Şimdi Ara

Gebze Teknik Bilgisayar Müh mezunuyum , sorusu olan varsa gelebilir (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
8
Favori
4.900
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: hankm00dy

hocam yurt dışında şartlarınız nasıl peki ? daha rahat mısınız ortam olarak ve maaş durumu türkiyenin çok üzerinde mi yoksa ortalama mı

Alıntıları Göster
    Şuan ortalama-ortalama üstü diyebilirim. Daha niş (niche) bir alanda çalışmaya yöneldiğim için iş kalitesi ve ortamı gayet güzel fakat maaş daha yüksek olabilen yerler var tabi.

Burayı kariyer noktası olarak görüyorum 3-4 sene sonra daha yüksek veren bir projeye katılacak tecrübe gibi düşün.

Yani gayet rahat yaşayabiliyorsun fakat müthiş para biriktirme olmayabilir tabi ev villa alacak kadar burda. Ben tek yaşıyorum kız arkadaşı olanların artısı / eksisi tabı farklı olabilir çalışıp çalışmamasına göre.

• quote:

Orijinalden alıntı: Opricnik

Şuan ortalama-ortalama üstü diyebilirim. Daha niş (niche) bir alanda çalışmaya yöneldiğim için iş kalitesi ve ortamı gayet güzel fakat maaş daha yüksek olabilen yerler var tabi.

Burayı kariyer noktası olarak görüyorum 3-4 sene sonra daha yüksek veren bir projeye katılacak tecrübe gibi düşün.

Yani gayet rahat yaşayabiliyorsun fakat müthiş para biriktirme olmayabilir tabi ev villa alacak kadar burda. Ben tek yaşıyorum kız arkadaşı olanların artısı / eksisi tabı farklı olabilir çalışıp çalışmamasına göre.

Alıntıları Göster
    tesekkürler hocam bir şey daha soracağım ,
    yurt dışına çıkmanızda okudgunuz üniversite mi etkili oldu yoksa siz kendinizce mi araştırdınız? veya nasıl yurt dışına çıktınız?

• Opricnik kullanıcısına yanıt
    Yurt dışına nasıl çıktınız biraz anlatabilir misiniz süreci ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Teşekkür ederim cevabınız için.çin'de bazı fabrikaların falan bu konuda net adımlar attığını duymuştum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Her şeyden önce bölümce böyle bir video hazırlamanız çok hoşuma gitti

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hankm00dy

tesekkürler hocam bir şey daha soracağım ,
    yurt dışına çıkmanızda okudgunuz üniversite mi etkili oldu yoksa siz kendinizce mi araştırdınız? veya nasıl yurt dışına çıktınız?

Alıntıları Göster
    ilanlara başvurdum (20-25 tane) mülakatlar sonrası.

Genel olarak böyle oluyor bazen sizede gelebiliyorlar . Linkedin ve google grouplar üzerinde çok ilan oluyor twitterde aynı şekilde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-071DA5849

Teşekkür ederim cevabınız için.çin'de bazı fabrikaların falan bu konuda net adımlar attığını duymuştum.
    çin evet yapay zeka konusunda en ileri devletlerden. Ülkede demokrasi olmamasından inanılmaz çok veri toplayabiliyorlar - veri yapay zekanın ana temeli.
    Hocam yazılıma ilginiz var miydi başlarken. Ben hic bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum sizce başarabilir miyim ? Bir şeye odaklandigimda onu yapmak icin elimden geleni yapan bir kişiliğim vardir.

Anladım hocam teşekkür ederim aydınlattınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam bu yazılım işi hakkında ne düşünüyorsunuz?Yazılım işini bana göre millet çok kolay gösteriyor herkes ben bilgisayarcının öğreneceği yazılımı kendim çalışarak da öğrenebilirim kafasında siz ne diyorsunuz?Ünide yazılım eğitimi almanın artısı nedir?

• Buradayken sosyal olarak neler yapılabilir? Eğitimi sizce kaliteli miydi yoksa kendi kendinizi mi yetiştirdiniz? Bölüm ingilizce oldu sizce hocalarınız ingilizcede de aynı performansta ders verebilir mi? Konaklama açısından sizin için en iyi çözüm neydi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thurnusol Kağıdı -- 13 Ağustos 2020; 3:7:39 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sayidjarrah16

Hocam bu yazılım işi hakkında ne düşünüyorsunuz?Yazılım işini bana göre millet çok kolay gösteriyor herkes ben bilgisayarcının öğreneceği yazılımı kendim çalışarak da öğrenebilirim kafasında siz ne diyorsunuz?Ünide yazılım eğitimi almanın artısı nedir?
    mahalle yazılımcısı olurlar. Piyasada çalışan insanların %95'i bir yazılım üzerine egitim alarak burdalar. Elektronik bolumleri olsun baska bolumlerden gelende var tabi fakat onlarda kendilerini o seviyeye getirdiler ve zaten bu bolumlerde de yazılım dersleri oluyor.

iki sayı toplayıp hesap makinesi yapan kendini pro yazılımcı sanıyor ne bekliyorsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Thurnusol Kağıdı

Buradayken sosyal olarak neler yapılabilir? Eğitimi sizce kaliteli miydi yoksa kendi kendinizi mi yetiştirdiniz? Bölüm ingilizce oldu sizce hocalarınız ingilizcede de aynı performansta ders verebilir mi? Konaklama açısından sizin için en iyi çözüm neydi?
    Teknik bir ünide bilgisayar müh okurken lisansta yapacağın en fazla şey kulüplere katılmak , insanlarla kaynaşmak ders çıkışı kahve içmek vs . Ne bekliyorsun ki başka ? İTÜ'de okusan bilgisayar mühendisliği geceler partilere mi akacaksın?

yarın yetiştirmen gereken proje ve quize ne olacak??

haftasonu işini yetiştirebiliyorsan zaten gidip gezersin kadıköyde

Sosyallikten ne bekliyorsunuz merak ediyorum. Sosyallik üniversitenin verdiği bir şey değil ki sizin arkadaş grubunuzla yaptığınız şeyler , buna el veren ulaşım imkanıda var. Başka yapılacak ne var merak ediyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: grievous1907

Hocam yazılıma ilginiz var miydi başlarken. Ben hic bilmiyorum ama öğrenmek istiyorum sizce başarabilir miyim ? Bir şeye odaklandigimda onu yapmak icin elimden geleni yapan bir kişiliğim vardir.
    Yazılıma ilgim yoktu , bilgisayar müh olmak istiyordum ama pek bir araştırmısligim yoktu. Genelde buralarda takıldigimiz icin 2005li yıllardan beri az cok ilgimizi cekti , GTA Vice Cityler falan
  • Bu ilgi bilgi işlerini çok sallamayın arkadaşlar hevesiniz varsa gelin. Benim ilk gün lab dersinde bilgisayarı ilk defa açan arkadaşım şuan makine öğrenmesi üzerine çalışıyor(yapay zeka) ve dönemin hepsinden daha iyi mühendis oldu.

zaten burda ilgim var diyende çoğu en fazla bi termal macun değiştirmiştir :D
    Birincisi basit bir soru sordum ne bu tavır?? İkincisi okulda kahve içilecek bir yer bile yokmuş. Bi kantin varmış onu da kullanmıyormuşsunuz. Bir şey yapamıyorum demek yerine çemkirmenizden anladım zaten sosyal olanak olmadiğini. Diğer sorulara neden cevap vermediniz??

• Thurnusol Kağıdı T kullanıcısına yanıt
    Kızıyorlar hocam gtülülere sosyallik falan deme.
    Hocam bu sosyallikle alakalı o kadar çok soru soruluyor ki bir süre sonra ister istemez sert cevaplar verilebiliyor. Aslında arkadaşın demek istediği ayağının altında marmaray var. Istanbulda istediğin yere gidersin ama bunun yerine eğitime odaklan. Arkadaşlarınla bir olduğun sürece zaten sosyallik namına ne istersen yaparsın. Biz her hafta basket oynuyorduk mesela. Bazı günler tenis de oynadık. Okulda verilen bisikletlerle kampüs turu da yaptık. Okulun sahiline gidip kumsalda oturup arkadaşlarla muhabbet de ettiğimiz oldu. Ders aralarında kütüphanede oda kiralayıp (ücretsiz) uno-batak oynadığımız da oldu, filmler de izledik. Okuldan çıkıp 6-7 kişi Kadıköy-Taksim-Beşiktaş yaptığımız da oldu. Yani GTÜ'de sosyallik Marmara, Ege, Boğaziçi seviyesinde değil ama yok da değil. 2022'de okula yurt yapılması planlıyor yani bu okula daha fazla mekan gelmesi, daha canlı bir kampüs olması demek.
    Eğer sosyallik anlayışınız her gün mekanlarda takılmak ise okul bitmez. Burada öncelik eğitim. Bu sosyallik sorularında kişi kendi hakkında bilgi verse daha yararlı cevaplar verebiliriz. Bana göre sosyal aktivite olan şey sana öyle gelmeyebilir.

Not: Okulda farklı binalarda kantinler var. Ana büyük kantin hazırlığa yakın. Aynı yerde restoran da var.

Bu okuldan memnun olanların çok büyük kısmı ya da DH'de takılanları böyle denk geliyor, ya ağır asosyal ya da nerd oluyor. Hayata karşı nasıl bu kadar motiveler anlamak mümkün değil, 18-23 yaşlarını bu okul için belki 18-24/25 yaş aralığını yoğun çalışan bir araştırma görevlisi tadında geçirmeyi normal görüyorlar. Sosyalliğin uç boyutu olarak gördüğü şey de geceleri partilere akmakla sınırlı. Üniversite hayatınızda her allahın günü ertesi günkü ödev ya da projeyi yetiştirmem lazım diye düşünecekseniz boş yere üniversite falan okumayın, 2020'li yıllarda o tempoyla kendi kendinize 3 yıla sağlam bir fikri hayata geçirirsiniz, hayat sömüren bir eğitim sistemiyle de uğraşmazsınız. Üniversitenin akademik ve öğrencilik yüzdelerinin farkında olarak tercih yapın ot gibi çıkmayın. GTÜ denen okul lisansüstü için muazzam bir okul, GYTE yıllarında da bu özelliğiyle öne çıkardı ama lisanstaki çocuklara uygulanan muamele korkunç, okulun fiziki özelliklerine hiç girmiyorum bile.

Normalde böyle ofansif bir yorum yapmam, kendi misyonudur taktir ederim okulu. Ama 2 saatlik mezun videosunu izledim adam AWS'ye girmiş girmiş de nasıl mezun olmuş belli değil. 18-20 yaşındaki çocukların korkulu rüyası gibi okul

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EvoRoncatto -- 14 Ağustos 2020; 1:55:20 >

• elw1s kullanıcısına yanıt
    Hocam muhtemelen bahsettiğiniz okulların çevreleri/konumları/fiziki özellikleri GTÜ'de olsa bahsedilen temponun kaldırılabileceğini düşünmüyorum.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.