Şimdi Ara

GE serisi laptopumun fanından ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI Gaming GE60 kullanıcısıyım laptopun fanından ses geliyor cızırtı gibi bir ses. Fakat hafif fan kısmına vurunca o ses bir anlık kaybolup bir süre sonra geri geliyor. Aşırı rahatsız edici değil fakat genede böyle bir ses çıkmamalı.

Şu vakte kadar yoktu bir anda başladı. Bu sorunu ne şekilde çözebilirim? Daha önce laptopun arka kasasını açıp fanı çıkartıp geri takmıştım fakat sonuç aynı.

• Peki fan göbeğini çıkartıp eser miktarda gres yağ eklediniz mi?
    Traktör gibi çalışan fanı kedi yapmak gibi özelliği vardır. Sıvı yağ akar ve tutunamaz, gres iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorn

Peki fan göbeğini çıkartıp eser miktarda gres yağ eklediniz mi?
    Traktör gibi çalışan fanı kedi yapmak gibi özelliği vardır. Sıvı yağ akar ve tutunamaz, gres iyidir.

Aslında aklımda bu vardı bunu soracaktım. Bu gres yağını nereden bulabilirim? fanı göbeği ile birlikte çıkartıp tam olarak hangi kısma dökmeliyim? dökülecek bir alan var mı yoksa ortasına rastgele mi döküyoruz
  • BR9 kullanıcısına yanıt
    hocam mil ile fanı motorundan ayırdıktan sonra, yuvaya girecek sivri bir şey ile mil yuvasının içine sürün. hatta mile de sürebilirsiniz. fakat fazlasını almayı unutmayın.

benim yaptığım (en doğrusudur demiyorum) tornavida ile yuvaya gresi biraz sürüp yavaşça mili çevirerek sokuyorum, fazlası diğer uçtan çıkıyor yağın, onu yine tornavida ile alıp, fanı bir kaç tur elle çevirip tekrar çıkartıyorum, o fazla yağı yine içine koyup tekrar yavaşça çevirerek yuvaya oturtuyorum fanı. yine fazlasını alıp mühürleyip etiketi kapatıyorum. zaten dakikada 3000 devir dönen bir sistemde yağ homojen dağılır, ama yine de iki kere sürüyorum. memnunum, yaptığım fanlar uzun süre sessizliklerini korudular.

https://www.youtube.com/watch?v=1lxvmay2tn0

burada daha sıvı bir yağ kullanılmış ve abi işini abartmış. alkolle temizlemek falan boşa emek. nalburdan tüp şeklinde gres bulabilirsiniz. daha katı olacak, videodaki gibi damlatmayacaksınız, ince bir şey ile deliğe süreceksiniz. sonrası aynı.

• quote:

Orijinalden alıntı: BR9

Merhaba arkadaşlar,

MSI Gaming GE60 kullanıcısıyım laptopun fanından ses geliyor cızırtı gibi bir ses. Fakat hafif fan kısmına vurunca o ses bir anlık kaybolup bir süre sonra geri geliyor. Aşırı rahatsız edici değil fakat genede böyle bir ses çıkmamalı.

Şu vakte kadar yoktu bir anda başladı. Bu sorunu ne şekilde çözebilirim? Daha önce laptopun arka kasasını açıp fanı çıkartıp geri takmıştım fakat sonuç aynı.

Hocam hiç uğraşma onu düzeltmekle bendede ge60 var. Aynı sorunla bende karşılaştım gittigidiyor.com dan aynı fandan alıp taktım aylardır sorunsuz kullanıyorum. Hiç uğraşma onu yağlamakla falan fayda etmez büyük ihtimal benimki gibi olmuştur sıcaklıktan dolayı fandaki plastik deforme oluyor o yüzden naparsan yap fayda etmez. Sana tavsiyem bilgisayarı o şekilde kullanma çünkü fan iyi soğutulmadığı için fiziksel arızalara sebebiyet verebilir.

• Aynı sorun bende de vardı, şimdi laptopu altı açık kullanıyorum, çünkü bazen traktör düzeyine çıkıyor, abartmıyorum traktör düzeyine, durduruyorum elimle fanı ve düzeliyor, klavyede de kronik sorunu var msi ın, s tuşum 7-8-9 tuşlarım çalışmıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.