Şimdi Ara

Ge62 6QF Isınma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Gta 5 ve Witcher 3 oynarken Gpu 75 derece, Cpu ise 85 dereceye çıkıyor ve cpudan kaynaklı bottleneck meydana geliyor. Nerden anladın diye soracak olursanız msi afterburner açık içen cpu sıcaklığı 80 derece civarına geldiği zaman gpu kullanımı %70lere iniyor. Bunun normal olmadığını düşünüyorum, bilgisayar daha 4 günlük. Sizce geri gönderip yenisini istemeli miyim yoksa çözmenin bir yolu var mı?

• Öncelikle yazdığınız dereceler fazlasıyla normal. Laptoplar parçaları çok sıkı ve yakın bir şekilde ufak bir kasaya monte edildiğinden fazla ısınırlar. Hele ki bu oyun bilgisayarıysa bu ısınma daha da artar. Yazdığınız dereceler normal, 100 dereceye kadar sağlıklı bir şekilde çalışabiliyorlar ama zaten 100'e çıkmıyorlar genelde yazdığınız derecedeler.

Bottleneck'e gelirsek dereceden veya ısınmadan dolayı değil o kesin, sebebi VRAM'den olsa gerek. Eğer ekran kartı 2 GB ise bazı oyunlarda bottleneck yapabiliyor, ama performansa pek bir etkisi olmadığını göstermişlerdi overclock forumlarında. BIOS güncellemeleriyle azalttılar bottleneck'i.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NomadCRY kullanıcısına yanıt
    Hocam ekran kartı 3gb vram'e sahip ama sorun driverdanmış galiba, ddu ile silip baştan yükledim. Şu an her şey açık ultra şekilde dışarda 35 iç ortamlarda 45fps alıyorum. Gayet de güzel değerler bence. Gene de teşekkür ederim yorum için.

Edit: Şu konuda bilginiz varsa sormak istiyorum yalnız, gta 5 yükleme ekranında kadın veya erkek karakterler gelirken ekranda hafif karıncalanma gibi noktalar çıkıyor, yani o silüet karıncalanıyor ve resim sola kayarken arkasında o noktaları iz şeklinde bırakıyor. Bu witcherda ise envanter ve haritada iken mouse imlecinde oluyor. Battlefield 4 veya dishonored oynarken denk gelmedim, witcher ve gta 5 oynarken de oyun içinde denk gelmedim ama yükleme veya pause gibi ekranlarında olan bu sorun neyden kaynaklı olabilir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytug001 -- 5 Haziran 2016; 14:46:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytug001

Hocam ekran kartı 3gb vram'e sahip ama sorun driverdanmış galiba, ddu ile silip baştan yükledim. Şu an her şey açık ultra şekilde dışarda 35 iç ortamlarda 45fps alıyorum. Gayet de güzel değerler bence. Gene de teşekkür ederim yorum için.

Edit: Şu konuda bilginiz varsa sormak istiyorum yalnız, gta 5 yükleme ekranında kadın veya erkek karakterler gelirken ekranda hafif karıncalanma gibi noktalar çıkıyor, yani o silüet karıncalanıyor ve resim sola kayarken arkasında o noktaları iz şeklinde bırakıyor. Bu witcherda ise envanter ve haritada iken mouse imlecinde oluyor. Battlefield 4 veya dishonored oynarken denk gelmedim, witcher ve gta 5 oynarken de oyun içinde denk gelmedim ama yükleme veya pause gibi ekranlarında olan bu sorun neyden kaynaklı olabilir?

Son çıkan driver'dan 2 ve 3 öncekilerde bahsettiğiniz sorunlar vardı sonradan düzeltmişlerdi. Sizde sanırım eski driver'ların kalıntısı kalmış. Düzeldiğine sevindim.

Laptopı sattım ancak yenisini de aldım, hayırlısıyla Salı falan gelir diye umuyorum. Ge60 kullanıyordum şimdi GE62 gelecek. GE60'da öyle bir sorun var mıydı inanın hiç hatırlamıyorum dikkatimi de çekmemiştir olduysa bile. Yeni laptopım geldiğinde denerim size sonucu bildiririm.

• aytug001 A kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Şu son sorununuzla ilgili açtığınız konuda yanıt verdim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aytug001

Arkadaşlar Gta 5 ve Witcher 3 oynarken Gpu 75 derece, Cpu ise 85 dereceye çıkıyor ve cpudan kaynaklı bottleneck meydana geliyor. Nerden anladın diye soracak olursanız msi afterburner açık içen cpu sıcaklığı 80 derece civarına geldiği zaman gpu kullanımı %70lere iniyor. Bunun normal olmadığını düşünüyorum, bilgisayar daha 4 günlük. Sizce geri gönderip yenisini istemeli miyim yoksa çözmenin bir yolu var mı?
    quote:

Orijinalden alinti: aytug001

Arkadaslar Gta 5 ve Witcher 3 oynarken Gpu 75 derece, Cpu ise 85 dereceye çikiyor ve cpudan kaynakli bottleneck meydana geliyor. Nerden anladin diye soracak olursaniz msi afterburner açik içen cpu sicakligi 80 derece civarina geldigi zaman gpu kullanimi %70lere iniyor. Bunun normal olmadigini düsünüyorum, bilgisayar daha 4 günlük. Sizce geri gönderip yenisini istemeli miyim yoksa çözmenin bir yolu var mi?

75 ve 80 derece sıcaklıklar son derece normal hocam, bu konuda kaygılanmana gerek yok. Diğer sorunun için; BIOS ve firmware güncellemelerini yaptın mı?

https://www.msi.com/Laptop/support/GE62-6QF-Apache-Pro.html#down-bios

https://www.msi.com/Laptop/support/GE62-6QF-Apache-Pro.html#down-firmware

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.