Şimdi Ara

Gazi Makine vs Gazi Endüstri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
994
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 13.8.2024)
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, sıralamam 31.237. Bu iki okul arasında kaldım. Başta endüstri yazmıştım çalışma alanı çok geniş, okuması kolay diye. Dün birçok kişiyle görüştüm ve %90'ı makine önerdi. Ben sosyal bir insan değilim daha çok içe dönük bir insanım. Sizin de görüşlerinizi almak istedim.

• endüstri okuması çok rahat ve keyiflidir eminim ama makinanın tadı başka.gaziden çıkıp iki bölümle de iş sıkıntısı yaşamazsın birazcık keyfine kalmış.içe dönüksen ikisidr sıkıntılı olabilir.endüstrici olursan ofiste makinacı olursan gerek sahada gerek ofiste sürekli birileriyle muhatap olmalısın
  • adamkararsız kullanıcısına yanıt

Hocam ben içe dönük bir insanım. Şunu da ben yapayım, bunun da ucundan tutayım, başkan-yönetici olayım gibi şeyler bende hiç olmadı. Ama insanlarla konuşurken iletişimim de fena seviyede değil, tercihen daha yalnız ve içe dönüğüm ama gerektiğinde de konuşurum, iletişim kurarım onda bir sıkıntı yok. Makine çok zor dedikleri için korkuyorum açıkçası. Ingilizce olarak vs. Makine endustriden daha iyi. %30 unda bile derslerin büyük çoğunluğu ingilizce. Dün 10-15 kişiyle konuştum yaklaşık. İçinde tai, aselsan, meteksan vs. De mühendis olanlar da var, derece yapmış arkadaşlarım da var. Yaklaşık %90-95i makine dedi o yüzden tercihimi değiştirdim.

• Hayatım boyunca da fen kısmını daha çok sevdim sayisalda. Fiziği de matematikten daha çok sevdim. Matematikte pek başarılı değildim fen kısmına göre.

Endüstri istisnasiz herkes daha kolay diyor fakat sosyallik çok önemli diyor. Sürekli hem iş, hem insan-network olarak kovalaman gerekiyor diyorlar. Gerçekten böyle bir alansa bunu yapabileceğimi pek düşünmüyorum.
  • marka gücü yönünden gazi makina > gazi endüstri.

• makine tekler alır gazi özelinde
  • Okuması gerçekten inanılmaz mi zor? Çalışsak bile 3 üstü ortalama zor mudur? Bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
  • Hocam teknoloji fakultesi ile muhendislik fakultesi farklarina hakimsiniz degil mi?
  • Loky19 kullanıcısına yanıt

Evet hocam. Teknoloji fakültesi hiç yazmadım.

• Hairo H kullanıcısına yanıt
    Zor, 3 ortalama için düzenli çalışmak şart. Sonradan toparlaması zor oluyor özellikle ikinci ve üçüncü sene dersleri zorluyor.
  • Alıntı

metni:
    Bu iki okul arasında kaldım

gazi vs gazi yani

• KillingField kullanıcısına yanıt

Hocam peki 3 üstü olmazsa çok sıkıntı çıkartır mı?

hocam 3 üstü olursa iyi olur hiç olmazsa 2.5 üstü kesin olsun. üstte de yazıldığı gibi 3. sınıf falan çok zor ortalamayı yüksek tutmak isterseniz 1-2yi iyi değerlendirin.ben değerlendiremedim

gazi özelinde makina mühendisliği bildiğin bir ekol, bir enstitü veya duayen olarak nitelendirilebilir. oğlum için araştırmıştım. hatta mühendislik fakültesindeki tüm bölümlerin okunulası bölümler olduğu da bir gerçek. çok köklü ve her bölüm için bir çok profu barındırıyor.

makine için ben oğlumu ikna edemedim. ayt de 13 d 1 yanlış yapmasına rağrmen ben fizikle alakası fazla olan bir okulda okumak istemiyorum çünki fiziği keyifle çalışmıyorum dedi.

ayrıca mühendislikler içinde inşaat ve makine cidden çok zormuş. çok zor olması imkansız demek değil ama 3 ort. yapmak için üniversite okumayı eğlence yeri olarak görmeden ciddiye alıp devam etmek lazım. biz zamanında sınav haftaları sadece çalışarak geçmeye çabalardık. yani çok çalış demekle olmuyor o işler biraz içeriden de gelecek.

gazi makina özelinde bölüm zaten zor ya, bizim puan yetmiyordu ama yetse dahi ingilizcesini asla yazmazdım. zira makinadan adam gibi 3 ort. ile mezun olunca tusaş işe alıyor ve yabancı dil derdin ilk etapta çok olmuyor. sonra geliştirilir. ama endüstri işinde ingilizce bence B düzeyinde öğrenmek gerek onuda gazide yapmak zor. bilkent ve odtü o eğitimi veriyor sanırım Ankarada sadece.

güzel tercih. başarılar dilerim. ayrıca o sıralama ile Ankarada ecüc bücüc üniversitelerin envai çeşidinde tam burslu da okuyabilirdiniz ama sonrası gazi kadar donanım almadan mezun olurdunuz. çok akıllıca davranmışsınız.

Savunma sanayi firmaları genelde 3 ortalama istiyor, eğer gösterecek önemli projeniz vb. olmazsa direkt giremezsiniz yani. 3 ortalama direkt başvuru koşulu ama bu dediğim büyük savunma sanayi firmaları için geçerli, yoksa özelde başka bu kadar hastalıklı ortalamaya takan firma çok yok. İlla savunma sanayi istiyorsanız da alt yüklenici firmalara Gaziden girebilirsiniz, buralarda birkaç yıl çalışıp büyük şirketlere geçen de bolca mezun var…
  • maviplanet kullanıcısına yanıt

Öncelikle değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim gayet bilgilendirici olmuş. Ben çocukluğumdan beri fene matematikten daha fazla merakliyimdir. Fiziği de aynı şekilde hem daha iyi yaparim hem daha cok severim matematige göre. (Aslinda tam tersi olmasi gerekiyor ama...) Aselsan, tai, meteksan vs. Bircok yerde calisan muhendislerle konusmalarim sonucu makine muhendisligi tercih ettim. Ingilizce olarak benimki en kötü B1 dir diye tahmin ediyorum. Herhangi bir belgeleme sinavina girmedim ama B1 seviyesi hikayeler vs. olsun gayet rahat okuyup, anlayabiliyorum, youtubeda ozellikle altyazi olmadan ruhi cenet vs. ingilizcesini dinleyip anlayabiliyorum. Tabii bir kıstas midir bilemem. Endustriye sosyallik buyuk bir etken dedikleri için vazgectim aslinda. Insanlara ugrasmayi sevmiyorum, liderlik kabiliyetim vs. yok. Üniversiteyi de eglence yeri olarak kesinlikle gormuyorum ama dediginiz kadar zorsa yine de 3+ yapabilir miyim bilemiyorum.

• adamkararsız kullanıcısına yanıt

1. Sinifi iyi degerlendirmem gerektigini de onceden duymustum hocam gazi makine tanıtım videosunda. Diger siniflarda ortalama yukseltmek zormus gercekten. Siz hangi okuldasiniz?

• KillingField kullanıcısına yanıt

Dediğiniz cok mantikli hocam. Elimizden geleni yapalim da gerisi Allah'ın takdiri artik. Aselsan işe alim sartlarinda 20-30k arasinda 2.8 ortalama, 30-40k araliginda 2.9 ortalama diyor incelemek isterseniz linkini bırakıyorum. Beni asil korkutan yds-toefl yetkinlikleri, dedigim gibi ingilizcem kotu de degil fakat iyi de degil(c1 vs.) Bir de %30 okudugumuzda belgeleme gerektigi icin yds-toeflda, ingilizce bilgisinden ziyade sınav odaklı çalışma-soru tipi işleri giriyor. Ayriyeten calismak lazim yani.

Gazi Makine vs Gazi Endüstriaselsan
    İşe Alım Süreçleri - ASELSAN
    https://www.aselsan.com/tr/kariyer/ise-alim-surecimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hairo -- 8 Ağustos 2024; 9:17:8 >
  • Gazi elektrik elektronik geldi arkadaşlar.
    hayırlı olsun önümüzdeki senelerde aselsanda görürüz inşallah
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.