Şimdi Ara

Gebze Teknik Bilgisayar Müh mezunuyum , sorusu olan varsa gelebilir (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
8
Favori
4.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Orası öyle. Her hafta ödev yapmaktan yoruldum ama yapacak bir şey de yok. Mecbur bazı şeylerden kısıp kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz.

Mesela yaz projesi verildi şimdi de onunla uğraşıyorum :) Bu dönem 12 ödev 2 proje yaptım. Ödevler de ilk 3-4 tanesi hariç kaliteli ödevlerdi. Baya vaktimizi yiyiyorlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: EvoRoncatto

Bu okuldan memnun olanların çok büyük kısmı ya da DH'de takılanları böyle denk geliyor, ya ağır asosyal ya da nerd oluyor. Hayata karşı nasıl bu kadar motiveler anlamak mümkün değil, 18-23 yaşlarını bu okul için belki 18-24/25 yaş aralığını yoğun çalışan bir araştırma görevlisi tadında geçirmeyi normal görüyorlar. Sosyalliğin uç boyutu olarak gördüğü şey de geceleri partilere akmakla sınırlı. Üniversite hayatınızda her allahın günü ertesi günkü ödev ya da projeyi yetiştirmem lazım diye düşünecekseniz boş yere üniversite falan okumayın, 2020'li yıllarda o tempoyla kendi kendinize 3 yıla sağlam bir fikri hayata geçirirsiniz, hayat sömüren bir eğitim sistemiyle de uğraşmazsınız. Üniversitenin akademik ve öğrencilik yüzdelerinin farkında olarak tercih yapın ot gibi çıkmayın. GTÜ denen okul lisansüstü için muazzam bir okul, GYTE yıllarında da bu özelliğiyle öne çıkardı ama lisanstaki çocuklara uygulanan muamele korkunç, okulun fiziki özelliklerine hiç girmiyorum bile.

Normalde böyle ofansif bir yorum yapmam, kendi misyonudur taktir ederim okulu. Ama 2 saatlik mezun videosunu izledim adam AWS'ye girmiş girmiş de nasıl mezun olmuş belli değil. 18-20 yaşındaki çocukların korkulu rüyası gibi okul
    Sana komik bir tavsiye vereyim.

Google - Facebook - AWS- Apple- Sony AI veya çeşitli milyon tane startup firma vs bak bakalım bunlara. Günde kaç saat çalışıyorlar ve yaşları kaç?

Hayatı lay lay lom sanıyorsunuz fakat insanın en proaktif ve enerjisinin yerinde olduğu zamanlar çalışıp kendine güzel bir kariyer yapması -geleceğini düşünmesi gayet mantıklı hareket.

Ne yazık ki bu işler partilerle olmuyor iyi yerlere gelenlerin hepsi - tamamen hepsi ÇALIŞARAK geliyor. He sen diyorsan bana zor geliyor ben azcık çalışayım buyur bankalara girersin bizden de giren oluyor gayet 5.5K-6K maaş alırsın , kadın erkek oranıda gayet yüksek partide yaparsın sorun yok.

Bilgisayar bilimi kolay mı sanıyorsunuz , dünyadan haberiniz yok afedersiniz burda ahkam kesiyorsunuz.Benim takip ettiğim 300-400 akademisyen/mühendis var hepsi sürekli çalışıyor Türkünden yabancısına.

Okulun fiziki özelliklerine laf atman ayrı bir komedi , buraya karşılaştırılan okulların dersaneden halli binaları ve olmayan kampüsleri - yeşilliğini düşünürsek.

Tertemiz oksijen alabileceğin kampüs

• quote:

Orijinalden alıntı: Thurnusol Kağıdı

Birincisi basit bir soru sordum ne bu tavır?? İkincisi okulda kahve içilecek bir yer bile yokmuş. Bi kantin varmış onu da kullanmıyormuşsunuz. Bir şey yapamıyorum demek yerine çemkirmenizden anladım zaten sosyal olanak olmadiğini. Diğer sorulara neden cevap vermediniz??
    Okulda kahve içiçecek yer yok

böyle saçma salak bir yorum yapıyorsun , trollük amaçlı olduğu belli hala geliyorsun buraya seni ciddiye almamı bekliyorsun.

Evet okulda starbucks olmadığı için pis kaka ne diyelim ? Dersane üniversitelerine girebilirsin hocam gayet kapısında 25 tane Starbucks- Caffe Nero vs var adınızı bol bol yazarsınız bardağa.

Hayatınızı belirliyorsunuz - kariyer seçiyorsunuz burda düşündüğünüz şeylere bakın 3-4 sene okuyacağınız okulda kahve bardakçısı yok vah vah.
    Artık mezun oluncada kahvecilerde işe başlarsınız ne diyeyim hayırlı olsun.

Hayır zaten burayı düşünüyorsanız sıralamanız az çok bellidir , hem kaliteli bir bilg mühendisliği eğitimi almak istiyor hem her şey süper sosyal olsun kahveye adımı yazdırayım diyorsanız İTÜ'yü tutturacaktınız sıralamada. Yoksa ağlamanın manası yok.

• Burada verilen ödevler stanford - MIT ile ortak verilen ödevler , tüm derslerin sayfaları açık onlinede bulabilirsiniz. Orada ki arkadaşlar bu ödevleri yapıyor ama ne hikmetse bazı arkadaşlara aynı eğitim ve ödevler verilince ağlamaya başlıyorlar , trajikomik.

Verilen ödevler derslerin anlaşılması için tek yol , dünya da tüm üniversiteler benzer slayt/kitap slaytları ve ödev yapılarını kullanıyor , haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opricnik -- 14 Ağustos 2020; 9:14:3 >
  • EvoRoncatto kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle katılıyorum hocam. Bizim gençlerimiz tam da dünya düzeninin istediği elemanlar. Hepsi kendilerini köle etmeye hazırlar. GTÜ'yü bırakıp başka okula giden 4-5 tane arkadaşım var gerek MYP ile gerek GANO ile ayrıldılar burada okunmaz diyerek, burası üniversite değil araştırma kurumu demişti birisi.

Hayat sadece akademiden, ödev hazırlamaktan ibaret değil. Bu gençler üniversite hayatlarında ne bir etkinliğe katılabilmişler, ne bir kız arkadaş edinebilmişler, ne bir partiye katılmışlar, ne de bir tatile bir geziye gidebilmişler. 4 yıllık üniversite yıllarının özeti sadece çalışmaktan ibaret. Yani dediğinizde haklısınız GTÜ'yü beğenenlerin çoğu zaten asosyal/nerd kişilikler. Bunları yüzlerine vurunca da çirkefleşiyorlar, ki sorsan kendileri de kabul edecek bunları aşağılamak için söylemiyoruz.

Ben boğaziçindeyim eminim birçok öğrenciden de daha fazla çalışıyorumdur ortalamam da yüksek ama hayatımdan asla ödün vermiyorum. Mutlaka gezerim mutlaka tatile giderim, sporumu yaparım, yeri gelir kızlarla gönül eğlendiririm. Hayat benim için yalnızca akademiden ibaret değil, ben de konu sahibi gibi öğrencilik hayatımı zaten birtakım freelance işler yaparak az çok paramı kazanarak geçiriyorum zaten bu ikisi birbirine engel değil kesinlikle. Üniversite sadece diploma ve iş kurumu değildir. Orada hayatı her yönüyle tanımak gerekiyor aksi taktirde geç kalıyorsunuz. Bu benim kişisel fikrimdir, sosyallik ile akademik başarı birbirine ters şeyler değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 14 Ağustos 2020; 9:25:7 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Kesinlikle katılıyorum hocam. Bizim gençlerimiz tam da dünya düzeninin istediği elemanlar. Hepsi kendilerini köle etmeye hazırlar. GTÜ'yü bırakıp başka okula giden 4-5 tane arkadaşım var gerek MYP ile gerek GANO ile ayrıldılar burada okunmaz diyerek, burası üniversite değil araştırma kurumu demişti birisi.

Hayat sadece akademiden, ödev hazırlamaktan ibaret değil. Bu gençler üniversite hayatlarında ne bir etkinliğe katılabilmişler, ne bir kız arkadaş edinebilmişler, ne bir partiye katılmışlar, ne de bir tatile bir geziye gidebilmişler. 4 yıllık üniversite yıllarının özeti sadece çalışmaktan ibaret. Yani dediğinizde haklısınız GTÜ'yü beğenenlerin çoğu zaten asosyal/nerd kişilikler. Bunları yüzlerine vurunca da çirkefleşiyorlar, ki sorsan kendileri de kabul edecek bunları aşağılamak için söylemiyoruz.

Ben boğaziçindeyim eminim birçok öğrenciden de daha fazla çalışıyorumdur ortalamam da yüksek ama hayatımdan asla ödün vermiyorum. Mutlaka gezerim mutlaka tatile giderim, sporumu yaparım, yeri gelir kızlarla gönül eğlendiririm. Hayat benim için yalnızca akademiden ibaret değil, ben de konu sahibi gibi öğrencilik hayatımı zaten birtakım freelance işler yaparak az çok paramı kazanarak geçiriyorum zaten bu ikisi birbirine engel değil kesinlikle. Üniversite sadece diploma ve iş kurumu değildir. Orada hayatı her yönüyle tanımak gerekiyor aksi taktirde geç kalıyorsunuz. Bu benim kişisel fikrimdir, sosyallik ile akademik başarı birbirine ters şeyler değildir
    bana Boğaziçinin ders programını at bakalım inanalım , çünkü orda okuyan arkadaşlarım aynı şekilde aynı ödevleri yapıyorlar.

Hadi sen zahmet etme , İTÜ'nün kini ben atayım sana bak bakalım kim burda "nerd".

Okuduğunuz bölümler dünyada yapması/okuması bölümler, işletme veya benzeri basit bir bölüm mü okuyorsunuz ki laylay lom geçecek hayat. Ayrıca bu dediğin de ayrı bir komik . Ödevler olunca kimse spor yapmanı mı engelliyor veya tatile gitmeni(okul olmadığı bir zaman yapılan eylem?) veya kızlarla gezmeni?

Hafta 7 gün , 7 gün içinde verilen 1 veya 2 ödevi tamamlayamıyorsan iş hayatında da işleri vaktinde yapamazsın. Artık müşteriye dersin kanki geziyorum :( valla yetiştiricem söz.

İş hayatı ekmeğin aslanın ağzında olduğu rekabetçi ortam , burada aldığınız zaman ayarlama yetkileri size inanılmaz katkı sağlıyor. Ben o dediklerinin hepsini yaptım , yetmedi gittik tüm kulüplere katıldık , drone'nu yaptık , sürekli sinemaya - oraya buraya gezmelere gittik gayette bölüm okunuyor.

Tabi bölümde tutunamayan ve asıl asosyal olan , kimseyle 1-2 merhabası olmayanların ağlayıp burada okulu kötülemesi kadar normal bir şey olamaz herhalde.

• Aberrant Warden kullanıcısına yanıt
    Kusura bakmayın ama etkinliğe katılmak, kız arkadaş edinmek, partiye katılmak, geziye gitmek gibi şeyler bizim gibi mühendisler için zor şeyler. Zaten gelecek kaygısı var bir kız arkadaş edinip sonra o ayrıldıktan sonra acı çekmek gibi şeylerle neden vaktimizi harcayalım? Mesleğimizi elimize aldıktan sonra bunları zaten yapabiliriz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

bana Boğaziçinin ders programını at bakalım inanalım , çünkü orda okuyan arkadaşlarım aynı şekilde aynı ödevleri yapıyorlar.

Hadi sen zahmet etme , İTÜ'nün kini ben atayım sana bak bakalım kim burda "nerd".

Okuduğunuz bölümler dünyada yapması/okuması bölümler, işletme veya benzeri basit bir bölüm mü okuyorsunuz ki laylay lom geçecek hayat. Ayrıca bu dediğin de ayrı bir komik . Ödevler olunca kimse spor yapmanı mı engelliyor veya tatile gitmeni(okul olmadığı bir zaman yapılan eylem?) veya kızlarla gezmeni?

Hafta 7 gün , 7 gün içinde verilen 1 veya 2 ödevi tamamlayamıyorsan iş hayatında da işleri vaktinde yapamazsın. Artık müşteriye dersin kanki geziyorum :( valla yetiştiricem söz.

İş hayatı ekmeğin aslanın ağzında olduğu rekabetçi ortam , burada aldığınız zaman ayarlama yetkileri size inanılmaz katkı sağlıyor. Ben o dediklerinin hepsini yaptım , yetmedi gittik tüm kulüplere katıldık , drone'nu yaptık , sürekli sinemaya - oraya buraya gezmelere gittik gayette bölüm okunuyor.

Tabi bölümde tutunamayan ve asıl asosyal olan , kimseyle 1-2 merhabası olmayanların ağlayıp burada okulu kötülemesi kadar normal bir şey olamaz herhalde.

Alıntıları Göster
    Günaydın kankim haklısın bazı yerlerde bazı yerlerde de haksızsın ama ödev sayısı konusunda itude boğaziçi de daha insaflı hani tek senin değil aynı ünilerde benim de arkadaşlarım var.

Ayrıca gtüdeki eğitime kimse laf etmiyor ki kötü diyen yok zaten . Olay gtüdeki uygulamanın biraz agresif sert olması. Onun dışında zaten dediğim şeyler kısmen bana göre doğru. Kısmen ama yanlış .

İyi forumlar kankim özlendin. İstanbulda görüşmek üzere diyeceğim ama yakın zamanda gidiyorsun seviliyorsun canım kankim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Okurken nasil is buldunuz, dersler engel olmadimi calisma performansiniza, hangi alana yoneleneceginizi nasil belirlediniz?

• SporcuPc S kullanıcısına yanıt
    Lisans eğitimi hayatının en basit yılları, bunun doktorası var meslek hayatı var. Üniversitede yapamazsan ileride yapması daha kolay olmayacak. Bunun en iyi yeri ve zamanı lisans eğitimi dönemidir. Lisans dönemi kaçarsın, kaçamak yaparsın, üç kuruş parayla küçük gezilere çıkmaya çalışırsın, kamplara katılırsın turlara katılırsın hepsinin tadı ayrıdır. Büyümüş koca adam olmuşken bunları yapmak mümkün değil, işten kaytarıp hadi kaçamak yapalım diyemezsin, festivallerden kamplardan zevk alamazsın onlar biraz genç işidir artık. Saysam bu liste uzar gider kısacası her dönemin kendine ait milestoneları vardır diyebilirim.

Ayrıca tekrar ediyorum üniversite sadece iş kurumu değildir gittiğiniz yerde hayatı tüm yönleriyle yaşayın ve öğrenmeye bakın. Bir kızdan ayrılıp onun acısını çekmek de hayatın parçasıdır, yaşanması gereklidir. Mezun olduğunuzda şöyle bi dönüp baktığınızda ne güzel 4 seneydi diyebilin arkanızda anılar kalmış olsun. Ben 4 senenin tamamen bilgisayar başında, ders başında falan ödev yapmakla geçmesi taraftarı değilim. Yazın bile ödev veriyorlarmış aylarca uğraşıyorlardı arkadaşlarım. Bir kere geldiğimiz şu hayatta %99'umuzun sonu bir firmaya köle olmak zaten çıkacağımız son aynı arada büyük farklar olmayacak. Bari yaşadığımıza deysin hayat

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 14 Ağustos 2020; 10:11:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jackk001

Okurken nasil is buldunuz, dersler engel olmadimi calisma performansiniza, hangi alana yoneleneceginizi nasil belirlediniz?
    Valla aynı dönem veri-sistem-os geçti o dönem bide haftada 2 gün çalışıyordu. Nasıl yaptı hiç bir fikrim yok. Yani senin şu an okumaya başladığın dönem oluyor tabi sen veri geçtiğin için daha az yoğun olursun

• quote:

Orijinalden alıntı: jackk001

Okurken nasil is buldunuz, dersler engel olmadimi calisma performansiniza, hangi alana yoneleneceginizi nasil belirlediniz?
    Niye olsun yahu ? zaman yönetimi diye bir kavram var arkadaşlar ayrıca firmalar sınavlarınız ve yoğun zamanlarınıza göre planlamanıza izin veriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Lisans eğitimi hayatının en basit yılları, bunun doktorası var meslek hayatı var. Üniversitede yapamazsan ileride yapması daha kolay olmayacak. Bunun en iyi yeri ve zamanı lisans eğitimi dönemidir. Lisans dönemi kaçarsın, kaçamak yaparsın, üç kuruş parayla küçük gezilere çıkmaya çalışırsın, kamplara katılırsın turlara katılırsın hepsinin tadı ayrıdır. Büyümüş koca adam olmuşken bunları yapmak mümkün değil, işten kaytarıp hadi kaçamak yapalım diyemezsin, festivallerden kamplardan zevk alamazsın onlar biraz genç işidir artık. Saysam bu liste uzar gider kısacası her dönemin kendine ait milestoneları vardır diyebilirim.

Ayrıca tekrar ediyorum üniversite sadece iş kurumu değildir gittiğiniz yerde hayatı tüm yönleriyle yaşayın ve öğrenmeye bakın. Bir kızdan ayrılıp onun acısını çekmek de hayatın parçasıdır, yaşanması gereklidir. Mezun olduğunuzda şöyle bi dönüp baktığınızda ne güzel 4 seneydi diyebilin arkanızda anılar kalmış olsun. Ben 4 senenin tamamen bilgisayar başında, ders başında falan ödev yapmakla geçmesi taraftarı değilim. Yazın bile ödev veriyorlarmış aylarca uğraşıyorlardı arkadaşlarım. Bir kere geldiğimiz şu hayatta %99'umuzun sonu bir firmaya köle olmak zaten çıkacağımız son aynı arada büyük farklar olmayacak. Bari yaşadığımıza deysin hayat
    Kimse bunları yapmana engel olmuyor.
    Bunları yapan gayet çok kişi var.

4 senenin tamamı bilgisayar başında falanda geçmiyor. Yazın ödev vermiyorlar , istersen bonus - çalışma projesi. Bunu diğer okulda olanlara sor ay keşke bana bir şeyler verseler yazın sıkıntıdan ölüyorum diyor.

Herkesin kafası güzel

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    Ne trolü be? Gayet ciddi tercih listemdeydi gtü. 9k ile yazacaktım şu tavrından dolayı da yazmadım. Okuldaki hocaların 7 tanesi ee lisansli. Bm lisansi olanların da hocaları matematik mühendisliği hocası. Ciddi ciddi PR'a oynayıp yükselmeye çalışıldığı ortada. Eğitiminizi bilmem ama PR'da hacettepeyle yarışırsınız. Ayrıca hiçbir zaman starbucksa para yedirecek biri olmadım, olmam da. Okulda bir kahve bile içemeyeceksem gebzeye niye geleyim?? Kanser olmak için mi? Kalsın. Hem diyorsunuz ki okul gebzede değil kendi kampüsü var hem diyorsunuz ki kampüste sosyalleşemiyorsak nolmuş yani. Kusura bakma universite yıllarımı boş vakitlerimde yurt odasında batak oynayarak geçirmeyeceğim. Okulunuzun sosyallik sıkıntısı görüyorum ki ruhunuza da vurmuş. Yazık olmuş

• Thurnusol Kağıdı T kullanıcısına yanıt
    GTÜ'ne ısındırmak için açılan konu GTÜ'den soğutuyor oynat bakalım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 18 Ağustos 2020; 17:21:22 >
  • GTÜ'ne girmemizi mi tavsiye ediyorsun?

• scofieldsbrother.Linc S kullanıcısına yanıt

• Youtuberlar konu dışı :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.