Şimdi Ara

Gebze'de 14 aydır iş bulamıyor. 495 işyeri tasfiye sürecinde 80 tane de kapanmış (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
0
Favori
2.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
58 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Dostum 3 eli ekmek tutan kişiyiz evde 3 müzde çalışıyoruz. Serbest meslek tabelacılık yapıyor ben hariç 2 kişi çalıştıkları yere normal adam bulamadıkları için sabıka kayıtlı işçi alıyorlar. Sen şimdi zorunlu fln diyeceksin konuyu değiştirmeden söylim baya bir sabıka kayıtlı çalıştırıyor. Benim çevremde çalışmayan yok benim gözümde bu real bir rakam değildir. Geçinmek zor bunları söylersen anlarım bir aile 2 kişi çalışmadan zor geçinir dersin anlarım ama 30 - 40 çok üstad

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Katılıyorum gerçekten mesele tam olarak bu herkes birilerinin referansı ile iş buluyor. Bu market işi olmuş şirket işi olmuş fark etmiyor. Saçmalıktan başka birşey değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bunun en büyük sebebi hem çok mezun var hem de çok işsiz var. IK çalıştıran şirketler bile artık doğru kişiyi seçemez hale geldiler. Zaten profesyonel olarak IK hizmeti sunan çok az yer var. Haliyle herkes birbirine soruyor çevrenizde kim var. Bizim iş yerinde de öyle, evet CV'ler geliyor oradan da alıyorlar ama ilk tercih çevreden tavsiye edilen kişiler.
  • Gerçek işsiz sayısı 25 milyondan aşağı değil

• 14 aydır iş bulamıyor ve özellikle Gebzede iş bulamıyor... bana pek inandırıcı gelmedi. Gebzede kalmış ve Gebzede çalışmış birisi olarak inanamıyorum şahsen. Gerçekten iş beğenmeme mi acaba?
  • 31 Mart Seçimlerinde gösterdiği irade sebebiyle Gebze ye hiç acımıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: nexus can

10 senedir işsiz olan insanlar var ateşi söndürmezsen o ateş senide yakar bu işler böyledir.
    Ruyanda gorursun

• quote:

Orijinalden alıntı: ByKayseriLi38

Bende uzun süredir işsizim ama şu da bir gerçek eğer bir tanıdığınız varsa anında iş bulabiliyorsunuz hatta kendinizi işin içinde buluyorsunuz. Benim de bir arkadaş uzun süredir iş bulamıyordu form doldurmadığı market falan kalmamıştı hiç biri çağırmadı bunu bir gün bunun akrabasının tanıdığı bir adamla görüştürmüşler neyse 1 saate seni ararım ben demişler. 1 saat sonra x markete git orada bölge sorumlusu seni bekliyor konuş anlaş evraklarını ver işe başla demişler. Şuan çocuk hala orada çalışıyor. En komik tarafı da ne biliyormusunuz? Çocuğun şuan çalıştığı markete daha önce kendisinin form doldurup vermesi Yani form doldurduğu halde çağırmıyorlar ama bir telefon ile 1 saat sonra çocuğu vermesi gereken evrak listesini alması için çağırıyorlar Onu bunu bilmem mutlaka bir tanıdık falan olacak yoksa işler yürümüyor.
    Market e girmek için de torpil dönüyorsa eyvahlar olsun.

• tenekekutu kullanıcısına yanıt
    Nedeni ik personellerinin iş bilmemeleri kendi sorumluluklarını testlere atması , ilk elemeyi internet üzerinden saçma sapan kişilik testleriyle yapmaya çalışıyorlar 100-200 soruluk kameralı testler ile kişinin satış becerisini ölçmek mümkün mü bence değil.Hayatım boyunca salak insanların ne satışlar yaptığını gördüm kimi zamanda o kadar akıllı insanların hedef yarısına bile gelemediğini.Bir ürünü sattırırken firmanın yalan söylemeyin dedikten sonra yanlış yönlendirme ile satış yaptırıp sorumluluk almaması ve pazarlamacıyı yalancı durumuna düşürmesi neler neler var bu pazarlama sektöründe.Her bordro programı kullananı ik yaparlarsa , bir işe girişip onu destekleyecek minimum 6 aylık destek yoksa elinizde öyle personel değiştirip düzelir diye çok beklersin.Sanıyorlar ki ben bu işe girdim hemen kazanmam lazım , kardeşim sen piyasaya kendini tanıttın mı müşteri seni benimsedimi ki senden mal ve ya hizmet alsın bir alıştır kendini , eleman mı seni yoktan var edecek.Öyle bir gücü olsa adam zaten kendi şirketini kurar yapar.Küçük yatırımlarla hemen ve çok para kazanma hırsı kendilerinide bitirdi birde ekonominin kötü gidişi geldi üstüne bal ile kaymak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blacksea533 -- 26 Şubat 2020; 16:54:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Black Hawk.

Market e girmek için de torpil dönüyorsa eyvahlar olsun.

Alıntıları Göster
    Vallahi öyle hocam adam form doldurupta çağırmadıkları yerde torpil ile çalışıyor şuan
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.