Şimdi Ara

ge62 HDD tıkırtı-cızırtı sesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • vatandan msi ge62 2qc modelini adlım 1 hafta olmadı daha ilk günden beri hdd den geldiğini tahmin ettiğim (çünkü ses o tarafta yoğunlaşıyo) bi hırıltı mı desem cızırtı mı desem ses geliyor. Daha iyi anlamanız için sesi kaydettim aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz. Forumda araştırdım baya ge60larda bu tarz bi tıkırtının normal olduğunu yazmış çoğu kişi benimki de normal mi acaba yyardımcı olursanız çok sevinirim yapılması gereken bi şey varsa geç kalmak istemiyorum

https://www.youtube.com/watch?v=Jygc1tSkCd4

• baatman B kullanıcısına yanıt
    tık tık tık yapan normal hdd öyle çalışıyo

fiiiiiiiiii gibi bi ses geliyo o cw diye bi sorun diye biliyorum. Gaming ve yüksek performansta geliyosa ,dengeli ve güç tasarrufunda kesiliyosa herkeste var o üst konuda konuşuluyor .Ama sizinki az daha farklı tam emin olamadım
  • laptop lar dan hdd sesi gelmesi normal eğer aşırı ir ses yoksa özellikle sessiz ortamlarda ufak sesler duyulabilir. sık sık geliyorsa yemeklerini sağlam tut

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • laptop lar dan hdd sesi gelmesi normal eğer aşırı ir ses yoksa özellikle sessiz ortamlarda ufak sesler duyulabilir. sık sık geliyorsa yedeklerinisağlam tut

• Hdd den de geliyor olabilir. Firmware ve bios güncellemesi yaptin mi?
    Bir de dwd-rw nin üzerine baski yapınca gıcırdama sesi sende de var mı?

• bios güncellemesi yaptım fakat firmware güncellemesi yapmadım.
    söylediğiniz gıcırdama sesi olmuyor sanırım bende
  • Trakyacus kullanıcısına yanıt
    dengeli ve güç tasarrufu modunda kesilmiyor devam ediyor fakat prizden aldığı güç yetersiz geliyo olabilir diye de bi şey duydum onu denemek için pilde kullandım bi süre bellirgin bi şekilde azalma oldu ama kesilmedi tamamen ama denk gelmiş de olabilir genelde bilgisayar boştayken geliyo bu ses internette dolaşırken oyun oynarken fln nadiren oluyo ama boştayken daha çok oluyo
  • pilde kullanma olayını bi kaç kere daha denedim ve sorunum devam etti yani güçle ilgili olduğkunu sanmıyorum sürekli kontrol ediyorum hdd'de sorun var mı diye hd tune pro ile ama sağlıklı gözüküyor ne yapsam bilemedim servise mi göndersem
  • baatman B kullanıcısına yanıt
    Aynı problem bende var, ne yaptınız çözüm olarak acaba?

• Yahu bu nasıl bir takıntıdır anlamış değilim. Hiçbir sorun yok cihazlarınızda. Normal HDD çalışma sesi. Bu kadar paranoyaklığa gerek yok ne servisi?

• quote:

Orijinalden alıntı: baatman

pilde kullanma olayını bi kaç kere daha denedim ve sorunum devam etti yani güçle ilgili olduğkunu sanmıyorum sürekli kontrol ediyorum hdd'de sorun var mı diye hd tune pro ile ama sağlıklı gözüküyor ne yapsam bilemedim servise mi göndersem

Hardisk'ler mekanik parçalardan oluşur ve çalışırlarken ses üretirler. Dakikada 7200 RPM'le hızla dönen ve okuma yazma kafası sürekli hareket halinde bulunan bir bileşenin sessiz çalışmasını beklemek nasıl bir mantıktır anlamıyorum. Çok rahatsız oluyorsan SSD takıp sesten kurtulabilirsin. Teknik servise gönderirsen, hiç bir işlem yapmadan geri gönderirler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.