardı ona şöyle bir özellik ekledim.. gibi gibi
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Önce düzenli olarak farklı insanların kendi clientlarından hisse senedi ekleyebildiği ve güncel olarak takıp edebildiği bir web app yaptım. Görüntü kullanıcıların bilgisayarında, hesaplamalar sunucu tarafında yapılıyordu. Sonra telefondaki kişi listesi ve kişi ekleme ekranı gibi bir şey yaptım, ama yine pek çok insanın aynı anda online kullanabileceği ve kişi listesinin ortak olduğu bir app. Bunda sırayla önce normal sonra da şirkette kullanılan özel libraryleri kullanarak yaptım. Şimdi de son olarak yemek sepeti gibi, ama toptan ürün almaya yarayan bir web uygulamasında küçük değişiklikler yapıyorum, sonrasında hayırlısıyla başlayacağım resmi olarak. Umarım açıklayıcı olmuştur
    Evet hocam oldu teşekkür ederim. Lisenin son dönemine kadar kariyer hedefim hep bilgisayar üzerineydi. Kendimce bir şeyler öğrendim tabi ama bi yerden sonra hep bildiğim şeyleri tekrar etme yolunda ilerledim, bu galiba en büyük hatam oldu. Daha çok back end işler yapıyordum ama kullandıklarım HTML CSS den öteye gitmiyordu. Çat pat jquery ile klasik işler yapabiliyordum falan. Psikolojiye merakım olmasaydı gözüm kapalı yazardım, sen şimdi anlatınca heveslenmedim değil:D
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Komiktir ki ben de psikoloji düşünüyordum, ama sonra teknoloji merakım ağır bastı. Hukuk ve psikoloji mezunu iki arkadaşım şuan programlama çalışıyor, ikisi de teknolojiyi kendi alanına entegre etmeyi hedefliyor. Hukukcu arkadaşım bir it firmasına girdi ve programlama öğrenmesi ile hafif bu konuların nerdu olması işe yaradı. Sen de programlamayla psikolojinin birleştiği bir alanda pekala çalışabilirsin, artık programlamayla uğraşamam diye düşünme.
    Yok kaderimiz de benzeyecek gibi duruyor çünkü psikolojiye gidebilme şansım pek yok, batırdım sınavı. Bi yanım Sosyoloji oku bari diyor diğer yandan bilgisayar ağır basıyor. Bi tarafa çekilcem ama bakalım ne taraf olcak
  • Up
  • sosyal iliskileri kotu olan bir insan bu kariyerde yukselebilir mi?
    tercih doneminde en olasi tercihlerim tip ve bilgisayardi. insanlarla ugrasmayi sevmedigim icin bilgisayari sectim ama fark ediyorum ki bilgisayar daha sosyal bir alan.
    oncelikle bu proje isi ve projeler takimlar halinde yapiliyor ve iletisim onemli sonrasinda da tecrube edindikce yonetim pozisyonlarina gecmek istersen tabiki insanlarla anlasabilmen lazim.
  • Ne sorum olacak la atomumu parcaladin? Senin gibi her sene binlerce ogrenci mezun oluyor ne yapayim yani?
  • quote:

Orijinalden alıntı: deliemre35

Ne sorum olacak la atomumu parcaladin? Senin gibi her sene binlerce ogrenci mezun oluyor ne yapayim yani?

Fark ettiysen kac ay oncesinin konusu hortlamis, secim zamani acmistim bu konuyu diger pek cok insan gibi. Secim zamani en cok sorulan soru adi ustunde hangi okulun secilecegi. Sorun yoksa ne isin var burada, cek git.
  • quote:

Orijinalden alıntı: k3k

sosyal iliskileri kotu olan bir insan bu kariyerde yukselebilir mi?
    tercih doneminde en olasi tercihlerim tip ve bilgisayardi. insanlarla ugrasmayi sevmedigim icin bilgisayari sectim ama fark ediyorum ki bilgisayar daha sosyal bir alan.
    oncelikle bu proje isi ve projeler takimlar halinde yapiliyor ve iletisim onemli sonrasinda da tecrube edindikce yonetim pozisyonlarina gecmek istersen tabiki insanlarla anlasabilmen lazim.

Her turlu alanda sosyallik onemli, ama sosyal bir insan olmak zorundasin diye bir sey yok, isverenler yazilim bilgine, kabiliyetine bakiyor, oyle cok sosyal olmadan da basarili olabilirsin gayet yani. Networking konusunda daha basarisiz olursun sadece, kariyer basamaklarini daha yavas cikarsin, ama sorun teskil edecek bir durum yok. Icine kapanik ama basarili olan pek cok yazilimci var.

yurtdisinda calismak istersen kulturel uyumluluga belki de teknik bilgiden daha cok onem verdiklerini duymustum.
    mesela incel degilim ama incellere is hayatinda kotu bakildigini biliyorum ve duz asosyal birini incel sanmalari gayet olasi. tabi dedigin gibi her alanda belli derecelerde olur bunlar galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.