Şimdi Ara

GE62 Apache Pro 8GB1TBHDD VS 16GB S.Raid 2SSD Karşılaştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Başlıkta da belirttiğim gibi 8GB ile 16GB olan modelin sadece içerisinde Raid2 sistemi mi farklı geliyor?
    SSD Önemli birşey biliyorum lakin bu fiyat farkı uçurumuna değer mi? (linkler aşşağıda)
    GE62 Apache Pro Modelini hâla öneriyormusunuz?
    Kullanım amacım sadece : Yazılım/Web Sorf/Okuma/Müzik Dinleme/BF1/Lock On vsvs gibi bir takım işler. Bu model güçlü olduğu için tercih etmek istiyorum bu yüzden arada kaldım yardımlarınızı bekliyorum hocalarım.

8GB Olan
    http://www.hepsiburada.com/msi-ge62-apache-2ql-608xtr-intel-core-i7-5700hq-2-7ghz-3-5ghz-8gb-1tb-15-6-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601863?magaza=Delta%20Computer&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=Cj0KEQjwncO7BRC06snzrdSJyKEBEiQAsUaRjK0x_u-I3dQMU3c4jQuyes2As0Mwt_QAe4Z405ZUragaAqAk8P8HAQ

16GB Olan
    http://www.hepsiburada.com/msi-ge62-apache-pro-6qf-096xtr-intel-core-i7-6700hq-2-6ghz-3-5ghz-16gb-1tb-128gb-ssd-15-6-full-hd-tasinabilir-bilgisayar-p-BD601972?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.elk.bilgisayar-notebook.pla&gclid=Cj0KEQjwncO7BRC06snzrdSJyKEBEiQAsUaRjKwKHmyKPJG5_5LwMahatvY8PNoVlt4DAAO63MR78w8aAmX68P8HAQ

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Beyler acil yanıta ihtiyacım var bu gün almam gerekiyor

• Aradaki fiyat uçurumunun asıl nedeni SSD değil ekran kartı birinde GTX 950M var diğerinde GTX 970M. Ek olarak 8GB olanda 5. nesil işlemci DDR3 RAM ve tek renk aydınlatmalı klavye varken, 16GB olan modelde 6. nesil (son nesil) işlemci, 3 bölgeli çok renk aydınlatmalı klavye ve DDR4 RAM var. Bana sorarsanız maddi durumunuz el veriyorsa fiyat farkına kesinlikle değer. Çünkü GTX960M ile GTX970M arasında bile baya fark var. GTX950M biraz düşük kalıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: iade

Aradaki fiyat uçurumunun asıl nedeni SSD değil ekran kartı birinde GTX 950M var diğerinde GTX 970M. Ek olarak 8GB olanda 5. nesil işlemci DDR3 RAM ve tek renk aydınlatmalı klavye varken, 16GB olan modelde 6. nesil (son nesil) işlemci, 3 bölgeli çok renk aydınlatmalı klavye ve DDR4 RAM var. Bana sorarsanız maddi durumunuz el veriyorsa fiyat farkına kesinlikle değer. Çünkü GTX960M ile GTX970M arasında bile baya fark var. GTX950M biraz düşük kalıyor.

GE 62 6QF almayı düşünüyorum hocam ne dersin?

• quote:

Orijinalden alıntı: AirSupport

quote:

Aradaki fiyat uçurumunun asıl nedeni SSD değil ekran kartı birinde GTX 950M var diğerinde GTX 970M. Ek olarak 8GB olanda 5. nesil işlemci DDR3 RAM ve tek renk aydınlatmalı klavye varken, 16GB olan modelde 6. nesil (son nesil) işlemci, 3 bölgeli çok renk aydınlatmalı klavye ve DDR4 RAM var. Bana sorarsanız maddi durumunuz el veriyorsa fiyat farkına kesinlikle değer. Çünkü GTX960M ile GTX970M arasında bile baya fark var. GTX950M biraz düşük kalıyor.

GE 62 6QF almayı düşünüyorum hocam ne dersin?

Bir kaç saat önce GE72 6QD siparişi verdim. Acer, Dell, Monster. MSI (PE ve PX serileri) arasında çok git gel yaptım ve en sonunda GE72'ye karar verdim. Geldiği zaman en kısa zamanda incelememi yapacağım ama bayram sonuna sarkacak gibi :(

• AirSupport kullanıcısına yanıt
    Ge62 6qf hereous edition ı gördüm ve deneyimledim. Yani yav insan ayrılamıyor tam bir sanat eseriydi. Performansı zaten üst düzey tasarımda oyle. Yok sade olsun diyorsan ben bu laptopla surekli insan icine cikacagim yanimda elimde gezdirecegim diyorsan gs40 ada bak derim. Ge62-72 gs40-60-72 ve gt72 s serileri cok saglamdir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyfyfy1453

Ge62 6qf hereous edition ı gördüm ve deneyimledim. Yani yav insan ayrılamıyor tam bir sanat eseriydi. Performansı zaten üst düzey tasarımda oyle. Yok sade olsun diyorsan ben bu laptopla surekli insan icine cikacagim yanimda elimde gezdirecegim diyorsan gs40 ada bak derim. Ge62-72 gs40-60-72 ve gt72 s serileri cok saglamdir.

Tamamdır hocam bekkiyorum incelemnizi.

İADE HOCAM;

Tasarımı benimde hoşuma gitti, taşımak için alıyorum zaten performanslı birşey istiyorum o yüzden bu modeli düşündüm yani tercihiniz bu yöndemi sizinde?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • AirSupport kullanıcısına yanıt
    Kardeşim çok taşınabilirlik az oyun ISTIYORSAN GS40

Taşınabilirlik ve oyun Performansini esit istiyorsan gs60

Az tasınabilirlik çok oyun Performansı istiyorsan ge62 6qf tir. Bende çok çoooook arada kaldım ancak gs40 alacagim. Cunku uniye goturuyorum ve 2 otobus yapiyorum. GS40 hem 14 inc hemde 1.5 kg felan. Yandan asmali kucuk bir cantam var onada sigiyor. Ayin onunda pesin parayla alacagim. Tek eksigi bu kadar kucuk oldugu icin gs60 a gore daha cok isiniyor. Ancak benim icin kucuk olmasi cok onemli bir kriter oldugu icin gs40 ta karar kıldım.

Ge62 6qf herous edition a gelirsek o urunu magazada inceledim. Teshir urununde. Kasasindakileri cikartma sandim silinir dedim yok lazerle boyamaymis. Onunda kasasi cok hosuma gitmisti. Ama ısınırsada ısınsın deyip gs40 ta karar kılmıstım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: fyfyfy1453

Kardeşim çok taşınabilirlik az oyun ISTIYORSAN GS40

Taşınabilirlik ve oyun Performansini esit istiyorsan gs60

Az tasınabilirlik çok oyun Performansı istiyorsan ge62 6qf tir. Bende çok çoooook arada kaldım ancak gs40 alacagim. Cunku uniye goturuyorum ve 2 otobus yapiyorum. GS40 hem 14 inc hemde 1.5 kg felan. Yandan asmali kucuk bir cantam var onada sigiyor. Ayin onunda pesin parayla alacagim. Tek eksigi bu kadar kucuk oldugu icin gs60 a gore daha cok isiniyor. Ancak benim icin kucuk olmasi cok onemli bir kriter oldugu icin gs40 ta karar kıldım.

Ge62 6qf herous edition a gelirsek o urunu magazada inceledim. Teshir urununde. Kasasindakileri cikartma sandim silinir dedim yok lazerle boyamaymis. Onunda kasasi cok hosuma gitmisti. Ama ısınırsada ısınsın deyip gs40 ta karar kılmıstım

Taşıma sıkıntı değil hocam taşınır bir şekilde. GE 62 6QF alıyorum o zaman. Sağolasın yardımın için

• Arkadaşa katılıyorum sık sık taşıyacaksan GS serileri daha uygun ama. Taşırken biraz zahmete katlanırım dersen kesinlikle GE serisi. Ben de aslında GE62 düşünüyordum fakat sonradan GE72 ile aralarında komik bir fark olduğunu görüp GE72 almaya karar verdim. Gelince burada da ufak bir inceleme yapmaya çalışacağım inş Zaten ekran kartları dışında aynı bilgisayarlar hepsi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 2 Temmuz 2016; 16:30:46 >
  • quote:

Arkadaşa katılıyorum sık sık taşıyacaksan GS serileri daha uygun ama. Taşırken biraz zahmete katlanırım dersen kesinlikle GE serisi. Ben de aslında GE62 düşünüyordum fakat sonradan GE72 ile aralarında komik bir fark olduğunu görüp GE72 almaya karar verdim. Gelince burada da ufak bir inceleme yapmaya çalışacağım inş Zaten ekran kartları dışında aynı bilgisayarlar hepsi

Hocam GE72 ile arasındaki tek fark ekran bıyutu değilmi zaten? Peki neden o kadar pahalı? Bu arada incelemenizi bekliyor olacağım.

• quote:

quote:

Arkadaşa katılıyorum sık sık taşıyacaksan GS serileri daha uygun ama. Taşırken biraz zahmete katlanırım dersen kesinlikle GE serisi. Ben de aslında GE62 düşünüyordum fakat sonradan GE72 ile aralarında komik bir fark olduğunu görüp GE72 almaya karar verdim. Gelince burada da ufak bir inceleme yapmaya çalışacağım inş Zaten ekran kartları dışında aynı bilgisayarlar hepsi

Hocam GE72 ile arasındaki tek fark ekran bıyutu değilmi zaten? Peki neden o kadar pahalı? Bu arada incelemenizi bekliyor olacağım.

Evet ekran en temel fark onun dışında zaten SSD ve RAM ile alakalı fiyat farkı da olabiliyor. Ben alırken arada 50TL fark olduğunu görünce GE72 aldım yoksa siteye GE62 almaya girmiştim Bilgisayar geldiğinde en kısa zamanda inceleyeceğim ben de sabırsızlıkla bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 3 Temmuz 2016; 1:26:02 >

• quote:

quote:

quote:

Evet ekran en temel fark onun dışında zaten SSD ve RAM ile alakalı fiyat farkı da olabiliyor. Ben alırken arada 50TL fark olduğunu görünce GE72 aldım yoksa siteye GE62 almaya girmiştim Bilgisayar geldiğinde en kısa zamanda inceleyeceğim ben de sabırsızlıkla bekliyorum

50₺ mi hadi canım 😀 . Ben baktığımda neredeyse 500₺-600₺ lik bir fark vardı

http://www.tekramarket.com/urun-detay/210102637 62 bu
    http://www.tekramarket.com/urun-detay/210101769 72 bu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirSupport -- 3 Temmuz 2016; 2:43:32 >

• Hocam attığınız GE62'de 128GB SSD 16GB RAM var GE72 de 256GB SSD 32GB RAM var fiyat farkının bir kısmı da oradan kaynaklanıyor Normalde 200 300 lira falan oluyor sanırım :D
  • iade kullanıcısına yanıt
    Hocam o kadar çok model numarası var ki hangisi hangisi karıştırıyorum. Elinizde varsa link atma şansınız var mı?

• quote:

Hocam o kadar çok model numarası var ki hangisi hangisi karıştırıyorum. Elinizde varsa link atma şansınız var mı?

GE72-6QF 8GB RAM + 128GB SSD olan model buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge72-6qf-017tr-notebook-fiyati,5698663.html
    Model numarasını MSI GE72 6QF-017TR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro modeli düz siyah renge ve renki aydınlatmalı klavyeye sahip.

GE72-6QF 16GB RAM + 256GB SSD olan model de buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge72-6qf-052xtr-notebook-fiyati,5916587.html
    Model numarasını MSI GE72 Apache Pro 6QF-052XTR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro modeli düz siyah renge ve renki aydınlatmalı klavyeye sahip.

GE62-6QF 8GB RAM + 128GB SSD olan model de buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge62-6qf-082tr-notebook-fiyati,5881029.html
    Model numarasını MSI GE62 6QF-082TR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro Heroes olarak geçen Heroes of the Storm oyununa özel üretilmiş model. Resimlerden de görebileceğin gibi dışında oyun karakterleri var ve bu model de renkli aydınlatmalı klavyeye sahip.

GE62-6QF 16GB RAM + 128GB SSD olan model de buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge62-6qf-096xtr-notebook-fiyati,5949152.html
    Model numarasını MSI GE62 6QF-096XTR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro modeli düz siyah renge ve renki aydınlatmalı klavyeye sahip.

Daha bir çok model var ama benim bulabildiklerim arasından GE62/72 serisinde 6QF koduyla en çok satılan modeller bunlar sanırım. Bu attığım linkler içerisinden hepsinin ekran kartı GTX 970M ve işlemcisi i7 6700HQ , bu yüzden performans olarak çok büyük farkları olmaz sadece RAM den kaynaklanan ufak farklılıklar olabilir. Ekran boyutuna ve bütçene göre uygun olanı seçebilirsin bunlar arasından :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 3 Temmuz 2016; 17:10:24 >

• quote:

quote:

GE72-6QF 8GB RAM + 128GB SSD olan model buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge72-6qf-017tr-notebook-fiyati,5698663.html
    Model numarasını MSI GE72 6QF-017TR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro modeli düz siyah renge ve renki aydınlatmalı klavyeye sahip.

GE72-6QF 16GB RAM + 256GB SSD olan model de buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge72-6qf-052xtr-notebook-fiyati,5916587.html
    Model numarasını MSI GE72 Apache Pro 6QF-052XTR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro modeli düz siyah renge ve renki aydınlatmalı klavyeye sahip.

GE62-6QF 8GB RAM + 128GB SSD olan model de buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge62-6qf-082tr-notebook-fiyati,5881029.html
    Model numarasını MSI GE62 6QF-082TR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro Heroes olarak geçen Heroes of the Storm oyununa özel üretilmiş model. Resimlerden de görebileceğin gibi dışında oyun karakterleri var ve bu model de renkli aydınlatmalı klavyeye sahip.

GE62-6QF 16GB RAM + 128GB SSD olan model de buhttp://www.akakce.com/bilgisayar-dizustu/en-ucuz-msi-ge62-6qf-096xtr-notebook-fiyati,5949152.html
    Model numarasını MSI GE62 6QF-096XTR olarak aratabilirsin. Bu model Apache Pro modeli düz siyah renge ve renki aydınlatmalı klavyeye sahip.

Daha bir çok model var ama benim bulabildiklerim arasından GE62/72 serisinde 6QF koduyla en çok satılan modeller bunlar sanırım. Bu attığım linkler içerisinden hepsinin ekran kartı GTX 970M ve işlemcisi i7 6700HQ , bu yüzden performans olarak çok büyük farkları olmaz sadece RAM den kaynaklanan ufak farklılıklar olabilir. Ekran boyutuna ve bütçene göre uygun olanı seçebilirsin bunlar arasından :)

17lik ekran ile 15 lik ekran arasında sizin önereceğiniz nedir? Çanta alacağım taşıması kolay olsun diye 15 lik istiyorum ama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AirSupport -- 3 Temmuz 2016; 17:17:49 >

• quote:

quote:

quote:

17lik ekran ile 15 lik ekran arasında sizin önereceğiniz nedir? Çanta alacağım taşıması kolay olsun diye 15 lik istiyorum ama?

Çanta almanıza gerek yok sanırım GE serilerinin içinden hediye olarak MSI oyuncu faresi ve sırt çantası çıkıyor.
    İnternetten bulabildiğim bilgiye göre GE62 2.4kg, GE72 de 2.9 kg olarak geçiyorlar ama bunlar sadece bilgisayarın ağırlığıdır muhtemelen ek olarak taşırken adaptör, fare, kulaklık gibi şeylerin de ağırlığını hesaba katmak mantıklı olur.
    Bir de başka yerlerde okursanız kafanız karışmasın, eski modellerde GE62 ler IPS panel, GE72 ler TN panel olarak geliyordu fakat yeni modellerde o fark da kalktı artık hepsi IPS panel olarak geliyor.

Buradaki kriterlere göre ele alırsak 500g ağırlık fazlası olmasına rağmen bana göre GE72 daha iyi bir seçenek. Tabi ki fiyat olayına girmiyorum ama 17.3 inç in keyfi daha başka olur diye düşünüyorum

• iade kullanıcısına yanıt
    Aa o çanta olayı iyi olmuş bende düşünüyordum nasıl taşıyabilirim diye. Fiyat farkı beni korkutmasa 72 alırdım ama 62 beni beklesin o zaman 😅. Sizin alet ne zaman gelecek hocam

• quote:

Aa o çanta olayı iyi olmuş bende düşünüyordum nasıl taşıyabilirim diye. Fiyat farkı beni korkutmasa 72 alırdım ama 62 beni beklesin o zaman . Sizin alet ne zaman gelecek hocam

Artık çıkmazsa içinden alıcaz bir çanta ona göre, gerçi GE62 alacaksanız çanta çıkmasa bile çok sıkıntı çekmezsiniz diye tahmin ediyorum. Dediğim gibi fiyat farkını gözetmezsek GE72-6QF daha üstün gibi ama işin içine fiyat girince GE62-6QF de çok güzel bilgisayar GTX970M 3-4 sene rahatlıkla götürür zaten orta yüksek ayarlarda.

Hocam benim alet en geç 11 Temmuz Pazartesi günü kargoda diyordu sanırım araya bayram girince uzadı biraz. 15i gibi elimde olur diye inşallah.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iade -- 3 Temmuz 2016; 17:52:33 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.