Şimdi Ara

Fizik (Öğretmenlik, Mühendislik), Kimya (Öğretmenlik, Mühendislik) Ve. E.E. Müh. Hakkında ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.021
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

YGS ve LYS sınavlarını geride bıraktıktan sonra yaklaşan bir tercih dönemi var ve benim kafam çorba oldu.
    İnternette saatlerce araştırma yaptım. Fizik, Elektrik, Kimya gibi bölümlere ilgim olduğundan o bölümler üzerinden bir tercih yapmayı düşünüyorum.

Öncelikle Fizik bölümünü ele alayım.
    Fizik öğretmenime danıştım bu konuda ilk olarak ve bana fizik veya fizik öğretmenliği tercih etme heleki açıkta bekleyen onca öğretmen varken dedi doğruda dedi fakat yapmak istediğim bir bölüm özelde öğretmenlik (Dershane vs.) veya lab. ortamında çalışabilir mi fizik mezunu biri (KPSS ile atabilinirse öğretmende olunuyor sanırım) fizik öğretmeni normal fizikçinin çalışabildiği yerlerde çalışabiliyormu ?. yaptığım araştırmalarda kimse Fizik Müh. önermiyor ( %80'lık kısım) normal fizikçinin daha büyük bir avantajı old. söyleniyor yurt dışında yüksek lisans vs. yapılıp yurt dışında çalışılırsa değerli oluyor diyorlar. peki Fizik Müh. özelde veya kpss ile öğretmen olabiliyor mu ?

Kimya bölümü ise
    ilgili old. bir diğer bölüm yine aynı şelilde kimyacı old. zaman kpss veya özelde öğretmen olabiliyormuyum veya öğretmen old. zaman normal kimyacının yaptığı işleri yapabiliyormuyum yada müh. old. öğretmen olabiliyormuyum, sanırım müh. kendi alanıda Türkiyede önemli ve bu sebebten ötürü puan vs. daha yüksek diğerlerine göre.

Elektrik Elk. Müh.
    araştırmalarımda hep bu tavsiye ediliyor olarak gördüm ama çok sayıda menzun veriyor ve iş olanaklarında korkuyorum açıkcası ve normal fizikçi gibi fizik öğretmenide olamıyorsun sanırım bu bölüm menzunu olunca yüksek lisans yapınca çok iyi diyorlar Normal elektrik müh. ile tüm yetkilerin eşitleniyor imza yetkileriniz hep aynı oluyor diyorlar ( Normal Elk. Elktr. Müh Düşük yada yüksek voltaj konusunda imza yetkisi vermiyorlarmış diye duydum.) ve aynı zamanda lisede okuduğum bölüm yeterincede bilgi sahibiyim (Tornavida fln tutmasını biliyoruz yani :D ) ve tercih edersem avantajlı old. için M.T.O.K dan tercih edeceğim.

Sizler ne düşünüyorsunuz hangi yolları izlemeliyim. ?

• Dostum fizik ve kimya bölümü okuyacağın üniversiteye bağlı eğer ODTÜ veya onun gibi güzel bir okul tutuyorsa git tabii. Elektrik-Elektronik muhendisligi de okula bağlı yani Anadolu'nun taşra üniversitesinde okursan özel sektorde öyle pek fazla şeyler bekleme ama bana farketmez iş bulurum olmadi KPSS çalışır devlete atanirim diyorsan git.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Marmara ITU IU yada Hacettepe ye gidebilirim ancak bildigim kadari ile onda bos uni degil :)

• Hepsinin eğitimi cok kaliteli bolumunden de eminsen git bence bu universilerde okunur

• Pekiya ogretmenlik normal kimya, fizik veya muhendislikleri ile devlette veya ozelde ogretmen olununabilinir mi yada elk. Elektr. Muh ile ?

• Normal fizik kimya okuyup direk öğretmen olamazsin çünkü eğitim fakültesi mezunu olmayacaksin,ancak pedagojik formasyon alırsan öğretmen unvani kazanabilirsin. Ayrıca eğitim fakültesi mezunlari KPSS de onceliklidir yani KPSS'de bir eğitim fak. Mezunu ile ayni puanı alırsanız o atanir,siz kadro açılsın diye beklersiniz. EE mühendisinin öğretmen olma konusunu bilmiyorum belki o da teknik öğretmen olabiliyordur.

• Normal fizik kimya ile ozelde ogretmen olmak mumkun mu ? Yine pedagojik formasyon almak zorundamiyim ?

• Dostum özel-devlet farketmez "Öğretmen" ünvanı almak istiyorsan ya eğitim fakültesi okuyacaksin yada normal bölüm okuyup pedagojik formasyon alacaksin,saygılar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.