Şimdi Ara

GE72 2QF isiniyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayari Amazon dan aldim, aldigim zamandan beri cpu ve gpu 80 lerde oyun oynuyorum surekli.
    Fallout 4 icin yaptigim grafik moduyla gpu 86 ya, cpu da 80-82 civarlarian cikinca oynamayi biraktim yapmam gereken bir sey mi var diye danismak istedim foruma.

Eski driverlardan vs. kaynakli bir sorun mu var acaba ? Ekran kartini geforce a update geldikce guncel tutuyorum fakat bios vs. baska bir seye ayrica guncelleme yapmiyorum, gerekiyor mu o konuda da bilgim yok

@NomadCRY Hocam siz bilgilisiniz sanirim forumlarda gordugum kadariyla, etiketliyorum mazur gorun :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SellYourSoul -- 22 Haziran 2016; 22:11:20 >

• Ayrica bilgisayar bosta iken %20 lik bir ram kullanimi mevcut, calisan gereksiz bir sey var mi ?

GE72 2QF isiniyor mu?
  • Estağfurullah kardeşim ne mazur görmesi.

Öncelikle dereceler normal. Hiçbir sıkıntı yok. GE72'lerin bir önceki neslini almışsınız. O modeller şimdiki nesillere göre daha fazla ısınıyor. Dereceler tamamen normal. O derecelerde oynamayı bırakmanızı gerektirecek hiçbir durum yok. Bu cihazlar 100 derecelere kadar dayanabiliyor zaten. Bir önceki laptopım GE60'ta GPU 89, CPU 85-87 derecede olurdu hep.

BIOS ve firmware güncellemelerini ise tabi ki yapmalısınız bunlar en önemli güncellemeler zaten. Ve bu güncellemeler genelde fan ve soğutmayla ilgili olur. Veya sistem stabilitesiyle ilgili. Kesinlikle yapmalısınız bunların güncellemelerini. Büyük ihtimalle derece az da olsa fark edecektir.

RAM kullanımında hiçbir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 23 Haziran 2016; 7:13:46 >
  • Sistem boşta 49 ve oyun sırasında 80 derecelik işlemci sıcaklıları gayet normal. Ekran kartındaki 86 derece standartlar arasında. %20'lik RAM kullanımının çoğu MS yazılımlarından kaynaklanıyor, bun da ad bir sorun yok.
  • @
    NomadCRY

@Ayberk1456

Cok tesekkurler, bios guncellemeleri biraz sikintili oluyormus bildigim kadariyla hocam, bikac derece icin sistemi cokertmeyeyim zalman nc11 almayi dusunuyordum, gereksiz midir yani :)
  • SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    BIOS ve firmware güncellemeleri kesinlikle sıkıntı olmaz. Pili tam şarj edip yaparsan, en azından elektrik kesilirse sorun yaşamazsın. Eğer laptopu masa üstünde kullanıyorsan NC11 fazladan birkaç derecelik soğutma sağlar. Ama dizinin üstünde kullanıyorsan kesinlikle al derim.
  • SellYourSoul kullanıcısına yanıt
    Bios, firmware güncellemelerinde bir sıkıntı yok. Sıkıntı olsa firma yayınlamaz bunu. Ve en fazla yapılması gereken güncellemeler de bunlar.

Soğutucu bu tip oyun cihazları için tamamen gereksiz. En fazla 4-5 derece fark ettirir bu da sizin hissedemeyeceğiniz bir fark.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NomadCRY -- 24 Haziran 2016; 23:49:15 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: NomadCRY

Bios, firmware güncellemelerinde bir sıkıntı yok. Sıkıntı olsa firma yayınlamaz bunu. Ve en fazla yapılması gereken güncellemelerde bunlar.

Soğutucu bu tip oyun cihazları için tamamen gereksiz. En fazla 4-5 derece fark ettirir bu da sizin hissedemeyeceğiniz bir fark.

Anladim hocma cok tesekkurler :) bu bios ve firmware biraz yapmasi kulfetli geldi, iftardan sonra goz atacagim tekrar
  • hocam ben de 1 hafta önce aynı modelden aldım. aynı durum bende de var boşta cpu 50 leri görüyordu. henuz oyun kurup denemedim. ama yukarda bılgılı arkadaşların soyledığı gıbı normal galıba bu ısılar. size sormak istediğim oyun performansı nasıl pcnızın? full hd de hangi oyunları denediniz?

teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kuzeyli.2891

hocam ben de 1 hafta önce aynı modelden aldım. aynı durum bende de var boşta cpu 50 leri görüyordu. henuz oyun kurup denemedim. ama yukarda bılgılı arkadaşların soyledığı gıbı normal galıba bu ısılar. size sormak istediğim oyun performansı nasıl pcnızın? full hd de hangi oyunları denediniz?

teşekkürler

hocam tw:warhammer oynuyorum, diablo 3, killing floor 2, battlefield 4, hepsinde yuksek grafiklerde akici, cok rahat oynuyorum sikinti yok isinma konusunda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.